onsdag 8 januari 2014

God morgon!

Hej på er! Redan en vecka (och lite till!) in på det nya året. Inte klokt vad det rinner iväg nu då.


Inte har det blivit någon förändring i väderläget heller. Grått, regnigt och varmt, ja allt är relativt, haha. Men till helgen har dom lovat att det ska bli lite förändring, vi får väl se hur det blir.


Fia var lite tjurig igår när gubben var iväg på jobbet. Han hade ju varit hemma i fem dar och det tyckte hon nog kunde fortsätta! Men så är det ju inte här i världen.


Mitt ben blir bättre och bättre. Så bra faktiskt så jag planerar att börja jobba igen. Och det blir lagom till helgen!! Inte så värst bra planerat, kanske, när man gått hemma och slöat så länge. Men det ska bli skönt att komma igång igen.


Julen är kvar här än. Vet inte om jag ska börja plocka undan den i morron. Får se hur det känns, men det börjar nog - ändå - bli dags. Nästa vecka blir det lite dåligt med tid för att göra det. När man tänker efter så har man inte så hemskt mycket saker framme. Stor skillnad mot förr, när barnen bodde hemma. Då var det jul överallt, haha.


Korten är på mina orkidéer som behagar blomma nu. Den på den tredje bilden har stått i en liten, liten kruka i flera år sen jag fick den av min dotter. Sen planterade jag om allihop nu i höst (!) och se! Nu har dom börjat blomma som bara den. Även orkidéer behöver lite omtanke - och framför allt lite "jord" runt sina rötter.

Önskar er alla en god fortsättning på året. Själv ska jag ner och klippa mig sen. Ska bli skönt för det börjar bli lite för långt nu. Ha en fin onsdag, ta väl hand om er så hörs vi!

Kram Elzie
11 kommentarer:

Herr Nilssons Fru sa...

go morgon!!
Ja nu ska de blir kallt ....brrrr..hihi..nä de e bra.
Ja nog är de drygt att gå hemma, jag har lessnat redan, vill ut o jobba NU!!! pust. Skönt du blivit bra, elände när man skadar sig eller får ont. bläää

Förr hade jag mycke mer saker i huset över hela året, man förändras med åren, tänker nytt, tänker annorlunda o har andra värdering. Jag brukar skratta när jag ser kort fulla med prylar o pruttlar överralt på skåp, väggar o jösses hur var man :)

Dax att ta tag i dag,
kramiz bästaste du

Vardag och flärd sa...

Härligt att ditt ben börjar bättra sig, hoppas att det håller sig när du börjar jobba!
Så fina orkidéer du har, jag blir avundsjuk!
Ha det fint!
Kram Eva

Snäckskalsdalen. sa...

Skönt att vara bättre i sitt ben! Hoppas det fortsätter.
Och vilka fina orkidéer du har, imponerande! Och det kan behövas lite blomster i den här tiden, det är aningen grått ute!!!
Agneta kram

Rigmor sa...

Ja tänk...jag trodde också väldigt länge att orkidéer kunde leva på enbart luft och lite omtanke...att de behövde ny jord fanns inte med!! Men sen när jag var lite för energiskt för ett par år sen och planterade om alla, ja då dog rubbet...trots rätt jord, trots lite orkidéemossa i krukan...tror det var utav chocken faktiskt!!
Ta det nu lugnt när du återgår till jobbet, en mjukstart skulle ha stått på intyget...
Ha en fin dag!!
Kram kram

Monica sa...

Det var ju skönt, att ditt ben är bättre, det är alltid bästa, om det är som det ska vara med jobb och så där!
Här åkte julen ut igår och idag ska jag åka iväg och köpa lite nya blommor till köksfönstren och en bukett tulpaner!
Ha det gott, kram, Monica

Monika sa...

Åh, så härligt för dej att benet börjar bli bra! Det blev ju en bra start på ny året :o)

Så underbart vackert det blommar i dina fönster. Här har vintern gått hårt åt mina blommor. Fast jag hade ju inte så många ändå så.... Blir ofta så den här årstiden då man eldar mycket.

Nu väntas ordentligt kallt här uppe i norr. Sån kyla hade vi ju första veckan i december också. Nu har det snöat i två dagar på raken. Så vi har full vinter här. Precis som brukligt är :o)

Jag ska också börja plocka bort julen nu. Har inte så mycket men nu har det liksom gjort sitt.

Ha det gott nu och många finfina dagar!
Kramar
Monika

Inger Marie sa...

Så mange fine orkideer du viser:)
Ønsker en fin dag:)

Hanna sa...

fina orkideér.
Hanna

Monika sa...

Hej Vännen!

Tittar bara in och önskar dej en trevlig helg!

Kramar
Monika

Gunillasljusglimtar sa...

Åh ljuvliga orkideer! Ja nu hoppas jag på liite snö o kallare! Inte bra det här! det är ju vintermånad för sjuttan! Lycka till med jobbet vännen min ♥ Gunilla

Black Iris sa...

Hoppas det håller i sig med ditt ben nu så att det bara blir bättre och bättre..
Vilka praktfulla orkideér du har då.. Du pratar säkert ofta med dem :)

Kram Maidi