fredag 18 september 2009

Vilket underbart väder vi har här i Småland. Solen skiner från en klarblå himmel och det är höstlikt kyligt i luften. Helt underbart enligt mitt sätt att se det. Fast jag kan förstå om andra inte är så förtjusta.

Nu så har det äntligen hänt! Nej, vi ska inte byta kök, däremot ska jag få "mitt" kök målat och tapetserat och vi ska köpa vitrinskåp till överskåpen. Det är de enda någorlunda nya här i köket, resten är original från -56. Men jag gillar det här köket och vill inte byta ut det. Däremot behövs det målning och nu så har jag fått gubben med mig. Vi ska hålla till på husvagnsplatsen och det blir han som slipar och jag som målar. Har vi tänkt. Får väl se om inte han tar allt när det väl gäller, hihi. Det ska bli så skönt att få det målat och fint. Är inte gjort på åtskilliga år så det kommer att kännas som ett nytt kök. Tapeten har jag redan valt ut (hm!), tror jag i alla fall. Får väl titta lite till bland alla prover.

Senare i höst så ska jag börja med sovrummet också, men det vet han inte om än! Vill ha in en snygg tapet där. Nu är det mest en massa hål i väggarna känns det som.

Önskar er alla en riktigt skön helg. Själv ska jag jobba, men är ledig mitt på dan (jobbar 21 tim på två dagar) så då ska jag njuta av eventuell sol jag också. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

20 kommentarer:

Therese sa...

Åh så kul att få "nytt" kök. Vårt börjar också bli slitet, men just nu håller vi på med vårt garage som läckte som ett såll. Inte kul att renovera den delen men ett måste. Trevlig helg!
Therese

♥ Pia... sa...

På lingröda tuvor..sussilull och susilo...:)...hihi..det var så va....Ja jag har gått i skogen nu idag oxå..såå härligt så skönt och massor av svamp fann vi jag och selma...Nytt kök vilken lycka...vad blir det för tapet då?..ja vi beöver göra en massa här hemma med..får se om vi får tummen ur bara..ha en trevlig helg...kram..Pia

♥ Pia... sa...

På lingröda tuvor..sussilull och susilo...:)...hihi..det var så va....Ja jag har gått i skogen nu idag oxå..såå härligt så skönt och massor av svamp fann vi jag och selma...Nytt kök vilken lycka...vad blir det för tapet då?..ja vi beöver göra en massa här hemma med..får se om vi får tummen ur bara..ha en trevlig helg...kram..Pia

Bodil sa...

Så kul att ändra om i köket. Med lite färg och ny tapet kommer hela köket att bli förändrat.
Visst är det härligt med det här fina höstvädret. Och enligt meterologerna så skall det ju hålla i sig ett tag till. Bara att njuta!
Kram Bodil

Anonym sa...

Förstår att du är glad och ibland tar det ju lite tid att få gubbarna med sej, ska bli roligt att få se ditt fina kök sedan!
Hoppas du får lite sol på dej trots jobb!
Kram Agneta

Annika sa...

Hösten är härlig! Nu får vi gilla läget och alternativet är regn och rusk... Huga... Låter kul att få fräsha till köket! Angående sovrummet, så behöver de inte veta allt med en gång! Gubbarna brukar bli varse när det är dags! Hi hi... Kram Annika.

Frida sa...

Hej!
Låter härligt att få ett ommålat kök, lite ny färg gör så mycket. Jag kan bara hålla med dig, detta höstväder är underbart och bäst av allt man slipper allergin.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

Cathrin sa...

Hej vännen! Tack för roligheter på mailen, skrattade gott. Du är ju helt på rätt linje, man ska aldrig tala om saker och ting, bättre de inte vet om vad de ska få för uppdrag. Tyvärr har vi alldeles för många här redan så jag får nog smyga lite till. Ibland säger han att jag borde ha två karlar eftersom min hjärna hittar på fortare än han jobbar. Kan man ha tre tror du?? Fniss. Ha det gott i helgen och hoppas solen skiner på dej när du har lite ledigt. Kram från Cathrin som skulle jobbat men bytt så nu blir det Visingsö med båt en sista helg.

