onsdag 17 augusti 2011

Sommaren är kort!

Hej på er! Ja ni, vart har den här sommaren tagit vägen egentligen? Tycker den bara rusat förbi och det är inte bara för att jag är inne på sista semesterdagarna som jag säger så. Verkar som om många andra ha samma känsla också. Och jag har inte ens den där ångesten man brukar få när man ska gå tillbaka till jobbet. Mycket märkligt, haha!!Här händer inte så mycket som ni kan förstå. Vi är antingen här hemma eller i husvagnen men annars är det inte mycket bevänt med någonting. Fast igår fick jag arbetsdille och gick ut i trädgården och lukade land. Något som kunde behövas. Något annat som kan behövas här är lite ny matjord så det ska vi beställa nu. Sen ska jag ändra om landen lite. Inte så bra när blommor som är korta står längst in t ex. De syns ju knappt!


Blommorna jag visar idag är de som är (eller snarare har varit!) ute här. En del har klarat sommaren bra, andra har blivit lite för torra vid vissa tillfällen och då blir dom som dom blir!

Den här idén har jag tagit från Birgitta, med Nicolinas boning. Det blev inte så bra som jag tänkt mig, så nästa år ska det dit andra blommor istället. OCH krukor som det går att hälla vatten i. Tack och lov är inte pelargoner så törstiga av sig.


Här ser ni ett typiskt exempel på färgblinda Elzie, hihi. Skulle haft de vita blommorna (nån som vet vad dom heter?) tillsammans med pelargonerna men dom hade inte slagit ut när jag planterade så då blev det så här tokigt. Dom står i en gammal, rostig balja som jag köpt på Östergårdens loppis för många år sen.


Här är min lilla körsbärstomat. Brukar ha en planta stående utmed väggen så här, men aldrig har jag fått så mycket frukt som i år. Det har fullkomligt drösat av den här lilla saken och goda är dom som sjutton. Tänker SKRIVA UPP namnet på den här för såna ska jag ha nästa år också.

Ja, som sagt sommaren lider mot sitt slut och nu är det dags att plocka ihop sakerna på campingen. Jag jobbar ju helgerna när jag börjat så det blir att försöka få ihop det innan. På ett vis ska det bli skönt tycker jag. Den här sommaren har inte varit alls som man tänkt sig. Men samtidigt är det lite vemodigt. Vi ska i alla fall stanna kvar där vi är. Skönt att slippa flytta alla saker till ett nytt ställe. Det inkluderar golvet som är TUNGT!!

Maken är ledig än så länge (eller arbetslös om man så vill!). Jag vet fortfarande inte vad han ska göra i höst och det är lite oroligt tycker jag. Ska han vara hemma eller inte??? Vore tacksam om man kunde få svar på det snart.

Nej, nu ska jag önska er en fortsatt skön vecka. Hoppas ni inte får så mycket regn som dom har lovat. Och att ni får en skön helg. Vi hörs!

Kram Elzie
11 kommentarer:

Monica sa...

Lustigt, förra året hade vi (några bloggkompisar och jag) ett tema i våra bloggar, som var "Sommaren är kort", där kort mera syftade på kort=foto!
Men visst är sommaren kort, ja hit har den knappt kommit i år! Vi har haft den regnigaste sommaren i mannaminne!
Men september är min favoritmånad, så jag är glad ändå...
Kram från mig!

skifferhuset sa...

Ja tänk så tycker jag oxå, sommaren bara försvann! Ha en fin dag! Kram Iréne

Elsa och Helena sa...

Skönt du inte har ångest inför jobbet, det måste betyda att du trivs väldigt bra:) Jag tycker din rosa/röda plantering är fin, gillar den kombinationen av pelargoner:)

KRAM Helena

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Vilken härlig blomsterprakt!

Kram Annica

Lisa sa...

Oj sån blomsterprakt du har. Härligt att få saker växa. Ha de gott..

Kram Lisa

Märta sa...

Jag väntar fortfarande på sommarvärme, får väl vänta till nästa år. Känns konstigt att jobbet har börjat igen efter 5 veckors ledighet.
Ser inget fel att blanda rött och rosa kan faktiskt vara riktigt snyggt i mina ögon.
Ha det gott! Kram!
Märta

Black Iris sa...

Visst har sommaren gått fort och nu är den snart över. Jag är inte ett dugg ledsen över det för jag älskar hösten också. Det är så rofyllt då och väldigt lite måsten. Ju mörkare det blir desto sämre ser man ju dammet t.ex.

Kram Maidi

SusanneSj sa...

Hej : )
Vilka fina blommor du har. Jag gillar också att plantera i krukor, trädgård, nja...

Jag kommer att lägga ut nytt på bloppisen lite då och då, allt kommer inte på en gång.

Kram ¨på dig och trevlig helg

karina sa...

Hejsan!
Ska han bli veckopendlare? Det är inte så roligt men några år går det väl an. Här är mannen på sista året efter 7 års veckopendling så det ska bli konstigt att bli 2 till vardags igen "ler". Hoppas det löser sig och det var en smart upphängning. Ha det gott, Karina.

Betsy from Tennessee sa...

Hi There, Thanks for visiting my blog. I am enjoying yours...I have to translate it to English...

Beautiful flowers.. Yes--Summer is getting over fast. Seems like the older I get, the faster it goes!!! ha
Hugs,
Betsy

Glädjekällan sa...

Nog är sommaren kort - den försvann med väldig fart. Att man aldrig kan lära sig att tiden går fort :-)
Ha det gott
Birgitta