tisdag 28 juni 2011

Nog med vinterbilder!

Ja, inte vet jag vad Blogger håller på med, eller kanske det är jag. Får ingenting att funka numera efter det att dom har ändrat bildinläggen. Det är mycket lättare, och går snabbare att lägga in bilderna, men jag kan inte skriva nåt mellan bilderna när jag väl lagt in dom. Är det någon annan som har samma problem? Eller som kan förklara vad jag gör för fel. Nu tänkte jag skriva före jag lägger in bilderna så får vi se om det hjälper.

En annan sak som drabbat mig idag är att jag inte kan lägga kommentarer hos vissa av er. De bara försvinner och jag får logga in om och om igen. Det är ni som inte har vanliga kommentarsrutor som det händer så hos. Vet inte om det heter något särskilt. Är inte så insatt i det här som ni vet, haha.

Men nu till mina små blommor som jag tänkte visa er idag. Den här stjärnpelargonen köpte jag genom Allers, faktiskt, tillsammans med fyra andra. Tycker den är så söt. Nu ska den få en större kruka också.


Sen fick jag den här fina orkidén i födelsedagspresent av min son och hans fru. Det är en Phalaenesis multiflora och den har jättemånga blommor. Här står den i fönstret tillsammans med en av Lenas madonnor,


Och så här ser blommorna ut i närbild.


Sen är jag så glad för att jag - äntligen - har fått knoppar, och nu en blomma också - på den här orkidén. Den har jag haft i många år. Köpte den som en miniorkidé, men den växte rätt snart ur sin kruka. Vet inte vad den heter, lappen försvann vid omplanteringen, men jag tycker det är läcker färg på den.


Ojdå, den här bilden blev inte så bra som jag trodde. Men ni ser i alla fall färgen på den och att det är fler knoppar som snart brister ut. Den är konstig den här plantan för den växer liksom ovanpå varann. Det är massor med luftrötter som kommit mellan bladen och jag tycker den ser härlig ut. Kanske syns det bättre på nästa bild...


Ja, här ser ni hur rötterna kommer ut mellan bladen. Läckert och lite ovanligt, åtminstone på mina orkidéer.

Nu blev det lite blombilder igen, som sagt. Har inte mycket annat att visa er om jag ska vara ärlig. Här händer fortfarande, inte så mycket att det är värt att skriva hem om. Men, men, nån gång ska väl jag också komma igång med något.

Önskar er en jätteskön dag i det fina vädret. Slit inte ihjäl er i trädgårdslanden utan passa på att njuta av dagen. Eller som Bittan säger: Carpe Diem!! Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

8 kommentarer:

Lisa sa...

Teknik är min akilleshäl, helt noll där. Önskar jag kunde hjälpa dig. Här finns som tur är en tålmodig man som tar hand om en hysterisk fru när det krånglar. Så ljuvlig din pellis var. Ja de andra orkideerna också. Gröna fingrar du har. Här blommor minsann inget om igen. Ha en fortsatt sjön dag...

Kram Lisa

Monica sa...

Ja, jag kan heller inte mycket om datorer, utom att skriva mail och blogga. Men jag har blogg.se, så det är kanske annorlunda mot det du har?

Väldigt fina orkidéer i alla fall och grattis till att ha fått en att blomma om! Det lyckas jag aldrig med...
Kram, Monica

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan!
Grønne fingre du har! Akk, mine blomster som står innen må en tur til sykehuset før jeg kan vise dem på bloggen- huff og huff!
Vet ikke hvorfor du strever med å legge inn foto... Jeg skriver først, så lager jeg avsnitt, og så legger jeg inn bildene der jeg har markert med musepekeren at jeg vil ha de. Ett og ett foto om gangen.
Klem

Lyckoslanten sa...

Ibland är jag glad att jag har studerat html-språket. Man får gå bakvägen många gånger för att få till det i Blogger, men jag tycker det ser bra ut där. Blommor är värda att skriva om! Trevligt att du vill vara med i min utlottning! :o)

Anki Nilsson sa...

Who vad mycket härliga bilder på fina blommor. Nog är de så att blogger lever sitt egna liv i bland. Ingen tycks dock veta varför, kanske är de värmen. De där med att inte kunna kommentera löste jag efter tips med att ta bort den ikryssade rutan när jag loggade in där de står "förbli inloggat eller nått sånt" sedan dess har jag inga bekymmer.

Kramiz Anki

Lisbet sa...

Jag har ju haft strul ibland. Allt har ordnat upp sig. Nästan. Att ändra färg på text och ändra storlek på bokstäverna mitt i texten gick förr, men inte längre för mig.
Härliga blomster du har. Fina bilder.
Ha en riktigt bra dag och njut!
kram

Vårt lilla röda hus sa...

Jag skriver alltid först och lägger till bilderna sist. Då brukar det funka. Om du inte kan kommentera utan måste logga in igen hela tiden så prova med att klicka bort att du ska vara inloggad automatiskt. Då funkade det igen för mig.

Njut bland dina blommor!
Kram Eva-Mari

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!

ja du blogger lever sitt eget liv..bilderna kommer huller om buller..jag klipper ut dem och klistarr indem igen..kanske något att göra om du vill få in text emellan.. Sonen sa till mig att Goggle crome inte går ihop med blogger så jag använder Moxilla Firefox när jah gör inläggen men google crome när jag kikar runt hos andra..har underlättat för mig iaf..

Eller hur..visst var jag 2wild and crazy" när jag målade klockan vit..hihi..den kommer sticka ut här hemma..haha..

Ha nu en bra dag i solen vännen!! Kramis sanne