onsdag 2 september 2009

Lite gammalt och nytt

Hej på er! Ja, nu har jag haft pulsen uppe i 300 slag/min tror jag! Har försökt lägga in bilder på Blogger och det har varit nästan hopplöst. Till slut fick jag ordning på korten i alla fall och vad upptäcker jag då? Jo, att dom är väldigt suddiga. Puh, stånk och stön. Att man aldrig kan göra något riktigt, haha.

Den här gamla pallen hittade jag i källaren, faktiskt. Tycker den är fin. Är antagligen en gammal pianostol eller något, men den är väldigt hög. Det går att skruva upp den ändå högre. Förstår inte varför den är så hög. Efter vad jag vet så var folk kortare förr än nu!

Här har jag lagt på en duk och satt dit min fula fågelbur. Har äntligen hittat fåglar till den också. När jag tittade på den så bestämde jag mig för att det måste bli en ny snart. Den här har stått ute och det var väl inte så smart när det är något träaktigt material till den. Men det är lätt att vara efterklok. Som sagt, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för de suddiga bilderna. Förstår inte varför dom blivit så. Hoppas ni ser någorlunda i alla fall.

Jag har ändrat om på hyllan i köket. Och nu ser ni allt det hemska trä't i taket. Och själva hyllan. Men den ska målas när vi tapetserar om i köket. Om man ändå finge måla alltihop, men se det går inte! De små tavlorna under hyllan sydde jag för många herrans år sen. Är så trött på dom så dom ska åka bort när väl arbetet startat, men dom får hänga kvar så länge. Kossan däremot ska jag behålla, men jag skulle vilja ha en annan ram till den. Tycker hon är fräsig med sin höhatt.

Här är en bild på köksfönstret som blev väldigt mörk. Ingenting som funkar idag, haha. Det är hjärtan på tråd i krukan till vänster, den som står på den lilla pallen var i en blomgrupp som jag fick förra året till jul. Vet inte vad den heter, men den är väldigt fin. Längst till vänster står det lite sticklingar som jag planterat. Det lilla silverfärgade fatet köpte jag på en loppis i sommar.

Här är köksbordet i egen hög person. Var inne i blomsteraffären och skulle ha en blomma att ställa på bordet, men dom hade bara väldigt färgglada blommor och det var jag inte intresserad av idag. Så det fick bli en vit höstglöd i stället. Den här duken bara älskar jag. Tycker den är så fin. De små fågelströarna köpte jag på en loppis här i närheten i sommar. Tillsammans med ett fat, en tårtspade ( i tenn så den ska inte användas men jag tyckte det var kul eftersom det är en man härifrån som gjort den) och en virkad duk så hiskeligt ful (och smutsig!) så den åkte i soporna direkt jag kom hem!

Den här lilla tyckte jag var söt. Är väl en sillkruka om jag förstått saken rätt. Hade varit roligt att ha gaffeln, eller vad det är för "verktyg" som ska sitta i den lilla hållaren, men tyvärr har jag ingen sån. Ni får gärna rätta mig om jag har fel om det där med sillen.
I samhället där vi bor så har vi haft dåligt vatten nu i 1½ vecka. Det är bakterier i det så vi måste koka det i minst 5 min. Jag måste säga att jag är rätt trött på det här. Inte minst eftersom man måste koka vatten till de gamla på hemmet också. Får verkligen hoppas att dom kommer tillrätta med det snart. Vi tar ju vatten från en stor källsjö här, och det är så gott vatten i vanliga fall. Nu har dom klorerat det mycket så det smakar inte alls så bra.
Kan ni tänka er! Mitt minsta barnbarn har börjat på dagis nu. Han trivs som fisken i vattnet och säger ingenting när mamma lämnar honom. Skönt när det är på det viset.
Gubben är och hämtar hem husvagnen nu. Den har varit iväg på fukttest. Måste göras om garantin ska gälla. Han ringde nyss och sa att han satt i världens kö. Jo, jo! Så blir det när dom bygger om vägarna. Nu blir det att städa ur husvagnen ordentligt. Vår vän från campingen skulle sanera sin för han ger sig den på att det är sömnpulver i vagnen. Han sover nämligen alldeles för länge, haha.
Vädret har varit fint både igår och idag, även om det varit lite mer moln idag. I morron hotar dom med regn. Huga! Nu får ni ha en bra kväll så hörs vi.
Kram Elzie





25 kommentarer:

Petra sa...

