fredag 27 november 2009

Ankomst

Ja, Advent betyder ankomst. Och stjärnorna vi tänder symboliserar stjärnan över krubban. Så vad är det egentligen vi gör med julen? Vi handlar så vi håller på att handla ihjäl oss, de flesta i alla fall, jag inkluderad, vi pyntar och fejar. Men tänker vi någonsin på vad det står för, det här ankomst? Ja, jag kan ärligt säga att jag absolut inte gör det. Advent för mig betyder att vi, äntligen, får tända våra stjärnor och ljusstakar så det blir lite ljusare här i världen. Det symboliserar jag med en väldigt dålig bild på min stjärna som står i vardagsrumsfönstret. Jag älskar den här tiden mer än själva julen, tror jag.



Här är min adventsljusstake. Jag har också lagt på min egenvävda adventsduk, som bara används de här fyra veckorna. I år har jag inte banden på ljusstaken, utan jag fick en fin gåva av underbara Monika, som jag hängde på istället. Tusen tack för de fina siffrorna Monika. Du är en ängel här i bloggvärlden, den saken är säker.

Här nedanför ser ni siffrorna lite närmare. Fick till ett foto fast det var dåligt ljus. Men att gnälla på vädret har jag gjort tillräckligt.

I helgen jobbar jag, som sagt. Börjar vid 4 idag och sen är det full fräs till klockan halv 5 på söndag. Men då står gubben här beredd med lutfisken som han får fixa till åt mig. Ska bli gott, även om jag förstått att många inte gillar det, haha.
Hade besök av min son och sonson för en stund sen. Den lille killen har varit hemma hela veckan med feber och förkylning. Men nu var han feberfri och pappa tyckte att han skulle få lite frisk luft. Dessvärre råkade han trilla rätt i en hög som Sheeba just lagt ifrån sig. Förstår inte varför hon bajsade på tomten nu, det brukar hon aldrig göra annars, men det tryckte väl på. Och med nästan 1000 kvadratmeter tomt så måste killen naturligtvis trilla rätt där hon varit. Kunde inte låta bli att fnissa lite, hihi. Men sonen var inte så glad för nu fick han tvätta!! Jojo.
Jag vill önska er alla som brukar besöka mig en riktigt skön advent. Hoppas att vi får lite sol så man kan vara ute och greja med vad man känner för. Om inte annat så piggar det upp lite med det gula klotet på himlen. Tänd ett ljus på söndag så hörs vi nästa vecka.

Kram Elzie


26 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Hejsan...det var fina stämningbilder du bjur på..gillade din fina ljusstake....njaa får väl hålla med dej..inte tänker jag heller på vad advent står för..tycker det bara är såå gött att det är helg och att man får njuta av ljs och allt annt som hör till..hihi..stackars lille kille som ramlade just där..eller kanske var det mest synd om fadern:)..nää nu ska jag hasta vidare till nästa grej..önskar dej en skön och trevlig advent..
kram.Pia

Käranån sa...

Fin ljusstake du har! Stackars dig som måste jobba, jag har faktiskt ledig helg! Stackars din son som måste tvätta ;)
Visst är det sant det du skriver om stress och hur många är det egentligen som stannar upp och funderar över vad vi firar denna helg? Jag njuter av glöggen och lutfisken iaf....

Li@n sa...

Kan fortfarande inte förlika mig med julen men börjar komma till det stadiet att det "går an" om det måste ;)

Önskar dig en fin helg!

kram
Lian

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ankomst ja. Inte alltid men ofta tänker jag på det också, men det beror nog på att yngsta dottern är döpt 1:a advent.
Så fint du gjort hos dig! Stjärnorna är nog det mysigaste!
Hihi, skrattar lite smått åt olyckan som hände och undrar också varför han skulle ramla just där...
Ha en fin arbetshelg!
kram
nina

Vita små hjärtan sa...

Tack för titten o din kommentar!
Så fin den ljusstaken är....
Önskar dig en mysig advent!
Kram Agnetha

Viola sa...

Advent betyder även väntan....fin stake hos dig..så rar, hoppas ni har en skön kväll med många ljus, kram

Anonym sa...

Ja, lite eftertanke skadar inte i vår stressade tillvaro. Jag önskar att alla sönderstressade kvinnor (för oftast är det just kvinnor)tog en lång skogspromenad för att varva ner. Att kunna börja andas igen och känna lite frid denna första advent.

En skön advent önskar jag dig.

Kramar Eva-Mari

Frusvea sa...

Ha en riktigt skön 1:a advent trots jobb. Älskar den här dagen för just ljusen i våra fönster. Lyser upp det mörka och grå vädret som vi alltid har.
Kram till dig :)

Hanna sa...

fina bilder och fint skriver du.
kram
Hanna

Maud sa...

Önskar dej en skön Advent trots jobb och sånt..men så är ju livet...visst är det härligt med alla ljus som är tända i mörkret...ser så mysigt ut...
Fina bilder du visar...
Ha det gott Kram Maud

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag älskar lutfisk, med vit sås och kryddpeppar. Det avslutar jag alltid julbordet med. Men är ju rätt ensam om det! Kul att du gillar det också. Och det var synd om sonen som ramlade rakt i blajan..huu. Så jättesöta adventssiffror du fått, det var en fin gåva.
Ha nu en bra adventskväll
Goa kramen
AnnaMaria

Bittan sa...

