onsdag 10 december 2008

Hej på er - Hi!

Det har varit lite tyst här på bloggen men det har varit så mycket annat. Vi närmar oss ju julen med stormsteg och just då passade vår tv på att gå sönder! Vi hade bestämt oss för att spela Bingolotto för första gången på många herrans år. Sagt och gjort, gubben köpte lotter och när tidpunkten närmade sig satte han på tv:n. Sen hörde jag en massa fula ord inne från vardagsrummet. Då hade antagligen bildröret gått för bra ljud hade vi i alla fall!! I såna fall är det bra att ha en liten tv till husvagnen. Den kopplades nu in och där satt vi som två idioter och tittade på denna lilla ruta. Dessutom hade gubben satt in den på samma plats där vi brukar ha vår vanliga och det såg hemskt kul ut.

Dan efter åkte han iväg till stora varuhuset och köpte en ny. Så nu har vi en LG LCD tv. Inte för att jag begriper mig så mycket på det där, men jag tycker det är finare färger på den här, även om folket kan se lite konstigt ut. Dom blir ju hoptryckta!!

Det har dimpt ner en hel hög med utmärkelser här till mig. Jag blir så glad och tacksam för att ni tycker om det jag skriver och visar här. Är ju inget märkvärdigt, men lite vardagsliv från Småland. Nu ska jag inte göra som jag brukar, bara skicka den vidare till alla. Däremot har jag valt ut 8 personer och de får alla tre utmärkelserna på en gång. Har inte en aning om dom har fått dom tidigare, men vad gör det? Då kan ni känna er dubbelt uppmärksammade, ha, ha.

Den här utmärkelsen tyckte jag var så fin med sina fjärilar. Har faktiskt fått den från två bloggare, dels Klarafina och dels från Mita's hjörne. De har jättefina bloggar bägge två.
Vidare fick jag den här från Viveka i bläckhornet som också har en härlig blogg.

Sist men inte minst, fick jag den här utmärkelsen från Betongsnäckor & Änglar som också har en helmysig blogg.
Först vill jag tacka alla så hemskt mycket en gång till, sen ska jag skriva ner namnen på de som jag skickar vidare till. Och de är...:
Irene med bloggen Tillbaka i Göteborg
Här snöar det för fullt i dag. Som ni kanske kommer ihåg så är det inget önskeväglag för min del, även om det ser så vackert ut. Grannen tycker det är på tiden att skotta bort lite snö ser det ut som. Men jag låter det ligga. Får nämligen inte skotta snö för min gubbe. Nacken pallar inte för det och visst är det gulligt av honom att "förbjuda" mig då, ha, ha. Är glad så länge den håller för att jobba.
Hoppas att ni alla har en bra dag där ni befinner er. Snart är det Lucia, en härlig tradition i vårt mörka land. Bara älskar att titta, och lyssna på, våra gamla luciasånger. Gläns över sjö och strand är en stor favorit. Ha det så gott så hörs vi snart.
Hi there! I forgot to write in English earlier and I've just wanted to let you know that our TV broke this Sunday. It's so typical just before Christmas. As my DH must have a TV he went to the store and bought one on Monday, LOL.
This time I've just sent awards to other blogs, not much interesting at all. And it's snowing here. Looks very pretty. Hope you all have a nice day. Take care until next time.
Kram Elzie

36 kommentarer:

Resa med Herbert sa...

Hej gulliga du!

Grattis till dina fina Awards

Och tack så mycket för dom fina utmärkelserna, det är så härligt att veta att ens blogg är uppskattad jag blir så varm in i hjärteroten.

Jag kommer in lite senare och hämtar dom, jag skall iväg om en liten stund så jag hinner inte just nu.

Kramar on mas til dej från Irene

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, grattis till dina utmärkelser, vännen!:)
Och du; ha en fin dag idag.
Det önskar jag dig.
Kram Lallis

Änglahem sa...

Hej Elzie,

Grattis vännen till alla dina utmärkelser! Du är så väl värd dom, vi älskar lite vardagsliv inne från Småland!

