onsdag 16 september 2009

Lite blommor...

Ja, efter mitt otrevliga inlägg förra gången så ska jag väl visa något trevligare denna gången, hihi. Förstår inte att ni inte tycker om löss mina damer! Nåväl, dom är väl inga favoriter här heller kan jag säga.

Hoppas ni har det bra därute i landet. Här har vi sol och fint väder. Så otroligt vackert så här i mitten på september. Man tror knappt att det är sant. Och man frågar sig: Hurdan vinter ska vi få efter det här?

Har varit ute och fotat mina pelargoner nu på förmiddan. Den här under heter Tierpspellan och som ni ser har den inte slagit ut - ÄN! Jag förstår inte vad som hänt med den. Knopparna har stått så här nu i nästan två veckor. Och jag planterade om dom tidigt i år. Brukar vara väldigt sen med det annars. Kanske ska gå tillbaka till den seden. Verkar som om dom tar sig bättre då, haha.

Här är mina vita pelargoner. Dom är så fina och blommar överdådigt.

Den här rosa tycker jag också om. Har tyvärr inget namn på den. Hade namnlappar på alla mina pelargoner, men de har försvunnit eftersom åren gått. Det här är den blomman som blommat bäst i sommar av mina pelargoner. Den kom med knoppar nästan direkt jag satte ut den och har fortsatt så hela sommaren.

Sen har vi den här lilla. Jättefina rosa blommor på den. Visst är det konstigt hur man glömmer. Förut visste jag precis vilken sorts pelargon som mina tillhörde och nu har jag totalt förträngt det. Hade ju över 60 olika sorter för några år sedan, men nu är det inte många kvar. Intressena förändras, det är då sant.


Den här lilla hörnan kanske ni undrar vad det är. Ja, ni ser ju att det är ett fönster och nu kan jag tala om att jag - äntligen - fått upp mina gardiner i garaget. Har bara tagit lite drygt ett år sen jag sydde dom! Men nu är dom på plats.

Här ser ni fönstret i sin helhet. Det är det vi har på framsidan av garaget. Ljusstakarna köpte jag på loppis för några år sen, men har knappt haft dom framme, så nu fick dom åka ut där. Skylten som står i fönstret har gubben hittat nere vid sjön. Om ni förstorar bilden så ser ni vad det står. Han ville tvunget ha den där och jag tyckte det passade rätt bra också.

Här är det långa fönstret på långsidan av garaget. Där har jag lite krukor och annat plus att jag la dit mina blommiga redskap som jag köpte för nåt år sen. Och mina blommiga handskar (som är så dåliga så de går sönder efter fem minuters arbete, haha). Nu får dom ligga där och samla spindelnät. För DET har vi gott om i garaget.


Annars är det som vanligt här. Denna veckan jobbar jag 6 dagar och det kommer att kännas i kroppen på söndag kväll. När man varit sjuk precis innan också så är man ju inte i topptrim. Men vi var på Elmia i söndags och jag var väldigt glad när vi åkte hem igen. Även om det var sista dan, så var där rätt gott om folk. Och vagnar, vagnar och husbilar i all oändlighet. Man frågar sig varför i hela friden dom gör så många olika sorter.
I måndags fick vi tillbaka vårt vatten. Och det var väldigt skönt. Än så länge är det väldigt klorerat, men det ska väl försvinna så småningom. Luktar nästan som om man vore i en bassäng när man häller upp vatten. Men det är ett mindre problem. Huvudsaken är att man slipper det eviga kokandet av vatten nu.
Jag hoppas ni får en skön fortsättning på veckan. Och att ni har sol där ni befinner er. Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie






13 kommentarer:

Malin sa...

Åh dessa vackra pelargoner...men namnlapparna har jag också rört bort...Hade precis som du en massa olika för x-antal år sedan men intresset förändras så sant, så sant...
Fnissar åt skylten för det var baske mig inte illa...en spade med gps...och en hammare...sicket surr det ska bli på folks gps:ar ute på bygden vid ett inbrott...hi hi...Förstår gott varför maken satt skylten där...
Gulligt med gardiner i garaget o funderar just nu om det skulle funka i vårt...grannen skulle få något trevligare att se på det är helt klart...så varför inte...

