onsdag 28 december 2011

Året 2011

Hej på er! Jag har sett på en del bloggar att man gjort en årsresa och jag tänkte jag skulle ta tag i det jag också - för en gångs skull!! Inte för att det hänt så mycket roligt det här året, men det ska ju minnas det också.


Eländet började den 24 januari när vi fick avliva vår älskade Sheeba! Hon hade varit med oss i vått och torrt i över 9 år. Det känns så tomt när man måste göra sig av med en kelgris, men har dom fullt med tumörer i kroppen så kan man inte låta dom vara för ens egen skull!!

Två dagar efter fick gubben beskedet att han skulle bli arbetslös den 31 juli p g a arbetsbrist. Det var ytterligare en chock. Gubben, som är obotlig optimist, trodde att det skulle gå att få ett jobb snabbt, men så blev det inte. Ingen här i närheten vill ha en "gubbe" på 62 år!

I Bergkvara var det inte heller som vanligt det här året. Det var nya ägare till campingen och allt var bara gnäll och tjafs runtom oss. Dessutom gick man med maran i magen hela tiden att gubben snart skulle vara arbetslös. Men en positiv (nja!) sak var i alla fall den här lilla


Hunden som står mer på två ben än på fyra. Fia Fnutt, Fia Bus, ja kärt barn har många namn. Busig är hon som få i alla fall. Lite grand som Violans Malte, haha.

Resten av året har gått i rasande fart. Vi har sökt jobb åt gubben både här och där. Till slut var vi på väg både till Hedemora och Enköping för att söka när det äntligen blev klart i Vimmerby att han ska börja där om någon månad. Inte för att det är något fel på varken Hedemora eller Enköping, men det ligger på tok för långt bort. Däremot är det bara 12 mil till Vimmerby så nu är vi glada och nöjda  på den fronten. Dessutom har han hundvakt hos sonen och bara det är ett + i kanten.

Julen har varit fridfull och lugn. Så nu väntar vi bara på de sista dagarnas kaos innan det är dags för år 2012. Får se vad det har i sitt sköte. Mycket sämre än 2011 kan det knappast bli!

Hoppas ni har en fin onsdag. Ta väl vara på er så hörs vi!

Kram Elzie

24 kommentarer:

nattugglan sa...

så hemskt med Sceeba.. vi måste oxå avliva vår hund Molly straxt före jul 2010..hon hade en sån svår lunginflammation..gick inte att rädda henne..va till veterinären flere ggr..men icke.Va bra att gubben fick nytt jobb o ni ny hund.. ha det gott på nya året.. kram kikka

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
En del trista saker som hänt hos dej! Men på ngt sätt..så vänder det alltid som tur är!!
Håller med dej..vill verkligen INTE ha tillbaka 2011..vill heller inte ha varken 2009 el 2010..heller tillbaka!
Nu ser vi framåt..och hoppas på ett underbart 2012!!
Kram på dej vännen/Annika

Stina sa...

Skönt att detta år snart är slut...nu kan det bara bli bättre :)

Tänk om gubben hade fått jobb i Hedemora då hade du kunnat hälsa på mig jag har bara 2,5 mil dit.
Min hjärtevän bor i Hedemora och han pendlar hit nästa varje dag :)

Nu får du ha ett bra slut på detta trista år och så hoppas vi på ett bättre 2012.

Ha det bäst!
Kram Stina

Stina sa...

Hej igen :)

Jag sökte efter dig på facebook men hittade inte dig. Sök på mitt namn och skicka en vänförfrågan....då får du reda på vad jag pysslar med :)

Kram igen
Kristina Halvarsson.

Hanna sa...

Förstår att ni haft ett svårt år då får vi hoppas att 2012 blir mycket bättre. Kram

Hanna

NICOLINAS BONING sa...

Hej Elzie-gumman!

Tur att 2011 slutade i dur iaf:-)

Hoppas att ni har haft en skön jul...precis som vi har haft.
Mycket vila och slappa blev det för jag vet då rakt inte vart orken tog vägen!

Inga barnbarn har det blivit här ännu,men snart så kommer det första så jag får snusa i en liten bebisnacke igen:-)

Hälsa så mycket till Ingvar och ha det bra tills vi "ses" nästa gång.

Kramar Birgitta

gunsan sa...

Hejsan o tack för att du kikade in till mig;))

Vilket år ni har haft, hoppas verkligen att det blir ett lugnare 2012;))

Kramizzzz

Gunillasljusglimtar sa...

