tisdag 12 januari 2010

Så var det med den karaktären...!

Hej på er! Ja, så var det redan tisdag. Inte klokt vad tiden rinner iväg. Vi ser ut att få en solig och fin dag idag så det blir en lång tur med lilla vovven senare. Skönt att komma ut lite.

Jag ringde till gubben igår och bad honom köpa hem några kex eller något till kaffet på kvällen. Och vad kommer han hem med? Jo, varsin semla!!! Jag som just talat om för Ann-Cathrin att man inte ska äta semla så tidigt på året (man= jag själv!) såg mig själv sätta i mig den där semlan med liv och lust igår kväll. Usch, vilken karaktär man har. Inte konstigt att man måste ut och gå dan efter, haha. Är inte så förtjust i köpta semlor och definitivt INTE den som gubben köpte igår men ändå sätter man i sig det. Ja, förstår inte hur man är egentligen.

Nu har min amaryllis slagit ut! Det blev inte att vänta till påsk som jag trodde innan. Den stod i en kruka som är typiskt jul, så istället satte jag den i en vit kruka. LITE löst satt den, men jag trodde inte det var något problem. Tills jag hörde en duns senare på kvällen och såg en vovve sitta med stora ögon och glo på den lök som plötsligt attackerat henne. Jag skrattade så jag grät för hon såg för härlig ut. Men det var bara att ta hand om eländet, sopa upp jorden och klippa av stänglarna, för det är två stycken, och så sätta det i vasen jag köpte på Plantagen förra året.

Ja, igår blev julen borttagen här. Idag, på min fridag, hinner jag inte och i morron, på Tjugondag Knut, jobbar jag 10 timmar, så då orkar jag inte göra det. Därför blev det igår. Och det var rätt skönt att få undan sakerna. Det enda jag saknar är ljuset efter granen, men skiner solen så går det ju an ändå. Har inte kommit på riktigt hur jag vill ha det här så jag visar det en annan dag. Det enda är soffbordet där minirosen jag fick av dottern dan innan nyårsafton står och min silver stakar. Tänkte jag skulle försöka rädda min ros till våren så jag kan plantera ut den. Hittills ser den ut att må bra, men man vet aldrig med såna. Rätt vad det är ligger bladen på duken och det är bara att hiva den.
Måste få skryta med mig själv lite (om det nu är min försorg som gjort det!) men mitt olivträd lever än!! Trodde aldrig jag skulle få det att överleva så här länge. Det har stått i källaren nu över julen och jag har slagit en massa tidningar om den för att den inte skulle frysa (haha!) och än så länge så lever den. Vore så kul att kunna sätta ut den till sommaren igen.
Nej, då var det dags att göra något här. Jag hoppas ni har en fin dag var ni än befinner er och att det inte är så kallt längre. Det är faktiskt rätt skojigt att södra Sverige har kallare än norra nu.
Vi hörs!
Kram Elzie


29 kommentarer:

Gunilla/Nilla sa...

God Fortsättning på det nya året.

Vilken mysig blogg du har.

Ha en bra dag//Gunilla

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jaså, du har klämt i dig en semla du...? Ja, jag har väl satt i mig något annat som inte var så nyttigt...
Nu känns det skönt när julen är utstädad...och din amaryllis är jättefin.
Kram
Marie

Vita små hjärtan sa...

Men det är ju bra gott!!!! :)
Tack för dina alltid så goa kommentarer!!!!
Kram Agnetha

Stina sa...

Jag har också en amaryllis som blommar NU men den står kvar i samma kruka ...ligger lite vitmossa uppepå men det gör inget :)
Jag har en julstjärna och en adventsstake kvar. Kommer att bli så tomt när jag tar bort dem för jag har inget annat att sätta dit.

Måste köpa lite nya blommor (fick spinn på de andra innan jul)och en fönsterlampa modell större vid tillfälle...just nu har jag ingen lust att jaga lampa :)

Hoppas att det går bra på ditt nya jobb och att du trivs.

Ha det bäst
Kram Stina

Stina sa...

