måndag 14 december 2009

God förmiddag på er! Jag måste bara få ge en stor eloge såhär på bloggen, till de duktiga eleverna från Växjö som sjöng i tv:n igår. Så jätteduktiga de är. Det här programmet var ju inspelat tidigare i veckan, men varje år är det tradition att de sjunger i Domkyrkan i Växjö. Det är elever från de olika musikutbildningarna i stan som har det här och jag tycker dom är riktigt proffsiga. I år blev jag faktiskt inte besviken på luciafirandet, annars har det en tendens att dra iväg tycker jag. Duktiga sångare, sångerskor, dansare (fast det förstår jag inte riktigt om jag ska vara ärlig!) och en söt lucia som jag hoppas fick vila lite emellanåt, för fy att stå sådär mitt i gången rätt upp och ner. Jag hade svimmat, vilket jag har en tendens till och också har gjort en gång i mitt liv, haha. Det är rätt roligt att se de unga killarna ställa upp med struten på huvet. Sen kan de vara hur tuffa som helst utanför kyrkan. Ja, nog med beröm nu. Nästa år måste jag i alla fall försöka komma iväg till kyrkan och lyssna live. Det brukar vara lång kö till det här.

Ja, i lördags var vi i Skåne och tittade på bilar. Det blev dock ingen för min make är en riktig prutare och de här skåningarna var inte benägna att följa med i prutandet, så då fick det vara. Det här med prutning är något jag aldrig har kunnat. Ligger nog i generna för mina föräldrar är/var likadana. Men gubben han kan! Det är så man skäms och går undan emellanåt, haha. Nu har han ett par andra bilar på gång som han ska titta på den här veckan. Hoppas det går lite bättre med dom, för jag måste få träna lite innan jag ska köra till jobbet. Har inte behövt köra och då har jag inte velat heller. Och inte tycker jag det är roligt att köra bil, men det kanske kommer tillbaka lite körglädje om jag verkligen måste köra.

De ringde från jobbet nyss och talade om att jag ska komma dit i morron och träffa människorna från kommunen. Ska bli intressant att se vilka som stannat kvar i kommunen och framför allt vad dom har att säga!!

Nej, nu måste något bli gjort här min sista lediga dag efter semestern. Usch, vad dagarna rusar iväg och jag har inte fått hälften gjort som jag tänkt. Vi har i alla fall fått lite snö här! Lite vitt på marken är det och det räcker för min del. Ha en riktigt skön dag så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Killen som satt och spelade piano var min gamla körledare, Jonas Nilsson. Han ledde gospelkören som jag var med i. En riktig toppen kille, liksom hans fru.

24 kommentarer:

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Haha, här har du en till som inte kan pruta och som skäms om någon försöker :D
Hoppas det lilla vita på backen får vara kvar nu! Så trist med gröna jular!
Ha en fin arbetsvecka, ta't lugnt!
kram
nina

Viola sa...

Jag prutar alltid på loppisar....) är jag riktigt bra på faktiskt....)här ska det bli mera snö...det ser jag fram emot, hoppas bar att det får stanna kvar till jul, ha en fin dag,kram

Stina sa...

Jasså Bertil prutar. Ja, men det är väl bra det.haha...

Tänk vad bra ändå, du gumman, att tiden går fort. Då blir det snart vår.;-) Kramis

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej goa du!

Nää jag har inte heller de där prutargenerna. Och ibland när de säger att man själv får ge ett bud så blir det ofta lite för högt :o

Här snöar det ännu mer idag...

Kram Viveka

Lätta och Goda recept sa...

De säger det ska bli snö imorgon, då hoppas jag att vi också får snö.

Ha det så bra!
Kram

Anonym sa...

Jag njöt också av luciafirandet på tv. Riktigt vackert och välregiserat och lucian var verkligen otroligt söt och charmig.

Lyca till med bilkörningen. Det brukar bli bra efter första turen.

Kram Eva-Mari

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, att pruta är inte lätt... men man kan ju försöka. Hoppas ni hittar någon bra bil nu då.
Den enda Lucia jag såg var den vi hade på jobbet, och det var väldigt fint... en riktig musikklass, så det var stämsång och vackert!
Kram
Marie

Anonym sa...

Hejsan!

Ja, pruta kan vara lite obekvämt att göra!
Skönt att ni fått lite vitt på marken.
Tack för dina alltid så goa kommentarer!
kram Bodil.

Monika sa...

Hej på dej goa frun!