Ha en mysig 1:a advent .
Lite tänkvärt skadar aldrig i vår julhysteriska värld. Släpper mer o mer för varje år och gör bara det jag VILL vilket betyder Ännu MER:-)HIHiHi.... men det är självvalt . Julskinkan är redan inhandlad ,färdigkokt bara att griljera så hinner jag pyssla desto mer !!!

Kramelikram Bittan

karina sa...

Hejsan!
Tycker som dig att tiden fram till jul är den vackraste. Här blir det skinka första adventshelgen, men sen får man allt vänta tills julafton. Har plockat fram "allt" för när julhelgen är över så far det fort som sjutton tillbaka i lådorna, för då är det "VÅR". Ha det gott, Karina.

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Vilka fina siffror du satt på adventsljusstaken!! Jag får nog ta och härmas lite och göra egna såna :-)
Håller med dig, tiden nu i advent innan jul är den bästa. Efter julafton skulle jag direkt kunna plocka bort allt julpynt och försöka få en känsla av vår istället.
Ha det gott. /Ingela

Norregård sa...

Jga tänker nog inte heller så mycket på vad advent står för...Men det lyser verkligen upp nu med alla ljusstakar och stjärnor i fönstren!! Hoppas du njöt riktigt av lutfisken:o)
Kram Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Mysiga bilder. Är ju så mysigt med allt ljus som blir med advent och alla ljusstakar och stjärnor. Jag har faktiskt börjat att göra mindre och mindre till julen, eftersom jag kommit på att jag mår bättre och julen blir bra ändå.

Ha en bra vecka!
Kram Ullis

Lisas torp sa...

Stämningsfullt och fint med både vacker ljusstake och hemvävt!

Ja, anledningen tänker man kanske inte så noga på, men man är ju så beroende av ljus helt enkelt, men visst finns det väl i bakhuvudet - själva anledningen!

Ha en riktigt bra och fin vecka!
Kramar
Lisa

Articsisters sa...

Hej!

Underbar blogg du har. Man tittar och tittar i flera omgångar. Vackert.

Vi kunde inte låta bli att göra lite nya julstämplar även om vi vet att det finns så många därute. Titta gärna in om du har möjlighet eftersom vi har lagt ut en hel del inspiration. Samt glöm inte att ladda ned den svenska kalendern för 2010. Den är gratis.

Lisbet

Petra sa...

Hoppas du hann njuta lite av adventssöndagen trots mycket arbete.
Kram
Petra

SusanneSj sa...

Hej,
visst är det härligt att ta fram alla stjärnor, advenstakar och alla ljus man tänder. Det är riktig mystid det.

Jag kunde inte hålla mig för skratt när du berättade om lille sonsonen. Det är märkligt ändå att trilla jsut precis där.

Nu ska jag förbereda mig för arbete, 14.00-23-40! Jobbar så här var 6e vecka måndag till torsdag.

Sköt om dig!
*kram*

Efter behag sa...

Hej

Tack för att du talade om vad Knäred låg.
Ska in och kika på din blogg.

Ha de/Ann-Louise

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken jättefin adventsstake du har! Och så gulligt med de små siffrorna!

Kram Annica

OlgaA sa...

Vilket ljusstake har du! Fint var det!
Så fint med Advent! Visst blir det ljusare och gladare i världen ;)))
kram

karina sa...

Hejsan!
Jo du fnittra på bara "ler". Jag hittade tre stycken och började betsa en, men det blev inte bra så nu har han en med ett brunt lock. Det är efter svärfar och lite blandat i dem, men vi får väl se hur han tar det när han kommer hem. Pläden åkte ner i en kasse igen för jösses vad ont jag fick i lungorna efter jag haft den om mig. Man man måste ju prova men idag ska jag köpa hem blommor som jag vet att jag tål, och inte testa något mer. Julstjärnan går bra om man klipper bort mittenblommorna för det är de som ger allergi. Ha en trevlig vecka och jag sitter och funderar om regnet ska hålla sig så långt borta, så jag kan få min promenad till Borgholm idag. Ha det gott, Karina.

Malin sa...

Här handlas det med ro kan jag lova...det mesta är enbart ett kärt nöje att pyssla med och inga så värst många måsten finns...Köttbullar ska rullas och lite annat men det är kul...Jag frossar verkligen i julgrejer och går och donar när jag kan kan...
Jag har haft en rejäl jobbvecka och tar igen mig lite just nu...sen till helgen är det på´t igen och 2:advent firas delvis på jobbet..så är det och allt går.
Ha det riktigt gott...

Kramar från malin

Ingmarie sa...

Snart dags för andra ljuset o då tänker jag på vad du skrev om att denna tiden faktiskt är trevligare än självaste julen!Håller med dig ...Allt bara bra hoppas jag?

Stora kramen från mig!