torsdag 25 februari 2016

Ack så längesen...

Hej på er! Jaha ja! Här är den som skulle bli bättre på att skriva inlägg i år. Så här bra har det gått med det beslutet, haha. Men nu ska det komma ett litet inlägg i alla fall.

Hoppas ni mår bra. Här är det förkylt av och till hela tiden. Sedan jul har man varit snorig, haft ont i halsen och dessutom haft två ögoninflammationer. Något jag aldrig tidigare, i mitt 60-åriga liv, haft! Man känner sig som ett barn på nytt!

Jag höll ju på att sticka vantar till mitt barnbarn när jag var här senast. Nu är dom färdiga och för längesen skickade till henne. Så här blev dom.


Passade på att sticka ett par till mig också. Dom är jättesköna, varma och goa, trots att dom inte är så tjocka.


Ångrar bara att jag inte stickade lite längre resår på dom. Dom är välanvända redan.

Fia och jag passade på att gå ut och fota lite i trädgården medan solen sken.


Hon börjar bli lite till åren den här tjejen. Fyllde 5 år den 20 januari. Tiden går fort med de små djuren.

Var och tittade på en av mina julrosor och har man sett på maken! En knopp är på väg i kylan.


Så här tidigt tror jag aldrig att jag har haft knoppar på julrosorna förut. Vid sidan av hade tulpaner börjat skjuta skott. Ursäkta den suddiga bilden.


Det är alldeles för tidigt när det bara är i februari, tycker jag.


Det här är snart ett minne blott. Till våren ska tak och räcke vid altanen rivas och det ska sättas upp nytt tak. Över hela altanen blir det och det ska bli skönt. Det värsta är att jag inte vet var jag ska göra av mina rosor i bågen. Det kommer att bli lite ändring på altanen nu och då kan jag inte ha bågen där. Men jag ska nog hitta ett ställe att sätta den på. Och förankra den bättre. Just nu hänger den lite på trekvart.

Ja, det var lite nytt från mig. Det är jobb i helgen, men på söndag, kvart över 9, har man jobbat klart och får gå hem. Det går fort när man väl kommer dit, haha. Hoppas ni  andra får en härlig helg med lite sol, vi behöver det.

Kram Elzie

2 kommentarer:

Monica sa...

Roligt att höra från dig, det var länge sedan!
Jag ser våren är på väg hos dig också! Här blommar julrosorna redan och snödroppar och vintergäck har blommat länge!
Så roligt med era planer för altanen. Det kommer att bli härligt med tak över hela, det är jag lite avundsjuk på...det gick inte att göra här, tyvärr.
Men med bra parasoller klarar man sig ändå!
Hoppas verkligen att vi får se bilder på altanbygget!
Menar du att du ska gå i pension, eller?
Kram, Monica

Vardag och flärd sa...

Ja, det har varit en riktig förkylningsvinter i år, hoppas det snart är över.
Kul att få lite nytt på altanen och din rosenbåge hittar du nog ett bra ställe för. Har länge önskat en rosenbåge, hoppas det blir i år.
Ha det fint!
Kram Eva