måndag 7 november 2011

Nytt sovrum!

Hej på er! Ja, så var semestern slut, men jag har ännu två dagars ledigt. Börjar jobba klockan ett på onsdag, så jag ska försöka hinna med en del innan dess. Nu är det väl dags att visa sovrummet, så långt det har kommit nu. Har lite till som ska upp på väggarna, men behöver ha lite hjälp att hålla i sakerna. Mina handleder verkar alldeles ha givit upp samarbetet med resten av kroppen.

Gubben höll på och tapetserade både i lördags och igår. Är lite bökigt i och med att han vill ha tapeter på garderobsdörrarna också. Han blev inte så glad när jag var inne och fotade honom igår, haha.


Då var det väldigt stökigt i rummet, men nu ser det ut så här:


Har fått invasion av en brunvit sak också. Hon var ju på utställning igår och fick omdömet "very good". Har inte en aning om vad det betyder, men förmodar att hon inte gjorde bort sig totalt. Hon blev inte placerad dock!! Är det nån av er som vet vad det betyder?

Ska köpa lite nya kuddfodral + gardiner till rummet nu. Vi hade inga gardiner alls i natt och gud vad jag tycker det är kalt och kallt utan gardiner. Tillhör inte alls dom som gillar det.


Ovanför sängen har jag hängt skylten med Amor Vincit Omnia som jag beställde för evigheter sen. Ska komma dit en hylla över där också sen, hade jag tänkt.


På gubbens sida har jag hängt det här lilla söta paret. Dom köpte jag på loppis förra året, tror jag det var, för 5:- st. Tyckte dom var så söta.


Den här tavlan köpte jag också på loppis förra året. Det var utanför Bergkvara i en gammal skola som det brukar vara loppis. Blev glad när jag såg att det var Carl Larsson som målat den. Han är en gammal favorit hos mig. Lite svårt att fota för det ville gärna glänsa i glaset.

Ovanför sekretären har jag hängt den här tavlan som tidigare hängde i vardagsrummet. Både gubben och jag tycker så mycket om den här.


Ja, fastän jag inte är så glad i hästar så tycker jag om den här tavlan. Bry er inte om hur det ser ut på sekretären, den har inte blivit "stylad" än (sen när brukar JAG styla???). Ramen på den här tavlan är svart, som ni ser. Funderar på om man skulle måla sekeretären i matt svart eller halvmatt. Vit känns inte riktigt ok. Får väl se hur jag gör.


Dom här sänglamporna gillar jag. Kostar säkert inte mer än 100 spänn tillsammans. Skärmarna är inköpta i Ullared och foten köpte jag på loppis i Eke för några år sen. Nu fick jag användning för dom. Ville definitivt INTE ha upp de fula plåtlamporna som vi haft tidigare i sovrummet. Hoppas dom får saligen avsomna på en tipp nån stans, haha. Gubben har fullt med fisketidningar som lektyr vid sin sängplats. Inte ofta han läser i dom kan jag meddela. Åtminstone inte på kvällen!!

Och så här ser tapeten ut. Har ingen aning om om den har något namn, men det är Borås tapeter i alla fall och har numret 7851. Som ni ser så är jag en riktigt fegis när det gäller färger, men jag gillar inte färgstarkt runtomkring mig. Inte ens på 70-talet gillade jag det.


Ni må tro det var skönt att få sova i sin egen säng i natt. Visserligen hade vi madrasserna på golvet, men det uppväger inte sängen, haha. Ja, nu har ni sett vårt "nya" krypin. Återkommer senare när vi satt upp hyllorna som ska vara där också.

Vad gör ni idag då? Hoppas ni har en fin dag trots att det är sånt gråväder ute. Snart ska jag ut och gå med Fia och plocka lite lingon till mina kransar jag har på skåpet i vardagsrummet. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

32 kommentarer:

Maria sa...

Vad skönt när det börjar bli klart. Och fint blir det.
Önskar dig också en härlig start på veckan. Kram Maria

Monica sa...

