torsdag 12 november 2009

Den här lille killen får symbolisera hur vädret ser ut här idag. Inte alls kul. Och inte var det bättre när man skulle fota köket heller. Bilderna blev suddiga och dana, men det får gå ändå. Bilden nedanför visar min tallrikshylla än en gång. Glömde ju tala om i förra inlägget att kryddburkarna kommer från gubbens föräldrahem. De är egentligen inte i min färgsmak, jag är ju mer en rosa människa, men jag tycker dom är rätt fina ändå. Några burkar har fått skador under åren som gått, men det ska ju synas att dom har använts. Tallrikarna kommer från min mormor. Det är djupa tallrikar som också har använts flitigt. Och som du ser Bodil så hänger min kotavla med, haha.
Har målat min paradhylla också. Och allt småskit kom tillbaka på den. Vet inte var jag ska ha det annars, haha. Men det är minnessaker från olika håll som jag dels köpt själv, dels fått, så jag vill gärna ha det här. Dessutom är det väldigt bra för små barnfingrar kommer inte åt det. Jag tycker hyllan blev riktigt fin efter målningen. Kan inte förstå att jag inte gjort det tidigare bara.

Den här väggen över spisen hade vi vitmålad förut. Ja, den var inte så vit längre, men hade varit det en gång. Nu tyckte gubben att vi skulle tapetsera den istället och jag tyckte det blev bra. Visserligen blir det väl smutsigt väldigt fort när man använder spisen, men innan var det bara som en stor, vit vägg, nu flyter det mer in i rummet och det känns bra. Tidigare hade jag ju de små kryddburkarna stående här, det blev bra nu när man har dom mer ihop med de andra. Den röda äggklockan har gubben haft i många år. Ser rent antik ut, haha. Men den funkar. Och låter inte så högt som mitt ägg bredvid. När jag satte den en gång så trodde jag gubben skulle fara i taket när den ringde. Han var inte van vid den tonarten!

Ja, det var lite mer om vårt kök. Nu ska jag göra färdigt mina julkort, sen är det lite syjobb som väntar. Blir det bra ska jag visa er.
Hoppas ni har en bra torsdag. Egentligen är det ju en sån dag när man bara vill dra täcket över huvet och sova vidare, men det är väl bäst att sätta igång. Vi hörs!
Kram Elzie



32 kommentarer:

Stina sa...

Nej men kolla, vad fint du har det. Blev ju toppen!


Haha...Din Bertil är en riktig sköning. Ja, man kanske inte kan säga så. Han rodnar nog. Men jag gillar hans sätt. Haha...

Puss till goaste Elzie

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag har varit ledig idag, och det skulle vara skönt med ett täcke eller en filt och slappa i soffan nu. Här är så grått så det blir inte ljust på hela dan, helt hopplöst och ta foto. Du har fina hyllor i köket, den tallrikshyllan är extra fin. Och din kotavla är mycket kuligare än alla andras!
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Oj, så fint kök du har! Kul att få se lite bilder, och så många fina saker - det är alltid kul när sakerna har en historia som man känner till - ja, en anknytning liksom, och det verkar du ju har till tingen!
Det måste kännas skönt nu när det är klart.

Jodå, grådaskigt var ordet. Här på torpet blev det bullbak, så skönt och gosigt i köket må du tro!
Men oj, så korta dagarna är och så beckmörkt det blir på landet!!!
Ha en härlig kväll!
Kram
Lisa

Bittan sa...

Hej !

Visst e de fantastiskt va lite vit färg kan göra ...o saker med historia betyder ibland mer än att de har " rätt " färg.

Så ruggigt som det har varit idag hade det varit skönt att dra täcket över huvet....men att va inne o tända massa ljus o pyssla funkar oxå :-)

Ha en trevlig kväll // kram Bittan

Viola sa...

Vilka vackra tallrikar...jodå det är så i skolan idag...det är upp till varje lärare om man vill lära ut skrivstil..står inte i läroplanen att det är något måste..och alla unga lärare som kommer ut kan ju inte själva skriva skrivstil..så det kommer att dö ut....sorgligt, ha en fin kväll, kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej Elsie!
Så fint det blev med den nya tapeten! Och hyllorna som du målat blev ju också bra!
Kryddburkarna ser fina ut, och det är ju roligt när det finns en "proveniens" (tjusigt ord!) bakom...likaså med tallrikarna.
Ha nu en bra helg!
Kram
Marie

Petra sa...

