söndag 27 december 2009

GOD FORTSÄTTNING PÅ ER ALLA! Och tusen tack för alla besök här på min blogg. Jag har varit dålig på att besöka er, men ni ska veta att det uppskattas. Tycker det är så roligt att läsa alla kommentarer.

Före jul så fick jag helt plötsligt ett syryck. Fick för mig att jag skulle sy julstrumpor till barnbarnen och så här blev dom. Det är väl inte världens vackraste, men det är hemgjort av mormor/farmor i alla fall, haha. Hade tänkt sy röda monogram på alla först, men så heter ju flickorna Melissa och Melanie och det blir lite bökigt tycker jag, så då sydde jag dom i deras favoritfärger i stället. Melanie älskar allt som är lila och den stora, 12-åringen, skulle ha sitt i svart!! Hur man nu kan ha svart som sin favoritfärg, men hon fick som hon ville. Lille Casper har ingen favoritfärg, mig veterligt, så han fick sitt C i rött i alla fall.

Här har jag dukat för vår julaftonsmiddag. Visst ser det lite lite ut, men vi var bara tre och eftersom min mor har lite svårt med synen, så ville jag inte ha för mycket på bordet. Och ljus är inte att tänka på för alla är rädda för att bränna sig! Det slutade med att jag fick flytta mina små kakformar till andra ställen, för annars hade inte maten fått rum, hihi.

Och har ni sett?? Jag har t o m fått till två runda kuddar. Broderade dit God Jul också och det var det som tog längst tid. Själva kuddarna var inte så svåra att sy som jag trodde dom skulle vara. Blir nog fler sådana framöver. Tomten är gubbens och den stackarn verkar ha varit med i en boxningsmatch. Näsan är nästan platt och han är skönt sliten. Tyckte han kunde få vara i soffan i år och vila sina trötta ben.

Här är årets julgran. Den ser lite kal ut längst upp. Det kan bero på att jag inte hade hängt upp allt som skulle vara i den. Det märkte jag först igår när jag hittade lite strutar och annat som låg på skåpet härinne. Ja, man vimsar till det värre än vanligt när det är jul. I år har jag vackra vita julstjärnor i granen. Det är en gåva från Bodil "på andra sidan plurret". Tusen tack igen för dom Bodil. Du är så jättegullig. Som ni ser så är det inte så hemskt fullt under granen heller. Vi hade bara tre julklappar liggande där i år. Vi köper ju inte julklappar till varandra längre och på ett vis saknar jag det. Men, jag har ju "fått" en bil alldeles nyss så man kan nog räkna den till en julklapp i alla fall.

Vår julafton var lugn. Och vacker med all snön utanför. Sen på juldan jobbade jag hela dan och då regnade nästan snön bort. Det var så blaskigt och halt och trist. Igår var det minusgrader och snö igen och idag är det plusgrader och regn. Verkar ha lite svårt att bestämma sig tycker jag.
Jag hoppas att ni alla haft en skön jul. Och att ni fått de klappar ni önskade er. Nu är det inte så många dagar kvar av det här året och nästa år bjuder på nya erfarenheter. Jag ska ju börja på ett annat jobb om inte annat så det blir spännande. När man varit på samma ställe i 13 år så känns man nästan som en inventarie. Men gud vad jag kommer att sakna de gamla och mina mysiga jobbarkompisar. Blir nog både en och två tårar den dan jag slutar. Men först ska vi fira nyår och trettonhelg. Jag önskar er sköna mellandagar om ni jobbar eller är lediga. Vi hörs!
Kram Elzie



38 kommentarer:

Viola sa...

Ett härligt syryck du fick, strumporna blev verkligen fina och kuddarna likaså, ha en fortsatt skön helg, KRAM

Norregård sa...

Vad du varit flitig!!
Ha det så gott och lycka till på nya jobbet sen;o)
Kram Kram Malin

Unknown sa...

Go fortsättning önskar jag dej också ♥
Och inte gör det något att det är glest mellan visiterna, desto roligare när de blir av ju :-)))

KRAM från Eva

Stina sa...

En JÄTTESTOR kram till er båda.:-)
Snällingar!;-)

Stina

Unknown sa...

God fortsättning på dig! Och så flitig sömmerska du varit. Jättefina strumpor och kuddar!!!
Kram Bodil

Tulipa sa...

Hej!tack för din fina hälsning!Vad mysigt ni ser ut att ha haft det, och vilka fina julklappsstrumpor!Gott nytt år!Kram Mariette

Les Cotrions sa...

