fredag 22 augusti 2014

Det var längesen!

Hej på er! Ja du milde vilken tid det tagit för mig att komma tillbaka med ett inlägg. Ni har väl glömt mig, de flesta av er, haha. Men då får man väl bygga upp kontakten igen?!


Vilken sommar vi har haft. Inte klokt så varmt och gott det varit. Kan tala om att när man var på jobbet i den värsta värmeböljan så var det för varmt. Svetten bara rann om en. Men det kan man inte säga att den gör nu. Sommaren övergick snabbt i höst, känns det som! Kan väl bara hoppas vi får lite mer sol och värme i år och att alla stackare som fått sina hem översvämmade, för att inte tala om alla som evakuerades efter storbranden i Västmanland, får ordning på sina hem. Extremt väder är väl en underdrift - egentligen!


Blommorna jag visar är mina kornettblommor som jag är mallig över att ha klarat. Köpte en planta förra året och där var en blå, en vit och en melerad. Nu i våras så delade jag plantorna och satte dom i varsin kruka istället. Och så här fina har de blivit! Jag är mäkta mallig över mig själv - jag som aldrig klarat att behålla en sån här mer än några veckor tidigare, haha. Tyvärr hade inte den melerade klarat sig, den var också minst innan delningen. Som ni ser är det lite överblommade stänglar som står kvar i krukan, men nu är dom borttagna också.

I våras skickade jag efter lite sticklingar på en blomma som jag hade förr i tiden. Den var blå och vi kallade den "potatisblomma". Femöring är väl ett vanligare namn på den. Nu har jag en cerise, en vit med lila "ränder" mitt i, och så denna:


Den här har blommat villigt hela sommaren men resten är rätt taniga tycker jag. Den ena ville inte alls! Jag har inte varit van vid att den här blomman blir så lång och jänglig men det kanske bara är som jag minns fel.

Nåväl, jag ska inte tråka ut er här med ett längre inlägg idag. Får se om någon vill hälsa på mig igen. Önskar er en riktigt fin helg, även om det inte ser ut som vädret ska bli det bästa!

Kram Elzie

5 kommentarer:

Anette sa...

Vad duktigt du är med krukväxter! Själv har jag bara en massa fetbladsväxter och orkidéer, så det inte gör nåt när jag glömmer vattna! Nej, inte hade jag glömt - fast vi "träffas" förstås nästan varje dag på Facebook ;) Kram Anette

nattugglan sa...

inte har jag glömt dej..Fina blommor.. Jag har också haft kornetblomman i flere omgångar..men då jag tror jag vattnar för mycket för vips så är de döda! Här har också sommarvärmen varit hemsk då man ska jobba i fähuset, men nu är det betydligt svalare..så visst hoppas man på lite höstvärme än förrän vintern kommer.ha de skönt vännen.

Monica sa...

Välkommen tillbaka, säger jag! Har saknat dina glada, spontana inlägg!
Ja, sommaren har verkligen varit extrem, lite väl varm i min smak. Och, som du säger, den tog väldigt plötsligt slut...
Men september brukar ju vara en jättefin månad med mera "lagom" väder!
Ha det gott, kul att du är tillbaka!
Kram, Monica

Gunillasljusglimtar sa...

Hej gulliga du! Så kul att "Gamla bloggare" kommer tillbaka..Välkommen ska du veta! det ÄR allt lite trögt med bloggeriet,vet inte varför men en del har nog ledsnat! Åh kornettblomma eller Streptucarpus på latin va? Den hade mamma många av o hon sa alltid det svåra namnet:)Har ingen nu men blir sugen till våren igen då kanske...Ja nu hoppas vi på en fin sept o okt eller hur? Kram vännen ♥ Gunilla

Anonym sa...

Hittade hit när jag sökte efter potatisblomma. Blev lite nostalgisk. Fick en sån av min far när jag var liten. Undrar var man kan få tag i den. Du skrev att de blev taniga. Läste att de ska stå ljust, men ej i direkt solljus. Hälsningar Marita