tisdag 19 november 2013

En trist novemberdag

Hej på er! Ja, månaden november fick gärna strykas ur almanackan vad det gäller mig. Tycker alltid den är så tråkig och grå. Men nu har ju över halva gått så snart tändas tusen adventsljus överallt och då blir det lite festligare, haha.


Förra veckan började det värka i mitt vänstra ben och rätt vad det var så fanns där ett sår där. Jag visste direkt att det var ett bensår, har nämligen haft det tidigare, och blev inte vidare glad. När jag väl kom till sköterskan på vårdcentralen igår så blev  hon lite arg på mig för att jag inte kommit tidigare. Ja du milde, hur man än gör så har man baken där bak.

Nu är benet omlagt och hårt lindat och i morron ska jag på återbesök för en ny lindning. Värker gör det så det blev tyvärr inget barnvakteri för mig idag och det är det som grämer mig mest. Hade så gärna velat vara med de där busungarna lite.


Jag är väldigt frånvarande på era bloggar nu. Och härinne också. Får ta och skärpa till mig lite när det gäller det. Tiden har inte velat räcka till till allt som ska göras på sista tiden. Men förhoppningsvis ska det väl bli bättre nån gång.

Har i alla fall köpt nästan alla julklappar och det tycker jag är duktigt. Brukar alltid ha någon som ligger och släpar efter framåt julveckan. Men jag har bara två kvar att köpa och det vet jag vad jag ska ha så där är det inga problem.

Jag var på Huseby julmarknad i lördags. Gubben körde mig dit, men sen fick jag traska runt där själv. Han vägrar gå in där av någon orsak, haha. Mycket folk var där, men jag fick tag i en del av det jag ville. Bl a en liten granbock. Han var så söt och perfekt i storlek. (Tur han inte var större, då hade jag aldrig orkat bära honom, haha). Fick ställa undan den medan jag gick omkring på resten av marknaden. Fick också tag i fina ljus som Anna (Bara Anna) hade gjort. Hon är fenomenal på att göra ljus den tjejen. Och så blev det glögg, som avsmakades i söndags kväll och den var riktigt god. Det var Husebys egen glögg. Skulle köpt lite korv och annat, men där var så mycket folk så man orkade sig inte in där. Nästa år åker jag dit en vardag istället, tror inte det är FULLT så mycket folk där då, haha.

Och nu har det varit storm uppåt landet. Ja, lite rättvisa ska det va. Man bara undrar när den kommer till mellersta delen? Hoppas ni slipper. Men dom börjar prata om snö och det gillar jag inte alls. Den behöver inte komma förrän till jul. Vet att många andra vill ha, så det är ju tur att vi inte kan bestämma det själva!

Nej, nu börjar det bli dags för lite middag. Gubben kommer från jobbet så det är bäst att fixa till nåt. Ni får ha en fin kväll så hörs vi framöver.

Kram Elzie

14 kommentarer:

Gunillasljusglimtar sa...

Hej vännen!Ja du har dina krämpor också förstår jag! usch bensår lät inte kul--Men inte kan du gå ditt innan såren komme väl? Eller hur menar dom då ssk! Jaaa så tänker jag ofta att hur man än gör så är räva där bak:)) Jo känner mej riktigt bra efter sprutan men om det är den eller all dimor som jag skulle häva i mig vet jag ej! ja nu har november varit trist,åtminstone idag..Hälsa på oss när du hinner o blogga när du vill! Kramis Gunilla

Vardag och flärd sa...

Tråkigt att du fått bensår igen, hoppas det läker snart!
Kul att gå på marknad, finns alltid mycket att se på - och handla.
Jag vill inte heller ha snö och kyla än, men i motsats till dig tycker jag om november, det är en mysig månad.
Ha det fint!
Kram Eva

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Du har helt rätt, vi har klarat oss från stormandet, men det kommer nog.
Hoppas ditt sår läker bra och fort, jobbigt och ha ont.
Kramar
AnnaMaria

Turid sa...

Huff håper benet ditt blir bra fort!
Julegaver, nei tar jeg i desember. I november har vi så mange fødselsdager, så det rekker ;)

God bedring å ha en fin kveld!
Klem!

Monica sa...

Usch, det låter inget vidare med bensår! Får man det bara så där, utan att man gjort något? Hoppas att det går över snabbt och att du slipper ha ont!

Jag tycker att november är en ganska skön och avslappad månad innan julstressen i december tar vid...
Men jag blir lite stressad när jag hör att du redan köpt alla julklapper - jag har inte köpt en enda och jag vet inte vad jag ska köpa heller! Måste be om önskelistor...