Åhhh!!!...vad fuskigt! Snöar det hos er? Inte en vit flinga i sikte här!!*snyft*, fast kallt är det..beror ju klart på hur man ser det...men ett par minusgrader är inte vi vana vid. Jag längtar efter snö iår, tror rent av att jag blivit helknasig, inte bara halvknasig!*fniss* Men julkänslan letar jag efter....söker o söker...*tihi*.

Ha det så gott vännen!
Njut av nya TV.n!

Kramar, Ulrika

Lene sa...

Ja du Elzie, vi är i samma båt på flera sätt- Här snöar det också och jag tycker inte heller om det! Min Tv har också gått sönder, men jag har inte lika lätt för att bara åka och köpa en ny. Det får vara ett tag.
Annars är det en helt vanlig dag! Är ute och kollar hur många som länkad till Grodans.
Ha en härlig dag!
Kram lene

My White Cottage sa...

Grattis till alla dina utmärkelser!

Tråkigt när saker och ting går sönder, men hoppas ni känner er nöjda med er nya tv!

Må så gott!
Kramar Jenny

Brit. (lille meg) sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Brit. (lille meg) sa...

Gratulerer med de vel fortjente utmerkelsene!
Så hyggelig at du fikk dem!
Kos deg i førjulstiden!:)

Monika sa...

Hej allra raraste DU :o)

STORT Grattis till alla awarder. Du är ju helt självklar att få såna! Du är värd dem alla och många fler därtill.

Du milde tid! Nu tror jag att jag trillar av stolen! Ska jag verkligen få alla tre! Helt sanslöst så glad jag blir :o)

Du är väl den goaste! Tusen tack!

Attans tv att gå sönder så där! Tur att den lilla fanns att tillgå.

Jag har just kommit hem från min supergulliga frissa Uffe. Han hade rensat i sin stora filmsamling och gav mej massor av fina filmer. Nu har jag alla vinterns kalla och trista dagar räddade :o)

Här är -27 nu. Hugaligen! Myggfritt! ;o)

Ha det gott och tack och kram :o)

Monika

Anonym sa...

GRATTIS till alla 3 utmärkelserna, det är du väl värd Elzie!! Tittar alltid in med jämna mellanrum för att se om du lagt in nåt nytt.

Så tråkigt att TV:n gick sönder men tur att ni hade den lilla i reserv och vilken tur att gubben kunde åka och köpa en ny redan dan efter.
Mysigt med lite snö oxå, här har vi snö nu och ca. 10- idag, lite väl kallt men snön är alltid välkommen i lagom mängd. Får lite mer julkänsla då och det är så fint när träden är vita och solen skiner.
Ha en underbar dag och låt bli snöskottningen! :-)
Kramisar Susanne
PS: Har du sett den umaningen du fick av mig för ett tag sen? :-)

Neabear sa...

Don't you hate it when these kinds of things happen just before Christmas? Things can break way after Christmas. Not before. Heehee. I hope you are having a good day there!

Anonym sa...

Du e sååååå snäll. Tack rara söta du, det värmer gott så här i kylan.

Ha en go kväll!
kram

karina sa...

Här har vi en 32 tums, men den är ju gu bevars tjock "ler". tror nog att han hoppas den ska paja och säkert är det någon sån med de vackra bokstäverna han är ute efter "ler". Själv skulle jag vilja ha en liten en som man hade förr i ett TV-skåp, så man slapp se den. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Stina sa...

Haha...hälsa Bertil att sladden inte var i.;-) Puss

Anonym sa...

Hej vännen.

Du ville veta var jag köpt Julgranskulorna.
Jag har köpt mina på Lagerhouse i halmstad, jag vet att de finns på andra ställen också, så finns Lagerhous i din närhet kan du hitta dem där.
Må gott!
Kram lene

Frida sa...

Hej!
Vad roligt att du blev glad för vinsten! Stort grattis till alla utmärkelserna dem är du värd,
ta det lugnt med snöskottningen!
Kram Frida

Petra sa...

Grattis till dina fina utmärkelser.
Nu har du snart flera meter med utmärkelser på din blogg. Hur ska detta sluta?;)
Kram och ha en skön kväll.
Petra

Stina sa...

Haha...Gissa om jag började att skratta åt din kommentar. Du får väl ge Bertil en kram.:-)

Lotta sa...

God kväll!

