onsdag 12 maj 2010

En ledbruten kropp

Ja, idag är jag ledbruten i hela kroppen. Anledningen är detta land som ni ser på bilden ovan. Jag höll på precis hela dan och rensa det. Anledningen är det roliga ogräs som har rötter som räcker runt hela vår jord. Åtminstone känns det så. Låter man dom växa så är dom tjocka som morötter till slut. Jag kommer inte ihåg namnet på ogräset just nu, men jag är inte glad på munkarna som tog in det hit till landet, haha. Nu är det rensat och fint även om det inte kommit så långt som på bilden här. Är så mulet och tråkigt ute idag så jag kände inte för att ta ut kameran. Tur man har lite sparade bilder då. Ska väl erkänna att det inte bara var ogräset som höll mig i gång. En del blommor hade brett ut sig nåt alldeles väldigt under förra året och dom var jag tvungen att dela. Samt att jag flyttade den "mattan" som är längst till vänster på bilden till ett annat ställe. Det passade inte in här, hade egentligen bara blivit placerat där "tills vidare", men blivit kvar då det blommar så fint med cerise blommor på våren. Ni vet jag och blomnamn!

Egentligen hade man behövt hörselskydd igår när man var ute för helt plötsligt satte dom igång och gräva med två grävmaskiner på samma gång. Körde dom fram och tillbaka och det vet ju alla hur det låter när dom kör på asfalt. Ihja!, säger jag bara. Det här jobbet har hållit på länge nu tycker jag, vore tacksam om det vore färdigt nån gång.

Jag tjatar ju om att jag vill putsa fönsterna och igår tyckte gubben han var riktigt duktig. Vindskivan utanför det här fönstret skulle tvättas och det gjorde han också. Vilket medförde att det rann smutsvatten rakt ner på fönstet här. Ja, nu är det putsat, tyckte han, haha. Det får nog bli ordentlig fönsterputsning sen, men inte av det fönstret, det är ett sånt där extrafönster som han satt dit medan han målade det andra. Så nu ska det flyttas till köksfönstret. Bra när man kan köpa saker av grannar som bor i likadana hus. De bytte ut alla sina fönster förra året (skulle vi med behöva göra, tror dom har kört med tvålull på fönsterna, så repiga och fula är dom!).

Nu ska jag sätta mig och sy gardiner. Så dom är färdiga åtminstone, när man är redo att putsa. Ha en bra dag allihop så hörs vi.

Kram Elzie

19 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, nog känns det i kroppen när man använder muskler som inte har jobbat på länge... Och se blir det ju ofta så konstiga ställningar också på kroppen... hihi´..
Skönt är det ju när det är klart i alla fall. Även om det snart är ogräs där igen...
Undrar om det är kirs-kål du har haft?
kram
Marie

Bittan sa...

Hej du !

Stl på byxorna är megastora !!!! Men på Balders hage där jag beställde mina finns det alla mått så det är bara att sätta igång o mäta sig. Jag fick ta 2 stl mindre än vad jag trodde och de var perfekta. Ska ju inte sitta tajt utan lite lagom slappt. Det tråkiga rens arbetet blev genast mycket roligare kan jag lova :-) Idag är det kallt o regn igen så jag tog tag i nåt som behövts läääääänge nämligen städa mitt scraprum. Tänk va grejer jag hittade som jag totalt glömt bort. Blev scrapsugen så jag ska skriva ut lite foton och göra nån layout tänkte jag.
Ha det så bra o skippa fönsterputsningen tills allt är klart :-)

Kram Bittan

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Nej, men det har jag ju missat! Så bra att jag fick se en bild på den lilla skönheten! Så söt hon är!
Och visst glömmer man bort hur små de är från första början...
Så mysigt att känna de små händerna och lukta på den lilla bebisen! Nu får du passa på varje gång ni träffas.
Kram
Marie

Anitas hus sa...

Huff, ja det ugresset kan være ett strev med å få bort. Vi har noe som heter kveke i hagen, det har voldsomme røtter og sprer seg raskt som brann i tørt gress. Litt av en jobb å få bort.
Men, det blir nok bra i hagen din da:)

Ha en fin dag!
Klem, Anita:O)

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Kirskål menar du? Finns det gott om här oxå, precis hoppalöst!
Nog känns det i kroppen när man varit ute och jobbat!
Vad du är flitig som ska sy nya gardiner, skönt att ha dem klara när gubben putsat klart ;)
Trevlig helg vännen!
kram
nina

Lallis - liv och leverne sa...

jag förstår att det känns i kroppen. Stor kram Lallois

Norregård sa...

Vad du sliter Elzie!!!