Lycka till med läkningen av bensåret!
Kram, Monica

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie, oh, I hope your leg is healing. What a terrible time to have this although no time would be right!! You are lucky you have your shopping almost done. I haven't even started, only a very small amount of decorating going on around here. Take care and talk to you later..Happy Tuesday..Judy

Birgitta sa...

Låter inget vidare med ditt sår, hoppas det läker fort, men julmarknaden låter desto trevligare.

Kram Birgitta

Monika sa...

Hej vännen!

Men oj! Låter inte bra med ditt ben. Har aldrig haft bensår själv men förstår att det måste vara "himskans" ont :o(

Hoppas det läker bra o att du slipper ha så ont.

Jo, det blev storm här också. Men hos oss var det inte så farligt. Värre var det i Västerbotten. Där har många hushåll fortfarande strömlöst. Och nu har det ju blivit så kallt. Hörde på radion att man delat ut varma filtar och dylikt. Vi har -18 nu. Och på sina håll är det nog ännu kallare.

Känn ingen stress eller press. Ta det bara lugnt. Må gott och kurera dej.

Många varma styrkekramar
Monika

Unknown sa...

Uschinamej för bensår, det har jag sett många fula när jag jobbade i hemtjänsten. Hoppas det läker snabbt!

I lördags var det besöksrekord på Huseby, så förstår att du hade det trångt. Bra att du fick tag i några ljus i alla fall och tack snälla du för fina ord om ljusen. Trodde aldrig att de skulle ha sådan strykande åtgång. Men jätteroligt ju!

Kram
//bara anna

Herr Nilssons Fru sa...

Fy o uch med ditt ben - hoppas de blir bra snart. Ja o så missade du busungar, fast ja de går väl fler tåg får man hoppas. Jag har tillbringat min eftermiddag med min största tjej, vi har rumlat på stan så hälsade vi på den minsta tjejen på vägen hem :)
snö, i morgon får du snö ....så ta de lugnt på vägarna om du ska ut.
Kramiz

Monika sa...

Hej vännen!

Håller nog med dej ang semlan. Den ska ätas på "rätt tid", inte nu. Hade inte heller testat innan. Jag föll för frestelsen bara för att jag hört andra tala så gott om dessa semlor. Dessutom var jag hungrig när jag handlade. Hahaha, man ska ALDRIG handla hungrig! Då slinker det lättare med sånt man INTE ska ha ;o)

Måste ändå säga att saffranssemla var väldigt gott. Brödet med russin i gifte sig bra med mandelmassan o grädden. Riktigt gott faktiskt.

Här skulle vi också behöva regn. Väldigt lågt vattenstånd i älven efter den här torra hösten. Dagen idag startade på -22,4 grader. Så kallt det har vi verkligen.

Har du börjat plocka fram julen än? Jag har bara tänkt tanken än. Kommer inte riktigt igång. Är sååå himla trött. Men i natt har jag i alla fall sovit mer än på mycket länge. GLAD! är jag för det :o)

På måndag får vår lilla tant flytta till särskilt boende. Få se hur det kommer att gå. För oss känns det i alla fall tryggare.

Tvära kast här! Har du läst någon av Karin Brunk Holmqvist böcker? Så roliga dom är! Just nu skrattar jag gott åt Rosa Elefanter.

Nu ska den här surrhumlan surra vidare :o)

Hoppas ditt ben snart blir bra. Vila o ta hand om dej!
Kramar
Monika

Huset bakom lindarna sa...

Här är en till som är dålig både med att blogga och besöka er andra i bloggvärlden. Så mysigt med julmarknad, jag har inte varit på en enda i år! Vet inte vad som hänt här men dagarna rullar på så den "tråkiga" grå november är snart slut. Jag tycker november har varit fantastisk, gillar denna månad för den låter en vara inne och mysa!
Ha en fin helg och krya på dej!
Kram/Finas mammis

Lilla Rummet sa...

Hej!
Jag är också dålig på att blogga och besöka er emellanåt, pga att tiden inte räcker till och att det händer en del saker som man prioriterar först.
Bensår låter inte bra, håller tummarna att du snart skall läka och att lindningen fungerar för dig.
Ha en härlig helg,
Kram Britt

Black Iris sa...

Usch, det låter inget vidare med bensår. Hoppas det läker ut fort och att du snart blir bra så du kan umgås med de små igen..

Kram Maidi