torsdag 25 mars 2010

Hej på er! Ja, idag har jag - äntligen - fått till lite bullar. Vet inte hur länge jag "tänkt" göra det, men icke sa Nicke. Men nu blir gubben glad när han får lite bullar i frysen. Själv behöver jag sannerligen inte äta några!!

Egentligen skulle jag väl visa våfflor här idag när det nu är Jungfru Marie Bebådelsedag, men den sysslan har gubben hand om i det här huset. Vet inte om jag skrivit det tidigare, men jag har aldrig i mitt liv gjort en våffla! Förr tyckte jag helt enkelt inte om våfflor, men jag har lärt mig att äta någon nu i alla fall.

Efter en stärkande promenad i vårsolen så tog jag ut lite kaffe och satte mig i solen och mös en stund. Vi har ett underbart väder idag. Solen skiner, det fläktar lite och är över +13 grader. Man blir helt mållös.
Nu har min ställning kommit fram ur snön och snart är det dags för målning av den. Köpte färg redan förra året, men då kom det arbetet på skam. Om det var lathet eller något annat vill jag ha osagt...! Precis här vid ställningen höll gubben på att krocka med ett av rådjuren härom kvällen. Det var matdags under fågelbordet för den, tydligen.

Här står Sheeba och kollar in trädgården. Snön försvinner mer och mer och det bästa är att det går lugnt till. Inga översvämningar har nämnts och det är skönt. Grannen med den stora granen har t o m fått såna vårkänslor att han tagit hem husvagnen. Det ni!!
Här på framsidan har det gått bort fortare än på baksidan, konstigt nog, eftersom den ligger mot norr. Vi har pratat om att göra en ny trappa, men vi får se hur det går. Nåt ska göras åt framsidan i alla fall för den är så himla tråkig.
Så här fint har vi det utanför nu. Varningsskylten står precis jämte vår infart och vi kommer ut och in med bilarna - än! Så ska dom först gräva på ena hållet och byta ut vattenledningarna, sen är det avloppets tur och det rinner på andra hållet - tydligen - så då får dom gräva på andra hållet. Jag undrar vilket århundrade det här blir klart?!?! Klart är i alla fall att det blir väldigt smutsigt och otrevligt. Och inte kan man gå vägen rakt mot skogen nu utan man får springa runt kvarteret. Men det är ju å andra sidan bara nyttigt för kroppen.

Ja, det var lite vad jag sysslar med om dagarna här. När jag inte jobbar. Den här veckan känns det som jag varit på jobbet hela tiden. Det har varit möten och annat, men idag är jag helt ledig och det är så gott. Sen blir det jobb i helgen men då ska det ju bli skitväder så det går bra, haha. Fast, ska man springa mellan husen på jobbet så är det rätt gott att det är uppehållsväder ändå.
Jag har helt enkelt inte hunnit med att besöka er som jag brukar, hoppas det ska bli bättre framöver. Nu ska väl planeringar och annat vara klara snart i alla fall. Vill redan nu passa på att önska er en trevlig helg med eller utan sol. Vi hörs!
Kram Elzie





41 kommentarer:

Unknown sa...

Doftar så hembakat och gott i stugan din :-)

Här är det en mulen dag, och vovvarna blir ganska så vårsmutsiga om de långa öronen, och tassarna ;*)


Kram från Eva

Unknown sa...

Oj vad bullar ,kan tänka mej att gubben din blir glad.

Hoppas du får vara lite ledig till påsk iaf nu när du har "bott" på jobbet :-)

Jag åker som vanligt till Blåkulla på torsdag och jag blir tydligen inte ensam från Blogg världen där iår heller hihi :-)


Här har det oxå varit en riktig vårdag idag. Man fattar knappt att det är sant när man kommer ut. Mycket snö ligger fortfarande kvar men det syns varje dag att det försvinner sakta men säkert.
ha en fortsatt bra dag nu väntar våffelsmeten på mej :-)
Kram Bittan

Bittan sa...

Oj då det var visst inte jag som var inloggad utan prinsessan men kommentaren var fr mej iaf :-)

Stina sa...

Härligt med bullbak.

Jo, jag har nog tagit bort väldans mycket i hela huset sedan ni var här.:-) Kramis

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Du var en baddare på att baka bullar!
Kram Anette

Stina sa...

Nu blir jag avis på dig...vad lite snö ni har kvar. Du skulle se hur det ser ut här, får vara glad om snön försvinner till midsommar :) Vi har haft dis och +2 idag och det är inte mycket att skryta med :)

Låter gott med bullar men det är ingen ide att baka det är bara jag som äter upp dem och jag behöver inga jag heller...har så dålig karaktär när det gäller fikabröd så det bästa att inte ha något hemma.

I morgon bär det av till Sandviken ska gulla och pussa på mitt minsta barnbarn hela helgen...hon blir 6 månader nu i april tiden går så fort och jag träffar henne allt för sällan.

Ha det bäst och ta det lugnt :)

Kram Stina

Ett Vitare Hem sa...