SÅ SÖÖT HON ÄR DITT LILLA BARNBARN I FÖRRA INLÄGGET;O)

Kram Malin

Stina sa...

Vad du har varit flitig....rensa ogräs är inget för mig, fy vad det är tråkigt :) Jag sitter här mol alena, sonen är på friarstråt i Landsbro och jag är ledig men genomförkyld. Galej är det i stan under helgen, den årliga våryran med olika jippon men som jag mår så blir jag nog hemma. Jag går väl ner i min källare och pysslar lite :)

Ha det bäst och be "gubben" om lite massage :)

Kram Stina

Ullis/Leva på landet sa...

Här är det fullt upp ser jag. Ogräsrensning och syning. Jag putsade fönster idag och här började det regna direkt efter.

Ha en bra helg!
kram Ullis

Unknown sa...

Jaa du, det ogräset, det ogräset... har vi väl "jagat" lite till mans... Men fint blev det! Hoppas inte det är kirskålen du jagar, den har jag i överflöd här hemma och minsta lilla rottråd som blir kvar bildar en massa nya skott. Jag drar upp nya långa revor hela våren/sommaren/hösten och varje gång så önskar jag dessa munkar åt fanders ;)) Fast nyttiga ska dom vara - hmhm tro´t
"Mattan" kanske var mossflox?
Jaja, fint blev det iaf och det är inte konstigt att du känner dig ledbruten!
Ha en riktigt skön långhelg!
Kram

Therese sa...

Visst är man slut i kroppen efter trädgårdaarbetet. Jag förstår precis vad du talar om. Jag håller på med vårt hallonland som är fullt av kirskål, ett evighetsarbete känns det som. Men det brukar bli bra till slut. Ha en härlig helg! Kram Therese

Ett Vitare Hem sa...

Åh känner känslan av ont i hela kroppen när man varit ute och rensat en hel dag men vilken frid det är för själen ;o)
Ha en underbar dag vännen!
Kramis/LenaS

Ingmarie sa...

God morgon på dig!

Ska man få det fint så får man lida pin.....Hur är det med musklerna som du inte trodde fanns?Hiiii!(samma här)
Symaskinen åker fram här också men jag har fått beställning på "FLAGGSPEL"
Kramen från fru J

Petra sa...

Ja nog värker det i en gammal kropp när man rensat ogräs, haha..... Nä, jag skojar bara, du är så himla duktig Elzie. Och så sy nya gardiner. Hm... kanske jag också skulle göra egentligen, har faktiskt tyg som ligger och väntar. Ja, ja vi får se.
Ha en skön helg nu min vän och hoppas att värken gått över.
Kram
Petra

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Ja, aj vad man märker att man har muskler där man minst anat att de fanns efter trädgårdsarbete... Själv har jag stått vid vedklyven och känner av en muskel eller två i baken...*fniss*

Kram Annica

Li@n sa...

Ja har man inte arbete så får man skaffa sig..så du har skäl att vara "Leabrôten"själv blundar jag för ogräset o yngste sonen tycker märkligt nog att det är väldigt roligt att beskära träd o buskar och är dessutom bra på det (kan han omöjligt ha ärvt från mig)Så det görat lämnar jag med varm hand åt honom.

Ha det fint å hmm näe åt Lammhult till har jag inte varit sedan i somras...är det på det hållet du jobbar nu???
Kram kram
Lian

Gunilla/Nilla sa...

Hallojsan!

Här är det frull rulle inne vill jag lova. Är det kanske kvickrot som du rensat bort? Det kan minsann vara envist.
Tycker själv det är mycket roligare att "städa" i trädgården än inomhus. Känns liksom som att det varar lite längre;=D!
Ingen trädgård för min del på heeeela helgen. Tror minsann att hösten kom tillbaka, jättekul!!
Hoppas att du får en skön söndag.

Kram//Gunilla

Husbilsresan sa...

Ja, det kostar på att få trådgården att ligga på topp =)
Snart är det lika grönt och vackert som på bilden.
Jag har faktiskt börjat blogga igen, och startat en ny blogg. Välkommen att kika in.
Kram/Gunn (Solkatter & Dammråttor)

Lätta och Goda recept sa...

Hej,
grattis till lilla Cornelia, en alldeles bedårande söt liten bebis.

Fint land du har. Ryggen är inte ämnad att stå böjd så där, usch. Jag har en slänt som är 15 meter (ja du läste rätt) och 5 meter hög. Jag fullkomligen hatar den!!!!! Men när jag tar mig dit för att rensa så är det till att "krypa" i slänten.

Hoppas annars allt är bra med dig.
Kramar Susanne