måndag 14 december 2015

Fy attan va kallt!!!

Hej på er! Ja, idag var det verkligen kallt när man steg upp. -8,4 grader var en stor förändring på någon dag. Har ju varit plusgrader så länge nu så det tar ett tag tills man vant sig.


Min lilla bil har varit helt igenisad hela dan. Tur man inte skulle iväg på morronen.


Fia är ute och springer, hurdant underlaget än är. Men när det är isigt och snöigt så lyfter hon gärna på ena benet och står på tre, haha. Dessutom kan man fråga sig vad det är för kön på den här tjejen - egentligen! Man kan gå en lång runda med henne utan att hon sätter sig och kissar. Istället gör hon som hanhundarna - lyfter på ena benet! Och släpper en droppe eller två innan det är dags att fortsätta till nästa ställe, där hon gör likadant.


Lite svårt att se, men den här blomman var helt vit av frost. Synd det inte var solsken så det hade glittrat lite i det också.


Lyktorna på framsidan. De hade jag inne och diskade för ett tag sen, men efter Gorm och Hella syns inte det! Har såna ljus som man har vid gravarna i. Det är så smidigt för det blir inget kladd efter dom.


Vårt köksfönster nu vid jul. Börjar tröttna lite på de här vita gardinerna så nästa år tror jag det blir röda igen. Tur man kan byta, haha. Och tur att det finns julstjärnor som är konstgjorda - annars hade jag inte haft några i fönstret.

Jag har hållit på och försökt skruva i skruvar här idag. Inte för att jag vet vad det var för skruv jag fick tag i, de ville i alla fall inte i väggen. Hittade några andra i förrådet och de gick mycket bättre. Det jag skruvat upp var detta.


Väldigt dålig bild, men den hänger i vardagsrummet nu i alla fall. Och den här;


som hänger vid köksfönstret. Den hänger rätt högt, så man inte ska slå huvet i den, därför blev fotot därefter!! (Man är ju kortväxt för det mesta),

När vi var på IKEA för ett tag sen så köpte jag bl a den här fuskpälsen. Den är så go att ha där i hörnan och sitta på. En rolig sak med den är att Fia, som annars ALLTID ska sitta på min plats, inte går dit över huvud taget utan väljer att lägga sig i andra änden. Bra, så slipper man putta undan henne, haha.

Hoppas ni får en fin kväll. Jag ska titta lite på tv, sen är det dags att gå och lägga sig för jag har lovat att vara barnvakt åt mina yngsta barnbarn från halv 6 i morron bitti!! Det blir nåt att bita i för den morrontrötte, haha. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


2 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Här har vi 2 plusgrader och regn, och råkallt är det, går igenom kläder och allt, inte något skönt väder alls.
Ha det fint!
Kram Eva

Monica sa...

Vi hade faktiskt också ett par minusgrader i natt, men på dagen var det plus igen.
Så snygga lyktor du har på framsidan! Den där enkla, rena stilen gillar jag! Och så praktiskt med batteriljus, som tänds när det blir mörkt och släcks efter ett antal timmar! Det har vi också i våra utelyktor.
Du skrev om fuskpälsen du köpt, men jag ser ingen bild???
Ha det gott, kram, Monica