söndag 13 december 2015

3:e advent och Lucia

Hej på er! Hoppas allt är bra med er så här i lussetider. För min del så har det varit mycket Lucia idag. Dagen började med kaffe, lussekatt och pepparkakor till det här i morse.


Svt's lucia från kyrkan i Örgryte. De var jätteduktiga, men varför i herrans namn måste det vara artister med och sjunga? Är det för att dom ska kränga mer av sina julskivor måhända? Ja, en mysig stund var det i alla fall i morse.


Min adventsljusstake för i år. Valde att ha röda ljus, som skillnad. Ska visa den i bättre ljus sen, haha.

Efter mysstunden framför tv:n, så satte jag fram mitt eget luciatåg. Skulle gjort det igår, men glömde ju alldeles bort det. Så är det när man varit på resande fot och grattat dottern tidigare på dan.


Det här tåget blir lite större för varje år. Denna gången är det två pepparkaksgubbar som tillkommit.


De är så söta där de står och sjunger i sina stora hattar!

Under dan har jag gjort lite godis och bakat kakor. Gjorde en tomtefudge, gjord på skumtomtar, vit choklad, grädde, smör och socker. Tycker nog den är lite väl söt, men den smakar ju lite annorlunda. Sen har det blivit mockarutor (eller kärleksmums som den också kallas, bland allt annat, kärt barn har många namn) och saffransskorpor. Skönt att ha det bakade gjort till jul. Nu är det bara lite mer godis som ska göras, sen är det klart!

Fia och jag tog oss en promenad i det sköna, klara vädret. Sen var det att bänka sig framför tv:n igen. denna gången ville jag se vad tv4 hade att bjuda på.


Lucian från Växjö domkyrka. Det är Katedralskolans musikklasser och Sankt Sigfrids folkhögskola som har sitt årliga luciatåg där. Det är hur populärt som helst. Och duktiga är dom, eleverna. Men samma sak här. Som artist hade de Charlotte Perelli!! Jag är ju väldigt traditionsbunden när det gäller Lucia och jul, kanske för att man sjungit i kör tidigare, men jag måste ändå säga att jag gillade det här lussefirandet. Bereden väg för herran var bra! Det enda minuset var att 4:an måste sända sin förbaskade reklam även under ett sånt här program. Det är SÅ DÅLIG STIL!!!

Nu hoppas jag ni får en fin vecka och att ni håller er friska. Det är så mycket folk som är sjuka överallt, bl a på mitt jobb. Får hoppas man kan hålla sig frisk själv, haha. Nu ska jag fixa till lite kvällsmat och sen ska jag titta på Allt för Sverige. Det programmet gillar jag. Och man har alltid en önskan att de ska hitta någon amerikanare som är släkt med en. För jag, liksom många andra här i Sverige, har anhöriga som flyttade dit för många herrans år sen. Kanske stannade dom kvar, har inte kommit så långt i forskandet, eller så åkte dom hem igen - med svansen mellan benen. Men blev dom kvar så kanske man har någon liten släkting däröver och det vore ju kul att lära känna den personen.
Vi hörs!

Kram Elzie


2 kommentarer:

Bittan sa...

Wow vilket luciatåg du samlat ihop .Jo tack här är det influensan from hell som slagit till , ligger däckad sen i fredags och har fått ställa in flera roliga saker denna helg . Har varit liiite mycket ett bra tag och nu så det gick nog inte att undvika Småprinsarnas bascilusker , klarat mej länge ändå ,men men det kunde varit värre .Hinner ju tillfriskna till jul :-)
Ha en finfin start på veckan Kram B

Monica sa...

Så fint och stort ditt Luciatåg är!
Här firade vi Lucia genom att titta på ett videoband av TV:s Lucia 1988, där en av våra döttrar var med.Och på kvällen var vi på ridhuset och tittade på Luciashow, där dotterdottern var med!
Ha en fin ny vecka, kram, Monica