torsdag 3 februari 2011

Dags att ta nya tag!

Hej på er! Ja, nu får det vara slut på gnället. Vovven saknar jag fortfarande och gubben blir arbetslös om ett halvår, men det är inget jag kan ändra på ändå. Däremot vill jag skicka er en stor och varm kram för alla goa kommentarer jag fick. Ni är guld värda, ni goa bloggerskor. Tusen, tusen tack vill jag säga.

Före jul målade jag lite. Sen tar det ju lite tid för en annan att komma till skott, men idag har det äntligen blivit av. Den här byrån kommer från mitt rum hemma hos mor och far. När jag hade den hemma så var den vitmålad (av mor) med röda klumpiga handtag, men dom råkade ut för en olycka när vi skulle hämta byrån hos dottern (barnen tappade den så dom gick sönder) så jag köpte de här istället. Och det blev nästan bättre vill jag säga. Nu har jag flyttat vitrinskåpet från väggen innanför dörren till vardagsrummet och ställt min byrå där istället. Blev bättre så, tycker jag. Återstår att se vad gubben tycker när han kommer hem, haha. Det bökigaste var att allt måste ur skåpet innan jag kunde flytta det. Hur många glas har man egentligen (som aldrig används!)?

Så här ser byrån ut och jag gillar den skarpt. Har alltid gjort. Den blir bra att ha som förvaring här också. Något som det inte finns för mycket av i hus byggda -56. Fotot ovanför föreställer gubbens mor och jag hoppas han blir glad när jag hängt upp det. Ser lite konstigt ut på den här väggen ännu, ska flytta tavlan som hänger till höger och hade gärna tagit ner högtalaren som hänger på väggen också, men se DET går inte!!

Så här ser Frida ut på närmre håll. Tycker den är så fin den bilden och så är det roligt när man vet vilken personen på fotot är. Tyvärr vet vi inte när det är taget, men skulle gissa att hon är 18-20 år där.

En positiv sak har hänt här på sistone i alla fall och det är att jag nu har min fasta plats på boendet där jag är nu. Fick skriva under i går att jag har "tillsvidareanställning" och det känns skönt. Då vet jag att jag får stanna där åtminstone. Ett litet ps! Har varit anställd inom kommunen i åratal, men nu har jag fått min fasta plats där jag varit sen i september och det känns skönt. Uttryckte mig lite knepigt förut.
Här regnar det idag och snön försvinner mer och mer. Ska bli intressant att se om vi får mer här under vintern. Jag är glad så länge det inte blir mer när man ska ut och köra. Är ju ingen bilmänniska som ni säkert förstått.
Hoppas ni har en bra dag och ta vara på er. Vi hörs!
Kram Elzie


20 kommentarer:

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så skönt att höra ifrån dig igen! Att du tar nya tag och går vidare... och att du fått en visstidare var ju jättebra. Det är något positivt!
Och så fint du har målat byrån.. Jag undrar om inte vi hade någon liknande när jag var liten... Tycker jag känner igen modellen :)
Kram
Marie

skifferhuset sa...

Å en sådan byrå hade jag oxå när jag bodde hemma, undra var den tog vägen? Fin blev då din! Skönt med tillsvidareanställning. Ha en bra dag! Kram Iréne

Stina sa...

Hej Vännen!

Skönt att se att du är på banan igen. Blev lite orolig att du skulle vara borta länge härifrån.

Fin och nätt byrå, inte som dagens byråer som jag tycker kan vara i klumpigaste laget. Skåpet var också fint...jag har varit ute efter ett sådant en längre tid, men nu kommit på ...vart ska jag ställa det då :)

Härligt att du är tillbaka och grattis till tillsvidare anställningen :)

Största kramen från mig.

Petra sa...

Skönt att höra att du kan se lite annorlunda på saker o ting. Låter bra det med din tillsvidareanställning.
Det regnar här också, är så skitigt o dant ute.
Kram på dej.
Petra

Lätta och Goda recept sa...

Men!!! Precis en sådan byrå har jag haft och också målat. Den hade min mamma och pappa och när jag flyttade tog jag med den. Nu ligger den dock på tippen för lådorna gick inte laga längre.
Dina knoppar blev kalassnygga!!!

Ha en skön o go helg!
KRAM

Östervik9 sa...

Välkommen tillbaka:)
Byrån blev toppenfin.
Kramis
Camilla

Ett Vitare Hem sa...

Åh vad härligt att se ett inlägg från dig och så fina bilder!
Ha en underbar helg!
Kram/Lena

Elsa och Helena sa...

Härligt med ett inlägg från dig igen! Ja, livet går ju vidare och en bonus är ju att du fått tillvidare anställning, en bedrift i sig!!

Du, undrar om inte jag hade en sån byråsom barn också...den blev jättefin som vit:) Ha en skön helg.

KRAM Helena

Monika sa...

Hej söta du!

Tråkigt det som hänt.

Fint ändå att du känner att du kan ta nya tag och se framåt. Det är strongt gjort! (Skriver jag med känslan av stor beundran i orden :o)

Så fint det du målat! Byrån är jättecharmig. Och den typ av skåp blir ju så himla fina i vitt. Finare än nytt!

