onsdag 11 augusti 2010

Vädret kan man aldrig lita på!!

Hej på er! Ja, jag fick en gliring av Birgitta att jag inte gör inlägg tillräckligt ofta (hihi!) så det är väl bäst att göra ett även om jag inte har något att göra inlägg om - egentligen. Idag känns det rätt skönt, för jag har bara en enda dag (7.00-14.00) att jobba av mina 8 dagar i sträck. Det börjar kännas både i kropp och knopp att man varit uppe tidigt nästan varenda dag. Men nu ser man ljuset i tunneln och det är bara så gott. Dessutom har jag ledigt i 12 dagar sen, och det ska bli ändå bättre!!

Den här mojängen nedan skulle jag målat redan förra året, men tror någon att det blev av. Inte! Nu har jag försökt skrapa den så att jag kan sätta igång med måleriet när jag kommit hem från jobbet, men det är lögn att det ska lyckas. Nästan varenda dag, efter jobbet, så har det börjat regna. Och den måste ju stå ute, kan inte gärna bära ner åbäket i källaren som annars vid målning, hihi.

Ser ni på stubben bakom vädringsstället? Där står vårt fantastiskt vackra, och välarmerade, fågelbad som vi gjorde av vanligt grovt cement förra året. Gubben fick lite över och då testade vi att göra ett fågelbad. Det är så mycket spik och annat i så det är tungt som bara den. Gubben ville inte ha det på gräsmattan för det blev så fula märken efter det, och då sa jag att vi sätter det på stubben. Och där blev det ju bra. Nära och bra till häcken också så att fåglarna kan sitta någonstans.

Mitt kvälls"nöje" numera är att vara ute och utrota sniglar. Fy sjutton vad sniglar det är nu när det regnar. Men vi har ändå inte på långa vägar så mycket som det är kring husen på jobbet. Där kan man knappt gå utan att trampa på eländena. Usch! Och sonen berättade att han sett en massa vildsvin när han körde till jobbet idag. Hur kul var DET då??? Inte alls, speciellt inte som det är skymning när jag kör hem om kvällarna nu.

Nog med gnäll nu och över till något roligare. Nämligen detta. Jag ska hämta mitt äldsta barnbarn i morron efter jobbet. Hon är hos sin farmor nu och hon bor i stan så det blir bara en liten omväg. Sen ska vi köra hem flickebarnet på fredag kväll så att vi får träffa mamma och lillasyster också. Ska bli kul att ha henne här på fredag eftersom jag är ledig. Får väl bli en tur till pizzerian kan jag tänka. Och så ska hon äntligen få sin födelsedagspresent. Har inte träffat henne så jag kunnat ge den tidigare.

Med detta avslöjande så önskar jag er en trevlig kväll. Hoppas ni har lite bättre väder än jag. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

17 kommentarer:

Cathrin sa...

Ingenting att göta ett inlägg om??? Hur i hela världen fick du då ihop allt detta?? Skulle jag inte lyckas med även om jag hade något att skriva om ,fniss.

Ja alltid har man något pyssel på gång, mer eller mindre kul.

Klar ni ska på pizzerian om hon vill det lilla fröken:)

Kram Cathrin

Joyforhome sa...

Inte lätt att hinna med att blogga alltid , speciellt inte när man jobbar så som du :P skönt att vara ledig i 12 dagar i sträck, jag är ju lagom avis

kramar Malin

Stina sa...

Hej Vännen!

Hoppas du får en skön ledighet med sol och lagom värme :)
Här händer inga stora saker....har varit och hälsat på min bror i Borlänge och shoppat loss på Kupolen.
Nu blir det lugna gatan över helgen och nästa vecka ska vi på Ålandskryss jag en väninna, sonen och hans flickvän. Det ska bli skoj, god mat och kanske lite trevlig styrdans :)

Ha det bra nu så hörs vi.

Kram Stina

Petra sa...

Hoppas du får det mysigt med barnbarnet.
Ha en trevlig helg.
Kram
Petra

Körsbärshöjden sa...

Ser att du har samma problem med naturens djur som jag :)

Kämpar på med att utrota mördarsniglar och häromdagen blev jag och hundarna jagade ut ur skogen av vildsvin...att jag kunde springa så lätt och galant hade jag ingen aning om :))

Ha nu 12 lediga härliga dagar
// Eva

Maud sa...