Målargården sa...

Åh, va roligt när man väl tagit beslutet att börja med renovering....sen är det bara att hålla ut tills det är färdigt. Inte alltid så kul att renovera kök, allrahelst om man blir utan spis och ugn under höstmånaderna......som vi blev.
Det blev mycket pizza och hämtmat den hösten!!!=)
Ville bara önska dig en trevlig helg1 / Kram Eva-Mari

Butik Östergården sa...

Ja du de där kararna. Får vi ta det långsamt med. De är inte alltid med i våra svängar. Men till slut blir de det ändå. Vad kul att du fått igång det hela. Kommer säkert att bli fint, när du fått lägga din hand på det hela.

Här har vi också så fint väder var dag. Man tror inte det är sant. Det har ju hållt i sig nu i flera veckor.

Ha det gott i helgen!

Kram Helen

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Det är verkligen fint nu, vilka dagar!
Vad kul att få fixa köket! Så härligt med små förändringar i hemmet, jag njuter verkligen av det, men det känns som man aldrig blir klar med ett gammalt hus :D
Många timmars arbete för dig i helgen! Ta vara på din lediga tid och njut!
Ha det gott!
kram vännen!
nina

Malin sa...

Gott jobbat! Hi hi...jag vet att du kämpat med detta länge och nu är projektet i land sga...De begriper till slut (makarna då) men det måste få ta sin tid...
Jag har kikat i en inredningstidning o blitt smått sjuk av alla vackra köksbilder...men inser att vårat lilla kök inte skulle få plats med hälften av alla dessa finesser...Jag ska försöka göra något åt golvet så tror jag att jag är nöjd.
Även här är vädret suveränt skönt o kvällen har varit varm o skön, grillröken låg tät över kvarteren o det kom en pust av sommar i sinnet...Hoppas det fortsätter så är länge till för då blir inte vintern så lång...

Kramar från Malin

karina sa...

Hejsan!
Vädret på ön är också helt underbart och här ska källaren få sig en omgång med vit färg efter tanken som är borta. Blir det månne ett vitt tak också i sovrummet "ler". Ha det gott, Karina.

Mormors Veranda sa...

Köket kommer att bli jättefint med lite ny färg & nya tapeter. Det behövs inte mer för att det ska bli stor förändring. Det ska bli spännande att se när det är färdigt.
Ha en skön söndag! Kraam Pling

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här har också varit sol och fint, men inte idag. Nu är det dimmigt och väldigt höstigt ute. Så härligt och få nymålat i köket, kommer och bli som nytt.
Ha en bra söndag bland penslarna.
Kramisar
AnnaMaria

Anki sa...

Hej & tack för din goa kommentar! Ja vi får väl se vad det blir!
Men du vad kul att få köket fixat, å det kommer att bli så fint med vitrinskåp! Ska bli kul att se när det är klart, det kommer säkert att bli skitnyggt!
Lägger till dig i min lista, hoppas det är ok?

Ha en fin vecka! Kramis Anki

Märta sa...

Kul att få ett nytt kök. Vi bytte kök härom året. Tog björk, gillar det ljusa träslaget. Vi behöll flera av de gamla stommarna men bytte luckor.
Du undrade om jag satt på altanen eller var jag höll hus när läste min nya bok. Vi har en glasveranda på huset där jag kan sitta och njuta.
Ha nu en bra vecka! (Har problem med uppkopplingen till bredbandet på min dator, använder dotterns.)

Kram! Märt

Missfryd sa...

Hei!
Så gøy å pusse opp kjøkkenet. Det blir spennende å se resultatet:-)
Fortsatt fin dag til deg. Klem Ingrid

Petra sa...

Så roligt med "nytt" kök Elzie. Roligt att göra det själv också då uppskattar man det ännu mer när det väl är klart och på plats. Skulle också behöva ett nytt kök men badrummet står före i tur. Hoppas på att få det gjort nu i höst.
Ha det så gott och kram på dej.
Petra

Stina sa...

Härligt med ett nytt kök.:-) Kram Stina