Åh sa till min mellantjej förut som är hemma pga operation att i morgon ska vi baka bullar och muffins för nu har det ekat tomt i frysen på sånt ett tag ;o)
Ha en finfin kväll!
Kramis/LenaS

Viola sa...

Det ser mer vårligt ut hos dig än hos mig...här är det ca 3 dm snö fortfarande över hela gräsmattan och snöoväder ska det bli på söndag när jag öppnar, vad trött man blir, kram

sylvia sa...

hei hei Elzie.
åå så flink du har vært..så deilige de ser ut ,hadde likt å smakt dem ja.kjekt å ha noe i fryseren,
så flink mann du har da som lager vafler,deilig å kunne dele..
så herlig at snøen forsvinner hos deg nå,
ønsker deg en nydelig kveld,
klem fra sylvia

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan!

Åhh, du! Så mange boller du har fått bakt, misunnelig her jeg sitter. Burde absolutt tatt meg en økt, er så godt med et lager boller i frysen. Jaja, en vakker dag....
Det ser omtrent ut hos deg som hos meg, snøen er nesten borte, bare flekker igjen. Nå skal det bli godt med påske og vår!

Klem

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Bullar är gott, det gör jag alltför sällan. Det var varmt ute hos er idag, riktigt så man vågar sig ut med kaffekoppen. Jobbigt med allt grävande, speciellt eftersom ni har hund. Blir smutsiga tassar.
Ha en fin helg
Stora kramen
AnnaMaria

Carolyn sa...

Those buns look so good! It is great that your weather is warming up too.
Have a good weekend,
Carolyn

SoCal Helene sa...

Oh, vad gott med nybakade bullar!
Det var länge sedan jag bakade bullar, har aldrig riktigt kommit underfund med att baka i gas-spis......
Skönt att våren har kommit till er efter den långa vintern ni har haft.
;0) Helene

Hanna sa...

Så många goda bullar.
kram
hanna
blommorifonstret.blogspot.com

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Så herlig med nybakte kanelsnurrer. også så deilig å kunne sitte ute i solen og nyte.
Ønsker deg en skjønn påskeferie.
Klem:)

Maud sa...

Vad duktig du är som bakar!
Förstår att din käreste blir glad...
Ha en härlig söndag!
Kram Maud

Lilla huset på prärien sa...

mmm... vad GOTT det där såg ut!!

:) / Jenny

Märta sa...

Kul att du vill vara med i min lilla utlottning!
Det set gott ut med nybakade bullar. Du får gärna komma hit och lägga några i min frys också.
Nygräddade våfflor är ju inte heller fel.
Ha en skön fortsättning på söndagen!
Kram! Märta

Stina sa...

Hälsa till honom att gurka är bra för Bertilar.;-) Kramis

Lillemor i Hummelsta sa...

Smaskens med bullar, själv äter jag enligt lchf så jag får bara titta, men jag minns smaken...
Ja alltså att lära någon näverstickning ligger nog inte på mitt bord om man säger så, skulle nog bli mycket öööh asså, jooo.
Själv tittade jag på en bild, stickade, rev upp och stickade igen osv, osv. Sen så satt det där plötsligt. Sticka, vrida plocka upp, sticka vrida plocka upp. och lära sig sticka baklänges. Fattar det knappt själv. ;)
Kram från Lillemor

Kamomilla sa...

+13 grader??? Rena värmeböljan!!! Underbart!!
tack för att du kikar in hos mig!

Eva Agnes sa...

Visst var det underbart skönt i torsdags. Även här i Falkenberg. Mina grannar satt också utomhus och fikade. Om det var hembakade bullar vet jag ingenting om.
Dina ser hur som helst smaskiga ut. Blir suge. Men liksom du är jag inte överförtjust i våfflor.
Kram Eva Agnes

Vår sekelskiftes-dröm sa...

Tack för din snälla kommentar. Ha en bra söndagkväll!
Kram Anette

Anonym sa...

Hello Elzie! So glad to hear from you! I understand because I have not been around much anymore either. Work and getting old leaves no energy!lol Those buns look delicious - too bad I have given up all sugars and sweets and anything made with white flour! I have a lot more energy than before and have already lost a little weight! Hope I can continue!!!lol I've been doing a little needlework on a project I never tried before Penny Rugs with wool felt (although I'm using just felt until I see if I like it! wool is so expensive per yard!) Hope you are still working on your beautiful knit jacket or have finished it? Thankfully all our snow is gone and the weather is warmer except today is cold and rain which is why I'm on the computer!lol Just wanted to stop in and say hello to you too! Don't work too hard. My husband hit a dear a couple months ago and our truck hasn't been the same! They are beautiful but do lots of damage! So stay safe!!! Sincerely, Jeannette

SoCal Helene sa...

