onsdag 2 november 2011

Målning pågår!!

Hej på er! Ja, som rubriken så sant säger så pågår målning här i huset. Och det märks väldigt väl att man bor i ett litet hus när man får dra ihop allt till de andra rummen. Eller vad sägs om vårt nattläger...


...i vårt vardagsrum? Sängen står ituskruvad på andra sidan väggen.


Det är tur att vi har sån tjock madrass, annars hade det inte varit särskilt skönt, haha.

Gubben höll på att få spader när han kom hem i måndags. Då hade jag burit ut allt som jag orkade själv och börjat dra väck strukturtapeterna. Det var nästan det roligaste av allt. För själva förarbetet inför målning och tapetsering är ju inte så kul. Som vanligt valde jag tapeterna själv! Det har blivit en vana att göra det så jag tog mig faktiskt modet att göra det denna gången också, haha.


Så här fint har jag det i "mitt rum" nu. Så Birgitta! Vem har det stökigast, haha? Det är inte nog med att man ska måla, man måste ju göra julkort mitt i alltihop också!!


Så här ser det ut i sovrummet just nu. Vår sekretär står kvar (!) så jag gömde den under lite papp så den inte skulle bli nedstänkt av färg den också. Har nämligen inte bestämt mig än om jag ska måla den eller inte. Får se hur det ser ut sen när allt är klart. Det sista jag målade idag var elementet. Jag vet inte hur era gubbar reagerar, men min är väldigt rolig när det kommer till sånt här arbete. Tak, snickerier OCH element målar man, men det tycker han är "onödigt". "Elementet behöver du väl inte ta", sa han igår. Jag bara skrattade åt honom. Inte hoppar jag över elementet, trots att det är så dödens tråkigt att måla det. Nejdå, allt ska bli fräscht, så är det bara.

Till sist måste jag visa er en bild på våran Fia. Häromkvällen norpade hon helt enkelt husses kudde som han alltid har bakom huvet när han ligger (!) och tittar på tv.


Där låg hon så sött och sov - ända tills jag kom med kameran, naturligtvis! Då var hon ju tvungen att se vad jag sysslade med. Jag tror att den lilla tokan är skendräktig nu. Hon gör inget annat än bäddar med kuddar - och gnäller!!! Hela dagarna är hon igång och man håller på att bli tokig på henne. Jag har aldrig haft någon hund tidigare som är skendräktig så jag vet inte, men hur länge håller sånt på???

Ikväll ska jag åka till en jobbarkompis tillsammans med en fd jobbarkompis på hemparty. Det är något som heter Livingroom som ska förevisas. Jag har handlat en del saker där tidigare och dom har mycket fint. Men nu ska jag gå ut med lilla tokan och sen är det dags för lite julkortstillverkning igen.

Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

17 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

Ja de blir lite rörigt o provisioriskt när man ska renover. Men de e ju härlig röra o så fint de blir sedan när de e klart.

Kramiz

Maria sa...

Ja vad gör man inte för konsten. Men tänk så gott när allt är klart. Ha det mysigt i röran. Kram Maria

Monica sa...

Så roligt att få helt nytt och fräscht i sovrummet! Och så duktig du är! Ska bli spännande att se tapeten! Kan du inte visa före-och efter-bild på väggen?
Tyvärr vet jag inget om skendräktighetslängd, så jag kan inte hjälpa dig...
Kram, Monica

bakom berget sa...

Men åhh va duktig du är! Ni kommer att få såå fint. Renovering är nog det roligaste jag vet. Ha ha ha...Vadå konstig?? Men så är det.
Kul att se hur det blir när det blir klart där hos dig.
Ha det så kul ikväll!
Kram Åsa.

Åsa/asamia sa...

Å vad fint ni kommer få det! Jobbigt när man är mitt i, men skönt när det är färdigt.
Kram ♥

skifferhuset sa...

Å du målar oxå, håller på jag med! Ska bli kul att se dit när allt är klart! Blir ju alltid stökigt när man håller på men så roligt när allt är klart! Hoppas partyt var bra, aldrig hört talas om det här hos mig! Vad säljs? Kram Iréne

Lisa sa...

Hej söta..Ja lite stökigt kanske men TÄNK så fint de blir sen. Ja du dessa män de är ju som de är. Vi kan ju ha lite olika ideer ibland eller hur,haha. Spännande at se tapetrna sen. Ha de så gott nu i röran..

Kram Lisa

Marie Louise sa...

Hej och tack för att du kikade in till mig....ja det där med renovering, det känner jag igen..man bär saker runt hela huset...men det blir ju fint sen..kram Marie

Anki sa...

Jotack att bara bra nu!
Jäklar vad roligt att få nytt å fräscht i sängkammaren...trångt?...hmm då skulle du se hur det är i mina 1? rum och kök när jag målar, haha! Jo, nu har jag ju sängkammaren (läs Skrubben) så det kanske räknas som 2 rum då?! Meeen finns det hjärterum så finns det stjärterum *fniss*

Ha det gott nu!
Kramis!

Lisbet sa...

Härligt med nytt! Inte gör det ju något att det är lite stökigt emellanåt. Hos oss börjar vi nu och då med något projekt, fast det brukar dra ut på tiden... Nu har vår sänggavel varit i garaget ganska länge... det skulle målas i somras, men annat kom före... Nu är det målat ett varv.
Nåja, det hinns väl bli klart.

Ha en fin dag!

kram

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Oi for en jobb da, det skal jammen bli morro å se hvordan det blir hos dere...her har NIB en utfordring nå - soverom, jeg titter og titter på soverom for tiden for jeg skal male vårt - en dag...
Campingvogna vår står fast ved spikerteltet året rundt...
Lykke til med malingen...

Klem Mita...

freddesvitahem sa...

Fint kommer det bli trots röran.
Tur du har en tjock madrass och slipper ha ont.
En röra har väl alla nånstans?
Det är bara roligt. För då vet man att det bor någon där/i hemmet.
Krama.
glad att du är glad över "radbandet"
Kramis

Anki sa...

Tackar så mycket!
Ha nu en fin kväll du med, här känns det som kvällen redan då det redan är mörkt!

Kramis!

Änglarnas hus sa...

Åå så roligt med omfixning!! Älskar projekt av olika slag och att sova på nytt ställe är ju lite spännande ;)
Ser fram emot "efterbilder" sedan!!

Må så gott!! Kram sanne

Ingmarie sa...

Om det är någon tröst så håller vi på att bygga om på övervåningen...Phu!
Tack o lov är det frivilligt för annars vet jag inte om jag börjat?

Kramen

NICOLINAS BONING sa...

Rörigt ja...men hos mig är det inte bara rörigt det är ju väggar,färg, tapeter,golvet, mm som inte är så snyggt det heller;-)

Men du kommer att få så snyggt när allt har kommit i ordning igen, och SJÄLVKLART tar man elementet åxå när man ändå håller på, annars retar man sig på det ofräscha eländet hela tiden...så bra jobbat kompis;-)

Hoppas att du hittade något fint på hempartyt...och att du visar det för oss andra snart.

Nä, nu väntar jobbet på mig,rasten är nämligen slut för en stund sen...fniss...men Direktör`n är på älgjakt så det är lugnt.

Ha det riktigt mysigt i helgen i röran och hälsa Ingvar.
Kramar Birgitta

Linneskåpslycka sa...

Kul att du vill vara med i vår utlottning:))

Önskar dig lycka till;)

Ha en fin helg.
Kram från BjörkeVävstuga