Ja så tråkigt med kär familjemedlem som går bort...Arbetslösheten ej kul heller.Men ändå då slutet gott allting...? Hoppas det verkligen för er..♥ Kramis Gunilla

gunsan sa...

Tack för den goa kommentaren du lämnade inne hos mig;)
kramizzzzz

Stina sa...

Du får kanske lägga till Fagersta i sökrutan :)

Kram igen :)

Monica sa...

Även om året varit jobbigt, så tycker jag att det verkar ha rett upp sig på slutet, med lilla Fia och makens nya jobb!
Så nu blir det säkert ett fint år!
Må så gott, kram, Monica

Hjärtruds Stuga sa...

Bra att det verkar bli ett bra slut på året. 2011 har inte varit mitt bästa år heller fastän jag fått två små barnbarn under året. Nu ser vi fram mot nästa år som bara kan bli bättre.

Kram Karin

Laila sa...

Ett tungt år förstår jag men grattis till gubbens jobb! Det ljusnar på mer än ett sätt nu ska du se!
Ha det gott!/Laila

Äppelblom sa...

Vill bara önska dig en trevlig helg och ett Gott Nytt År!

Vårt röda hus sa...

Nu blir det ett jättebra 2012 för er! Kul också att du hänger på smörblommeprojektet! Om vi stöttar varann så går det galant:)

Gott slut och gott nytt år!
Kram Eva-Mari

Monika/Bloggen Juletid sa...

Hej på dej vännen!

Det var ett jobbigt år ni haft. Vilken tur att det snart är över! ;o)

Nej men skämt åsido. Livet är ju både upp och ner precis som liv brukar vara. Men för det mesta mer upp än ner om man ser det positivt. Men när man är mitt i händelsernas centrum så är det ju jobbigt att se det så. Vissa saker tar längre tid att bearbeta. Andra går snabbare, som tur är.

Jag tror det viktigaste är att vi tillåter oss att vara mänskliga. Ha känslor som innefattar både sorg, glädje och ibland ilska. Ja, allt det som hör livet till!

År 2012 blir säkert ett bra år! I feel it! :o)

Lev väl och gott nytt 2012! Det ska bli det bästa året på år & dar! Det är min önskan till dej! :o)

Stora kramar
Monika

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

När man börjar summera, så är det mycket som har hänt. Både bra och mindre bra... Vi får hoppas att nästa år blir ett bra år!
Kram
Marie

Ullis/Leva på landet sa...

Det är ju mycket som händer under ett år som man hinner glömma. Lite bra med bloggen som man kan titta tillbaka på i alla fall för att minnas. Tur att det löst sig för gubben din med jobbet.
Kram Ullis

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gumman Tack för förståelse i mitt inlägg idag,jaa livet är inte lätt,går inte käpprakt fram med en inte...kram på dej ♥ Gunilla

NICOLINAS BONING sa...

Nä, nå`n snö har vi inte. T.o.m jag tycker att det räcker med den gröna varma vintern nu!

Nu kallar sängen på mig så vi "ses" en annan dag gumman.

Kramar Birgitta

Lisa sa...

Hej söta du..Ja ibland är det år av det mest besynnerliga slag. Om jag skulle summera så skulle det bli nästan en bok av allt elände och tok så de får vara. Jag har ju iallafall fått en massa mysiga goa vänner här i Blogglandia. Men nu ser vi fram emot det nya underbara som väntar eller hur. Så söt on e Fia. Och gubben fått jobb de löser sig till slut. Men nu önskar jag dig en underbar Nyårshelg och ett riktigt GOTT NYTT ÅR..

Kram Lisa

Viola sa...

Ser att jag kan läsa om Malte hos dig...:))))nog har vi fått riktiga tokstollar men härliga det är dom emellanåt :)..ser att ni oxå haft en hel del motgångar under 2011, detta har inte varit vårt år..

Vimmerby låter ju spännande...inte alls långt ifrån vattenhålet, önskar dig en fin nyårshelg och tack för ett trevligt bloggår, stor kram från Viola och Malte

Elsa och Helena sa...

Tack för ett fint bloggår och ett riktigt Gott Nytt År!

KRAM Helena

Inger Marie sa...

Huff..et slitsomt år...og hvet hva du føler med sheeba...samme skjedde meg...vil ønske deg en fin nyttårshelg og alt godt for det nye året:)