söndag 23 mars 2014

Snart slut på mars också...

Hej på er! Vilken härlig tid vi har nu med alla vårblommor som kommer upp. Tyvärr har jag inte hittat några tussilago, det finns helt enkelt inga häromkring, men jag har fotat lite av mina egna blommor istället.


Scillan blommar i landet nu. Den är så söt tycker jag.


Mina gamla julrosor blommar för fullt. Den här har fyra blommor i år. Lite svårt att fota dom när dom hänger ner. Hoppas, hoppas på de nyare till nästa år.


I år fick äntligen mina ljust blå krokus vid mitt Rosenhagtorn stå ifred för rådjuren. Konstigt att dom kommer igen när dom aldrig fått växa upp riktigt. Just nu ligger det en massa mossa runt trädet, gubben har kört med mossrivare. Och jag har inte varit ut i trädgården och röjt ännu, haha.


Min påskliljor har stora knoppar. Och löjtnantshjärtat är på god väg att växa upp. Är lite rädd att dom ska frysa, dom är ju lite "klena", men förhoppningsvis står dom pall.


Här är ett annat säkert vårtecken hos oss. Den har kommit ut ovanligt tidigt i år, men det är bra, då kan jag ta in mitt blombord i det förrådet och se till att det kommer lite färg på det, haha. Huset försvinner riktigt bakom vagnen.

Annars händer det inte så mycket här. Såret är fortfarande inte läkt och i måndags var jag hos sårsköterskan på lasarettet. Men hon tyckte det såg fint ut och var på "god läkning" så hon ändrade ingenting med omläggningen. Förutom att den ska göras bara en gång i veckan numera. Försök att duscha i ett badkar med lindning om hela foten den som kan!! Allt blir blött, även om man försöker ha plast över. Träffade doktorn som opererade mig också förra gången, 2007, och han förklarade att det var väldigt svårt att operera igen så det är bara att vänta. Men jag måste erkänna att jag är väldigt trött på det här nu. Har haft det i fyra månader nu.

I veckan som gick var jag postvakt åt min son och hans familj. De var nere på Teneriffa och hade det mysigt. Men vi ska väl inte vara för avundsjuka, vi som bor i södra Sverige i alla fall, för här är ju varmt och gott också, för årstiden.

Nu jobbar jag fyra dagar och sen ska jag ha ledigt i 1½ vecka. Det ska bli skönt att få rå sin tid lite. Fast mest ska jag städa. Det behövs en ordentlig storstädning här, det kan jag lova, haha. Fönsterna har inte blivit vackra av allt blåsande och regnande så jag hoppas det blir väder för det.

Hoppas ni har en fin helg. Här är den lugn och skön. Ta väl hand om er så hörs vi.

Kram Elzie13 kommentarer:

monica sundvik sa...

Är dina julrosor många år gamla.
Har inte haft julros förut,men nu har jag kvar den som jag köpte åt mej till I går böt jag mylla till den. Och har funderat att plantera den ut till sommaren. Är den sådan som man lyckas bra med?
Kram, Monica från MINA TVÅ HEM

Monica sa...

Nu ser det ut, som ni har kommit lika långt med våren som vi här nere! I Malmö, som ligger ca 3 mil NORR om Höllviken, där jag bor, har det kommit mycket längre! Men vi har havet så nära och det kyler!
Härligt vårtecken med husvagnen, det förstår jag!
Hoppas att ditt sår fortsätter att läkas fint!
Kram, Monica

Rigmor sa...

Lite längre är ni allt med våren, men inte så mycket...!! Eller också är det jag som inte vill se...men julrosor blommar här, scillan är på G, det lilla som är kvar efter hundens framfart. Påskliljorna kanske inte har kommit lika långt, men husbilen är ute!! Nästan vårstädad också, så nu är det snart dags att fylla kylskåpet och sen bara att åka. Det blir väl lite kortare turer nu så här på våren, man är ju bara ledig en del helger, men sen i juni blir det Gotland en vecka till att börja med.
Hoppas det fortsätter att gå åt rätt håll med foten, så du är riktigt på alerten till sommaren!!
Ha det gott!!
Kram kram

Huset bakom lindarna sa...

Här är det lite si och så med vårvädret! Men vi har massor med tussilago i dikeskanterna! Så envisa sådana där sår kan vara, hoppas det läker snart för dej!
Kram/Finas mammis

Monika sa...

Trallalalllaaaaa....man ska ha husvagn.... :o) Vilka härliga vårtecken där hos dej! Här kom vintern tillbaka med råge. 30 cm nysnö som i en liten ask! Nåja, så farligt var det inte. Idag regnar det så det smälter nog undan rätt så bra i alla fall.

Hoppas ditt sår fortsätter sköta sig fint så att du snart slipper omläggning och allt det.

Ha en fin vecka!
Kramar
Monika

Vardag och flärd sa...

Då blir det väl snart en tur med husvagnen?
Skönt att bli lite ledig och städa, det behöver jag också.
Ha det fint!
Kram Eva

Inger Marie sa...

Masse flotte vårblomster hos deg!
Ønsker en fin ny vår-uke:))

Black Iris sa...

Jag ser att våren kommit igång ordentligt även hos dig.. Visst är det härligt.
Vad jobbigt för dig att såret aldrig vill läka sig ordentligt..

Kram Maidi

Solglitter sa...

Säger som du ...scilla är så söta!
Men här har de inte kommit upp än....blåsippor och vitsippor har vi lite av.
Husvagnen ute...det ser så mysigt ut...vår står ännu på förvaringen men man längtar ju när man ser er husvagn :)
Ha det fortsatt gott i våren
Kram Lollo

Hanna sa...

ja nu är det verkligen underbart
Ha en fortsatt fin lördagskväll
Hanna

Judy at GoldCountryCottage sa...

Hi Elzie. It looks like spring is making an appearance. It is fun to start thinking about camping trips. Hope your foot keeps getting better and Elzie, I want to thank you for your loving words about our Buddy. It is a hard time for us right now. Thank you again..Judy

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint dina julrosor blommar, det gör inte mina, jag väntar och väntar vartenda år, men det är som om dom inte vill sig här på berget.
Agneta kram

maria at inredningsvis sa...

Vilka vackra vårfoton :) jag passar på att önska en glad påskhelg.

Missa inte Inredningsvis textilvecka som börjar imorgon, massor av läckra tygtips .)

Ha en skön vecka

LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)