Visst är det ett märkligt väder...växlar hela tiden mella sol och regn...skönt att solen kommer i bland iallafall....
Har lite semester denna veckan och en liten bit i på nästa...hade tänk göra en massa saker...men men men....
Man får ta det lugnt helt enkelt vila inför höstens intensiva arbetande..göra lite roliga saker ...vad som faller på..
Ha det gott!(lycka till med målningen)
Kram Maud

Ett Vitare Hem sa...

Hoppas du får en härlig ledighet och att det låter bli att regna så du kan måla mojängen ;o)
Ha en finfin helg!
Kramis/LenaS

Käranån sa...

Hoppas du får en bra och regnfri ledighet! Här har vi +26 och inga sniglar;)

Black Iris sa...

Ja du hade väl en hel del att berätta om tycker jag.
Vildsvin och sniglar skulle ha egna små ställen att vistas på tycker jag.
Annars så är det fruktansvärt varmt och klibbigt här hos oss just nu så alla bakterier frodas väl som bara den i rötmånadstid.

Kram Maidi

Bodil sa...

Vi har nog lite färre sniglar i år jämfört med tidigare, men de är större tycker jag. Man får ju ta en runda varje kväll och plocka.
Kram Bodil

NICOLINAS BONING sa...

Men va...har jag missat ditt inlägg i flera dagar?!?!
Hoppas att ni har haft det riktigt mysigt med flickebarnet och att du har hunnit med att ta igen dig lite åxå:-)
Hur har det gått med piskställningen?
Om du tar hammarlack så torkar det ju fort iaf.
Här hemma har vi målat lyktstolpen med den färgen och det skiner sååå om den i solen:-)
Har även målat bordet på altan...4 ggr innan färgen hade täckt alla skavanker!
Nu är det bara 4 st stolar kvar att slipa och måla...tror jag gör det i vinter istället...fniss...även om jag var tvungen att provmåla armstöden på alla 4 redan nu.
Ha det riktigt skönt nu dom dagarna som är kvar.
Jag börjar jobba imorgon,men om nästan 3 veckor åker vi till Madeira så jag ska inte klaga;-)

Kramar Birgitta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det blev ju ett jättebra inlägg! Och mycket har du att stå i, läser jag.
Men fy sjutton för slemmiga sniglar. Vi har inga här hos oss i vår trädgård, och jag är såå glad för det!
På landet har vi lite sniglar men inga mördar-varianter. Det är sådana där vinbärsnäckor, tror jag de heter. Och de har ju huset på ryggen. Men det är inte kul att trampa på den för det krasar så in i bomben... Och just nu är det gott om dem eftersom det regnat och varit fuktigt och varmt...

Kram
Marie

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att du får en skön långledighet nu då. Mysigt att få gosa med barnbarn. Hoppas att helgen blev bra.
Ha en bra vecka!
Kram Ullis

karina sa...

Hejsan!

Vilken snygg mattpiskare, den användes mycket när jag var barn. Pappa piskade alltid mattorna på fredagen och när jag blev äldre fick jag den sysslan. Har alltid varit stark i nyporna som försvinner mer och mer med åldern. Våra utemöbler vände man på sidan och bar och idag kan man knappt lyfta eländet, så nu står det lättare inköpta där istället. Har inte varit mycket bloggande här heller i sommar och nu hoppas jag bara få tillbaka synen helt för det är en väldig oskärpa. Men det är nog bara inställning av medecin som behöver fixas så det ordnar sig alltid. Skulle vilja ha ett regnväder men är så tacksam att jag kan klara mig själv och att inte stroken tog hårdare, så jag klär mig efter väder och gillar läget. Ha det gott och hoppas du får ditt projekt målat på din ledighet, Karina

Stina sa...

Kikar in för att önska dig en fortsatt skön ledighet.
Här är det mulet och lite kyligt idag så då får jag passa på att göra lite nytta inomhus :)

Största Kramen / Stina

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Hej!
Tror att de flesta har lite bloggtorka då och då ;) Du fick ihop ett riktigt långt inlägg, bra jobbat!
Vilken färg skall du ha på piskställningen? Vi har en som ser rostig ut, tycker det är fint :)
Ja, fya de där otäckingarna! Höll på att bli utfattig på dem, först betalade jag 1 krona för varje snigel, sedan 50 öre och nu 25 öre :) Ungarna plockar så många och på så kort tid att timpengen överstiger vad vi tjänar, suck. Därtill köpa bekämpningsmedel, det blir dyrt!
Har aldrig stött på något vildsvin men är livrädd för dem, usch!
Hoppas du haft det härligt med barnbarnet!
Ha det gott!
Kram
nina

Hanna sa...

Ha det bra med barnbarnet.
Kram
Hanna