söndag 13 januari 2013

Hej på er! Jaha, nu ska man lära sig något nytt igen. Varför håller dom på och krånglar på det här viset? Inte gick det ju att lägga in bilder och allt krånglar. Fick byta till Google chrome jag också för att över huvud taget få in några bilder. Bilden här nedanför är tagen i vardagsrummet. Ville bara visa att jag flyttat om lamporna i fönstren lite. De här lamporna köpte jag ju på Ellos (eller Jotex?) för några år sedan. Nu är jag rätt trött på själv skärmen så jag vet inte om jag ska sy någon ny eller försöka hitta någon i butiken. Vill gärna ha bort det där tyget med hål i som är nu, haha. 


En annan sak jag inte gillar är att jag inte kan kommentera hos min "bloglovinkompisar"!. Då måste jag gå in på bloggarna från MIN blogg. Är det också något nytt? Ni som är duktiga på bloggar och annat kan kanske tala om för mig vad jag gör för fel, haha.


Här har det varit en lugn helg. Igår jobbade jag min extratur och idag har det varit "forskning" för hela slanten. Har verkligen kommit in i släktforskningens hemligheter nu, haha. I ett par dagar har jag letat efter min mormors mormor och till slut, i 9:e boken av 10 (!) så hittade jag henne. Det är så spännande att hitta dom efter träget letande, haha.

De här bilderna tog jag för några dagar sedan, när jag plockat undan julsakerna. Då var det ingen snö på marken, men nu har vi ett vitt täcke på 1 cm ungefär. Hoppas inte det blir mer. Räcker så bra nu.

Nehej, nu är det dags för duschen. Ska gå bredvid på den andra avdelningen i morron och man vill ju inte komma och lukta svett (!). Hoppas ni får en fin vecka. Ha det så gott så hörs vi.

Kram Elzie

9 kommentarer:

Monika sa...

Hej världens bästa Elzie!

Härligt att du kom igång igen!

Finfina bilder och också smått ofattbara. Känns helt galet för mej att ni inte har snö! Men landet är ju avlångt ;o) Här har vi ingen som helst brist på den varan. Skulle väl tro att barmarken kommer i maj si så där! ;o)

Så härligt frächt du gjort det där hemma. Blir så sugen på att ta tag i saken. Men här är inte julen helt utdansad än. Får bli när jag känner mej piggare.

Så himla roligt det låter med släktforskningen. Måste höra efter om dom startar någon ny nybörjarkurs snart. I höstas var den fulltecknad. Så då fick jag inte någon plats. Får försöka hålla mej framme nu i stället :o)

Ha det gott och en fin vecka!
Kram
Monika

Änglarna finns sa...

Gokväll vännen!!
Låter spännande med hur långt du kommit i din "forskning"!
Här är heller ingen snö..utan bara grått..grått..såå trist väder!!
Jag är jättedålig på datorer..hi hi..så tyvärr kan jag inte hjälpa dej!!
Ha nu en fortsatt mysig kväll!!
Kram Annika

Stina sa...

Varför frågar du inte mig när du har datorproblem....heheheee.
Ha det bäst vännen och en stor kram :)

Monica sa...

Ja, jag använder ju inte "Blogger" utan "blogg.se", och där har vi inte haft sådana problem... än...
Visst är det fascinerande med släktforskning! Vad använder ni för program? Det finns ju så många att välja på! Vi har provat på lite olika korta gratiserbjudanden, men har inte bestämt oss. Men det lutar åt "Ancestry". Har du provat det? Man kan både söka i böcker och skriva släktträd.
Önskar dig en fin, ny vecka, kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Det här konstiga som händer med bloggar och kommentarer och bilder förstår jag inte, blir bara trött när det krånglar.
Du har så fint i dina fönster och jag tycker lampskärmarna är jättefina, men det är klart att man tröttnar när man haft något länge.
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Fjellets datter sa...

Det skal ikke være enkelt i denne digitale verden! Bloglovin er veldig vanskelig å komme inn på for kommentering...da må man ha god tid, det tar lang tid å komme inn der.
Så morsomt at du holder på med slektsforskning, det er godt å vite hvor man kommer fra.
Ha en fin dag.
Klem fra Kristin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Så du håller på med forskning. Det låter spännande. Jag hade en släkting som forskade på min farmors sida, och även då min... och de kom ner ända till början av 1600-talet, pga av att det varit massor med präster i vår släkt. Det är väldigt spännande att läsa.
Kram
Marie

Snäckskalsdalen. sa...

Inte kul när det krånglar med blogger och ja, jag måste också gå in på bloggen direkt och inte via Bloglovin när jag ska kommentera på dom bloggarna.
Släktforskning har jag själv aldrig gjort med det verkar kul!
Agneta kram

Black Iris sa...

Jag är glad så länge det funkar med bloggandet för mig och jag har peppar, peppar inte haft någ strul ännu..
Hoppas det reder upp sig för dig..

Kram Maidi