fredag 28 maj 2010

Fotograf Johan Bjurer

Hej på er! Ja, så är det fredag eftermiddag igen. Du milde vad tiden rusar iväg. Idag har jag, äntligen, haft tillfälle att gå ut och rensa i mina land. Tyvärr hann jag inte riktigt färdigt för det var ju tvunget att komma lite regn, haha. Hade tänkt att fota lite blombilder också, men så mörkt som det är nu så är det lika gott att inte göra det.Dom kommer nämligen inte att synas!

Igår bar jag ut alla mina sticklingar som ska i landen snart. Såg ett smart tips för en annan som inte har något växthus och heller inte har möjlighet att springa in och ut med mina sticklingar. Kvinnan på den bloggen hade helt enkelt satt ut dom och lagt ett sånt där vitt "tyg" över. Hur smart som helst. Då klarar dom sig även om det skulle bli lite kallt. Och så kan man ta väck det lite mer för var dag som går. Det ska man väl hinna med i alla fall.

Jag upptäckte ett litet bekymmer när jag var i landen och rotade. Nämligen myrbon!!! Det var fullt med myror runt mig som sprang omkring både med ägg och utan. Är det någon som vet hur jag ska få bort dom? Vill inte gärna ha dom bland mina blommor.

Tänk, nu är det bara tre veckor kvar tills vi börjar vår semester. Kan inte påstå att jag tycker det ser semesteraktigt ut, men så är det. Vi börjar redan i midsommarveckan i år eftersom midsommar är så sent. Det ska onekligen bli skönt med lite ledighet. Tills dess hoppas jag att den lilla mandelblomman finns kvar. Jag bara älskar den blomman. Tänkte jag skulle tagit mig en runda och sett om jag hittade några, men som sagt, regnet satte stopp för det också.

Nu jobbar jag två långa dagar. Har tre timmar ledigt mitt på dan, men eftersom det är lite långt att köra så stannar jag på jobbet. Det betyder att jag åker vid halv 7 på morron och är hemma halv 10 på kvällen. Man är helt slut efter en sån helg. I morron tänkte jag att jag skulle åka och köpa lite blommor till altan och trapp under mina timmar. Har inte så långt till en jättefin handelsträdgård som säkert många besökt efter sina visiter på loppisen i Öhr. Och på söndag kanske det blir en runda till just den loppisen. Får se hur jag känner mig.

Men för er som är lediga vill jag säga: Trevlig helg. Hoppas ni får njuta av solen. Här nere i Småland har dom hotat med regn i morron. Låter inte så kul, men, men. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

15 kommentarer:

Stina sa...

Hej vännen...var precis på väg till dig när jag såg att du redan hälsat på hos mig :)
Jag ska också jobba, lör-mån men vi har lugna gatan i helgen, två boende och två personal. Bara att hoppas på fint väder så vi kan hitta på nåt skoj.
Här är det sol och moln men kallt när solen går i moln, regn har vi klarat oss ifrån. Har plockat en bukett liljekonvaljer idag, det doftar ljuvligt i mitt kök :)

Sonen är borta i kväll och jag har tvättstugan...passande eller hur...roligare kunde jag ju ha haft :)

Nu ska jag ta mig ett glas vin och titta på nyheterna :)
Ha det bäst och försök hitta på nåt skoj på dina timmar så går det lättare att jobba sen.

Kram Stina.

Bittan sa...

Hej hej !
Snart är det måndag o då e den regniga jobbarhelgen över :-)

Jag fick för mig att vi skulle åka på en liten tripp till Östregården på söndag men det blir nog inget med det. Sonen flyttar och dottern fyller år på månd så vi firar nog henne . Får se nästa helg. Alltid kul där även om man inte hittar nåt ... fast det gör man ju alltid :-)
Ha en trevlig helg

Kram Bittan

Unknown sa...

Hoppas du får det bra på dina långpass och att du får vila upp dig sen efteråt!
Samma väderprognos till helgen här i Götet så efter att jobbat klart ikväll så får nog mina två lediga dagar ägnas åt inomhuspyssel.
Fick ett miljövänligt tips mot myror inne av en vän, att stryka på ättika på lister m.m varannan dag där de kom in och detta fungerade bra men om det funkar ute har jag ju inte provat...
Må gott! Allis

Stina sa...

Jag har också fiberduk över mitt land till juni kommer. Det är jättebra. Sätter fart på allt också.:-) Kram Stina

Anonym sa...

Hoppas solen skiner lite iallafall! Ha det skönt trots jobb och tråkigt väder.

Kram Eva-Mari

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Det blev väldigt långa arbetsdagar, svårt och göra något vettigt dom tre timmarna. Men du kan ju handla och sånt. Att du fått myror, det hade min mamma också. Dom kom i långa rader, men vi gav dom sylt på utsidan huset, då stack dom. Hoppas du får bra tips på och få bort dom. Här har varit soligt och fint idag.
Ha en fin kväll
Kramar
AnnaMaria

Hanna sa...

Vi har också haft ganska tråkigt väder de sista dagarna och lite kallt.
Kram
Hanna

Stina sa...

Hoppas du har överlevt din långa helg...här är det på sista versen nu...bara sova och morgonen kvar.
När det är gjort ska jag åka och hämta ett "lass" med virke som jag beställt :)
Nu är det grejer på gång, men det tar sin lilla tid att bli klar med det projektet :)
Blev du nyfiken nu *fniss*

Ha det bäst!
Kram Stina

Ett Vitare Hem sa...

Vi körde skräp från stugan idag och trots att vi bar fram soporna igår eftermiddag hade massor av myror invarderat sakerna, alltså inga ätbara sopor utan skräp...fick väl ett halv myrbo i bilen ;o)

Ha en finfin dag!
Kramis/LenaS

Vita små hjärtan sa...

Tack för dina alltid så rara ord hos mig!
Ja nu vill vi att tiden ska stanna upp ett tag så vi får njuta av allt härligt!
kram Agnetha

Black Iris sa...

Jag tycker inte att man ska behöva jobba på våren och sommaren.
Nästa helg jobbar jag hela helgen så det blir en dagstur på Lördan till torpet för att klippa gräset.
Stressigt.
Rabatterna får vänta till nästa helg och det blir jag också stressad av. Man vill ju ha det fint bland blommorna.

Kram Maidi

Ullis/Leva på landet sa...

Har också fullt med myror i mina rabatter, blir galen. Skönt med semester snart. Här jobbas det i tre veckor till.

Kram Ullis

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, fiberduk är ju jättebra, det kan du prova...
Jobbigt med långhelg men snart är du säkert lite ledig igen, och kan göra vad du vill... eller?
kram
Marie

karina sa...

Hejsan!
Har varit i Stockholmstrakten och där var det varmt värre, så jag frös ordentligt när jag kom ner till ön igen. Konstigt vä'der vi har och jag tror förbaske mig att vi fått norrlandsplågan hit också (myggen). Har inte sett så mycket mygg sen -03 då jag bodde högre upp i landet. Men det är inte lönt att klaga utan låta de bita så huden blir imun, kan man månne det "ler". Ha det gott Karina.

Stina sa...

Har egentligen inte tid att resa bort, vill få klar balkongen :)
Du är välkommen när du vill...vi behöver inte snickra utan vi kan äta och ta ett glas vin på min "nya" balkong.

Ha en skön helg!
Vi hörs nästa vecka efter min lilla utflykt :)

Kram Stina