onsdag 9 juni 2010

Hej på er! Idag hade jag tänkt visa lite trädgårdsbilder efter jobbandet där i söndags, men det regnar, naturligtvis, så det får vänta. Dessutom har vi en hel massa maskiner precis utanför tomten och jag vet inte om man bara skulle få få några riktiga bilder, marken darrar nämligen något hemskt när dom kör här. Det är snart dags för asfaltering så det bultas och donas härute.

Så istället får det bli en bild från husvagnen. Som ni ser så sitter lilla vakthunden i dörröppningen och kollar så att allt är ok. Golvet la gubben dit i fredags kväll. Det är rätt surt där vi har husvagnen och precis under golvet var där bara jord eftersom de som äger campingen bränt bort en massa gräs förra året och sen har det inte kommit fram något gräs. Så man blev kladdig om fötterna så fort man skulle sätta sig vid bordet. Men nu blir man inte det och det är så skönt. Det ser ut som om brädorna är ojämnt långa på bilden, men det kan jag garantera att dom inte är. Dessutom verkar vi bo i skuggan, men det gör vi inte heller. Råkade bara bli så på den här bilden, haha. Jag hoppas ni bortser från att vi fortfarande, har det där vackra vindskyddet. Nästa år ska det bytas ut, det lovar jag. Skämmer hela platsen enligt mitt sätt att se det.

Den här lilla stugan finns vid Hoppet, som stället kallas där vi hade kusinträffen i söndags. Det var en solig och härlig dag för att sitta ute. Där finns ett större hus också, men det hade vi lyckats missa att fota. Därinne fanns saker som jag gladeligen hade tagit med mig hem. Åh, man riktigt njöt när man fick gå omkring bland alla gamla saker. Dessutom gick vi in där innan alla andra kommit så man kunde titta lite ordentligt.
I den här lilla stugan bodde en gammal tant. Den är faktiskt mycket större i verkligheten än vad den ser ut här. Rummet var stort, med eldstad, och så var där ett litet utrymme innanför hallen. Men fy vad kallt det måste ha varit i alla fall att bo där.

Det här är väl en idé för den som har en liten bebis. Vaggan hängde där så fint i taket. Och var gång man gick förbi så puttade man väl till den lilla/lille så att det var tyst i stugan, haha.
Själva träffen blev trevlig. Vi fick en massa information om tiden tillbaka på gubbens farfars sida. Det var en av kusinerna som lagt ner ett hästarbete på att ta fram släktingar bakåt i tiden. Och det är verkligen ett hästarbete eftersom han inte kan använda dator. En sak kunde gubben och jag hjälpa honom med. Det var födelseår på gubbens mormor och morfar. Han hade inte hittat det nånstans. Men morbida som vi är ibland, så hade vi tagit kort på deras gravstenar när vi var på kyrkogården, och då kunde jag leta upp det och så fick han både födelse- och dödsdatum vilket han var tacksam för. Intressant att följa släkten bakåt sådär. En rolig sak är att gubbens farfar hette Nils Johansson vilket min morfar också gjorde!!
Idag ska jag köra min mor till vårdcentralen. Hon har trillat och slagit sig i armen och nu skulle hon få nån spruta och dessutom ett litet gymnastikprogram. Så får vi se hur länge hon gör det. Hon kan vara envis som synden, min mor.
Tänk, det är bara 1½ vecka till semestern!!! Det ska bli så otroligt skönt i år med semester. Har varit lite mycket den här våren. Här har vi, som sagt, regn idag, men jag hoppas att ni kan njuta av solen var ni än är. Ha det så gott så hörs vi!
Kram Elzie


19 kommentarer:

Petra sa...

Ser mysigt ut vid husvagnen Elzie. Så skönt, då kan du ju verkligen börja nedräkningen nu när du bara har 1 1/2 v kvar till semestern. Kusinträff låter kul, vi var på en förra sommaren på Stefans sida.
Här regnar det också idag.
Kram o ha en bra forsättning på veckan.
Petra

Ett Vitare Hem sa...

Åh jag tycker det ser supermysigt ut vid husvagnen! Kul med kusinträff och vilken härligt mysig liten stuga men som du skriver det var nog inte alltid så förr....
Ha en underbar dag!
Kramis/LenaS

Turid sa...

Høres ut som en koselig helg!
Det ser kjempekoselig ut med vognen deres, særlig med "vakthunden" i døren! Hihi. Gratulerer med ny terrasse! Det er deilig og tørt og rent:)

Høses ut som kjekt kusintreff også!
En flott plass dere var på! Fin den gamle baby "vuggen"! En god ide!

Ha en fin dag!
Klem Turid:)

Bittan sa...

Va skönt med semester , nu får du börja räkna ner på allvar snart...då kommer det fina vädret så ni kan njuta ordentligt i husvagnen. Låter som ni haft en mysig helg. Alltid lite intressant med historia bakåt i tiden om det inte dyker upp nåt "skelett" :-) Fast det kan va spännande det med om det är några generationer bakåt vill säga :-)
ha de gott

kram Bittan

Turid sa...

Hihi Essemia..heldigvis kom vognen først. Den ble dradd på plass av en traktor, og står på en fin betongplass. Siden kom alt det andre..hihi:) Men alt det var før vår tid.
Vognen skal nok ikke flyttes før den lekker som en sil, og da må det nok kranebil til:)))

Viola sa...

Vad roligt med kusinträff, vi ska faktiskt ha mina kusiner här i augusti...:D ha en fin vecka och njut nu utav campinglivet, kramen

karina sa...

