tisdag 20 december 2011

Dan före dan... före dan...

Ja, nu är det snart jul. Lilla tomten har kommit hit och ställt sig i fönstret så nu vet man säkert att det snart är jul.


Jag fick den av  mina föräldrar för många år sen och den har hängt med sen dess. Fast i år orsakade den lite rabalder. När jag skulle tända den så släckte jag ner halva huset!!! Det var vid "knäppkontakten" (vet inte vad det heter helt plötsligt!) som någon satte dit mitt på sladden som det var lite kontakt mellan sladd och metall och det blev inte mörkt EN gång utan TVÅ!!! Så är det när man ska göra något redigt!


Så här ser han ut lite i närbild. Det syns inte på bilderna, men det snöar ute.

På förmiddan har jag varit hos en fd jobbarkompis och knipsat lite idegran. Dom har en stor buske på sin tomt och dom är så snälla så jag får ta där vad jag behöver. I år blev det inte så mycket för jag hoppar över en del av dom saker jag tänkt göra. En kopp kaffe och lite snack blev det också. Roligt att träffa sina gamla jobbarkompisar. Sen har jag bakat bröd och bullar. Gjorde en ny sort, utan papper, och dom blev väl sådär. Tror aldrig jag gjort utan papper förut! I eftermiddag ska jag göra senap, tänkte jag. Vi gör alltid egen och den blir STARK!!

Ikväll, eller senast i morron förmiddag, så återkommer jag med vem som vinner duken. Så om det är någon mer som vill vara med och tävla, passa på nu!

Ha en fin fortsättning på dagen! Vi hörs!

Kram Elzie

9 kommentarer:

Änglarna finns sa...

Hej vännen!!
Mysig tomte..förstår att den får hänga med!!
Duktig du där..med bak och senap...
Själv känner jag mej klar med allt..men är övertygad om...att jag dagen innan julafton kommer på ngt jag glömt..hihi..
Önskar dej en fortsatt mysig dag!
Kram Annika

Lisa sa...

Hej söta.. Tack för tassen. Ja du tomtar har ju hyss för sig rätt vad de är. Fin är han iallafall. Hade också en massa tomtar men de gick i kras en jul. Vilken historia de var. Många som for till tomtehimmelen blev de. Bl.a en sån eltomte. Härligt med vänner speciellt när man kan få lite idegran på köpet. Här är helt baklöst, matlöst och hopplöst,,Nää skoja bara. Hade jag inte haft så många arvedukar så hade jag gärna varit med i din fina utlottning.
Men nu hjärtat öskar jag dig den Finaste Julen och att du får ha det så gott...

Kramar Lisa

Inger Marie sa...

Hei:)...søt nisse forstår han er med hvert år:)
Tiden går fort nå...og jeg har et par jobbedager igjen...så er det julferie:))
God kveld ønskes deg:))

karina sa...

Hejsan!

Undrar vem det är som är framme och jäklas med elen....Här går allt ner om jag använder den kontakten som jag vill använda. Mannen ska titta på det, annars blir det till att ringa elkillen efter helgerna så han får titta på det. Härlig tomte och nej, det var inte i någon tidning jag såg beskrivningen utan hos daggdropp.blogspot.com
Ha en skön jul och till nyåret hoppas jag det är regnfritt så man kan tända papperslyktor att skicka upp önskningen med för nästa år. Undrar om man ska ta det vanliga och bestämma sig för att några kilon ska bort eller bara gilla läget hädanefter "ler".

eva i Aten sa...

Fin tomte, förstår att du vill ha kvar den!

Karen sa...

Thanks for visiting my blog and leaving such nice comments. Merry Christmas!

Ett Vitare Hem sa...

Vilken härlig tomte!!
Ha en riktigt fin dag!
Kram/Lena

Viola sa...

Förstår att den där raringen får vara framme, har plockat fram några st, är gamla som jag ärvt från min farmor och som väcker minnen, ha en bra dag så här innan jul, kram

Monica sa...

Ja, visst är det så, att man har några saker, som bara MÅSTE vara med varje jul!
Jag har en tomte, gjord av piprensare, som jag fick när jag var sju år, och den MÅSTE stå på byrån i hallen varje år...
Kram, Monica