Hihihi, du skulle bara veta hur min gubbe håller på! Han försöker till o med pruta på en inhandlad mjölkliter. Jag skäms! Fast han gör det ju mest på skoj. De flesta skrattar gott och förstår hans bus.

Sist vi var in på Dollarstore hade han bara handlat två små fjuttiga saker och råkat ta två bärkassar. Kassörskan fråga om han verkligen skulle ha två kassar.

Då blev svaret.... "Nej men oj! Det har jag absolut inte råd med! Jag ska ju köpa julklappar snart!"

Då sa hon, Du får påsen! Jag trodde jag skulle sjunka genom golvet alltså! Helst vill jag inte gå o handla alls tillsammans med honom ;o) Hihihihi!

Ha det gott!

Kramisar

Monika

Eva Agnes sa...

Hej Elzte!
Jag missade alla lucior jag. Har ingen TV så det måste bero på det. Söt Lucia du visar upp och skönt är det att höra dem sjunga.
kram Eva Agnes

Bodil sa...

Jo jag tittade också på Luciafirandet på TV. Fantastiskt fint!!! Och så många dom var. Kul att se alla dessa ungdomarna sjunga i kör. Lucian var så söt.
All heder åt Växjö!!
Kram Bodil

Hanna sa...

Jag så g det på tvn och tyckte det var jätte fint.
Kram
Hanna

Norregård sa...

Jag försökerpruta, särskilt på bilar...Här är det sambon som skäms...Visst brukar det bli så att man hinner ungefär hälften av det man tänkt...Det är alltid likadant!!!
Ha det bra:o)
Kram Kram Malin

Märta sa...

Luciafirandet från Växjö var nog det bästa TV har sänt på många år. En riktig högtidsstund i soffan framför tv´n. Den lilla mörka tjejen som stod längst fram i mitten är släkt med min svägerska, så henne har vi följt sen hon var en riktigt liten tjej.
Nu har det snöat i två dagar så här har vi riktig julstämning!
Lycka till med bilaffärerna!
Kram! Märta

Petra sa...

Tyckte också luciafirandet från domkyrkan var kanonfint. Skrattade (åt stjärngossarna) och grät om vartannat för det var såååå vackert. Och vilken söt lucia.
Ingen bil ännu alltså, ska bli spännande att se vad det blir till slut.
Här är också snö, S är ute och skottar just nu. Jag tycker det är så vackert med snön nu, som ett julkort! Enda jag inte gillar med vintern är väglaget...
Ha en bra fortsättning på veckan.
Kram
Petra

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Jag missade Lucia på Tn:n iår, men har hört att det var jättebra. Extra kul och titta om man känner dom som är med. Här har vi också fått lite snö nu och rejält kallt.
Ha det gott
Kramar
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Hej hopp i snöyran!

Jag håller verkligen med - jätteduktiga var ungdomarna och så mångskiftande och trevligt program det var! Även jag blev imponerad, och jag är inte så lättimponerad när det gäller musik!

Hoppas att du överlevt snöyran som råder nu! Jisses, vilken vinter du!
Kram
Lisa

karina sa...

Hejsan!
Pruta är inte heller min starka sida, men mannen kan. Så bra det blev med kryddhyllan och jag riktigt längtar tills vi får sätta igång, men först ska julen mysas ut. Ha det gott,Karina.

Anonym sa...

Hej!

Roligt att du hittade till min blogg. :-) Och visst är Mailegnissarna fina?

Krams

Ingmarie sa...

Svårt att pruta med skåningar?Ännu värre att förstå vad dom säger ibland kan jag tycka.

Ha en riktigt trevlig JUL!

Kram från fru Jacobsen

Malin sa...

Nä...lucia hade jag inte fixat...jag drösar i backen...räcker med att jag ska köa i charken för att jag ska känna av den där yrseln...Men så vackert det är...
Jag har gått på lite ledighet nu och du milde så gott det känns...som om jag hade jullov precis som ungarna...
Ha det nu Gott!

Kramar från Malin

Ullis/Leva på landet sa...

Jag är också dålig på att pruta men inte maken. Hoppas ändå att det blir någon bil snart så du kan ut och köra lite innan du ska till jobbet.

Ha det bra!
Kram Ullis

Lyckoslanten sa...

Håller med dig om att den där luciamorgonen var helt suverän och lucian strålade! Önskar dig en God Jul! ♥ Ann-Lis

Stina sa...

Ta hand om dig nu gumman och hälsa fagra Bertil.;-) Kram Stina