måndag 11 januari 2016

Och så var det vinter...

Hej på er! Jag gissar att ni också fått vinter nu. Här har det kommit en hel del snö.


Så här såg det ut här igår, men idag töar det så snön har sjunkit ihop en hel del. Fast sen säger meteorologerna att det ska frysa igen, så det kan bli halt och roligt i morron när man ska köra till jobbet! Gubben tröttnade på den korta snöskyffeln vi har och skulle se om han hittade något bättre i stan. Han fick ju ont i ryggen för ett tag sen och det gäller att vara rädd om den nu.


Här är altanen som den ser ut nu. Till sommaren ska det ju bli tak över hela. Så sen blir det att måla igen - men det ska bli kul. Man kan möblera lite annorlunda när det är tak över hela. Nu blir det blött överallt när det regnar - eller snöar!


Det värsta är att vi får såga ner mina fina Seagull, klängrosorna som jag har i rosenbågen. Är det någon som har erfarenhet av det? Hoppas bara de växer upp igen för de har varit så fina.

Häromdan fick jag ett sms från äldsta barnbarnet, Melissa. "Kan du sticka ett par tumvantar till mig?" löd det. Och visst kan mormor det, haha.


Hittade ett mönster som hette "Mákti". Tror det var något samiskt. I vilket fall så stickar man vart annat varv med vriden maska. De blir lite varmare än vanligt, tror jag. Känns så i alla fall. Nu har jag första vanten klar och håller på med den andra. Så snart de är färdiga så får jag skicka dom till henne. Dåligt foto på den, men ni ser säkert att det ser lite vågigt ut.

Annars är det som vanligt här. Åkte ju på ögoninflammation på söndagen efter jul, men sånt går över snabbt, som väl är. Gubben har varit långledig nu. Inte börjat jobba efter jul än. Men vi får väl se hur det blir senare i veckan.

Bäst att sätta sig och sticka igen. Ha det så gott så hörs vi!

Kram Elzie


4 kommentarer:

Monica sa...

Jodå, vi har vinter vi också här längst ner i söder, men nu har nästan all snö töat bort. Det ska visst bli plusgrader i morgon också, men se blir det kallt igen.
Hoppas all snö hinner töa bort i morgon, så att vi slipper halkan!
Kör försiktigt i morgon när du kör till jobbet!

Skönt med tak över altanen. Det har inte vi men med parasoller kommer man ganska långt!
NU längtar jag efter våren!
Vilka fina vantar du stickar! Så jämnt och fint!
Kram, Monica

Huset bakom lindarna sa...

Så mysigt med ett barnbarn som behöver tumvantar! Jo vintern har kommit med besked verkligen, här eldar jag för fullt i kakelugnarna för att hålla värmen uppe i vårt gamla hus och det ska ju bli kallare fram i veckan. Nu är det bara att gilla läget och längta efter vår!
Kram/Finas mammis

~ Eva ~ sa...

Hoppas din Gubbes rygg blivit bättre, och att han fått tag på en annan snöskyffel.

Härligt att du har att se fram emot sommartak och måleri :)
Och klängrosorna...hmm, hoppas att de frodas tillbaka fort då.
Har ingen erfarenhet av sånt, så jag kan inte komma med några goda råd om det...

Åhh va mysigt med barnbarn som vill ha hemstickade vantar♥
Blir nyfiken på mönstret med de vridna maskorna som gör dem varmare...och så blir jag sugen på att sticka mig ett par också :)

Här har vi ett mildare vinterväder idag också.

Kram

Snäckskalsdalen. sa...

Så fint du stickar! Jag vill så gärna, men jag har bestämt bestämt mig för att inte påbörja överhuvudtaget någonting innan allt gammalt är klart. Så får det bli.
Nu är ni väl av med snön? Här skiner solen idag, men jag håller mig inne, förkylningen som jag fick på väg hem från NYC resan håller mig ganska stillsam!!!!
Om inte din omgivning vill följa med till New York får du göra som jag, jag åkte tillsammans med en väninna! Och så var min Omgivning glad för det!
Kramar
Agneta