lördag 2 januari 2010

Hej på er! Tusen tack för alla goa hälsningar inför nyår och alla kommentarer under det föregående året. Det är så roligt att ha "träffat" så många människor här på bloggarna och jag bara älskar att besöka er och att både skriva och få kommentarer. Tyvärr har det varit lite si och så med kommenterandet det sista, men jag hoppas det ska komma igång framöver det också.

Ja, idag har jag jobbat 7.00-16.30. Hade "min" bil till jobbet. Det var faktiskt första gången jag körde själv. Måste säga att den var riktigt go att köra. Så det var nog inget tokigt köp vi gjorde.

När jag kom hem så fick jag en go nyhet. Då hade vi stopp i avloppet!! Hur kul som helst. Speciellt som jag skulle duscha, bland annat, eftersom jag jobbar i morron också, men det är bara att glömma. Man kan inte ens gå på toaletten!

Hade inget nytt att visa idag så jag tänkte, lite bakvänd som jag är, att jag visar väl lite julbilder då, hihi. Har inte visat de här bilderna tidigare och lika bra att passa på före Tjugondag Knut! Den lilla struten på föregående bild har jag fått från Jeanette och skridskorna här ovan köpte jag från Mitt ljuva hem. Tycker dom är jättesöta och ångrar att jag bara tog ett par!

Här sitter min lilla mus jämte stickande mormor (kan det vara jag?) och lilla änglen. Porslinet har min svägerska målat. Hon är väldigt duktig på det. Jag hade nog inte klarat det, alldeles för pillrigt för min smak.

Här tittar lilla grisen fram bakom kopparkittlen med grönt. lite suddig bild som vanligt så här års från mig. I riset hänger små julgransprydnader i nysilver.

Det här är min fina ängel som bara kommer fram till jul. Den ser lite ensam ut där den står, men det beror på att jag flyttat undan en annan sak så att man ska se henne.
På nyårsafton firade vi vår förlovning också. Denna gången var det 13:e året. Känns alltid lite extra den kvällen.

Ja, det var väl det sista från den här julen för i år. Snart är det ju dags att plocka ner det, men inte än. Som sagt, Tjugondag Knut är "helig" här, men antingen åker det bort den 12:e eller den 14:e för den 13:e jobbar jag delad tur och då har jag ingen lust att flänga med julsaker.
Jag hoppas att ni har en skön helg. Njut av solen, ni som har den, så hörs vi.
Kram Elzie



30 kommentarer:

ängeln i vitt sa...

Halloj!

Tittar in och önskar dig en god förtsättning.

Idag åkte mina julsaker ner i kartongerna....vad tomt det blev :)

Du undrade var jag hade köpt den vita tomten... jag tror att det var i Örebro på nåt som heter lågprismagasin. Jag har haft den i några år och vill gärna ha fler MEN jag hittar för 17 inga :(


Kramiz Carina

♥ Pia... sa...

hejsan...ja inte gör det nåt att du är bakvänd:)..ser så gärna lite julbilder..det är inte över än..vill allt njute lite till...söta saker du har..ängeln den stora påminner lite om en av mina ¨änglar..vilken otrevlig nyhet att komma hem till.... ingen dusch eller toa..hoppas det ordnar sej för er fort....förlovning ja..vi firade få se nu..vilket år var dwet nu.....jisses julaftonen -76 ..puh ja de var nåra år sedan det..20 årig bröllopsdag har vi haft nu i dec oxå..suck ...var tar tiden vägen.....ja det är nog så att tiden den går och vi består:)..ha de gött och bjut av jula innan den ska ut..kram..Pia

Ullis/Leva på landet sa...

Tråkigt med avloppet. Hoppas att det blir fixat snart. Tänk så van man blir att allt ska funka.

God fortsättning på det nya året!
Kram Ullis

Kajsa sa...