Hello Elzie! Beautiful Christmas in your home! Happy you had a nice time!
Wish you a wonderful new year!!!
Warm greetings!
Vale

Anki sa...

Hejsan!
Vilka härliga bilder och vilka fina strumpor!
Vet du, jag spar papper från blomaffären, omslagspapper man får från butiken när dom slår in grejer och så...det funkar hur bra som helst!
Hoppas du haft en mysig jul, och jag önskar dig en god fortsättning och ett Gott Nytt År!

Kram Anki

Bittan sa...

Hej !

hoppas barnbarnen har varit snälla så tomten kom förbi och soppade i nåt i de fina strumporna. Lycka till med nya jobbet. Va spännande :-) Själv har jag varit på samma ställe i 20 år !!!!! Oj va länge det lät då :-) Har inte haft samma jobb hela tiden men varit på samma företag som börjar på I o slutar på KEA :-)

God fortsättning

Önskar

~~Kram Bittan~~

Lotta sa...

Hej vännen!
En riktigt god fortsättning önskar jag dig!

Vad roligt att se julmattan! Härligt att du tycker om den!

Här är det lugnt och stilla, vi är lediga en hel vecka till, mysigt! Fast all snö är borta, och det är trist! Typiskt skånsk vinter alltså.....

Ha det jättegott!
Kram
Lotta

Märta sa...

God fortsättning!
Här har julen varit intensiv men nu har vi inga barn o barnbarn hemma så det är så tyst. Oj vad du har hunnit vara flitig så här precis innan jul!
Lycka nu till när du byter arbetsplats!
Ha det så gott!
Kram! Märta

Unknown sa...

Hej och god fortsättning! Tack för att du kikar in ibland. Jag är dålig på att både uppdatera och hälsa på. Vad mysigt ni verkade ha hemma hos er nu i jul. Och nytt jobb! Jo, jag tackar. : ) Grattis! Hoppas du kommer att trivas. Ha en skön fortsättning bland alla helger och om jag inte hör av mig, så GOTT NYTT ÅR på dig!

Anonym sa...

Å, så nydelig blogg du har! Den varmet meg skikkelig!
Håper du har hatt en fin jul i småland så langt. Gleder meg til å følge bloggen din i 2010!
Klem fra Maria:-)

Efter behag sa...

Hejsan

Du undrade hur jag gjorde mina små skridskor.
Jag ritade en liten mall på frihand, överförde den till kartong, ritade av och klippte ut. Limmade på gammalt papper, och klippte rent runt om. Medarna gjorde jag av lite tjockare ståltråd. Böjde till dem och tejpade fast dem med vanlig tejp.
Nu önskar jag dej ett trevligt nytt år, med allt vad det innebär, kanske ett pyssligt nytt år.

Ha de/Ann-Louise

hagagården sa...

Hej
Tack för titten,fina julstrumpor du har sytt.
Kram o ha en trevlig kväll.
ninni

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Det ser ut som ni har haft en lugn och vilsam jul.

Vilka fin julestrumpor du har gjort, det måste vara kul för barnbarnen att få.

Jag önskar dej ett riktigt Gott slut och ett riktigt Gott Nytt År.

Kram från Irene

LillaFlisan sa...

God Fortsättning!

Kram

Flisan

p.s Kuddarna är underbara!

Tesa/Therese sa...

Tack för dina ord hos mig. Vilka underbara julstrumpor du gjort...och kudden, superfin. En sån där gammal tomte står här hemma också :)
God fortsättning.
Kram Tesa

Monika sa...

Tack söta du för hälsningen!

Himmel vad du är duktig! Så otroligt fint du sytt. Strumporna och kuddarna! WOW!

Dukningen är jättefin i sin enkelhet.

Passar på att önska dej ett gott slut och ett gott nytt år ifall jag inte hinner med att vara i farten mer innan.

Gott Nytt Underbart År till dej och de dina :o)

Kram

Monika

sylvia sa...

så herlige strømper,
å nydelig på ditt bord til jul.
flink du er.
ønsker deg en herlig romjul.
klem fra sylvia

Ingmarie sa...

jag tycker att du verkligen lyckats med detta svåra som ju julen är!
Sydde sådana stumpor för några år sedan av gammelmormors gamla lakan o de uppskattas verkligen av döttrarna ska du veta!

Kram o gott nytt åt!

Huset vid ån sa...

Kikar in o tackar för titten..Vad flitig du har varit! Önskar dig en God fortsättning! Kramis Therese

Petra sa...

