torsdag 12 maj 2011

Lite trädgårdsarbete

Hej på er! Kan väl inte säga att min "torka" är över än, men tänkte i alla fall visa lite vad jag planterat i trädgården. Den översta är en Vipphortensia, Limelight, som jag faktiskt satt två av på framsidan. Denna framsida är en mardröm för mig för jag tycker den är så tråkig och ovälkomnande. Men jag börjar få lite hum om hur jag ska ha det nu. Är man amatörodlare så gäller det att tänka till lite. Inte alltid det blir bra ändå, haha. Jag älskar Hortensia i alla olika former. Köpte en annan sorts också förra året, men den har tyvärr inte klarat vintern så det blir att inhandla en likadan.

Sen köpte jag en krypros, Swany, förra året men den gillade inte heller den här vintern så den hade gått hädan så det blev att plantera en ny. Jag bara SKA ha en utmed väggen. Kan bara hoppas den blir så här fin. Bilden på den har jag lånat på Bentelsens (tror jag?) blogg. Tusen tack för lånet.



Hoppas allt är bra med er annars. Här är det mycket jobb och lite fritid känns det som. Dessutom en massa kurser. Väldigt ovanligt för oss som inte fått gå på kurs på den dag jag minns.


Förra helgen var vi barnvakt till mitt barnbarn, Casper på tre år. Han var med oss i husvagnen (eller husvangen som han säger!) hela tiden och det gick jättebra. En go liten kille, men busig, precis som han ska vara.


Nu hoppas jag ni får en skön helg. Hoppas också att solen skiner på er. Ha det så gott så hörs vi!


Kram Elzie


27 kommentarer:

Hanna sa...

just nu är det underbart i trädgården.
ha en fin kväll.
kram
Hanna

Änglarna finns sa...

Kul att höra av dej lite...!
Denna hortensia blir jättevacker att torka.
När jag hade hus en gång i tiden..hihi..så hade jag en sådan i trädgården..jättevacker. Tog sedan in en blomklase och torkade..blev jättebra..och dekorativt!
Ha en fortsatt bra kväll!
Kram Annika

FRENCH LAUNDRY sa...

What beautiful flowers! I love white in the garden. We've been doing quite a bit of planting lately. Looking forward to enjoying the fruits of our labors this summer.

Thank you for stopping by to say hello,
Judy

Elsa och Helena sa...

Hortensia är en av mina älsklingsblommor...så vackra! Om du har lust kika in hos mig, har en utlottning på gång:) Önskar dig en trevlig helg.
KRAM Helena

Maria sa...

Önskar dig en bra helg nu :) Kramar från Maria

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det är en hel de växter som gått åt skogen den här vintern. Vi har en hortensia som verkar vara stendöd, och det ser så torrt och tråkigt ut där nu. Men det blir väl att hitta något annat.
Annars har jag inhandlat liteblommor idag som ska planteras, är på väg ut nu för att fixa till det.
Kram
Marie

Maud sa...

Vilken vacker hortensia och rosor är så vackert....
Ha en fortsatt härlig söndag och vecka som kommer...
Kram Maud

Stina sa...

Hej Vännen!

Den här tiden på året så önskar jag mig ett hus...men det går fort över när hösten kommer :)

Tack snälla du för glada tillrop hos mig angående klänningarna...blir så glad :) Nu känns det skönt att det är färdigt, det har tagit emot att sy denna gång. Nu är det bara min klänning kvar, och så ska jag lägga upp sonens kostymbyxor.

Ha det bäst vännen så hörs vi snart igen.
Kramen.

Black Iris sa...

Här verkar det vara full rulle och så ska det väl vara den här årstiden. Inte är det mycket tid man har till bloggandet nu inte.
Ha nu en skön vecka..

Kram Maidi

Karen sa...

Thanks for your visit and comment about Mother's Day.
By the way, I am working on my husband's Swedish family reunion. What fun!! I even do their family tree. If you hear the name "Cavallin" then that's probably one of his relatives!!
Karen
Ladybug Creek

Karen sa...

Thanks so much for revisiting my blog. I'm so excited that you have heard the name "Cavallin"! I am getting ready for a business trip to Mexico so I will have to wait until I am down there to gather a little information for you.
Have a great day!
Karen Peterson
Ladybug Creek

Elsa och Helena sa...

Det kommer att bli fint på framsidan, hortensia är så vackert. Ja, den här vintern tog väl kol på det mesta antar jag. Ha en skön kväll nu. KRAM Helena

Elsa och Helena sa...

En skön kväll till dig också:) KRAM

bakom berget sa...

Jag har nog haft tur. Det lilla av blommor jag har ute, verkar ha klarat vintern.
Jag håller med dig vad gäller det där med mycket arbete och lite ledigt. Varför ska det behöva vara så? Det bode ju vara tvärt om ju ;)
Ha en fin kväll! Kram Åsa.

Anna sa...

Tråkigt när växterna dör...
Jag har (hade...) en underbar vit ros "Schneewitchen" (Snövit) som gick hädan denna hemska kalla vinter...Den var så bra för den blommade i flera månader!
2 lotter lagda till dig!
Kram Anna

hagagården sa...

Underbart vackra vita blommor du visar.
Kram o ha en fin helg.
ninni

Glädjekällans Trädgårdsblogg sa...

Hortensior är vackert och det är vita blommor också :-)
Ha det gott
Birgitta

Karna sa...

Nydelige planter du har valgt, håper de vil trives i hagen din....ha en fin helg du også, og tusen takk for koselige tilbakemeldinger på bloggen min..

Thelma Louise sa...

Hej.:-) skjønner du gjerne ville hatt en nasjonaldag som vår 17. maj. Den er høytidelig og spesiell. Jeg var i sverige 6 juni i fjor. og nei, der hendte det ikke så mye.:-) Men så var jeg også i sverige på midtsommer, og da hender det jo.:-))Vi feirer St. hansaften og det er alltid den 23 juni. ikke fri dag, verken dagen eller dagen etter. Og vi brenner bål og griller. ingen sild og nubbe.:-)) ei heller dans rundt maistangen.:) som jeg syntes er veldig kos.)

ha en god helg.))

SoCal Helene sa...

Håller tummarna att allt tar sig och att ni får en lagom dos med både regn och sol. Kul att ni har varit på Moppe Museumet oxå, det var ju bara ett måste att besöka när vi var hemma. Ha en go helg!!

Källeboda lantliv sa...

hej ..vad kul att du kikade in till mig och gillade min blogg...försöker att göra den enkel och inspirerande och intressant...älskar den lantliga stilen ..nu tar jag en kik till dig ..kram jeanette.kallebodalantliv

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilka härliga bilder!

Kram Annica

Lätta och Goda recept sa...

Vilka fina blommor.
Hoppas att allt är bra med dig.

KRAM

karina sa...

Hejsan!
Klart du får ordning på framsidan och visst blir man less när några inte verkar trivas hos en, men det är bara att prova igen. Får ner en liten dam nästa vecka som än så länge bara tar sig fram ålandes, så man hinner med att fånga upp henne "ler". Ha det gott, Karina.

Anna sa...

Underbara blommor hortensior!! Såg en bild i Drömhem & trädgård en gång där någon satt en hel häck! Har sparat bilden, man vet aldrig när andan faller på...:)
2 lotter lagda till dig!
Kram Anna

Laila sa...

Fint att bli välkomnad av hortensior! Och lycka till med nya rosen!
Ha det gott!

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ville bara kika in som allra hastigast. Hoppas du har det bra!
Kram
Marie