måndag 7 december 2009

En skakig morron...

Hej på er! Tänkte att ni skulle få göra bekantskap med min lille tomte. Han står alltid i fönstret från andra advent och lyser så mysigt. Något som inte alls kommer fram på det här darriga kortet. Vad trist det är med regnet som gör att man aldrig kan ta ett vetigt kort! Den står härinne i "mitt" rum och lyser om kvällarna i alla fall och jag tycker han är jättemysig. Fick den av mina föräldrar för många år sedan.


Varje år har jag ett rött ljus som vi tänder (läs jag!) morron och kväll under advent. Det har jag gjort sedan jag flyttade hemifrån och det är några år nu. I år har jag använt mig av den här zinkskålen med lite sten i botten och så små julgranskulor i miniformat. Och bara lugn, bandet ska av innan det brunnit ner så långt. Man får väl visa att man är brandinformatör på jobbet!

Nu börjar det verkligt skakiga. Igår bjöd jag gubben på lite glögg på kvällskvisten. Köpte Blossas vita glögg, eftersom jag inte är så förtjust i den med alkohol så kör jag med alkoholfri variant. Den var inte så god tycker inte jag. Smakar knappt någonting. Så till jul blir det nog den röda i stället. Men man måste ju testa. Och eftersom drycken var alkoholfri kan man inte skylla de darriga korten på den heller. Det är ju rent hopplöst att få till vetiga kort, som sagt. Här är den lilla glöggservisen som jag köpte av mitt barnbarn ifjol. Den är så söt med sina röda svampar och figurer. Önskar jag hade köpt en kanna också men så långt tänkte man ju inte då, och i år sålde inte flickebarnet sakerna.

Igår fick jag äntligen upp "min" nya kryddhylla. Tyckte det blev så bra. Den gamla i plast hade gjort sitt tyckte jag, så jag blev så glad när jag hittade en i Kalmar på IKEA. Byttorna är i glas och riktigt tunga. Man får tänka sig för nu när man tar ut dom för de i plast vägde ju ingenting. Jag vill gärna ha den här vid spisen för det är praktiskt när man lagar mat.


Här ser ni den från andra hållet. Bitsocker (till gubben som aldrig ger upp), strösocker, salt, kryddor och mjöl har jag i mina byttor. Och min gröna flaska med diskmedel står där också ser jag. Jaha, där brukar jag då rakt inte ha den, men vad gör det?


Jag gnällde ju över min klocka som inte ville funka som den skulle. Nåväl, nu står den här som ett vackert utropstecken, utan batteri, på min byrå. Jag tyckte den var så fin så jag ville behålla den. Och så fick jag tag i en annan klocka som också var väldigt fin. Köpte den av Sofia

som har en jättefin webshop. Besök den om du inte gjort det tidigare. Nu gör ju inte den här bilden klockan rättvisa, men jag gillar stuket på den. Så det var ett väldigt bra köp.

Min sjuka har försvunnit tack och lov. Har en envis hosta på nätterna bara, annars är det bra igen. Och skönt är det. Gillar inte att ha sån huvudvärk som jag hade i torsdags och fredags. Man tror att hela huvudet ska spricka. Men nu är man back in business och den här veckan har jag som sagt semester. Så nu ska här donas med bakande och matlagning. Ska bli skönt att få undan julmaten.
Måste ju gratta min dotter Erica också. Idag fyller hon 35 år. Inte konstigt att man börjar bli gammal. Puh! På lördag kommer vi gumman och jag förväntar mig en smarrig tårta, haha.
I morron kväll är det sista natten med gänget på något vis. Då är det sista julbordet för oss här på Sörgården. Är lite vemodigt tycker jag. Ska bli kul att gå ut och äta lite tillsammans. Vi ska in och göra stan osäker. Det bästa är att vi åker buss dit och det är alltid roligare än om man ska ta sig dit med bil.
Nu önskar jag er alla en fin vecka. Glöm inte lussekatter och pepparkakor så ni har det redo på söndag när lussebruden kommer och uppvaktar, haha. Vi hörs!




20 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Fin tomte! Visst är det mysigt med treditionsgrejer att plocka fram till varje jul!
Vilken fin kryddhylla du köpt, har också önskat mig en sådan men i detta kök finns inte utrymme för en sådan :(
Skönt att du piggnat till!
Det låter trevligt att gå ut med vännerna och äta julbord!
Önskar dig en skön semestervecka!
kramelikram
nina

Laila sa...

Koselig med tradisjoner, morro å se krydderhyllen, jeg har fått tak på 12 stk. store glassskuffer og 6 små. Men jeg må snekre hyllen selv, gleder meg virkelig til å få den opp.
Husk og sende meg adressen din da,
mailadressen i forrige kommentar.
Klem Laila

Unknown sa...