Halloj Essemia!
Hoppas du trivs med nya jobbet (för du har väl börjat där nu?). Och avloppsproblem så här i smällkalla vintern! Hujedamej! Ingen höjdare. Lider med dig.
Ha en riktigt god fortsättning på det nya året!
Kram
Kajsa

gamla skolan sa...

Hoppas att det löser sig med "stoppet" ! Önskar dig en bra start på 2010 . Kramar Susanne / den gamla skolan

Hanna sa...

Fina bilder. Jo, vi hade kallt här i lördags 13 grader. många av de som sprang hade frost i håret.
God fortsättning.
kram
Hanna

SoCal Helene sa...

Ingen höjdare med stopp i avloppet, hoppas att det "löser" sig snabbt!! Hoppas att du oxå får ett bra och hälsosamt år. I dag har det varit underbart väder här, klarblå himmel och +28*, helt perfekt vinterväder.
Hugs, Helene

C De-sign sa...

Man vill ju att allt ska fungera....hoppas att avloppet är fixat! vill önska dig ETT RIKTIGT HÄRLIGT NYTT ÅR 2010! Kram fr C

Stina sa...

Puss och kram, från en trött dam.
Mysiga Elzie, du är go du!:-)

Stina

Vita små hjärtan sa...

Hej vännen!
Mysiga bilder...
Äntligen fick jag in mina :)
Ha de gott!
Kram Agnetha

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å godt nyttår til deg...
Huff så kjedelig da - med tette rør... håper dere snart får ordnet det...
Her har julen rast av sted - jeg har jobbet det meste av den, men fri denne helga...og det nyter jeg virkelig...for jammen har det vært mye som har skjedd her - sønnen og fammen kom hjem 1 juledag - de skulle egentlig reist sørover i går, men svigerdattern havnet på sykehus - gravid...hurra jeg blir bestemor til sommeren - men hun klarer ikke å spise eller drikke noe...så vi er jo spent på hvordan det går med henne...blir nok en lengre juleferie på de enn hva de hadde tenkt...
Vi blogges...

Ha en koselig kveld og uke...

Norregård sa...

Hej!!
Tack för dina alltid så roliga, snälla kommentarer hos mig!!
Det går bra att visa julbilder nu oxå tycker jag;o) Jag gillade allra mest skridskorna som du har i granen!! Ha det gott vännen;o)
Kram Kram Malin

Viveka i Bläckhornet sa...

Stopp i avloppet lät ju inte som någon hit precis. Hoppas allt har löst sig nu iallafall.

Önskar dig en god fortsättning på det nya året

Kram Viveka

karina sa...

Hejsan!
Har haft julen framme sen 1 advent så till Nyår är det borta, förutom utegranen. Vackra skridskor och visst är det typiskt att man köper för lite...Ha det gott och hoppas baken inte blir för kall tills avloppet är fixat, Karina.

alegni sa...

hej elzie och tack för hälsningen inne hos mig. jag tror att jag ska städa bort det mesta av julpyntet imorgon. granen och ljusen i fönstren får förmodlingen hänga med någon dag till. själv har jag redan tröttnat på allt, men i synnerhet vår äldre son är traditionell och vill ha kvar julen så länge som möjligt :)
inget vidare att vara utan vatten - hoppas den saken ordnar sig fortare än kvickt!
kram
ingela

Ingmarie sa...

Här i Västanbäck är tydligen ingenting heligt...för allt som påminner om jul o nyår äe BORTA!Och jag måste väl erkänna att jag inte lider det minsta av detta faktum!

Kramen till dig från fru Jacobsen

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka mysiga saker du har!

Hoppas allt är bra med dig

Kram Annica

TesaB sa...

God fortsättning!!! Hoppas du haft en härlig jul på alla sätt! Tack för alla bilder, otroligt inspirerande och jag är helt betagen i ängeln! Tråkigt med avloppet - sånt kan man vara utan! Ha det gott!

