måndag 9 november 2009

"Här är vårt kök!"

Ja, så var det måndag igen. Det är inte klokt vad veckorna går här. Man hinner ingenting tycker jag. Idag ska ni få se vårt "nya" kök. Det känns verkligen nytt även om man fått kompromissa lite grann, hihi.



Den här bänken fick gubben ändra när vi köpte ny spis. Samtidigt som han var inne på affären såg han någonting där knivarna satt jämte spisen i såna här fack. Det tyckte han var en smart idé och tog genast till sig den. Så hem och såga hål i skivan och vips sa hade knivarna sin plats där. Jag är inte överdrivet förtjust i tanken eftersom jag tycker att knivarna är ivägen när man ska ha stekpannan på spisen, men det går att använda den ändå. Och gubben var så glad för att han kommit på det här så jag hade inte hjärta att säga till honom att det inte var bra, haha. Nu har jag ingen användning för knivblocket längre så det får åka ut i husvagnen istället.



Så här ser det ut vid matplatsen nu. Jag flyttade soffan till fönstret eftersom vi hängt tallriks-hyllan på väggen här. Ville ha den här hela tiden men tänkte att jag väntar tills vi ändrat om. Nu får vi nog flytta lampan ett slag för jag slog i huvet ordentligt i den förut! Tycker det blev riktigt bra med soffan så så det får nog fortsätta vara så här.



Här är matplatsen från det andra hållet. Jag hade köpt en så fin klocka (den hade bara legat i ett par år!) som jag hängde upp på väggen. Tyvärr kunde vi inte ha den för den fortade sig med mer än 5 minuter per timme och det funkar ju inte. Är det någon som vet om man kan "sakta ner" en sån klocka? Jag vill inte ha kvar den fula som vi har på väggen nu men tills vidare får den hänga där. Måste ha en klocka på väggen så man vet vad tiden är.


På bordet ligger Klassiska Hem & Antik. Vilken fin tidning det är. Tusen tack Marie för att du tipsade om den. Anslagstavlan har jag målat. Ville haft hönsnät i den istället, men så tänkte jag på att gubben alltid hänger sina räkningar där så istället blev det vanligt lakansväv och lite spets. Den ser betydligt fräschare ut nu.


Här har vi hörnan under skåpet där micron tidigare stod. Är så glad att jag slapp att ha den här. När man inte använder sakerna kan man lika väl ta bort dom. Radion måste stå här. Den är på från morron tills kvällen och måste finnas till hands.


Igår hade vi besök här hemma. Det var sonen som kom på besök med sin familj. Här är den lille knatten som tycks ha hur mycket energi som helst. Tänk om han kunde gett sin farmor lite av den! Till våren ska han bli storebror och det ska bli kul med en liten knatting till. Här ska han upp på den gamla stolen som står i hallen. Den skulle gubben lutat av för längesen men det har inte blivit av. Tror jag tar och målar den vit istället!!


Här är det grådaskigt och tråkigt väder idag. Inget roligt alls med andra ord. När klockan ringde i morse så hade jag gärna vänt mig på andra sidan och dragit täcket över huvet men det hade nog inte blivit så populärt hos jobbarkompisarna. I morron är jag halvt sjukskriven sista dan. Ska jobba helt sen till helgen. Ska bli intressant att se om det fungerar. Hoppas det. Och hoppas också att ni har en bra dag. Vi hörs!

Kram Elzie






18 kommentarer:

Monika sa...

Så fint ni gjort det! Vilket hemtrevlig kök. Väldigt trivsamt och inbjudande. Många fina detaljer. Smart det där med knivarna också.

Jag har blivit som värsta tidningsnarkomanen. Köper allt o lite till numera. Gillar också den tidningen.

Annars är favoriterna Lantliv, den har jag köpt sedan allra första numret kom ut. Drömhem o Trädgård tillhör också dom bästa. För att då inte tala om Vakre Hjem! ;o) Ja, du ser! Jag ÄR tidningstokig! :o)

Ha det gott och må så gott!

Kram

Monika

karina sa...

Hejsan!
Det vart ju väldigt ljust trots att du fick kompromissa "ler". Vi måste ju också fixa något vid spisen och knivgrejen var ju väldans smart. Här är också grådaskigt men med lite batteriljus överallt, så står man ut tills våren. Ha det gott, Karina.

http://karinasblogg.lekame.com

Viveka i Bläckhornet sa...

Så mysigt ni har det i köket. Soffan passade ju jättebra sådär.
Och visst är det skönt att plocka bort micron. Vi har gömt den bakom ett draperi i ett underskåp.

Jag brukar också köpa den där tidningen ibland. De har mycket fint att kika på.

Kram Viveka

Märta sa...

