tisdag 26 augusti 2014

Slut på sommaren?

Hej på er! Ja, nog har vi ett varierande väder alltid. Ena stunden skiner solen och nästa öser regnet ner. Till förtret för min gubbe för han behöver verkligen klippa gräset nu. På vissa ställen är det väldigt högt!!

I helgen var det dags för det sedvanliga så här års.


Nedplockning av husvagnslivet. Visserligen är det inte riktigt hemdags än, men till helgen jobbar jag och helgen därpå ska vi ta hem vagnen. Här hänger det på tork som varit längst ner vid husvagnen. Det var omåttligt skitigt ska jag säga efter allt regnande på senare tid! Här har vi fått upp markisen som gubben tyckte vi skulle ha som skydd istället. Det regnade inte måttligt när vi hängde dit den på lördan, men i söndags var det soligt och fint.


När allt var klart tyckte gubben det var tid för lite "manikyr" (eller pedikyr?) på Fia. Hon låg så stilla när han klippte bort håret mellan trampdynorna denna gången. Somnade t o m till en liten stund. Inte alla gånger det går så bra, haha.


Efter det tog vi en kopp kaffe. Det slinker alltid ner!!

Igår var jag och hälsade på en kompis jag lärt känna på Facebook. Vi har samma intresse i trädgård, även om hon har en betydligt finare trädgård än jag. Men man måste ju börja någonstans. Passade på att besöka Börjes i Tingsryd och äta en räkmacka. Mycket mat på dom och billiga är dom. Sen handlade jag lite blommor på deras blomförsäljning också. Och stark sytråd och grova nålar till maskinen. Var nämligen tvungen att laga till förtältet lite som fått lite stryk när man dragit dragkedjan fram och tillbaka.

Idag är det dags för jobb vid 4. Men innan dess ska jag hinna göra lite nytta här så jag säger hej svejs så länge. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie
7 kommentarer:

nattugglan sa...

hej..ja detta eviga regnande..vi får ju inte det tröskat.. har jättemycket kvar.Blommorna har blommat färdigt för denna sommar...så man borde ju köpa lite höstblommor.Vilken snäll vovve som låg still då gubben klippte. Ha de bra!

Monica sa...

Ja, nu börjar det dra ihop sig till höst med undanplockning av alla sommargrejor. Här har vi inte fått något regn på ganska länge nu, utom små skurar då och då. Så vi skulle gärna få lite...
Ha det så gott, kram, Monica

Rigmor sa...

Lite vemodigt är det allt när man börjar plocka ihop. Men sen när det väl är gjort och man sitter inne i stugvärmen med tända ljus, ja då kan det vara riktigt mysigt.
Här är det ett väldans fjantande när man ska klippa klor och håret mellan trampdynorna. Men sen när han väl ligger där, ja då går det hur bra som helst.
Ha det gott!!
Kram kram

Herr Nilssons Fru sa...

Men vänta här nu - vad tog besöket här vägen då?? då är sommaren inte slut ännu :)

Känns lite vemodigt,,,att hösten närmar sig, mörkret de trista mörkret, vore de inte för de så vore vintern lika ljuv som sommaren. Nja jag gillar varje årstid men just mörker gillar jag inte.

Kramiz

Black Iris sa...

Jag var här inne för några dagar sedan och tänkte då att du slutat blogga.. Det är väl så med många att de haft fullt upp med annat under sommaren.
Kul att du är tillbaka i alla fall.

Kram Maidi

Millas Trädgård sa...

Vi tänkte försöka ge oss ut med husbilen denna helgen sen är hösten nästan fullbokad med annat skoj. Musik, trädgård, fest och jobb, så klart. Har inte bestämt ännu vart det bär dock men svampskogen lockar lite. Ett nytt försök att hitta kantareller. Inte min o gubbens starka sida direkt. Men skam den som ger sig. Det hade varit roligt att i alla fall få ihop till en macka.
Må så gott! Milla

Hanna sa...

Ha en fin kväll
Hanna