fredag 7 november 2008

Interiör gave along

God kväll på er! Jag är med i Interiör gave along i Norge och vi fick i "uppdrag" att vi skulle visa lite vad vi menar med en nostalgisk jul. Det var inte lätt ska jag säga. Finns ju så mycket man förknippar med julen. Inte minst dofter.

Good evening! I'm into Interier Gave Along in Norway and we found out that we should show what we mean with a nostalgic Christmas. It wasn't that easy. There are so many things that is Christmas, not to mention the smells in the home.

Men tomtar är ett måste. Jag har alltid haft tomtar i mina hem och mina barn fick tomtar varje år av min mor. Något som inte uppskattades alltid när dom var mindre, ha, ha. Men nu har dom lite tomtar att ställa ut.

I must have Santa's. I've always had them in my homes and my children got them from my mother every year. Not something they liked when they were younger, ha, ha. But now they have some to put in their homes.

Massor med ljus måste också finnas. Jag har inga levande ljus i granen, däremot ljusstakar och lyktor precis överallt. Men man får passa så inte de små blir för ivriga med dom. Jag har ärvt en ljusstake som brukade stå i min mors föräldrahem. Den stod på bordet när dom skulle äta. Tyvärr har vi mycket mindre än vad mormor och morfar hade så vi har inte plats att ha den på bordet, men jag försöker ställa fram den någon stans. Den är brun och kommer inte att bli vit *s*.

I must have lots of candles. I don't have living candles in my tree, but I have lots of candles sticks and lanterns all over. You must watch the small ones so they don't come too close. I have got a candle stick after my grandparents and that one I must have in my house. It's brown and will never be white LOL.


Silver är också något jag tycker om. Det här hjärtat får symbolisera det. Tyckte det var så snyggt så jag skulle gärna önska det, ha, ha.

I love to have silver in my home. This heart is to show that. I thought it was so nice I would rather have it, ha, ha.

Fina julgransdekorationer är något som jag ständigt är på jakt efter. I och med att man inte har några barn hemma så tänker man att man kan ha lite glaskulor, men sen är det ju det här med barnbarn! De måste ju kunna röra sig utan att man är livrädd att dom ska skära sig på glaskulor som går sönder, så de flesta kulor som hänger längst ner i granen är vanliga hjärtan eller kulor som är beströdda med silverfärg. De andra hänger lite längre upp i granen så dom sparas förhoppningsvis.

I love to decorate my tree. I don't have any children at home but even though you have to think about the grandchildren's and their "moving" in the house. I don't like to fear all the time they will have glass in their hands after a glass ball, instead I have other hearts and balls that are in silver, but not in glass. The glass balls is much higher in the tree.

En annan sak som jag vill ha till jul är röda och gröna saker. Annars känns det inte som jul för mig. Jag har t ex alltid röda gardiner i köket. Det är något som verkligen är advent och jul för mig. Ja, jag hoppas att "min hemliga vän" har kommit på något när det gäller gåvan.

Another thing I must have at Christmas is red and green things. Otherwise it's not Christmas for me. I always have red curtains in my kitchen. That's something that is Advent and Christmas for me. Well, I hope that "my secret friend" has found out something about the gift.

Herregud, jag höll ju på att glömma ÄNGLAR!!! Det är något som jag har året om, men till jul blir dom ändå fler. Det vimlar av änglar överallt men jag får alltid någon mer - eller köper jag själv. Hur kunde jag glömma änglar?

Oh my! I almost forget ANGELS!!! That's something that I have around me all year long, but for Christmas there are a lot more of them. I uses to get them as a present - or I'll buy them myself.

Ni får ha en trevlig helg därute i regndiset. Här ska det jobbas så jag bryr mig inte stort om vädret, men visst är det roligare om det är lite sol, men inget man kan göra något åt, så. Njut helgen och snart ni får vi tända ljusstakar och stjärnor i mörkret. Vi hörs!

I wish you a nice weekend out there. I shall work so I don't mind the weather that much, but of course it's nicer if it's some sun, but nothing to do about it. Enjoy the weekend and soon we can have our candleholders and stars in the windows. See you!

Kram Elzie

PS! Jag har lånat bilderna på olika webshopar men kommer tyvärr inte ihåg vilka. Ber om ursäkt.

19 kommentarer:

Petra sa...

Hej Elzie, tycker du har fått med allt som hör en riktig jul till. Tomtar och änglar o ljus, röda gardiner. Det har jag också alltid i köket till jul. Och så alla härliga dofter av pepparkaka, kanel, apelsiner osv. Jag älskar adventstiden, tycker det är så mysigt. Ha en bra helg även om det i ditt fall den här helgen innebär arbete.
Många goa kramar
Petra

Lallis - liv och leverne sa...

Ja det är inte lätt att sammanställa och speciellt julen. Just för att det är så mycket! Men du har ju fått med det som jag tänker på.

Som svar på din kommentar hos mig:
Jag jobbar på en skola för blinda och gravt synskadade elever med tilläggshandikapp av varierande grad.
Och ser deras behov så väldigt tydligt och hur viktigt det är att de får uppleva samma som alla andra så långt det går.
Och självklart gäller ju inte det bara barn och ungdomar utan alla som inte har sama förutsättningar som andra människor.
Oj.. långt. *s*
Kram på dig och ha en fin helg.
/ Lallis

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Hej Elzie!