Så fint du har fått det i köket. Men idag är det väl lite kallare hos dej också, var kallt nu på morgonen när jag tog promenaden.
Önskar dej en riktigt skön helg.
Kram
Petra

Anonym sa...

Hi Elzie! I couldn't translate today but if that is your kitchen it looks beautiful! I love how bright and fresh it looks and that wallpaper (I enlarged the pic to get a better look) is BEAUTIFUL!! Looks fantastic with those plates! Very nice job! Bet you are glad it is done!!!lol Hope you have a great weekend - Sincerely, Jeannette

Norregård sa...

Tänk vad lite vit färg kan göra!! Det är så kul att måla tycker jag! Googla på snoweffect, så hittar du till snön! Trevlig fredag:o)
Kram Malin

OlgaA sa...

Hej!
Hittade till dig!
Tallrikshyllan var så fin! JAg letar efter en som jag skulle snickra... Din tyckte jag om... Sen av alla som jag tycker om ska välja EN favorit och få den snickrat!
Ska besöka dig igen ;)
kram

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken vacker tallrikshylla!
Ha en fin helg!
Kramis/LenaS

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Titta så fint! Ja både tallrikshyllan och paradhyllan gör sig så bra i vitt! Själv har jag en hylla jag köpte i somras på loppis som jag vill ha upp på väggen, men min make får visst aldrig tummen ur för att hjälpa mig...vi skyller på honom iaf;)

Kram Annica

Hanna sa...

Fin hylla.
Här har vi inte haft regn idag utan faktiskt lite snö.
Hanna

Li@n sa...

Ja hade jag haft det så fint i mitt kök då hade jag inte lyft rumpan en centimeter från kökssoffan. Själv väntar jag nu på att vårt kylskåp ska levereras... vårt pajade under tiden vi var borta men jag får välan vara tacksam att det är så kallt ute som det är så att uterummet nu får tjäna som kvarterets största kylskåp ;o)

Ha en fin helg (det snöar här minsann)
Kram kram
Lian

Tulipa sa...

Hej!
Tack för din hälsning!

Vacker tallrikshylla...

Trevlig helg!/ Mariette

Crinoline sa...

Hei og takk for hyggelig besøk hos meg.Jeg synes krydderboksene er nydelige.Her snør det i dag og det er hvitt og sint ute.Ønsker deg en god helg.

Bodil sa...

Jasså du ska göra färdigt julkorten, jag skall börja på mina idag är det tänkt.
Kram Bodil

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan svejsan...hoppas allt är väl med er!
Vilket mysigt kök det blev,trots det "smarta" knivstället...fniss...men jag håller med dig om att när dom väl tar egna initiativ så får dom hållas;-)
Det kan ju gå några år innan du ställer tillrätta ordningen igen,eller oxå har du vant dig;-)
Skulle gärna ta en kopp the och något av dina bakverk i den mysiga hörnan med bordet och soffan!

Här hemma har prestationsångesten slagit till med stora steg så det blir inget bloggande över huvud taget nu...suck...men det händer saker här hemma ändå!
Målat bl a badkaret (fick äntligen tillåtelse till det),ändrat lite andra saker i det 4 år...hrmhrm... gamla badrummet och är inte riiiktigt färdig med det projektet ännu;-)
Bytt 2 fönster i sovrummet,målat fodren (ja,jag har inte gjort det alldeles själv alltså...fniss...men jag har hjälpt till)
Just nu sätter Peter upp foder runt dom andra fönstren som vi bytte för 3,5 år sedan!!!
När han har slutat gå ut och in genom dörren ska jag ta tag i den omålade dörkarmen mellan serveringsgången och hallen så får vi se om jag hinner grundmåla den idag.
Känner mig liiiite stressad inför hans 50-årsfirande om 3 veckor...men det går nog bra även om jag inte hinner med allt jag har planerat in,eller vad tror du?;-)

Dessutom så vann ju Leksand senaste matchen mot Mora så allt var toppen i ett par dagar efter den sköna segern...hahaha...:-)
Nu gäller det att ladda telefonen inför Körslaget så att även den matchen slutar som jag vill!