Hej Elzie,
Inte visste jag att du har en blogg till. Råkade komma in på den idag.
Den vita krukan (skålen på fot) du har i köksfönstret är så fin. Jag tror min mamma har nåt liknande. Undrar om den inte är från något glasbruk här i Småland?
Jag har också en sån där sillkruka, ska se om jag hittar min sked, då kan du få den. Men jag vet faktiskt inte, är det verkligen en sillkruka?
Kram
Petra

Atelje Skärvan sa...

Hej!
Det var en fin pall du har hittat.
Din hund ser gudomligt snäll ut.
Ha det så bra,kram Agneta

Anneli sa...

mycket fint du visar...
kram
annelie

Maud sa...

Vad mycket fina saker....din orgelpall gillar jag... vi målade ju vårat kök i våras...både tag och väggar och tapeter...det blev jättebra ...du få kolla in hos mej ...vi hade mycket träpanel...allt blev antikvitt.. fast luckorna i ek...vi är helnöjda..
så lycka till...
Ha en god och häelig dag!
Kram Maud

Anonym sa...

Hejsan Elzie!

tack för dina alltid så goa kommentarer hos mig.

Pallen var ju jättefin!
Vad fint du har på hyllan, i fönstret och bordet.
Klart du ska behålla kotavlan!!!!
Där ju bara något så speciellt med kossor!!!!

Vad jobbigt med vattnet!

Ha en fin dag!

Kram Bodil.

Missfryd sa...

Hei Elzie
Takk for hyggelig kommentar hos meg og fint at du la igjen beskjed for da kunne jeg finne frem til deg:-)
Mange koselige gamle saker du har.
Jeg kan love at jeg lurer på om jeg er riktig klok som utsetter meg for påkjenningen det er å løpe 21 km, men det er kul også på en merkelig måte... jeg er jo faktisk blitt i ganske god form:-)
Klem Ingrid

Monika sa...

Hej på dej Go Gumman :o)

Tack för gulliga kommentaren!

Vad är det du säger Quinna! Tycker du buren är ful! Jag tycker den är supersnygg! Och den pallen är ju så fin! Kan ha tillhört en tramporgel också. Min moster hade en sån till sin. Minns det från min barndom.

Många fina saker du visar. Jag målade om vårt trätak i köket för några år sedan. Tror färgen kallades för panelvitt. Den täcker inte helt utan man ser fortfarande ådring och kvistar. Man behöver inte kvistlacka! Det bästa av allt!

Du skulle veta vilket lyft det blev att få taket ljusare. Det är faktiskt värt mödan! Jag lovar :o)

Nu ska jag sluta surra här och knata iväg vidare på min rundvandring :o)

Må så gott!

Kram

Monika

Stina sa...

En sån pall har jag varit på väg att köpa...jättefin...men det finns inte plats för allt jag vill ha :)
Idag har syster och jag rest runt och kollat flera loppisar...hittade lite smått och gott som jag tänkte fixa till när inspirationen återvänder :)

Ta nu och övertala gubben ang taket...visst var det så att han var emot att måla det vitt?
Men du vet väl att furun är på väg tillbaka...usch och fy säger jag som hade det i hela huset tillsammans med röda, gröna och blå tapeter på 70-talet.

Nu vräker regnet ner här och sonen stack just ut och sprang, just snyggt när han kommer hem dyngsur på både in och utsidan :)

Ha det bäst Elzie.
Kram Stina

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Åh så många sköna ting hos dig! Fågelburen är hur fin som helst! Den får du inte göra dig av med och inte nu när fåglarna fått flytta in ;)
Nog är det väl så att man ibland tröttnar på sina saker men ibland räcker det att de får vila någonstans en stund. När man sen hittar dem igen så får de komma fram igen.
Ha en trevlig kväll!
kram vännen!
nina

Anonym sa...

Hej, så fina saker du visar och pallen är jättefin!!!
Kram
Agneta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, du är härlig du!
Ler åt att du inte tycker något går bra... känner alltför väl igen situationen...
Men att man får suddiga bilder nu, beror ju på att det börjar bli mörkt, och att det är riktigt gråväder också...och motljusbilder är svårast.
Pallen var jättehärlig och din fåglebur, ja han är ju shabby, och så ska det ju vara!
kram
Marie

Ann-Catrin sa...

Hallå där Elzie!

attans vilken söt pianopall du hade i gömmorna..så himla fin!!

Många bilder du vísar idag.. det är svårt att ta i fönster.. motljus vet du.. usch!

men du har ju såå mycket fint i hyllor så ojoj!!


Jobbigt det lät med vattnet.. de får anbba på tycker jag


ha en fin helg nu

kramar
A-C

Li@n sa...