Visst är det trevligt att få dekorera till jul! precis som du gillar jag silver och änglar. och så ljusstakar förstås. Och nog dyker det upp en och en annan tomte här med vad det lider;)

Ha en trevlig helg du med
Kram Annica

Susanne sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Susanne sa...

Om du undrar vem föregående så var det jag, glömde skriva under.

Hej,
det är så mysigt att kika i din blogg, du har så samma smak som jag. Jag kan tänka mig att du har ett mycket vackert hem. Själv gillar jag också vitt o silver, givetvis rosa också. Man blir alltid så inspirerad av att kika in hos dig.
Hjärtat var bedårande vackert.

Stor helgkram o ta hand om dig!
/SusanneSj

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja nog har du en traditionell jul! Här tycker jag att det ska fram för mycket tomtar överallt men har tänkt att ha det mer samlat på ett ställe i år. Vi får väl se :D
Önskar dig en fin jobbarhelg!
kram
nina

Anonym sa...

Hi Elzie! I'm taking a break from yard work! very tired but got lots done! I love Santas and am going to try and make one using polymer clay (someday) and I adore white and silver which is my theme this year. My kitchen I do in candy canes and gingerbread men so lots of red too! It was 75 today and sunny so I wish that for you on your next day off!lol Happy Weekend - Sincerely, Jeannette

Anonym sa...

Oj Elzie, vad mycket fint du har fått med som hör julen till! Jag älskar också silver och vitt och tomtar förstås. Har röda gardiner i köket, tycker inte att jag får rätta julkänslan annars och adventsstakarna förstås. Så mysigt att ta fram detta till advent. Änglar är också fina, här blir det nån fler av både änglar och tomtar för varje år, kul.
Ha en bra jobbarhelg och jag hoppas du får bättre väder när du sen är ledig!
Ps: Välkommen att besöka min nya blogg, ser fram emot ditt besök där.
KRAMIS!!!!

Gårdsromantik sa...

Precis sådär skall julpyntet vara!
Den där grå nissen var så charmig.

Kram Maud

Susanne sa...

Hej,
måste bara berätta att jag köpt en hylla till dina fina zinkhjärta ; D
Har letat sedan i våras efter en speciell hylla, nu hittade jag den. Sååå snygg. Ska fota den o visa i bloggen.

Ha en trevlig jobbhelg!
Kram SusanneSj

Tant Theas lilla torp sa...

Hej på dej vännen :o)

Låter som om det är väldigt fint och väldigt mysigt hos dej på julen!

För mej handlar julen också så mycket om dofter. Glögg, saffran, kanel, apelsin....ja du vet allt det där!

Det finns en butik som heter Ljusboden. Dom har ett ljus som jag köper varje jul. Ett grötljus. Ser ut som risgrynsgröt i en liten terrakotta skål. När man tänder doftar det JUL :o) Mmmmmmmm!

Ha det gott!

Kramar

Monika

beas barnslikheter sa...

Oj, så där bra tror jag inte att jag hade lyckats beskriva det! :-)

Såg med glädje lite bilder från "Utvandrarna"...Moberg var fantastisk!

Ullis/Leva på landet sa...

Visst är det mysigt med julen. Vill också ha röda saker för det är jul. Sedan får det även vara silveroch grönt till. Gillar sakerna du visar. skulle vilja ha en del.

Ha det bra!
Kram Ullis

Granne med Selma sa...

Godmorgon!
jasså Lenhovda ligger i dina trakter:-) Här kommer adressen till tillverkaren:
Sten-Ivan Martinsson
Hasslavägen 11
360 73 Lenhovda

Nästa år ska jag slå till på en sådan krona tror jag. De var så fina!

Apropå nostalgisk jul... För mig blev det ingen jul om inte mamma hängde upp girlager i kökstaket:-)
Kram Sussie

Meddelålderskvinna sa...

Jag gillar med änglar och silver, du har gjort väldigt fina saker.
Kram Zinkbaljan

Hemma på Landet sa...

Vilken snäll gubbe du har.:-)
Jag blev klar med de sista av alla hjärtan, idag. Nu har en del farit iväg till butiker.:-)
Nu kan jag vila ett tag.:-) Kramis

Lisas torp sa...

Riktig julstämning i ditt inlägg! Och vilken fin gråtomte du visar!

Det där med julen är nog väldigt olika för var och en, kul att höra hur du vill ha det!

Ja, plättbladen har fällt nästan alla bladen hos mej också, och det gick så snabbt så fort den kom in. Jättetrist! Men kanske de kommer igen, vi får se.

Tackar för titten hos mej!
Kram
Lisa

lk46 sa...

Så vackra saker, tänk att ha dem i sitt hem under julen.
Jag gillar silver och de fina dova färger. men som du säkert har förstått så är starka färger mer mig!
Men vem vet, man kanske ändrar sig när man ser allt fint här hos dig!
Tack att du delar med dig!
Kramizar från lene

Cindy ~ My Romantic Home sa...

Hi Elzie, I can hardly wait to start decorating for Christmas! I love that white ornament you showed! I love white and silver...I wish I could afford to go buy all white and silver ornaments for my tree but I can't so I'll just use what I have. Have a good day!