Elzie, kul att du tittade in! Hör att snön smällter bort fort hemma, skönt!! Ni har ju haft snö så det räcker i vinter! Vi har super gott väder nu, klar blå himmel, soligt och idag blir det runt +25 i skuggan, helt perfekt!! Just nu är det grönt och fint runt omkring på bergen där vi bor, om ett par månader är allt brunt och upptorkat.
Ha det gott å de!!!
Helene

Anneli sa...

visst är det såå härligt nu när snön försvinner mer o mer...man njuter
ska ut och röja här imorgon, städa upp lite , så nytt kan komma fram
kram

helle sa...

Dejligt du har påske ledigt nu og kan njuta dine fine kanelboller!

Spetsarne/mellemværket skal sælges til dem som er mere kreative end jeg selv.... Jeg har stor lyst til at kreere, men har overhovedet ingen tid tilovers til den slags pysler. En dag kanske!

God påske til dig

Kram Helle

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej! Tack för att du hälsade på. Du, jag gillar inte heller BARA vitt, tycker vitt är fint men tycker om att ha lite färg "till" - inget fel i det och som du säger. vi får ha det precis som vi själva vill....

Ha en jättefin vecka och ta hand om dig!

Kram
Måddan

lisje astrid's husblogg sa...

HEI♥
Sååååå koseleg blogg du har♥Og eit vakkert hjem!
Naaamnam!Dei bollane såg deilige ut♥Kjenner lukta heilt til Norge☺☺
Tusen takk for koselig helsing frå deg♥
Ønsker deg ei god påske♥
Klem frå Astrid☺

Malin sa...

Här smälter snön mer o mer o bara under senaste natten har det kommit fram mer av gräsmattan...underbart skönt...Trist väder men så länge det är plusgrader är jag nöjd..
Det är mycket jobb för min del också men nu är jag inne på min 4:e lediga dag på raken o du milde vad skönt det är, tog tre semesterdagar o blev ledig 5 sammanlagt...har fått gjort en del men vill hinna ännu mer...suck...så är det alltid...
Ha en go vecka nu!

Kram från Malin

TesaB sa...

Hej Elzie! Bullarna ser härliga ut!!! Tack för att du gjorde en framstöt, har misskött mitt uppdrag av olika orsaker. Men nu har jag uppdaterat och kommer att fortsätta med det senare idag (när scrapbook.com tillåter mig nästa gång...).Ha det gott vännen och vi snackar vidare i swappen.

Ingmarie sa...

Kan du möjligen skicka över en påse hembakade bullar????

Ha en riktigt trevlig PÅSK,både du o gubben!

Huset vid ån sa...

Mums vad gott med bullar! Vad flitig du har varit! Jag känner igen mig i det du skrev att man tänker att man ska baka bullar men man drar på det....Men det är skönt när man öppnar frysen! Fniss! Vad vårigt o fint det ser ut hos dig! Och din vovve ser så go ut också, jag har ju en labbe som är 1,5 år som är mer vild än tam! Men han lugnar sig väl nån gång kanske när han blir äldre....Fniss! Önskar dig en Trevlig Påsk! Påskkramar Therese

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, jag bakar inte ofta jag heller. Men det kan ju bero på att vi inte äter så mycket kaffebröd...jag kan ju intala mig det iaf.
Men 13 grader låter ju himla skönt. Idag är det soligt här också och fint men inte så varmt tror jag...
Kram
Marie

livet på utanäs sa...

Mmmmmmmmmmmmmmmmm det doftar nästan genom datorskärmen.

Nybakta bullar borde vara en av de mänskliga rättigheterna , då och då =)

Ha det gott !
Kram Sussi O

karina sa...

Hejsan!
Nehedu, här ska solen lysa och 10 grader på plus, så nu ska det solas för solvagnen är framkörd. Bullar blir det köpta ett tag framöver för det tar sin lilla tid att renovera, men det ser gott ut och med ett glas mjölk, så gott. Hoppas du får njuta lediga dagar i solen och ha det gå gott, Karina.

Petra sa...

Hej Elzie, vill passa på att önska dej en riktigt Glad Påsk redan nu. Just nu nattas min lilla älskling.
På torsdag kommer hela gänget och då är det full rulle.
Många kramar
Petra

Ullis/Leva på landet sa...

Gott med våfflor. Här blev det massor, men jag har tur att de flesta går i sönernas magar så jag behöver inte äta så många. Tur för mina byxor:) Så ljuvligt att ni snart är av med snön. Kan ni inte ta hand om lite av våran också?
Kram Ullis

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Å du, den baksten di så jo utrolig god ut da...
Jo du, tiden raser bare avsted - er så mye en ville ha tid til men... i dag har jeg heldigvis fri, da blir det rydding - å så håper jeg at tiden strekker til en tid ved symaskinen, kjøpte noen flotte stoffer med sommerlige farger som skal bli puter...

Ha ei super påske...

Anonym sa...

Åhh, så lekre hjemmebakte boller...nam:)Nå ble vel din mann glad:) Ønsker deg en gledelig påske og nyt fridagene. Klem

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Mumsigt med både bullar och våfflor, tycker jag ;)
Önskar dig och "gubben" en riktigt mysig påsk med mycket gott och onyttigt ;)
Kram
nina