Hallojsan,

Tack för att du supportade mig med reklam på din sida.

Mejla din adress så får vi se om tomten är snäll i år.

Ha det bäst!
Kramisar Jeanette

Hanna sa...

Så många fina bilder
Kram
Hanna

Stina sa...

Vad skönt att du mår bättre du söta. Stor kram från Stina

Viola sa...

Skönt att du är kryer igen...du den hyllan skulle jag gärna kunna tänka mig...härlig nostalgi, hoppas ni hade ett trevligt firande, kram

Bittan sa...

hej !

Det var ju skönt att du e piggare :-)
ingen risk att jag överanstränger min friska arm....du anar inte vad energi det ger att det börjar bli klart. 10 mil kör du i ett nafs hihi du får ta en utflykt till våren / sommaren när jag öppnar på "riktigt " Du e så välkommen så :-)

Kram Bittan

Vita små hjärtan sa...

Mysig tomte!!!!
Ja men visst ibland är det totalt hopplöst att få till en bra bild!
Ha de gott i julestöket!
Kram Agnetha

Anna R sa...

Hej! Jag satt och läste gamla inlägg i gästboken på www.estersallskap.se och hittade en hälsning från dig. Läser du fortfarande Lottaböcker? Har du besökt vår hemsida något mer sedan dess?

Lisas torp sa...

Ja, den här tiden åker många traditionella "minnen" fram ur hörnen! Kul med din tomte och med ljuset som du tänder under hela advent! Alla har vi våra små traditioner!

Vilken fin hylla! Jag visst inte att IKEA hade såna! Jättefin är den!

Det låter kul med lite julyra med arbetskamraterna!
Skönt att du piggnat till lite, men hosta är envist - har samma här, den tar visst aldrig slut, 6:e veckan nu. Himla trist!
Kram
LIsa

Ingmarie sa...

Håller med dig om att vit glögg inte är så god!
Tänk vad trevligt att sådan förvaring till sockret...Min faster hade en sådan och hon STAPLADE sockerbitarna för att de skulle ligga snyggt!!!!Dock gjorde hon INTE så med strösockret!!Hi Hi!

Stora kramen till dig

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Mysig tradition, och roligt att göra lite nya ljus! Inte alls roligt när det blir så skakiga bilder, kanske kan du få en i julklapp :) Jag fick en i födelsepresent och är så glad över min kamera som är superbra! Du får krya på dig och det trista vädret gör inte sakern bättre!

Ta hand om dig! Kramar Elin.

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan gumman...tur att du är frisk igen!
Vad mysigt med tomten i fönstret,gillar när det är en del minnen och traditioner bakom vissa föremål:-)
Här hemma har vi firat Peters 50-årsdag...och sen åkte karlsloken till Tyskland (på jobb visserligen,men ändå...fnys...)och lämnade mig med allt som ska plockas ihop efter 14 personers boende här hemma!!!
Skämt åsido så är det ganska lugnt och skönt efter en intensiv period;-)
Vi höres en annan gång.
Kramar i massor/Birgitta

Petra sa...

Så söt glöggservicen är som du köpt av ditt barnbarn.
En sån glaskryddhylla hade vi i mitt hem när jag växte upp, visst är väl de mysiga. Nån gång om 100 år eller så när jag får mitt kök omgjort ska jag banne mej ha en sån. Minns än idag hur gott det luktade i de där hyllorna.
Hoppas ni får riktigt trevligt hos dottern. Lova att köra försiktigt.
Kram
Petra

Maud sa...

Härligt med traditioner...känns tryggt att ha något som man alltid plockar fram...tomten är ju jättemysig ...
Ha det gott!
Kram Maud

Bodil sa...

Va skönt att du känner dig något så när frisk igen.
Sådana glaslådor fanns i mitt barndomshem också. Tror nog att det var ganska vanligt på den tiden.
Tur att du påminde om lussekatterna. Det får jag fixa i veckan - pepparkakor finns.
Kram Bodil

Roza sa...

hej!
se att du har jul fint hos dej, får väll försöka jag med.
Kram Roza

livet på utanäs sa...

Så jul fint du har det , myyysigt =)

Tänk snart är det tredje advent , redan !!!

Ha det nu så gott och lycka till i mitt lotteri =)

Kram Sussi O

Lätta och Goda recept sa...

Hej,
du är så himla duktig på att ta massa fina kort och lägga upp i din blogg.
Tack för att du delar med dig av ditt fina hem.
Ljus är ljuvligt att tända. Din tomte ser verkligen helmysig ut.

Krma o trevlig helg

PS Välkommen till min nya blogg : )

Kamomilla sa...

Hej!
Såna fina kryddburkar fanns i mitt barndomshem så jag blir alltid lika nostalgisk när jag ser dem på IKEA!
Tack för hälsningen hos mig!
Kamomilla