Missfryd sa...

Hei igjen!
Snarvisitt innom for å ønske deg et riktig godt nytt år!
Klem Ingrid :-)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej och GOd fortsättning!
Det var ju tråkigt det där med avloppet... :(
Hoppas att det "löser" sig.. hihi
det är ju lite svårt att hålla sig från att gå på toan.
Kram
Marie

Malin - I min trädgård sa...

Hej Elzie!

Jag är så dålig på att lämna kommentarer, men blir sååå glad för dina :-). Oj, 13 år är inte dåligt. Vi är inne på vårt tionde i år faktiskt, vad tiden går fort!

Ha det så bra!

Kram M

Viola sa...

Det var ingen bra start på nya året, stopp i avloppet...:( rar gris såg jag att du hade och en verkligen vacker ängel, nu har mina saker nästan tagits bort, granen är kvar och några stjärnor, ha en fin vecka, kram

Anki sa...

Tack söta!
Vilka fina "bakvända" bilder, julen är väl fortfarande kvar? Ja iaf hos mig, jag har granen ett tag till trots att den barrar som en tok...jag tycker det är sååå mysigt med gran!
Stopp i avloppet är ju ingen höjdare, snacka om start på nya året! Jag minns förrförra julen när jag fick stopp i köket på julafton, fick springa med disken till badkaret innan svärsonen kom och fixade det hela...vilket inte var helt lätt, det var verkligen tvärstopp!
Jaja, nya minnen ska man ju skapa, och det här är ett jag sent kommer glömma, hihi!

Önskar dig en god fortsättning på det nya året oxå, efter den starten kan det väl bara bli bättre?!
Å grattis i efterskott på förlovningsdagen!

Sköt om dig och goa kramen!

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Här är det mesta av julen kvar också, kommande söndag åker det ut. Måste ta det en ledig dag, tar ju lite tid och bära ner allt man plockat med hela december. Sen blir det så ljust och fint.
Ha en mysig kväll
Stor kram
AnnaMaria

Lillemor i Hummelsta sa...

Ja DÅ blir man glad, när avloppet trasslar. Vad sårbar man blir. Man tänker på när man var liten och badade i en balja på köksgolvet och hade utedass, då hade man struntat totalt i stopp i avloppet, och nu brakar hela ens vardag ihop. Visst blir man helt handfallen.
Hoppas det bara är nåt lättfixat.
Vi har oxå granen kvar, antagligen för att ingen orkar kasta ut den.
Kram Lillemor

Malin sa...

Har varit lite si och så med mina kommentarer också...jag har gått in i juldimma och känt mig helt isolerad...nu får det vara nog med knäck och bäst att få lite ordning på sig.
Gott att det gick bra med bilresan och det måste ha varit hur pirrigt som helt att ge sig iväg så där...men det låter suveränt...
Ha det så gott nu!

Kramar från Malin

Anna-Lena sa...

Halloj!

Ville bara kika förbi och önska dig en god på det nya året.

Vad fint du har pyntat hemma och vad duktig du är som håller på traditionerna. JAg städade undan allt häromdagen, mest för att jag snart börjar arbeta igen. Det känns lite tomt och sorgligt att julen passerar så fort.

Hoppas att det löser sig med avloppsproblemen.


Kramar Anna-Lena♥

Petra sa...

Så mycket fint du visar idag. Har du sytt bonaden som hänger på väggen med tomten och katten?
Du är otrolig.
Kram på dig.
Petra

chevostar sa...

Godt nyttår!

Håper dere har fått orden på vann og slikt... er så kjedelig når en ikke har det som en er så avhengig av....

Masse fine julebilder du viser og :)

Ha en flott uke :)

Lyckoslanten sa...

Hej på dig! Här är det mesta av julen kvar till Tjugondag Knut och ännu har jag inte visat hela min jul på bloggen! :o) Njut nu av det sista! - Ann-Lis