tisdag 21 januari 2014

En liten treåring...

Hej på er! Ja, igår fyllde vår lilla Fia tre år. Inte klokt att vi haft henne så länge. Känns som det var igår man satt och höll henne uppe på axeln, haha.

Här står hon och tittar när husse förbereder födelsedagstårtan till henne.


Tårtan bestod av bröd och leverpastej men den gillades gott. Hon hann inte ens vänta på att serveras på vanligt sätt utan åt direkt från bänken.


Den här rasen är hopplös på så vis att den alltid, alltid måste vara med och titta på vad man gör vid diskbänken. Speciellt om det handlar om mat, haha. Dessutom har dom den konstiga idén med att vika tassarna så man kan tro dom har brutit av dom!!

Förra veckan hade vi personalmöte och då kom vår samordnare med en hel hink med de här ljuvliga rosorna.


Vi fick varsin och givarna var döttrarna till en av våra tanter som gått bort. De ville på så vis säga ett stort tack till oss alla för den goda vården. Nog blir man glad när man får sån uppskattning. Dessutom fick vi smörgåstårta till fikat på mötet.

På tal om rosor så köpte jag en bukett innan jul som jag sen torkat. Det var stora ljuvliga rosor i den här härliga färgen. Dom fick fortsatt liv i min glaskupa. Tror aldrig jag sett så stora rosor inne i den vanliga ICA-affären tidigare.


När julen åkte ut så fick den här glasvasen komma upp igen. Den står på byrån i hallen. Knöt ett snöre runt den. Vet inte om jag är så förtjust i det eller inte. Får väl sitta ett tag så får man se sen, haha. Jobbiga saker man måste fundera på!! Synd att det inte syns på bilden vilket fint mönster det blivit på det här ljuset. Det ser ut som fin spets längst upp.

Nu har jag jobbat i en vecka. Det går bra, men man märker att man varit en slöfock innan, för man är ordentligt trött på kvällarna. Såret är nästan läkt och det är också skönt. Inflammationen som jag fick i det andra knä't är också snart överstånden och kanske man snart kan börja känna sig som en människa igen?

Härligt vinterväder har vi med kyla och sol, förutom denna evinnerliga vind! Det blåser högt och lågt och man blir rätt trött på det. Känns som -10 istället för de -3 vi har här nu. Men nu önskar jag er en fin fortsättning på dagen. Ha det så gott, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie8 kommentarer:

Huset bakom lindarna sa...

Du får gratta din gulliga treåring! Så skönt att du är piggare, det där med knän kan vara jobbigt, man behöver ju dem hela tiden!
Visst är det en pinande kall vind vi har, men bättre än en massa snö tycker jag. Kram/Finas mammis

Herr Nilssons Fru sa...

Grattis till Er treåring!!
De är allt speciella o väldigt familjära de fyrbenta barnen :)
De där är bevis på att ni gör ett bra arbete med Era sjuklingar på jobbet, de uppskattas nog av anhöriga att deras gamla blir väl omhändertagna. Ni är värda guld.

Kramiz Kramiz ja idag blir de en extra kram efter som de är kramdagen :)

Vardag och flärd sa...

Så glädjande att du snart är bra i benen (men var rädd om dig)!
Klart att lilla Fia ska ha en god tårta på sin födelsedag, grattis till henne!
Det är fint när anhöriga visar uppskattning, det betyder så mycket.
Jag tycker det är fint med snöret runt vasen men det är säkert fint utan också.
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Inger Marie sa...

Skjønn din lille Fia!
Og helt naturlig at hver familiemedlem får sin kake på dagen:)
Ønsker deg en finkveld:)

Rigmor sa...

Grattis till födelsedagsbarnet!! Eller ja, hunden då...Men jag antar att det är lite som här...dom blir ens barn på något vis...
Så skönt med uppskattning från anhöriga!! Nu anar jag att vi är inom samma bransch, och då vet jag alltför väl att man kan känna sej både trött och utsliten, samt att det är dåligt betalt och liten uppskattning från "högre".
Tycker det var snyggt med snöret på glaslyktan, röstar för att du behåller det!!
Ha en bra fortsättning på veckan!!
kram kram

Monica sa...

Oj, är Fia redan 3 år! Då har vi varit bloggvänner längre, för jag minns när ni skaffade henne! Tiden går fort...
Här är det också blåsigt och kallt (2-3 plusgrader) men ingen sol! Nu längtar man till våren!
Ha det gott, kram, Monica

Monika sa...

Hej Världens bästa DU!

Du må tro att jag varit in här många ggr och försökt sända en kommentar. Har inte alls funkat. Nu testade jag att byta webbläsare och då beter sig sidan precis som den ska! Inte blir man då klok på allt detta! :o/

Grattis till sötaste lillfian! Säger samma, tycker nyss hon var en liten valp. Hon är verkligen charmig och verkar vara med på det mesta. Kul!

Så skönt att det går åt rätt håll med båda dina ben. Då har ju det här året verkligen börjat på ett bra sätt.

Du och alla ni inom vården är verkligen värda att få uppskattning. Det borde ni få varje dag. En skam att ni inte uppskattas mer tycker jag. Om inte annat i lönekuvertet. Vilken politiker skulle göra det jobb ni gör för den lönen? Ingen skulle jag tro! Just i denna fråga har jag alltid haft många åsikter. Så det skulle jag nog kunna skriva hur mycket som helst om ;o) Guld värda är ni.... och DU!

Fint med snöret runt stormlyktan. Och rosor är faktiskt fina både färska o torkade.

Nu blev det en sån där riktig Monikakommentar, hahaha. Hur låååååång som helst!

Just nu har vi -27!
Trött på kylan? JA!

Ha en fin dag!
Kramar
Monika

ETT RÖTT MONOGRAM sa...

Fia är jättesöt, såklart hon ska ha leverpastejtårta. Kan hon vara en cocker, känner igen det där med diskbänken. Minsta prassel i köket betydde full fart dit när vi hade Rasmus/cocker.
Ha en fin helg
Kramar
AnnaMaria