tisdag 20 oktober 2009

Kära nån!

Nu skäms jag riktigt. Fick en award av den superduktiga och kreativa kvinnan som har bloggen Kära nån för ett bra tag sen men har inte blivit färdig att ta mig an den. Förrän nu. Det värsta med den här awarden är ju att man ska berätta 10 saker om sig själv också. Hujedamej! Men det är väl lika bra att sätta igång.

1. Jag är från början kontorist men utbildade mig till undersköterska 1990. Egentligen kan jag sakna pappersarbetet för jag älskar att hålla på med papper.


2. Jag har alldeles för många hobbyböcker. Anledningen till det är att jag blir fascinerad av böckerna jag ser och sen måste jag köpa dom. Tyvärr blir jag sällan färdig att använda mig av dom!


3. Jag köper alldeles för många inredningstidningar. Efter något år river jag ut de sidor jag vill ha och sparar i pärmar. Har hur många pärmar som helst med inredning, trädgård och tips!


4. Jag är en notorisk godisätare. Tyvärr! Har funderat på om man har sockerberoende men inte fått det fastslaget på något vis. Kan nog tänka mig att det är så om man bara använder hjärnan och tänker efter, hihi.


5. Jag älskar att titta på inredningsbloggar. Egentligen trivs jag rätt bra med vårt hem, men när man ser på bloggarna hur fint folk har det så blir man avundsjuk. Har några favoritbloggar som jag MÅSTE besöka varje dag. Är det riktigt friskt eller?


6. Min trädgård är ett måste för mig också. Tyvärr är jag en dålig trädgårdsarbetare för tillfället. Det började så bra i våras, men sen var vi iväg nästan hela sommaren och då kändes det inte så viktigt med den. NU märks det att jag tyckte så. Men förhoppningsvis kommer det en ny vår och sommar...


7. Jag älskar att handarbeta. Måste ha något att göra i tv-soffan på kvällarna. Det kan vara stickat eller virkat. Det roligaste jag vet är att starta upp ett nytt handarbete. Däremot är det inte lika kul att montera ihop det!


8. Jag är yngst av 6 syskon. Tyvärr bor vi runtom hela södra Sverige så vi träffas inte så ofta. Min syster närmast mig i ålder och jag brukar ha kontakt med sms i alla fall. Det är ju så att alla har så mycket att göra nu för tiden. Det märker jag själv också, man hinner inte hälften av det man tänkt sig på helgerna.


9. Enligt många så har jag gröna fingrar. Och det kanske stämmer för det mesta brukar trivas hos mig. Dock inte kornettblomma och cyklamen. Spelar ingen roll hur jag gör, de ruttnar alltid bort för mig. För att inte tala om murgröna. Har haft många exemplar här hemma som fått spinn!!


10. Jag älskar julen, liksom många andra i den här världen. Vill gärna pynta lite tidigare än vad min man vill så det får bli i lite portioner, haha. Tycker den tiden går så snabbt ändå så man vill försöka bevara stämningen så länge det går. Advent är den bästa tiden egentligen. Då tycker jag det är så mysigt när man får tända ljusstakar och stjärnor. Första advent äter vi alltid lutfisk. Det är ytterligare ett MÅSTE för mig.


Ja, det var det, det. Inte så intressant kanske, men lite "nytt" om mig hoppas jag. Jag skickar inte denna vidare eftersom jag sett att många haft den. Är det någon som är intresserad så bara ta för er!

Nu får ni ha en riktigt bra dag allihop. Vi hörs!

15 kommentarer:

Lisas torp sa...

Grattis till awarden - och så kul att få höra lite mera om dej! Jag känner igen mej i mycket som du berättar!
Tack för tittarna hos mej! Ha en riktigt skön onsdag - här är ruggigt och grått - man får väl tända lite ljus, trots att det är mitt på dagen!
Kramar
Lisa

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nu har vi fått veta lite mer om dig! Och det är alltid roligt att få känna varandra ytterligare litegrann... Och jag ser en del som stämmer in på mig också...
Ha en bra dag!
kram
Marie

Måd - My Precious Home sa...

Hej och tack för gullig kommentar - sån tur att du hittade mig för då hittade jag DIG :o)....

Lägger till dig så att vi kan hålla kontakten - kul :o)

Gårdsromantik har bara det minsta huset kvar - det visste jag redan så jag får söka vidare :o) eller hoppas på fler kommentarer -

Kramar o tankar
Måd

vita zara sa...

Hejsan.
Vad gulligt att du hittade in till mig.
Tack för kommentaren.
Men viken härlig läsning om dig, så skönt med människor som inte föreställer sig, utan bara konstaterar att så här är det, så skönt befriande.
Du verkar vara en fin person.
Kram Zara

Lyckoslanten sa...

Trevligt att läsa litet mer om dig och dina hemligheter! Mycket av det där stämmer överens med mig, men gröna fingrar har jag inte gett mig tid att ha. Ha det så gott!

Hemma på Landet sa...

Joho, det var väldans trevlig läsning det där du söta.:-) Kram

Bodil sa...

Ja nu har jag läst alla punkterna. Och jag förstår att det stämmer för det är precis så har jag har uppfattat dig!!!
Tur att det finns ljus som lyser upp i mörkret. Jag har eldat en liten brasa i kaminen varje morgon nu ett tag. Det ger så himla god värme och doftar så gott tycker jag.
Kram från Bodil

Hanna sa...

Ha en bra onsdags kväll!
Hanna

Ingmarie sa...

Det var ju toppentrevligt att få veta allt detta om just dig....nu har jag en bild i mitt huvud hur du har det.
Stora kramen från mig!

Anki sa...

Tac för dina gulliga ord hos mig!
Vad roligt att läsa dina sanningar,en del stämmer allt in på mig oxå *ler*
Hoppas du får en fin kväll...Nu ska jag ut en snabb med dogsen, sen är det Greys Anatomi...det enda program jag nästan? aldrig missar!

Kramis Anki

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja kära nån, en sån har jag också som ligger och gnager. Fn väldigt svårt att komma på något att skriva om mig själv :D
Kul var det att läsa mer om dig i alla fall!
Ha det gott!
kram
nina

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det här har varit en rolig utmaning, jättkul och läsa dina avslöjanden. Jag älskar också lutfisk, det gör inte maken.. Och jag gör precis som du, river ur och sparar finaste sidorna i pärmar.
Ha nu en bra torsdag
Kramar
AnnaMaria

Betongängeln sa...

Grattis till Awarden...är vi tvillingsjälar eller?? stämde in på mig i många saker där...hihi***
kramar
annelie

märta sa...

Nu vet vi lite mer om dig. Har också en stor kärlek till julen. Jag tar inte fram den så tidigt men jag vill ha den kvar länge. Idag kom Drömhem och då infann sig det lite julstämning hos mig. Ha en skön fredago en god helg! Märta

Anonym sa...

Roligt att få veta lite mer om dig! Du tycker nog som de flesta av oss som läser inredningsbloggar... alla andra har så smakfullt och fint.

Men det viktiga är ju att man trivs i sitt hem. Lite "avundsjuka" är nog bara nyttigt tror jag!

Nu far jag till Stockholm med mina tre döttrar. Vi ska till Gamla stan och nosa!!

Kram Eva-Mari