söndag 27 november 2011

Ruskväder!

Hej på er! Fy vad det blåser! Känns som huset ska lyfta i vindbyarna. Och då har vi det ändå inte värst här i Smålands inland. Men man kommer att tänka på lilla Gudrun och lille Per vid såna här tillfällen och det är inga roliga minnen. Halva vår skog försvann i ett nafs. Ja, vi ÄGER inte skogen (eller det som var skog!), men vi hade så härliga promenadstråk där. Nu har vi fått till ett nytt stråk genom allt riset och jag hoppas verkligen att det här blåsandet inte förstör den också!!

Här har vi en som inte bryr sig om om det blåser eller inte


Här har hon busat ner sig bland kuddarna i sängen. Innan husse hann sätta för grinden. Hon är snabb som en vessla den där brunvita saken. Och det värsta är att hon lärt sig att flytta grinden och tar sig in ändå! Ja, dom är inte dumma de där sakerna, haha.

Blir inga adventsbilder idag. Gubben har varit iväg på födelsedagsuppvaktning, trots att frun i huset noggrannt förklarade för honom att det var idiotiskt att ge sig iväg i blåsten, och han tog kameran med sig. Så det har inte blivit något fotande. Får försöka åtgärda det i morron när jag fått upp gardinerna i köket också.

Hoppas ni alla har en fin första advent. Själv ska jag sätta mig med lite glögg och pepparkakor och sticka några varv. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

16 kommentarer:

Anonym sa...

Håll i hatten! Här kommer jag instormandes igen! :o)

Fast bara som en liten vindpust! Eller kanske ett yrväder! (Nja, fast liten o liten! Skulle väl vara i höjdriktningen då ;o)

Calanchoe = Heter blomman med enkla blommor.

Calandiva = Blomman med dubbla blommor.

Hihihi, minnet kom tillbaka. Hade tappat det tidigare. :o)

Så mysig hon är den där brua o vita! Jättesöt!

Ha det bäst!

Kram

Monika/Juletid

nattugglan sa...

hej på dej.. inte många som hete Elzie..så jag bara tänkte det måste va du!!O det va det.. tjoho... ibland har man tur.. nu ska jag lägga in din blogg hos mej så hälsar jag på sen igen.. häls Christine i FINLAND...

Gunillasljusglimtar sa...

Så jä----s tråkigt skrev en låång kommentar så bara den inte går att skicka..grr,grr...Får väl ta mej som anonym då. Jo detta med mina strumpbyxor,korten hann gubben ta INNAN dom gick sönder,hihihi...Så sen var det tjocka som kom på,eller tjocka o tjocka...Gick bra det me för hade höga stövlar oxå,ingen som såg heller,ganska mörkt o mycket vin o öl! Strömmen gått i grannbyn till staden här så rätt som det är så blåser det väl ner nåt...Ha en skön kväll! Kramis Gunillasljusglimtar

Änglarna finns sa...

Hej vännen!
Ja vilket fruktansvärt väder!!
Är såå skönt att vara inne!
Önskar dej en fortsatt mysig kväll...njut av glöggen och pepparkakorna!!
Kram Annika

Disa E sa...

Glögg och pepparkaka låter inte helt fel, när det stormar ute.
Och så få sticka lite under tiden...kan man få bättre julmys? :o)
Ha en skön kväll.
kram

Boutique Nytt & Nött♥ sa...

Hej Eliza
Här stormar jag in & önskar dig en mysig kväll..
Fy 17 vad det tar i här i Skåne.
Låter som plåten utanför fönstret e på gång & flyga iväg.
Kramizar
Sus

Dronninghuset sa...

riktig god første advent til deg også... klem TOVE

Monica sa...

Ja, här blåser det så huset skakar!
Man vågar inte sticka ut näsan!
Men det ska visst mojna litet i natt!
Kram, Monica

Englagård sa...

Stormar gör det viss lite var stans, här blåser det rätt friskt också. Dessutom snöar det ordentligt bitvis, jag höll inte på att hitta hem från Umeå i dag. Det blev lite för spännande

Kram Karina

Lilla Rummet sa...

Vilket ruskväder det har varit nu i några dagar...igår vräkte regnet ner och blåste på fm och när jag slutade jobba å kvällen började det att snöa och nu är det vitt och vackert, men isigt så det gäller att ta det försiktigt nu när man skall ut med bilen.
Ha en fin kommande vecka.
kram Britt

Viola sa...

Tala om blåst, förra året var vi insnöade och denna advent detta, vet inte vilket jag föredrar, inget tror jag..men idag skiner solen, tack och lov, vilken mysig bild...visst är dom snabba emellanåt...:) visar maltebilder i dagens inlägg, nu har har blivit ett halvår:) ha en fin dag, kram

Ett ögonblick sa...

Hej!
Trots oväder igår verkade det som om Du hade det mysigt ändå:)
Vi hade det förhållandevis lugnt uppe på gården så först när jag skulle ta den vanliga kvällspromenaden fick jag känna på de riktiga stormvindarna. Vår lille Ludde lyfte av blåsten och jag höll fast mig i ett staket för att inte hamna ute på vägbanan...det var bara att vända och gå hem...kvällspromenad i trädgården istället:)
Hoppas verkligen skogen står kvar, nu när man "gått in" sig på nya vägar efter förra stormen.

Ha en skön dag!
kram lisamaja

Snäckskalsdalen. sa...

Så gosigt vovven har det, det är så det ska vara när det stormar som det gjorde igår. Hoppas det är lugnare i dag!
Agneta kram

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Ja, det har varit ett väldans blåsväder. Vi har inte heller haft det lika illa som skåne och västkusten... Men idag skiner solen, och det ser ganska härligt ut, säger jag som sitter härinne :))
Kram
Marie

skifferhuset sa...

Ja fy vad det har blåst! Fick hålla hårt i ratten när jag skulle hem på söndag kväll från jobbet! Hoppas du fick stickat några varv å att glöggen gav skön värme i blåsten! Kram Iréne

Vitt hus med svarta knutar sa...

Utan ström blev det inte så mycket pysslande som jag hade tänkt mig, det var ganska nattsvart ska jag säga=) Lite Yatzy i stearinljusets sken och sedan tidigt i säng, mycket annorlunda 1:a adventsfirande.

Vilken mysig bushund, hon ser ganska nöjd ut=)

Ha en fin början på veckan!
Kram,
Regina