Glömde ang. semlan.
Jag är barnsligt förtjust i vaniljsemla och har som du dålig karaktär när det gäller sötsaker :)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hallojsan Elzie!
Fy på sig att läska på det viset, börjar ju nästan slicka på skärmen ;) Mmmm ser gott ut!
Så fin amaryllisen är i vasen! Mina är borta :D
Så skönt när julen är botstädad tycker jag. Ska ta de sista stjärnorna och stakarna i veckan. För nog är det så att ljuset är mysigt men det känns fräscht sedan när de vanliga lamporna kommer upp och en liten tulipanbukett blir man lite glad av :D
Ha det gott!
kram
nina

Anitas hus sa...

Hei, Elzie!
Nei, det er ikke lett å motstå slike fristelser;)

Lo av Amaryllisen din. Vi våknet av ett brak for to netter siden, når vi sto opp om morgenen var det jord og Amaryllis i hele trappen. Jeg hadde nok hatt for liten potte, så den hadde tippet ned trappen^^,)

Ha en fin kveld!
Klem, Anita:O)

Bittan sa...

Ojojojo stackars vovve bli attakerad av en lök :-)

Ser mumsigt ut med semlan."Nån" el "några" måste man få unna sig :-)

Ha de gott i kylan

kramar Bittan

Kamomilla sa...

Tack för din hälsning hos mig! :)

Inte är det lätt det där med godsaker och principbeslut inte...

Anna tassar in.. sa...

Men du..en semla hit eller dit..så galet gott som det är så kan det vara värt varenda kalori..himmel så sugen jag blev nu...

Norregård sa...

Semlor får vara för min del, tycker inte om mandelmassan...
Skönt att Julen är utstädad!!
Nytt år och nya tag;o)
Kram Kram Malin

Anonym sa...

Hej Elzie!

Tusen tack för monogrammen du skickade, jätte gulligt!
Nu ska jag bara få tid att brodera också, haha
Semlor har jag inte ätit på evigheter, mums vad det kurrar i magen.
Vad duktig du är som har hållit olivträdet alive så länge.
Amerikanarna har nästan inte alls blommor inomhus, de har i många hus inte ens fönsterkarmar.
De satsar allt på utomhus istället.
Jag som vill ha blommor inomhus har inte många val iallafall inte häromkring där jag bor.
Ha en fin onsdag!
Kram Bodil

Anonym sa...

Den här tiden på året har alla mer eller mindre dåligt samvete. Njut av gubbens semla du, ta ett extra varv med vovven i stället!

Du kan säkert spara rosen till trädgården. Det gjorde jag och den blommade sen hela sommaren.

Kramar Eva-Mari

Änglahem sa...

Hej Elzie,

Då är du iväg och sliter nu då...medans jag funderar på vad jag ska göra...finns iofs en massa att ta tag i!, men jag tror jag sitter här ett tag till och bara myser.

God Fortsättning på nya året! Höll jag ju alldeles bort att säga*oförskämt av mig*.

Semlor!!!*stora ögon här* sååå gott! Hrmmm....redan satt i mig 4 st! Om jag skäms?...bara liiite!*fniss*

Nu blir det långpromenad, en väninna ringde precis här medans jag tjötar med dig*hihi*...så efter semlesamtalet här så får jag nog hänga med ut och gå! Känns som magen står i fyra hörn efter allt gott som stoppats i munnen(magen) under julen....

Må så gott!
Kram, Ulrika

alegni sa...

åh, den ser ju så smarrig ut, din semla! det blir 19-årskalas hos oss på söndag, och då tänkte jag bl.a. bjuda på semlor. jag måste ju se till att jag får smaka en innan jag sätter igång med min diet på allvar ;)
kram
ingela

Petra sa...

Jag har redan klämt i mej 2 i år. Men nu får det vara nog, 4 kg ska bort innan semestern (de som smög sej på i december månad :) ja, det är faktiskt sant). Lär ta längre tid att gå ner dem än upp i vanlig ordning.
Hoppas allt är bra med dig och att du trivs på nya jobbet.
Kram
Petra

Petra sa...

Glömde! Vilken snygg header, ser så mysigt ut.
Kram igen

karina sa...

Hejsan!

Ställde undan mitt olivträd med frukter på i matkällaren för den börjat tappa blad. Den är helt utan blad nu och står i rumsfönstret och jag bara hoppas det ska börja skjuta ut nya. Skulle den inte komma igen så ska jag göra ett nytt försök för det lilla trädet är så vackert. Ja, nu väntar vi på vårsolen och förbannar alla fönster som "INGA" aldrig putsar och som vi måste stå ut med "ler". Ha det gott Karina.

