tisdag 4 mars 2014

Håhå jaja

Hej på er! Ja, håhå jaja vad jag är slö härinne. Allt jag kan säga är FÖRBANNADE WINDOWS 8!!! Ja, ursäkta svordomen, men det nya systemet gillar jag inte. Det är så krångligt, jämfört med 7:an och dessutom går det inte att få in det som man kunde på 7:an. Som Photoscape t ex som jag bara älskade. Nu håller jag på och försöker lära mig Pixler, men det är inte alls samma sak. Mycket krångligare konstruerat för en sån nörd som en annan, haha.


Jag var ute i trädgården med Fia för en stund sen och har ni sett så stor Aklejan har blivit redan? Jag är så rädd att det ska bli kallt nu igen så alla vårblommor fryser, för då får vi ju ingenting!

Igår var jag hos distriktssköterskan med mitt ben igen. Är fortfarande omläggning måndag och onsdag. Det läkte så fint i början, men nu är det helt stopp. Av den anledningen så har sköterskan skrivit en remiss till sårsköterskan på lasarettet och nu ska jag få en tid där.


Min julros har börjat komma upp som knopp.

Man blir lite trött på alltihop när det bara krånglar. I lördags skulle jag åka på tjejdag på ett ställe några mil härifrån. Tror ni inte jag fick magsjuka då? Är alldeles övertygad om att det är något i kroppen som gör att man åker på allt. Vet inte hur många förkylningar jag haft bara detta året.


Mina snöklockor blommar för fullt.

Igårkväll var gubben bjuden på mat och sen ishockey av företaget han jobbar på. Så då var Fia och jag själva här hemma. Jag satt och stickade på en halsduk till Melanie, mitt barnbarn, men kom sen på att jag ska göra en sån där som sitter ihop istället. Lättare att använda för den lilla vildhjärnan, hihi. Är lite rädd för de där fransarna på halsduken.


Mina vita krokusar har kommit upp fint i år. Och överallt finns det nu lökar som är redo att stiga upp i ljuset. Roligt när det man planterar kommer upp. Satte ju mängder med lökar i höstas. Vi får se vartefter vartåt det lutar, men såhär långt är allt bra!!


De här lökväxterna är väl snarare på upphällningen, men håll med om att dom här torra, bortglömda, tulpanerna är rätt läckra. Var tvungen att ta ett foto på dom innan dom åkte i sopsäcken. Vi har sagt varenda dag att vi måste slänga dom, likt f-at stod dom kvar. Ibland är man mer än vanligt trög.


Här kommer vilddjuret Fia! Husse var nere vid sjön och kollade isen (vilken is?) häromdan och då fick hon följa med. Bara älskar den här bilden på henne för den visar henne precis hur hon brukar va. Alltid på språng! Hon har fått dille på att springa efter rådjur, kanin och ekorre nu så hon har fullt upp för det har vi ofta här på tomten!!

Nej, nu får jag göra lite nytta här. Syrran fyller år på torsdag så det vore kanske idé att jag gjorde det där kortet till henne. Herregud, kom just på att hon fyller pensionär. Oj, oj, oj vilka gamla syskon jag börjar få!!

Jag hoppas ni har en fin dag. Här tittade ju solen fram när jag var ute med kameran, men nu är det mulet igen. Skönt att se solen nån gång i alla fall. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Monika och Monica, jag lovar att jag ska göra den där utmaningen snart, hihi. Bättre sent än aldrig sägs det ju!

10 kommentarer:

Monika sa...

Hallåj där!

Så kul att se dej här! Men inte kul att du ska ha krångel med ditt ben fortfarande. Så bra att du fått remiss. Kanske det händer nåt nu som kan få slut på det där.

Hörde av mågen, som just köpt ny dator, att man inte ska välja windows 8. Som han uttryckte det "bara skräp"!. Han tog Windows 7 fast han köpte nytt. Mycket bättre och säkrare enl honom.

Så härlig hon är Fian! En sån hund med energi som smittar av sig. Tänk om man hade lite av den.

Idag har vi äntligen fått hem bilen igen. Säger bara en sak. Det blev en dyr prislapp med ett motorhaveri. Och sånt går ju inte på försäkringen heller. Fy farao! Nu får det vara nog med negativa händelser.

Här får du ett tips att testa. Varje dag sedan sen höst har jag ätit en sked honung. Jag inbillar mej att det är det som gjort att jag klarat mej från både förkylningar och annat. Jag som alltid brukar gå med oändligt långdragna förkylningar. Hihihi, nu blir jag väl förkyld bara för att jag skriver det här! Skulle då inte förvåna mej det minsta!

Ha det nu så fint och så hoppas jag du får ordning på ditt ben!

Sköt om värdefulla dej!
Kramar
Monika

Vardag och flärd sa...

Så tråkigt med benet, det hade ju börjat läka så fint. Det kanske är som du säger att du har något i kroppen och det gör att läkningen inte går så bra.
Men visst är det roligt när det börjar komma lite vårblommor i trädgården och det är så fint att plocka in några snödroppar till matbordet.
Jag måste köpa ny dator och tydligen är det Windows 8 man får, känner mig lite orolig. Så det är bra om du lär dig så kan jag fråga dig, hihi.
Ha en fin vecka!
Kram Eva

Monica sa...

Stackars du, det låter jobbigt med benet, som inte vill läka! Hoppas att den där sårsköterskan kan hjälpa dig!
Jag måste nog gå ut och kolla mina aklejor, men jag flyttade ju dom i höstas, så dom är nog lite sena i år!
Men mina julrosor har stora knoppar, härligt!
Hon är för söt, er lilla vildbasare!
Kram, Monica

Rigmor sa...

Välkommen tillbaka! Krånglande datorer, eller program...det är inte roligt det!! Funderar på att byta dator, men då gäller det att se upp så man inte åker på windows 8...
Jag är som du, lite orolig att det som redan kommit upp i trädgården inte ska klara sig om det kommer en riktig frostnatt igen. Än är ju inte risken förbi.
Underbar bild på Fia!! Man ser riktigt vilket yrväder det är!!
Hoppas de får ordning på såret, det kan räcka nu kan man tycka...
Kram kram

Snäckskalsdalen. sa...

Asch då, dumma ben, hoppas vårluften som snart kommer rättar till det hela.

Och datorn, när det inte är som man är van, det är väldigt frustrerande. Har du provat att ladda ner Picasa3 ? Det är bra tycker jag.

Söta lilla Fia! Fin bild.
Agneta kram

Britt-Inger sa...

Lite trist när så mycket krånglar ! Hoppas benet fortsätter att läka !
Ser att det är full fart på vovven :) Stod alldeles nyss vid diskbänken o tänkte att det skulle vara mysigt att ha en liten hund att krama om :)
Ha en bradag, här låter det i asfalten som att det regnar :(
Kram på re´

Ett Vitare Hem sa...

Önskar dig en riktigt härlig helg!
Kram/Lena

Black Iris sa...

Jag har hört flera som inte gillar det nya Windows. Tråkigt också att det inte funkar med Photoscape.
Hoppas att ditt ben nu blir riktigt bra inför sommaren..

Kram Maidi

Solglitter sa...

En liten vår- och kryapåhälsning till dig.
Kram Lollo

Monika sa...

Gör bara en "tittin" och önskar trevlig helg!

Kram
Monika