Massor med kramar/Birgitta

Eva Agnes sa...

Hej Essemia!
Väldigt fin blev din vita hylla. Tycker nog att du bara har fina grejer i den. De gör sig bra mot det vita.
Tapeten är också läcker.

Man får inte måla på våttapet eftersom om det blir en läcka eller vattenskadat får man inte ut något på försäkringen...
Men jag har andra läckor där hmmmmm så en till är inte hela världen.
Kram och trevlig helg
Eva Agnes

karina sa...

Hejsan!

Vad fint det blir hos dig och jag drog också täcket över mig i torsdags. Mest rädd för att alla rynkor ska komma på en gång för nu har man blivit dam och då "börjar" de så smått komma "ler".
Här har vi flanerat på Ikea, jo du hörde rätt. Knappt en människa att trängas med och gubben höll sig lugn. Han avskyr Ikea och stresset, men han är ju en 08 och här nere är det bara lugnt och fint i affärerna. Ha det gott, Karina.
Ha det gott, Karina.

Ullis/Leva på landet sa...

Tittar in för att önska dig en fortsatt trevlig helg.

Kram Ullis

Lotta sa...

Vilken fin tallrikshylla! Och hela köket har ju verkligen fått en ansiktslyftning, härligt!

Hoppas att du har haft en riktigt härlig helg och att söndagen är lugn och fin. Själv är jag fortfarande lika trött, blir nog aldrig mer pigg känns det som! Hi hi

Ha det riktigt gott!
Kram
Lotta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Här uppe hos oss har vi haft snö i säkert två veckor nu. Så underbart ljust, vackert och juligt! MEN attan... de har ju lovat plusgrader till veckan så hoppas att det inte smälter och vi får regn.

Men så fint det har blivit i ditt kök!

Kram Anita

Monika sa...

Hej du! :o)

Så fint ni gjort! Vilken tallrikshylla! Vrålsnygg!

Allt är så charmigt hemma hos dej. Äggklockan är jättefin. Kul med en blandning av saker. Det gör det så hemtrevligt.

Hoppas vädret bättrat på sig. Hos oss är det fullständig vinter sedan länge nu. Men nu pratar dom om blidväder och jag är livrädd att det ska tina för mycket.

Mys o må så gott!

Kram

Monika

Malin sa...

Nu är det söndag men här är vädret ungefär det som du rapporterar om från torsdagen...grått, grått och regn...I fredags morse fick vi se solen en stund men den försvann och ersattes av detta grå o tunga.
Gott att du har ett vackert kök som piggar upp, tallrikshyllan är suverän och jag önskar mig en sådan...finns en men den är för liten för att pryda sin plats...Ni kan verkligen vara nöjda med det arbete som gjorts och tänk vilken härlig julstämning det kommer att bli där inne...
Ska bli spännande att få se vad du sytt...

Kramar från Malin

C De-sign sa...

Så fint det blev! Mörkret lägger sig tidigt nu....man känner inte så stor inspiration.... Ha en fin start på nya veckan! Kram fr C

Södralycke sa...

Vad mycket fint ni fixat i köket! ja nu skulle man helst vilja dra täcket över huvudet mest varje dag :( Men snart är det advent, då åker ljusstakar och tjärnor fram och gör mörkret lite mer uthärdligt!!

Ha det gott! Kram Johanna

Ingmarie sa...

Det blev ju hur trevligt som helst!
...Kotavlan ska du aldrig göra dig av med...den är liksom...bäst!
Allt bara bra hoppas jag...

Stora kramen från mig!

Märta sa...

Vad fint det ser ut att ha blivit i ditt kök! Hoppas att helgen har varit bra!
Vi har haft fullt upp hela helgen. Men nu har lugnet lagt sig över Ängsgård. Saknar redan de små barnbarnen. Vi har haft barndop nu i helgen så det har varit en del att stå i, vill ju gärna hjälpa barnen.
Kram! Märta

Gårdsromantik sa...

Så finhylla - du har väl inte missat min tävling?

Kram Maud

Lallis - liv och leverne sa...

Hoppas att din helg var fin. Och att veckan blir likaså:)
Kram Lallis

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Så koselig det er hos deg, tror jammen jeg kommer innom på en kaffe jeg...

Ha en super dag/uke/helg...