Gott slut och GOTT NYTT ÅR!
Du har ju mycket nytt att se fram emot nästa år.
Så mycket fint du sytt och broderat. Blir lite sugen när jag ser allt fint du gör, tror jag ska göra lite annat på det nya året, börjar lessna lite på korten, faktiskt.
Ha det gott min vän.
Kram
Petra

Stina sa...

Gott Nytt År till dig och lycka till med det nya jobbet.

Nu är jag ledig en vecka sköööönt :)
I morgon bär det av till Vemdalen, sonen fick välja vad vi skulle göra när vi var lediga...det blev tre dagars skidåkning. Mamman har bestämt att vid kallt väder så ligger hon framför brasan på björnfällen och dricker champagne och äter praliner =D

Ha det bäst
Kram Stina

chevostar sa...

Hei på deg :)
Håper du har hatt en fin jul, og gode romjulsdager.
Mye fint å se på hos deg :) jeg prøver igjen å komme tilbake som bloger på min blogg chevostar.
vi blogges snart igjen :)

Stina sa...

Jo, vi hade gula hinkar lite här och var. Blää...säger jag bara. Jag är inte känslig av mig, men när det blir för mycket av sådana småkryp...då du. Eller små och små. De är ju kanske bulliga och runda de där fulingarna.:-) kram

Anneli sa...

God fortsättning o Gott Slut i kylan***
Kram
Annelie

Ingmarie sa...

Den lilla renhästen bockar o bugar!

♥ Pia... sa...

Hejsan..vilken fart de var på dej då..syr och grejar ..fint blir det med..tack för att du vill vara med i min lilla utlottning..kul tycker jag...du frågade onm hur jag får till mina vita kanter på bilderna...jag använde mej av picnik.com där kan man göra en del roliga saker...inte på långa vägar så svårt som photoshop:)..sen så har jag ett mailprogam..Widows Live Mail där hämtar jag in lite foton och krumelurar till dem lite och så sparar jag dem sedan utan att skicka i väg mailet..bara för att få till lite roliga vita dimmiga bilder:)..önskar dej ett riktigt gott nytt år...kram..Pia

A home far away sa...

GOD FORTSÄTTNING!
Med önskan om ett underbart 2010.

Kram Gunilla i Singapore

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej goa du!
Vad fina julstrumpor du sytt! Hade själv tänkt att göra mörkblåa sammetsstrumpor av en gammal gardin, men det kom bara till tanken.
Vad spännande med nytt jobb! Fast det är klart man saknar gamla arbetskamraterna! Lycka till!
Vill önska dig ett riktigt
Gott Nytt År 2010!
Kramis
nina

Vita små hjärtan sa...

Hej!
Men så fina strumpor du sytt!!!
Kram o gott nytt år!

Anonym sa...

Gott nytt 2010 önskar jag dig.

Kram Eva-Mari

karina sa...

Hejsan!
Vackra julstrumpor och svart är den vackraste färgen av dem alla. Titta på svart så ska du få se alla skiftningar och så passar det ju till allt. Du förstår vilken färg jag gillar va "ler". Försöker blanda i en röd nyans och lite grönt, men oj så svårt det är. Bättre går det med silver så ibland glänser jag på blanka vardagen. Är riktigt glad för jag har hittat en svart jeanskjol i stretch som inte skär in i lilla midjan och ger en tendens till "valkform". Vi var inte fler kring bordet här heller och kan det månne vara felet eftersom jag inte har någon större lust att testa vågeländet "ler". Gott Nytt År, Karina.

ELIN´S SHABBY ROMANTIC sa...

Hej goa Elzie, åter tack för dina mysiga kommentar hos mig! Vad mysigt du har haft det under julen och tänker på din rara mor. Vad duktig du är på att sy, tycker att julstrumporna blev jättefina och kudden! Jätteduktig på att brodera oxå! Jag vill önska dig en riktig Gott nytt år och må det nya året ge dig full med glädje och skoj!

Många kramar Elin.

Anitas hus sa...

Hei,
Så flink du har vært, julestrømpene var nydelige de.
Så klart man må ta hensyn til de som er synshemmet, da får pynt være pynt og lys være lys, sikkerhet først;)

Tusen takk for alle de koselige kommentarene jeg har fått og ønsker deg og dine ett riktig godt nytt år!
Nyttårsklem fra Anita:O)

Laila sa...

Ønsker deg et riktig godt nytt år.
Klem Laila

Cathrin sa...

Visst är det trevligt med kommentarer här kommer en från mej.

Gott Nytt År önskar jag dej, Cathrin