Kram från Malin

ps: Jag hoppas på en inte allt för kall vinter och en tidig vår...ds

Stina sa...

Hihi...det tog tid med gardinerna men vem har bråttom :)
Jag har jobbat fram till 10 idag, nu är jag ledig fram till Lördag sen jobb till måndag morgon :(
Får hoppas på fint väder så vi kan vistas ute under helgen...just nu är det mulet och gråkallt här, solen sken från en molnfri himmel när kl. var 6.

Ha det bäst!
Kran Stina

Petra sa...

Ska man ha gardiner i garaget? Aj, då måste jag bättra mej, har faktiskt 2 fönster i mitt garage men aldrig tänkt på att fixa gardiner dit:)! Du är så pysslig Elzie lilla, önskar jag hade en bråkdel av ditt stick, virk o heminredningsintresse. Har fullt upp nu med att sticka en liten babyhjälm, har rivit upp det 3 ggr nu. Tappar maskor hela tiden. Kanske beror på att jag tittar på TV samtidigt. Tänk om det bara blir en fingertutt när det är färdigt. Arma barn, kommer att frysa om huvudet, det är ju kallt i oktober:)!
Kram o ha det så bra du kan trots 6jobbiga dagar framför dej.
Kram
Petra

NICOLINAS BONING sa...

Jag fattar inte hur du bär dig åt med alla dina vackert blommande blomster!
Mina pelargoner som står ute tittar jag inte åt längre...suck...men du kan ju tänka dig in i hur dom ser ut efter den blötaste sommaren i mannaminne (enl pressen) här uppe!

Vilken tur att du sydde höstgardinerna redan fö ett år sedan,nu behövde du inte sy några i år.
Det ser så gulligt ut och fyndskylten passar perfekt tycker jag:-)
Det är inte bara du i familjen som
fyndar;-)

Hoppas att du inte knäcker dig alldeles dom här arbetsdagarna...ta det liiite lugnt hemma så att du orkar ta vara på dom lediga dagarna efteråt!

Kramar Birgitta

Stina sa...

Vad mycket fint du gumman.:-) kram

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har många fina pelargoner, den i knopp var en luring. Kanske blommar vackert till advent! Häftigt och ha haft 60 olika, en rolig hobby. Men som du säger man byter intressen. Blev jättefint i garagefönstren, skylten var kul.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Så många fina pelargoner du har! Märkligt att den första där inte blommar då! Ibland kan de ju vara lite knepiga.

Vilket rart fönster - fin gardin och det ser verkligen bebott ut!

Önskar dej en skön dag!
Kram
Lisa

Missfryd sa...

Pelargonia er en vakker blomst. Minner meg om sommeren...drømme, drømme....:-)
Håper du har fått pakke i posten. Klem Ingrid

Märta sa...

Visst är pelargoner fina, men några av mina står så till att det regnar på dem och då blir de inte alltid så roliga.
Men nu varnar de för nattfrost så jag får väl börja tänka på att ta hand om dem.
Jag har dataproblem just nu, så jag använder min dotters. Mågen har varit och försökt att hjälpa mig men han lyckades inte idag. Han ska komma tillbaka i helgen får se om det fungerar då.
Ha det så bra!
Märta

SusanneSj sa...

Vilka vackra pelargoner, jag gillar dessa vackra blommor skarpt.

Du får ha en trevlig helg o hoppas solen fortsätter lysa på dig.

kram kram

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Så otroligt vackra pellisar! Själv så har mina fått gå i vinterdvala. För vi har nu haft några frostnätter här uppe i norrland.

Jag skulle också verkligen hänga upp gardiner i garaget, så fint!

Kram Anita

Viola sa...

SÅ fint det blev med gardinerna...:0) och härliga pellisar det har du fortfarande..jodå..här flyttas det..den äldsta köpt hus och den yngsta flyttar hemifrån...så nu har jag inga "barn" boendes hemma längre, känns väldans konstigt..ha en fin helg, kram

Anonym sa...

Hi Elzie! Pretty flowers and I like those candle holders also!!! Hope all is well in your world. Much cooler temperatures here have me starting fall decorating and wanting to do more!!lol I even want to start up knitting again so maybe that sweater will get finished in time for Spring!lol Have a great weekend - Sincerely, Jeannette