Märta sa...

Har inte ätit någon semla ännu, men det lär väl inte dröja länge förrän det kommer fram en sådan på fikabordet.
Ja nu börjar all jul försvinna från vårt hus, lite tråkigt men ändå lite skönt att få in lite vårkänsla fast det är smällkalla vintern.
Din amaryllis ser så fin ut!
Kram! Märta

Ullis/Leva på landet sa...

Semlor gillar jag inte speciellt mycket så det brukar inte bli några. Försöker att inte sätta i mig så mycket fika bröd och så har vi de på jobbet som ser ut som stickor och kan äta hur mycket som helst som gärna bakar. Går ju inte att låta bli. Hoppas att rosen klarar sig och att hunden inte hittar den också då.


Kram Ullis

Cathrin sa...

Shit.....är de små läckerbitarna här nu igen!! Inte bra för bikinisäsongen kan jag lova. Jag säger nej men någonstans blir allt fel och jag köper och kan stoppa i mej flera stycken, munnen liksom bara gapar efter mer , mer ,mer ......, suck.
Väldans svag för allt med mandelmassa och marsipan, suck igen.

Ha det bäst vännen! Kram cathrin

Bodil sa...

Nu blir jag riktigt sugen på att baka släta vetebullar. Hemgjorda semlor är ju inte fy skam och så kan man göra dom lite mindre än köpesemlorna.
Ha det gott där inne i Småland!
Kram Bodil

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev fint med Amaryllisen i vas istället, gjorde inget att den gick av. Det var ju synd om vovven såklart. Jag är inte heller så förtjust i semlor, brukar äta max en per säsong. Och visst är det skönt att julen är utstädad, känns så ljust och fint ändå nu.
Ha det gott
Stor kram
AnnaMaria

Lisas torp sa...

Så du har också trillat dit på en semla! Ja, du såg ju mitt inlägg igår! Inte meningen att jag heller skulle äta nån - NU dessutom - alldeles för tidigt egentligen! Men, men, man är som man är! Här ska också hållas igen, så det är bara att promenera lite extra och ta några varv till på motionscykeln...*pust*!

Så fint med amaryllis i vas, så gjorde jag också med min - de har ju en tendens att tippa när de slår ut och blir stora. Jag kan tro att vovven blev snopen! :-)

Jättevacker ros, hoppas att du klarar den så du kan plantera ut den!
Ha en fortsatt skön torsdagskväll!
Kram
Lisa

Stina sa...

Ja, jag tycker att det räcker med snö nu. Men de säger att vi ska få mer. NÄÄ!

Kram Stina

karina sa...

Hejsan!
Jag såg att det inte riktigt syntes vad det var "ler". Vi har alltid kokhett vatten, caffe latte påsar till Leffe, espressopåsar till mig och några tepåsar med istället för en kaffetermos, som ofta behövs kyld mjölk till "för vissa alltså". Ha det gott och här börjar äntligen +tecknet synas på termometern, Karina.

Anonym sa...

Hej Elzie!
Tack för att du följde med till New York City, haha
Ja, jisses vad kallt ni har det i Sverige.
Vi har mildare väder nu, runt nollan. Men imorgon skulle det bli några plusgrader, skönt.
Ha en fin kväll.
Kram Bodil.

Butik Östergården sa...

Semlor! Säger som du egentligen gillar jag dem inte men, äter dem glatt ändå. Ja då kan man undra hur man funkar.
Har du lyckats få ett olivträd att övervintra? jag lyckas inte få dem att överleva sommaren än gång. Fattar inte vad det är med mig och krukväxter. Glömmer väl att vattna eller så dräker jag dem när jag kommer på att jag glömt vattna.
Ute brukar det gå bättre där blommar det oftast bra.

Vi har fortfarande kallt men det har blivit lite mildare. Har stått och packat upp varor hela dagen. Det jobbet blir det imorgon också.

Önskar dig en underbar helg!

Kram Helen

Petra sa...

Trevlig helg Elzie. Inga fler semlor nu, eller.........:D

Kram på dej.
Petra