Hejsan!
Här sitter jag och huttrar för det är rena rama höstvädret. Har varit på bibblan och fått två böcker hämtade och de ska vara tillbaka inom två veckor, så det blir en tidig kväll. Kan behövas extra lång skönhetssömn så man känner igen sig i spegeln, tycker man förändras hela tiden. En man sa att insidan är som vanligt men att man får så mycket extrahud på utsidan vartefter åren går, och det tycker jag börjar märkas "ler".
Jag måste ju dokumentera mina blomster för jag kan knappt ett namn på dem. Fick bara med supersmåbilder men tack och lov namnen från TB, så kameran är ständigt med och sen får jag sitta och söka efter namnet bland alla dessa miniatyrbilder. Köpte en vit hibiskusbuske som ska vara perenn här i zon 1 och jag bara väntar på att den ska slå ut, men i det här kallvädret så lär man nog få vänta. Så bra med ett golv och skönt med vindskydd, så man kan sitta och sola lite för sig själv. Här har jag liggstolen på baksidan så jag kan sola som jag vill. Ha det gott och hoppas vi får finväder till helgen, för även om murstocken ska kaklas så är det skönt att kunna sitta ute när man pausar.

Englagård sa...

Det ser härligt ut med husvagn, när jag har bearbetat gubben klart kanske vi kan skaffa en. Han är envis som synden.
Visst är det kul att titta i riktigt gamla hus. Faktum är att det finns moderna vaggor som är avsedda att hänga i taket. Om man bara väntar tillräckligt länge blir allt gammalt modernt till slut;)
kram Karina

Black Iris sa...

Den lilla stugan vid "Hoppet" skulle man vilja övernatta i.
Åhh så mysigt.
Kram Maidi

Bodil sa...

Så fint ni har ordnat det framför husvagnen. Och vakthund har ni också. Hoppas ni får riktigt fina semesterdagar där. Bara solen och värmen kommer tillbaka. Här har det regnat i tre dagar. Men det behövdes verkligen. Det var kruttorrt i perennrabatterna, men nu har plantorna repat sig igen.
Ha det gott!
Kram Bodil

Stina sa...

Kikar in för att önska dig en trevlig helg...jag ska jobba fre-mån så det blir lagomt trevligt :)
Skönt att du snart har semester, min börjar 9 aug så det är ett tag kvar dit.

Ha en härlig helg!
Kram Stina

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Vad härligt med semester snart! Det ser så skönt ut med husvagnsliv :)
Vad kul det låter med kusinträff och vilket mysigt ställe ni var på!
Nu får vi hoppas att sol och värme kommer snart!
Ha det gott!
kram
nina

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Her var det jammen lenge siden jeg har vært...dagene bare fyker avsted...
Ser jo koselig ut i deres campingsted...håper dere får mange flotte dager der - og masse SOL...
Begynner ferien i dag jeg...eller kl 22,15 i kveld - da er det 4 uker med forhåpentlig sommersol...

Ha en super dag og uke...

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att ni börjar få lite mer ordning ute. Här är det fortfarande massor att göra. Härligt att ha husvagnen stående så ni kan åka dit. Ser mysigt ut. Gullig stugan var.
Kram Ullis

NICOLINAS BONING sa...

Hejsan Elsie-gumman!
Äppelgrönt kan väl inte vara helt fel på en campin...så inte gör det mig något att vindskyddet sitter uppe ytterligare 1 år;-)

Vad kul med kusinträff. Det är alldeles för sällan man träffas allihopa!
Har funderat om jag skulle dra igång något till nästa år...men jag vet inte...suck...känns jobbigt att få till ett datum som passar alla.

Har du redan semester?!
Här jobbar vi till mitten på juli, sen jobbar vi ett par veckor innan vi åker till Madeira tillsammans med svärfar & sambo som fyller 70 år då.
Hoppas att ni har tur med vädret så det inte regnar varje dag och att ni tar det riktigt lugnt nu och inte hittar på en massa stressande saker.
Ska ni vara på campingen hela tiden eller blir det något annat skoj oxå?

Kramar Birgitta

NICOLINAS BONING sa...

Naturligtvis har vi veckor semester INNAN vi jobbar ytterligare ett par veckor...skratt...men det förstod du kanske?
Birgitta

Lätta och Goda recept sa...

Hej,
det var längesedan jag var här.
Hoppas allt är bra med dig.
Husvagnen är på plats såg jag, härligt härligt.

Vill tipsa dig om en sida som gillar lantliga ting. De har öppnat en butik i min lilla stad. Just nu har de en tävling du kan vara med i. Här är adressen; http://butiksystergron.blogspot.com/2010/06/tavling.html

Kram och ha en trevlig vecka (såg att du ej har långt till semester)

Måddan - Himla lantligt sa...

Hej och HEJ! Förlåt mig käraste du, men först idag såg jag din fråga du ställde på bloggen. Trodde jag skulle få ett mail eller så när någon frågade om nåt, men icke det, och jag har inte kollat så först idag såg jag det alltså.

Japp, jag har kvar armband, så vill du ha ett så hör av dig på min mail
slottokoja snabela gmail.com

Och du har rätt...det är jättefina :o)

Kramen Måddan

Cathrin sa...

Hej hopp!!

Tycker det ser riktigt mysigt ut vid er husvagn. Jättefint med trädäcket och det gör ju att det hela blir lite mer ombonat.

Hi,hi, ja tänk om jag skulle gå den dät mattekursen. Få jag ta studenten sen då tror du, för då anmäler jag mej direkt.

Kram Cathrin