Så fint det blir!
Tapeten är, såvitt (!) jag kan se, vitt-i-vitt?
Så mycket fina loppis-fynd du gjort!
Ha det så bra, kram, Monica

Neabear sa...

Wow! You have been busy! The room looks great. And you have a cute pooch taking up the space on your bed. LOL!

I am looking forward to my children and grandchildren coming. They will be here in less than 2 weeks. Yay!

~Linnea

Marie Louise sa...

Ja, ni ser ut att vara ett strävsamt par...♥..och fint blir det! Ganska mycket jobb med att tapetsera..jättefin tapet!
Själv skrotar jag på idag på min lediga dag..imorgon jobb igen!
Kram Marie

Elsa och Helena sa...

Det blev ju jättebra...duktig gubbe har du (även om han inte vill vara med på bild) Passar så fint med dina loppisfynd i det nya sovrummet. KRAMAR från Helena

skifferhuset sa...

Måste vara härligt när det börjar bli klart, så fint blev det i sovrummet! Tänk att gardiner måste jag oxå ha, kan inte förlika mig med att vara utan! Kram Iréne

bakom berget sa...

Åhh va härligt med ett nytt sovrum! Din gubbe verkar vara en händig typ. Såna är alltid bra att ha ;-)
Ha en skön kväll! Kram Åsa.

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Såå fin tapet..blev jättebra!
Härligt när det börjar bli klart..och som du skriver kan sova i egen säng!
Antar att omnämnandet var jättebra..om den "lilla" saken som ligger i sängen..hihi..
Antar att du vill låna kortet jag hade idag..på min blogg? Självklart får du det!!! Varsågod.
Ha en fortsatt mysig kväll!!!
Kram Annika

Vero sa...

Ute och surfade lite och hamnade hos dig. Tittar tillbaka igen en annan dag!

Änglarnas hus sa...

Hallojsan vännen!!

men såå härligt det är när det blir klart! Och såå fint dessutom! Blev verkligen ombonat och mysigt där inne!!

Ha en fin start på veckan!! Kramis Sanne

Lisbet sa...

Så mysigt ni har fått det i er sängkammare!
Skönt att det börjar bli klart!

I dag blir det jobb hela dagen. Sedan pysselbutik och få se vad det blir sen... :) Hoppas få vara pigg hela dagen!

Ha en fin dag i dag!

kram

Viola sa...

Vad fint du kommer att få det :) så härligt att få det nytapetserat, lycka till med jakten på gardiner och kuddar, finner du inte något så vet du ju vart du kan vända dig :) ha det gott, kramen

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så det har blivit omtapetsering hemma hos Elzie :) Härligt när det är klart, men jobbigt när det pågår... Det ser jättefint ut, tycker bestämt jag känner igen tapeten. Undrar om det inte är den som vi också har i vårt sovrum...hihi
Kram
Marie

Eva in Athens, Greece sa...

Verkligen fint! Så fin hund ni har oxå!

billan sa...

Sovrummet i alla ära......men inget går upp mot "lillFia" på kudden:) Du kan aldrig tro vad vi saknar vår Fridavovve......

Gunillasljusglimtar sa...

Åh va bra detta kommer bli! Kul,kul sånt åtminston när det är färdigt!! Jaa nu hemkommen från det gula stället! Handlat som attan,skyller på mycket julklappar,hihihi..Go lunch i Älvsered,ingen shopping där inte...Kramen Gunilla

Bea sa...

Hej!
Så fint det blev!
Puh... så mycket jobb och stök det är innan man får till en större eller mindre renovering.
Men efteråt känner man sig såååå nöjd!
Lilla vovven ser ut att må bra också :)

Må gott! /Bea

Lisa sa...

Hej gumman..Men så fint det blev och du har de så mysigt i ditt sovrum. Har inte en aning om hundtävligar men det betyder nog att han är väldigt fin iallafall. Passar så bra till inredningen där han ligger. Vi har ju också en fyrbent inredning i vår säng. Spännande att se vad de blir för gardiner du hittar. Tavlorna var så söta. Ha en fin fortsatt vecka och tack för tassen hjärtat..

