måndag 2 november 2009

Jag målar - ty så roar det mig att måla...

Ja, man kunde tro att det gäller gubben. Här höll han på att måla förra veckan och när jag tittade närmare på dörr- och fönsterfoder så tyckte jag det såg väldigt "skärt" ut. Då visade det sig att han, smålänning som han är!, hade tagit den burk med färg som jag fick över när jag målade matkällaren, hihi. Man kan inte köpa ny färg när det finns gamla burkar i källaren att använda. Håhå jaja! Nu blev det att måla igen i helgen och nu ser det betydligt bättre ut.


Sån här röra som det är på kortet ovan är det inte här nu. Allt är nedplockat från väggarna, det är spacklat och slipat och redo för tapetsering. Gubben skulle hämta tapeterna ikväll sa han. Sen får vi se när han sätter igång. Är inte så roligt att tapetsera på kvällarna, men hänger man upp en stark lampa så går det ju. Längtar tills det är klart. Sen ska jag få upp allt också.


Äntligen har jag blivit av med micron! Har önskat det hur länge som helst. Vi använde den kanske nån gång i månaden. Då kan vi precis lika gärna använda ugnen istället. Dessutom tycker jag bullarna blir godare när man värmer dom i ugnen. Nu ska han ha micron i förtältet istället och det går väl bra, haha. Vi ska försöka få tag i en bänk, eller skåp, i furu som vi kan ha i förtältet istället så vi får rum med vår spis ordentligt där. Är lite dumt nu när man inte har några avställningsytor.


Nästa inlägg hoppas jag verkligen att jag kan visa hur det blev i köket. Idag åkte anslagstavlan ner i källaren och ska få sig en duvning av vit färg också. Sen ska jag ändra den lite men det får ni se när det är klart.


Hoppas ni har en bra dag allihop. Vi hörs!

Kram Elzie

15 kommentarer:

Petra sa...

Ja se gubbar, men jag tycker det var skickligt gjort av dej att få honom att måla över med den rätta färgen. Det hade nog inte min gubbe gjort, då hade jag fått göra det själv!
Så roligt när allt är klart sen, då får du riktigt fint till jul.
Synd att jag inte kan komma till Rottne på lördag, hade gärna velat, men av någon konstig anledning så drar faktiskt Stockholm mer just nu.
Kram på dej.
Petra

Anonym sa...

Typiskt gubbar!!

Så roligt att få det nytt och fräscht runt sig. Det ska bli spännande att se!! Skönt att få bort micron. Jag har gömt min i skafferiet!

Kram Eva-Mari

Måddan - Himla lantligt sa...

Tittar in i din fina blogg och önskar dig en fin fortsättning på denna första vecka i November!

Kramar & tankar
Mådd

Märta sa...

Kul med nymålat till jul!
Har tillbringat helgen i Stockholm tillsammans med våra tvillingbarnbarn. Har gjort massor av roliga saker. Men oj vad trött man blir i storstaden, tacka vet jag landet. Ha en skön vecka! Kram! Märta

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Att få nytt och fint i köket är inte fel. Ska bli kul och se mer bilder, du har en fin lampa också.
Ha en bra kväll
Goa kramen
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Jaha du, så gubben tog närmsta färgburk han - oj, jag kan inte låta bli att skratta! Vet ju att en del människor tänker mera ekonomiskt och praktiskt mera än visuellt!
Det blev säkert jättefint när du fick gör över med en omgång till!!!

Så skönt när det är gjort! Det ska bli spännande att se hur det blev i slutändan!
Tackar för titten och goa kommentaren hos mej!
Kramar
Lisa

Maud sa...

Skönt att skära foder går att måla över....ingen hit precis...
Roligt när man är i gång med målningen...det blir ju så himla fint...
Ha det gott!
Kram Maud

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Hvorfor kjøpe ny maling når man har da...he,he... nei de gubbene altså...
Supersmart å flytte micron til forteltet da, kjekt med en kjøkkenkrok der også... vi har vår - med tenåringen og hans kompiser i huset blir den brukt her...
Blir jo spennende å se hvordan det blir hos dere nå... lykke til med tapeten...

Ha ei super uke...

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hihi, ja se gubbar! Tur att det var övermålningsbart! Kommer bli så fint när det är klart! Ska du måla hela anslagstavlan? Vad skönt att bli av med micron, den är bra att ha tycker jag, men inte speciellt vacker. Önskar jag kunde gömma min.
Ha en fin vecka!
kram
nina

Ingmarie sa...

Är övertygad om att det kommer att bli bra o ser fram emot foton...Hur gick det för gubben när han var på Bordershoppen?

Kram!

NICOLINAS BONING sa...

Jag kan se framför mig hur han bara tar en burk som det skvalpar lite i;-)
Väntar med spänning att få se det nytapetserade köket...skynda dig!!!

Här hemma är det lite kaos på nedervåningen...IGEN...Peter har bytt fönstren i vårt sovrum,men kommer det upp några foder tror du?!
Nää,det blir till att ligga i gästrummet i flera veckor till tror jag...suck...

Kramar Birgitta

Stina sa...

Haha...Men Bertil då.

Kramis gumman

Hanna sa...

Så roligt att få fint i köket.
Ha en bra onsdag.
Kram
Hanna

karina sa...

Hejsan!
Ska bli roligt att få se köket, och smålänning, suck, suck "ler".
Nu du så "tror" jag att du kan förstora mina bilder i betongcollaget, så visst är jag en teknikens under "ler" åt mig själv....Här är så ruggigt med stormblåst och hagel så jag sitter oftast framför brasans sken och läser. Ha det gott, Karina.

://karinasblogg.lekame.com

Birgitta sa...

Hejsan.
Har inte fått din adress så att jag kan skicka kuddfodralet du vann.
Ha en bra dag.
Kram Björklyan