torsdag 28 april 2016

Snart Valborg

Hej på er! Ja, det är nästan skrattretande det här. Ser ut att bli ett inlägg i månaden ungefär. Ja, bättre det än inget - kanske?

Vår vill vi ha nu, men det ser dåligt ut med det. Visserligen blommar det lite tulpaner och andra vårblommor här, men dom ser ut att kura ihop sig rätt bra.


De här färgglada tulpanerna står i landet utanför fönstret här. Tillsammans med scilla, en liten påsklilja och lite ris, ser jag nu, haha. Tycker om den röda färgen.

 
I det här landet har jag satt åtskilliga såna här vita tulpaner, men kaninerna envisas med att gräva upp dom. Det gillas INTE av mig, men man kan ju inte ha nät överallt.                                                         

 
Denna lilla vita har jag också i det lilla runda landet. Är det en vit scilla månne?                                   
 

Är det någon som vet vad detta är? Inte kan det väl vara fänrikshjärtat som blommar redan? Och med den röda färgen? Blev lite förvånad när jag fick se det för jag kan inte minnas att jag planterat någon blomma där bland Hjärtbergeniorna.


Så här ser vår altan ut just nu. Med det väder som är så blir det inget byggt på den heller - tyvärr. Får hoppas det blir varmare snart så vi får på taket, sen kan gubben sköta byggandet själv, haha. Den vita brädan som sitter ovanför fönsterna har jag hjälpt till att sätta dit. Det gick inte utan gnäll kan jag tala om. Är så höjdrädd, speciellt från en stege!, så jag stod kanske på fjärde steget och sträckte ut mig i min fulla längd för att hålla fast. Grannkäringen (min gamla jobbarkompis, haha), hade haft roligt åt mig i alla fall. Och nog är det trevligt att man kan roa folk?

Idag har jag varit inne i stan en runda och köpt lite födelsedagspresenter till Cornelia som fyller 6 år i morron. Naturligtvis jobbar jag hennes födelsedag också. Verkar som jag jobbar alla födelsedagar detta år!! Men presenter måste det ju bli i alla fall.

Som jag skrev så är det jobb i morron och hela helgen. Så Valborg får klara sig utan oss, tror jag firar här hemma istället och hoppas det finns NÅGOT vettigt firande på tv:n.

Var in på Rusta och köpte en matta till altanen också. När jag kom hem kom jag på att jag skulle ju köpt TVÅ!! Ja, är man dement så är man. Behöver en i var ände av altanen, men kanske finns dom kvar en annan dag, haha. Egentligen ville jag ha en svart/vit, men dom finns aldrig här i stan. Ska se om jag inte hittar dom någon annanstans när vi kör omkring i sommar.

Men nu önskar jag er en riktigt fin Valborg. Hoppas det vänder nu så att vi får lite värme här i landet. Det är ju trots allt första maj på söndag. Ta väl hand om er så hörs vi!

Kram Elzie

 

4 kommentarer:

Vardag och flärd sa...

Man bloggar när man vill!! Och man ska ha tid till det.
Jag tror det är fänrikshjärtan, bladen ser ut som mina men färgen stämmer inte riktigt. Du får säkert korrekt svar av någon här.
Här firar vi Valborg med barn och barnbarn och det blir grillmiddag, det blir fint. Jag har inte så mycket emot att det är lite kyligt, det håller igen lite på våren - men jag gillar inte när det blåser.
Ha en fin Valborg och Första maj - även om du jobbar!
Kram Eva

Monica sa...

Det är trevligt att höra från dig, även om det är sällan! Men det blir kanske oftare nu, när det blir varmare?
Jag tycker också att det ser ut som ett fänrikshjärta men annars kan det vara en röd nunneört?
Hoppas att du få en fin Valborg-första maj fast du jobbar!
Själv ska vi ha gäster, som vi brukar på Valborgsmässoafton!
Kram, Monica

Hanna sa...

fina blomsterbilder

Snäckskalsdalen. sa...

Hej!
Har jag inte kommenterat här?! Ibland är jag för snurrig, jag läser och tänker att det där ska jag kommentera och sen glömmer jag bort det.....
Hur som haver, hoppas våren och försommaren är bra hos dig!
Du undrade över klockbusken, Enkianthus, och den borde finns i vilken välsorterad handelsträdgård som helst, annars borde dom kunna ta hem den! En ganska vanlig buske men den har väl kanske kommit i skymundan under senare år! Vi har haft vår länge, så jag vet inte var vi köpte den.
Ha det gott, kram
Agneta