Ha det nu så gott och trevlig helg på dej!

Bamsekramen

Monika

Englagård sa...

Verkligen skönt att höra ifrån dig och att du inte blev knäckt av alla dåliga nyheter. Livet är ju tyvärr så men du verkar vara av den sorten att om livet ger dig citroner så gör du saft. Hoppas att du förstår vad jag menar.

Den gamla byrån fick mig att bli alldeles nostalgisk. Jag hade en precis likadan men i ungdomligt oförstånd gav jag bort den. Gissa om jag har ångrat mig.

Ha en skön helg
Kram Karina

Hanna sa...

Ha en bra helg!
Kram
Hanna

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Huff så trist med den lille voffsen deres...men jammen er det godt at du er på "banen" igjen... den kommoden din ble jo superfin...du har så rett - hvorfor bygde de hus uten oppbevaringsplass på 50-tallet...jeg holder på å bli gal av å ikke ha en ordentlig bod - vi har brukt kottene oppe på lofftet som bod - noe som ga oss masse ekstra-arbeid nå...fuktskader...usj...
Trist at din gubbe blir arbeidsledig etter så mange år i samme firma...
Nyt dagene, en vet aldri hva som hender rundt neste sving...

Ha en super dag og uke...

Änglarnas hus sa...

Ett varmt grattis till din fasta tjänst! Måste verkligen kännas tryggt!
Både byrån och vitrinskåpet är såå fina! Gulligt med kransarna på!


Ha en mysig lördagskväll! Kramis Sanne

Lisbet sa...

Visst får man vara lite gnällig ibland. Och du har ju verkligen haft orsak att vara nere. Skönt att höra att du orkar och tar nya tag!

Byrån är så fin. Tycker om de sneda fötterna (benen?). Värdefull för dej som haft den förr.

Kanske ni fått mera snö nu? Oj, så jag längtar till barmark...

Ha en avkopplande söndag!

kram

Anonym sa...

Hello Elzie! I am reinstalling my blog and I saw that you tried to contact me! HAPPY NEW YEAR to you also!! I'm sorry I didn't get to say goodbye to you but I was very hasty in deleting my blog. I wasn't sure if I would ever be able to blog again but I miss chatting so I decided to give it a try again but not to get so crazy about not posting/posting!lol I'm still trying to find balance!lol Just wanted to let you know I appreciate your taking the time to stop by even if I wasn't there!!lol HOPE ALL IS WELL IN YOUR WORLD I have a lot of catching up to do! Sincerely, Jeannette

Malin sa...

Jag tycker inte att det är att gnälla när det händer saker som är så jobbiga och tunga...man måste få det ur sig!
Gott att du är på G igen och att vardagen inte är helt grå...
Gamla möbler med en historia är underbara och de ska man absolut inte göra sig av med om de går att fixa till...En verkligt söt byrå och den passa i ett hem från -56...Vårt är från -55 så jag förstår vad du menar med förvaring...suck...
Var nu rädd om Dig/Er!

Kram från Malin

NICOLINAS BONING sa...

Skönt att du är tillbaks...och jag hoppas att Ingvar finner sig till rätta i det nya som blir om ett halvår.
Usch,jag kommer ihåg känslan man hade i hela kroppen när man blev uppsagd och innan man hade hittat ett nytt arbete!
Jag håller tummarna för att han hittar något som han trivs med,för det gjorde jag.

Kul med byrån som har hittat hem till dig igen,och knopparna passar riktigt bra!

Här har vi strålande sol och riktigt bitigt kallt,men vad gör det när man kan sitta inne och njuta av dom varma solstrålarna;-)

Kramar Birgitta

GRATTIS till den fasta platsen förresten:-)

karina sa...

Hejsan!

Tråkigt att allt kommer på en gång men det ordnar sig nog. Min man går vid 61 och han bara längtar tills han kan gå på golfbanan när han vill. Snipan står ju fortfarande kvar att renovera så inte blir han sysslolös här inte. Min första egenköpta möbel är en byrå och den har hängt med hela tiden, först i furu sen vitmålad.
Roligt att du fått fast anställning och Ha det gott, Karina.

Maria sa...

Hej
Vad skönt att du är tillbaka. Ja livet fortsätter trotts allt. Och minnen finns alltid kvar. Och till slut reder det upp sig. Ja angående glas man aldrig använder...egentligen skall man ju ta dom där glasen och använda dom i vardagen. Så mysigt egentligen att ta en glas vatten i ett fint glas. Ha de nu gott från Maria

bakom berget sa...

Tack för din kommentar hos mig. jaa du, det finns knepiga människor i vår herres hage.
Va ledsamt med er lilla hund. Sånt gör en så ont. Man saknar dom ju så det gör ont i kroppen, men en vacker dag har sorgen liksom smält ner och man tänker på dom med enbart glädje.
Va bra att du har fixat det med jobb i alla fall. Det löser sig för gubben din oxå vad det lider.
Han får passa på att njuta av ledigheten så länge det varar.
Ha det gott kära du! Kram Åsa.