Hösten är nog den bästa årstid jag vet (även om jag inte gillar att frysa) alla vackra färger som sprakar och att man med någorlunda samvete får vara inne och kura.
Vad träligt ni har det med vattnet och nu lär det ju fortsätta ytterligare en vecka säger de :(

Underbar fågelbur du har satt på pianopallen! Påminner mig om alla de fåglar vi haft genom åren då jag var yngre, fast våra burar var inte så tjusiga som din bur, snarare tvärtom. Att vi under samma tid hade katter kan kanske klassas som djurplågeri, det hände att katterna ibland smet in till fåglarna och att man hittade dem liggandes ovanpå buren med tassen nerstucken mellan spjälorna...

Må så gott o ha en härlig helg.
Kram kram
Lian

Gurkiss sa...

Kikar in och vinkar ej :)

Jätte fin pall och fågelburen var ju jätte fin den me :)

Ha de gott.
kram Gurkiss

Malin sa...

Vad jobbigt det låter med vattnet och samtidigt kusligt...så sårbart det är om något blir fel...hoppas det ordnar till sig för Er snart...
Vi har också träfärgat tak i köket och jag har sen länge haft ambitionen att måla om det men så mycket annat kommer i mellan...har liksom vant mig eller är hemmablind...Har märkt att om jag målar om utan att fråga och helst då jag är ensam hemma så säger maken inte nått utan förefaller rätt nöjd...märkligt beteende men jag är nöjd...
Stackars mannen med sömnpulver i husvagnen o bäst att den saneras...risken att sova bort hela sin semester låter inte bra...

Kramar från Malin

Annika sa...

Hej. Vad kul att du fann till min blogg!

Vilka fina blå/vita kryddburkar du har på hyllan! Duken och sillkrukan pryder också sin plats.

Låter inget vidare, det där med vattnet. Hoppas det ordnar upp sig snart!

Kram Annika.

Bodil sa...

Den fina duken - har du sytt den själv eller är det måhända ärvegods. Jag bara älskar de här vakra dukarna i vitbroderi. Jag var på auktion för en dryg vecka sedan där de auktionerade ut en mängd otroligt vacka dukar i olika storlekar. Men de blev för dyra för fru Gredelins lilla börs. Men det är ju kul att det äntligen betalas ordentligt för handbroderat. Tänk så många timmars arbete.
Tråkigt med ert vatten. Kan tänka att det är knöligt att behöva koka. Hoppas att det snart rättar till sig.
Ha en skön helg själv!
Kram Bodil

Ullis/Leva på landet sa...

Kul när man gör fynd i källaren. Köpte också en höstglöd idag för jag ville också ha något vitt. Så skönt att få fixa i köket. Vi gjorde en del för några år sedan då vi vitlaserade tak och luckor, men nu vill jag måla luckorna helt för de börjar bli slitna.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

karina sa...

Hejsan!

Men ta du rollern som går fort och han kommer att tycka att det blir så ljust och vackrare än det mörka trätaket "ler". Här har de tagit bort oljetanken så nu ska rollern fram och det ska bli vitt och ett litet torkrum av utrymmet. Har fått fart på min man så nu är det vackra överbläck på fönstren, bara översidan är kvar. Vilka fynd du gjort och vilket elände med vattnet. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Ingmarie sa...

Pallen är nog ämnad både för vuxna o barn framför en orgel/piano.Det ska bli så underbart att få börja fixa iordning köket efter vattenskadan så det anar du inte!Nu ska all gammal skit UT...o in med sånt jag verkligen gillar.Målar tak o väggar i vitt,får väl piffa upp det hela med lite textilier.

Trevlig söndag!

Stina sa...

Du vann!:-)

MiaMaria sa...

Hej!

Vilken underbar pall och den hade du i källaren....

HA en bra vecka!
MiaMaria

Eva Agnes sa...

Hej du!
Jag tycker inte alls att dina bilder var särskilt suddiga. Kanske den första.
Gillar pianopallen och ditt urmysika kök.
Kram Eva Agnes

Stina sa...

Hej!

Så det var du som norpade åt dig vinsten hos den andra Stinan :)
Grattis Elzie den är du värd. Jag går till coop i morgon och köper egna, såg att de fanns likadana skålar där :)

Kram och ha en bra vecka/ Stina

Eva i Halmstad sa...

Hej så fint du har de.
Jag har också sytt den kossan, funderar på att ha den på en kasse eller väska så fler får se den.
Ha de gott.
Eva.