Så fint du har fått det i köket! Alltid roligt med lite nytt! Kökssoffan blev ju jätte bra där vid fönstret. Här köps det också tidningar, brukar passa på när det är något erbjudande och en bra present på köpet.
Ha det så gott! Kram! Märta

♥ Pia... sa...

Hejsan ....så trevligt och mysigt kök...söt tapet..och klockan ..har jag inge tips om..jag tänkte oxå dra täcket över huvudet i morse..men det hade inte blivit någon värre hit hos mina jobbarkompisar heller:)påhittig karl du har:)...ha de gött..kram..Pia

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å du, så koselig det er blitt på ditt kjøkken...
den kjøkkensoffaen er jo bare helt nydelig - til sommeren skal jeg og ei til ta turen til sverige og se om vi finner en slik på et eller annet loppis... det tar ca en time å kjøre til Åre herfra... men har jo hørt at det finnes mange loppiser innover mot Østersund...
Så morro at du blir farmor igjen, de er jo bare så hærlige disse småttisene, jeg skal foresten hente to av mine småttiser i ettermiddag... gleder meg til det...

Ha en super dag og uke...

Hanna sa...

Så fint du har i köket.
Kram
Hanna

Malin sa...

Ett sådant hemtrevligt kök ni fått i ordning nu...perfekt!
Och jag måste säga att makens drag med knivarna var inte dumt...kan förstå om de är lite i vägen men tänk på inredningstidningarna och på ur mycket praktiskt som får försakas för skönhetens skull...hi hi...Smart idé men männen tänker inte alltid helt praktiskt runt köket...(tänker å ditt inlägg med telefonen vid hyllan...)
Fortsätt nu njut i ditt fina kök och det är bäst inne nu då det är iskallt i vinden...hu säger jag...Längtar efter adventsljusen som sprider mys i vart hus...o snart så...

Kramar från Malin

Viola sa...

Vad rart och hemtreevligt ni fått det i ert kök, ibland lägger gubbarna in sitt veto och då blir det att kompromissa, det är det vi håller på med nu för fullt..renovera gård..) ha en bra onsdag, KRAM

Maud sa...

Det har blivit så fint i köket och anslagstavlan blev ju jättebra. Tror jag skall måla en jag har och sedan använda den...en himla bra ide...
Klurigt med knivarna...fast jag kan förstå att det kan va lite opraktiskt kanske men tanken är ju god...
Ha det gott!
Kram Maud

Kajsa sa...

Hej!
Vilket mysigt kök du har. Det var riktigt finurligt av din man. Smart av dig att inte påpeka att det kanske inte var så praktiskt. Kan ju bli att han slår bakut och inte vill göra något alls då. Kvinnans list.. : ) Ha det gott!
Kramar
Kajsa

Anonym sa...

Hejsan Svejsan!

Vad fint och hemtrevligt er kök är.
Mycket fint och fina detaljer.
Knivlösningen var ju himla smart!
Jag längtar tills vi ska göra vid vårt kök.
Det var vita blommor du ville ha?
Hur många, ska kolla men har ej sett några ännu.
Kram Bodil.

Anonym sa...

Gubbarna måste hållas kort, hihi... jag skulle aldrig våga släppa min lös! Då kan det bli hur som helst. Knivraden är ju praktisk, mina ligger i en låda och blir slöa.

Så roligt med ett fräscht kök. Efter nyår ska jag måla om i mitt!

Kram Eva-Mari

Anonym sa...

Hei:)
Takk for koselig hilsen hos meg:)) så fin blogg du har, her var det masse flott å titte på, så fint du har gjort det på kjøkkenet ditt, innbydende og koselig:)
ha en herlig dag.
Klem

Petra sa...

Oh, så snyggt du har fått det. Så ljust och fräscht. Blir riktigt avundsjuk. Jag måste ju vara tyst lite nu innan jag börjar tjata om nytt kök, har ju precis gjort iordning badrummet nu.
Ursnygga tapeter och vilken fin tallrikshylla och kanonfina burkar.
Hoppas det funkar med din dumma rygg nu. Var det ryggskott?
Var du på mässan i helgen?
Kram
Petra

Cathrin sa...

Hej Elzie! så mysigt ni har i erat kök.Bäst att låta dem tro att de kommit på världens smartaste idéer ibland. Alla tycker vi olika, och tur är väl det.Det såg väldans smart ut i alla fall. Kram Cathrin

Norregård sa...

Hej! Tack för Din kommentar hos mig! Kul med nya besökare! Gillar din kökssoffa jättemycket, så fint Ni fått det! Ha det bra och välkommen åter in till mig:o)
Kram Malin

Bodil sa...

Så fint du har fått det i köket. Riktigt ombonat och hemtrevligt. Men jag förstår att det inte är särskilt praktiskt med knivarna. Men man vänjer sig säkert.
Vet du Klassiska Hem & Antik är min favorit också. Jag prenumererar inte utan det blir lite lösnr då och då.
Kram Bodil