Kram Lisa

Bittan sa...

Fint :-) Vi har samma tapet som fondvägg bakom vår säng i sovrummet haha.
Ha en fin fortsatt vecka .

Kram Bittan

Annie - Annalunda sa...

Visst är det härligt med projekt och så gott när det börjar bli klart! Inte dumt med fynd som piffar till :)

Kram Annie

Ett ögonblick sa...

Hej!
Tack för titten!:)) Kul när det är nya bloggare som kikar in och tack vare att Du tittade in hos mig, hittade jag hit:)
Så fint ni gör i sovrummet! ibland är det kul att renovera, nya tapeter och gardiner...ibland räcker det med nya kuddar...och så känns rummet nytt och fräscht igen. Vi har ett jätteprojekt framför oss nu, som jag bävar lite inför, tror inte att det blir klart till jul...men, men det blir jul ändå;)

Ha en fin dag!
//lisamaja

Unknown sa...

Hej!
Så fint det blir!! Alltid lika härligt när man kommit så här långt, kan sova i egna sängen och börja med finliret ;))
Tack för tipset om bilder och så på bloggen - jag tror jag fattade det mesta :D
Hoppas du haft det skönt de sista lediga dagarna nu och att du känner dig utvilad idag när du börjar igen!
Kram Allis

Anki sa...

Hääärligt...å vad fint! Skönt att ha det gjort nu före jul va? Jag tänkte måla färdigt köket och vardagsrummet före jul, men nu vete f-n...det går trögt, haha!
Å nej, sonen bor inte hemma längre, han och hans sambo har flyttat för andra gången nu i helgen, men ibland tror jag faktikt att dom bor här...borta bra men hemma hos mamma bäst vet du, hihi!

Kraaam!

Inger Marie sa...

Hei:)
Takk for din hyggelige kommentar hos meg:)
Så fint det blir...flotte bilder du viser:)

Black Iris sa...

Vilken fin vandring i ditt sovrum. Du det här med styling är inte min starka sida heller, men jag försöker ibland..

Kram Maidi

Åsa/asamia sa...

Å vad fint ni fått!

karina sa...

Hejsan!
Vad fint ni fått och visst är det bättre med ljusa väggar och bryta av med mörka möbler eller textiler. Då behöver man ju inte göra så mycket när man ledsnar utan kan ta en tur till Ikea och botanisera med deras tyger, för där finns det färgkombinationer. En annan som gillar svart får nästan dåndimpen och söker förgäves efter lite mer nertonat "ler". Nu har jag ju en röd nyans som jag gillar så det finns lite färger omkring mig, men inte på mig "ler". Ha det gott, Karina.

Petra sa...

Det blev ju jättefint!
Kram o trevlig helg.
Petra

Tre Tanter sa...

Så fint ditt sovrum blir, härligt med nytt och fräscht, ha en fin helg, tre tanter

NICOLINAS BONING sa...

Hej Elziegumman!

Jag har kikat in i ert nya sovrum redan för länge sen man hann inte kommentera då...men nu snikar jag åt mig lite egentid innan det drar i gång på riktigt här på jobbet;-)

Den tapeten är så snygg och verkligen du!
Vad skönt när ett rum är färdigt och man bara njuter av allt det fräscha :-)

Hoppas att ni har det bra och att väglaget är OK (vet ju att du inte gillar halka och annat elände på vägbanan)nu när din ledighet är slut.

Nu kallar den hårda verkligheten så vi höres en annan gång...

Kramar Birgitta

Skogslyckan sa...

Vad fint det blev! Och kul att pyssla och göra iordning sen. Önskar dig en skön kväll och helg!
Kram Pia

Gunillasljusglimtar sa...

heej du! Jaa jag är medveten om att det kommer att blåsa massor med löv till oss,hahaha..så är det ju! Jo vi sparar allt till maskarna,det var viktigt för min svärmor så det har vi tagit efter...Ha en trevlig helg Kramis Gunilla