söndag 18 juli 2010

Ja, nu är det...

...de sista skälvande timmarna på den här semestern. Jag kan inte fatta hur snabbt den gått. Känns som det var igår när jag slutade jobba på söndan. Men så är det. Underbart är kort sa redan Povel Ramel!

Första veckan på semestern blev ju lite söndersplittrad i och med att vi åkte hem redan på torsdan för att jag skulle fira min födelsedag. Som ni ser hade jag fint främmande. Här är lille Casper som är 2 år och 4 månader på det här fotot. Att han kunde sitta still så länge som det tog att ta kortet är för mig en gåta. Han har sån energi den killen att han gärna fick dela med sig lite till farmor!!

Här är en annan liten skönhet. Lilla Cornelia som bara var knappt 2 månader när hon kom på besök. Hon ser lite lömsk ut när gubben är i fototagen. Men här ser man i alla fall ansiktet på henne. Annars vill dom ju gärna hålla händerna för.

När midsommar var över, som vi firade här hemma tillsammans med min mor för övrigt, så åkte vi tillbaka till Bergkvara. Den här gången var Alex med. Det är gubbens 10-åriga barnbarn. En väldigt tyst och försynt grabb som man inte hörde mycket av. Och vädret var ju så fint så han tillbringade mesta tiden i vattnet. Antingen i poolen, eller som här i havet. På bilden nedan är det Fia, grannens dotter, som hoppar från hopptornet.

Och här är det Alex som undersöker bottnen i havet. En riktigt litet sjöodjur det där. Och skönt att dom kan simma. Det är viktigt, tycker jag, och kan inte förstå hur dom kan dra in simskolorna både här och där.
När Alex åkt hem, så fick vi två veckor ledigt tillsammans. Men det har ju varit så varmt så man har inte orkat göra någonting mer än sitta och päsa och så gå och bada i tid och otid. Men en dag var det lite svalare och då beslöt vi oss för att åka till Vissefjärda. Det ligger ju precis i närheten av Bergkvara. Anledningen att det blev just dit är att gubbens mormor var därifrån och han har blivit väldigt intresserad av släktforskning på "gamla dar". Ja, jag tycker också det är intressant och har tänkt ta itu med min släkt nu i vinter.
I det här huset bodde gubbens mormor. Hon var väldigt sparsam, och fick väl så vara också, hade det nog inte så fett, så på kvällen, efter kura skymning, så tände hon en 25-wattslampa i köket. Det var allt lyse som fick vara tänt, annars blev elräkningen för dyr!! Inte klokt egentligen. Vi var och tittade på det här huset för en del år sen och då var det nästan inbäddat av en stor granhäck. Nu hade några danskar köpt det och gjort riktigt fint på tomten.


När vi ändå var ute och åkte så for vi till ett litet ställe som heter Ekenäs. Där ligger det massor av gamla, fina kåkar som man gärna skulle bo i. Men då får man nog ha en fetare plånbok än vad som är fallet. Det märktes, om inte annat, på bilarna som stod parkerade utanför, haha. Men var ska en person som är intresserad av sjöar och båtar vara om inte ute på en lång brygga och kika, ja gubben alltså, medan jag gick omkring och fotade naturen. Tyckte den här bilden blev rätt läcker. Tror inte jag skulle våga gå på den bryggan bara.

Här har vi självaste Näcken. Eller kanske det är min goaste gubbe? I vilket fall så har herrarna i våra husvagnar (ja, de två som finns på platsen!) stora planer om att göra en brygga mellan vassen till nästa år så gubben var ju tvungen att ge sig ut och kolla bottnen på den lilla viken vi har jämte husvagnen. Bottnen var inte särskilt härlig fick vi upplysning om!!

När vi kom hem en dag så fick jag se mina stackars blommor stå alldeles förtorkade. Trodde ju inte det skulle bli +30 grader varmt och varmare, så en del fick stanna "hemma". Som den här fina hibiskusen (som jag faktiskt köpte limegrön!)

Och likadant de här bägge, som jag naturligtvis glömt namnet på, haha. Men jag trodde aldrig de skulle resa sig igen, men när de väl fått ordentligt med vatten och mycket kärlek och snackande så blev de så här fina igen.

Några loppisar har det knappt blivit av att besöka i sommar, men det kommer väl fler tillfällen. Just nu är gubben ute och fiskar lite. Han har inte gjort det tidigare i sommar så han tyckte det kunde vara ett lämpligt sätt att avsluta ledigheten på. Får väl se om han kommer hem med nån fisk.
En tråkig sak är att Sheeba, som blev så pigg efter operationen, nu har börjat halta betänkligt på sitt vänsterben. Hon står inte gärna på det. Så nu blir det att åka till veterinären med henne igen. Så himla typiskt.
Igår var vi på dop, men det får jag visa en annan dag. Hoppas ni har en riktigt skön sommar och att ni njuter av ledighet - eller arbete. Vi hörs!
Kram Elzie








23 kommentarer:

Stina sa...

Men hej vännen :)

Har varit så lat att jag inte ens har skrivit hos dig...skyller på värmen :)
Vad du hunnit med under semestern fast det har varit så HETT. Jag kan knapp gå utanför dörren utan att svetten rinner på mig....suck det är bara för mycket. Hoppas att värmen ger med sig lite nu...orkar inte mer :)
Vet du...jag är glad att jag inte haft semester i denna värme och ser fram mot min Augusti semester.

På onsdag fm. när jag slutar jobbet ska jag och en väninna åka ett par dagar till ön Storjungfrun utanför Söderhamn. Där ska vi bara vara...ladda batterierna, ta lite vin umgås och skratta mycket.

Ha det bara så bra det går nu i värmen...har du något jobb att komma tillbaka till eller ska du sitta hemma och rulla tummarna nu :)
Största kramen
Stina

Stina sa...

Hur dum får man bli :)
Glömde ju bort dina sötnosar...så rara småttingar vi har :)
Vi måste ha lyckats bra som föräldrar när de lyckats få så rara barn...eller hur :)

Kram igen.

Hanna sa...

Härliga sommarbilder och fint besök.
Kram
Hanna

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Härlig semester har det varit. Vilket väder vi haft!

Man får gratulera i efterskott

Kram Annica

Maud sa...

Det går verkligen fort när man har roligt...har jobbat en vecka nu...
Skall ha en vecka drygt i Augusti..skönt att se fram emot...
Härliga bilder du visar...
Kram Maud

Anonym sa...

Jag tror att du haft en alldeles underbar semester! Synd bara att den tar slut för fort! Men vardagen är också viktig, det gäller att hitta guldkornen och göra dagen till den bästa.

Hoppas du får en bra start på arbetsveckan!
Kram Eva-Mari

Ett Vitare Hem sa...

Åh vilken underbar semester ni haft!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Turid sa...

Så morsomt og koselig å lese om deres ferie! Herlig med sånne skjønne små på beøks også!
Gratulerer med overstått fødselsdasg:)

Så bra at du kom inn på min blogg igjen då! Koselig å få "besøk" av deg.
Vi begynner på ferie nå, og kom til våres vogn i går kveld.
Her på vestlandet har vi ennå ikke hatt særlig sommervarme, så det må vel bety at vi har det tilgode:)

Ha en fin dag, og uke!
Klem fra Turid.

Bittan sa...

Hej !

vilka små godingar... barnbarn måste bara va så härligt ,låna dem en stund o sen lämna tillbaka :-)
Ja inte klokt vad tiden rinner iväg 4 veckor bara säger smack.

ha det gott

kram Bittan

Black Iris sa...

Din semester liknar min en smula. Visst kan det vara hektiskt med semester också när det är så mycket man vill göra, se och besöka och sen får man ju själv så mycket besök också.
Hösten är en skön tid när allt återgår till den normala lunken tycker jag. Man är lite kluven där för man vill ju inte heller att semestern ska ta slut.

Kram Maidi

Ullis/Leva på landet sa...

Ja någon gång är det ju slut på det roliga och vardagen måste börja igen. Hoppas att det har gått bra att börja jobba igen. Det verkar i alla fall som om ni har haft det bra.
kram Ullis

Anonym sa...

Hejsan!

Vad mycket ni har hunnit med och vilka söta barn.
Underbara bilder du visar på svensk sommar. Saknar.
Hoppas allt är bra med dig.
Grattis i efterskott!
Kram Bodil.

NICOLINAS BONING sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Rose Garden Malevik sa...

mmmmm......man vill alltid ha lite längre semester :)
Håkan

Victorian1885 sa...

Hello
Thank you for entering my giveaway today..good luck!

Lisa-olsi sa...

Hej!
Du verkar ha haft en skön semester.
Så söta barnbarn :)
Kram Lisa

Vita små hjärtan sa...

Härligt härligt!!!!! Vi har ju haft en underbar sommar nu!!!!
Ha de så gott!
Kram Agnetha

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Hejsan.
Förstår att du börjat jobba nu, semestern går väldigt fort på slutet. Jag började ju sent så jag har lite kvar.
Hoppas allt gått bra med vovven.
Solig kram
AnnaMaria

Anonym sa...

Hejsan!
Tack för fina ord hos mig.
Ja, Matildas blus är en sån sval och skön att ha på sommaren och så söt!

jaså, ni har det så torrt, vad jobbigt.
Vi har fått regn emmelan åt så det är inte så farligt här.

Ha det så gott!

Kramen Bodil.

Gunilla/Nilla sa...

Vilka ljuvliga sommarbilder du bjuder på. Sverige har verkligen visat sig från sin ALLRA bästa sida denna sommar. Hoppas att det håller i sig LÄÄÄÄÄNGE!!

Diesen som du fråga om på min blogg är, tror jag, från bosskut.

Ha det gott och kramen till dig//Gunilla

Malin sa...

Hu ja...tiden går fort när man är lycklig och det låter som om din semester innehållit allt det som den ska innehålla...Nära och kära, turer hit o dit och sol o värme...
Jag sitter här o har precis börjat min ledighet och den ska vara lååång...har jag tänkt...Nja, jag vet att tiden går undan men skönt är det.
Ha det fortsatt gott nu och än är det långt kvar på sommaren och det finns fullt av ledig tid som det ska njutas på!

Kram från Malin

Butik Östergården sa...

Vilka gulliga barn! Måste vara jätte kul att ha barnbarn, jag väntar fortfarande på det.

Du verkar ha haft en härlig semester. Jag fick inte se dig den här sommaren heller! Nå ja du kommer kanse en dag, och hälsar på.

Det blir väl härligt att börja jobba igen...

Kram Helen

Stina sa...

Kikar in för att önska dig en fortsatt fin helg.
Idag har jag varit ledig för att hjälpa till med flytt men i morgon blir det jobb igen.

Ha det gott.
Kram Stina