Stort grattis till dina fina utmärkelser! Du är så väl värd dom!

Självklart ska du inte ge dig ut och skotta, tur att gubben förbjuder dig!

Ha det jättegott!
Stor kram
Lotta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille,snille du! Tusen takk for at du gir meg awarden. Du vet jeg blir så lykkelig og glad selv om jeg ikke alltid hinner med å takke på bloggen. Men du er min gode bloggevenn Elzie i allefall!
Her snør det ikke,,men det lager seg til å bli riktig kaldt nu, gradestokken kryper nedover og ute er alt som et hvitt isøde, brrrrr.
Godt man kan varme seg litt gløgg!

Grattis med nytt tv, hihi, ja folk blir sammentrykte, ser slik ut i det minste.
Klem

Ullis/Leva på landet sa...

Grattis till alla dina utmärkelser. Så kul att ni också får lite snö så att det blir lite vitt och fint hos er också. Här i dalarna har vi så vi klarar oss. Så fina skaer du fick i ditt paket.

Kramar Ullis

Målargården sa...

Meeeeeen, va glad jag blir som får så himla många utmärkelser av dig på en gång. Jag blir alldeles varm i hjärtat över att få dem. Tack, jättetack. Får också hämta dem en annan dag, ville bara kika in och tacka nu innan jag kojjar för att orka upp till Lucia i min dotters skola imorgon. Samling 07.15 och då skall håret göras i ordning först!!!!! Tack igen och gonatt!/ Kram Eva-Mari

Stina sa...

Det är skönt för den värkande kroppen, när jag väl hamnar i solariet. Men man kan ju hålla sig från stekpannan kanske och bara använda micron.:-D Puss

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Hej du rara!
Tack snälla du för de fin awarderna! Jag blev jätteglad för dem... och så många har jag aldrig fått på en enda gång!
Det där med tekniken är svårbegripligt men nödvändigt i dessa dagar. Tur att ni fick en ny Tv så ni inte missar Kalle Anka!
hihi
Kram
Marie

Anonym sa...

Morning Elzie! Sorry about your TV! When the power goes out here my husband is lost without his tv; even though there is nothing good on it and he clicks from channel to channel he MUST HAVE his TV too! Guess it is a guy thing; I secretly am glad when its off because the noise from the shows he likes just gets on my nerves!!!lol Mine would run out and get a new one too if it broke! Hope you are having a happy holiday season!!and staying warm too - Sincerely, Jeannette

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Grattis till dina fina awards och tusen, tusen tack snälla du för att jag är en av dem som får dem av dig!! Det värmer ska du veta och jag blir jätteglad!!
Vi har ju också fått lite snö nu. Det lyser upp lite.
Rackarns otur med TV:n eller tur att få en ny? Den där tekniken är bra när den fungerar :D
Ha det gott, vännen!
kram
nina

Butik Östergården sa...

Hej vad kul att du tittade in hos mig. För nu fann jag ju dig!
Vi verkar vara i samma ålder har hund och gillar både inredning och trädgård. Ja visst är det undebart med sångerna vid lucia. Man saknar allt tiden då barnen var små och det var så högtidligt för dem att få vara lucia. Gläns över sjö och strand är nog min favorit också.
Har suttit och läst din blogg en bra stund nu! Så mycket trevligt du skriver om och så fint du har det. Kommer att titta in till dig så ofta jag hinner i fortsättningen. Ha en härlig kväll!
Kram Helen:)

NICOLINAS BONING sa...

Hej gumman:-)
Grattis till hela högen med utmärkelser...det är förståeligt att dom hamnar hos dig för det är alltid intressant att kika in och hälsa på dig!
Att det handlar om vardagen i mörkaste Småland är det som gör den så speciell;-)
Jaha,det är till att ha en platt-TV lagom till jul...hmmm...det är ju inte alls länge sedan vi "diskuterade" tjock-TV...fniss...och nu är det väl bara vi här hemma som fortfarande har en sån:-)
Jag tycker att gubben är jättegullig som har förbjudit dig att skotta snö!
Hoppas att han har fått en och annan kram för den omtanken:-)
Ha det så bra i vinterlandskapet,hoppas att det går bra trots en del halka,men du får gå försiktigt!
Nä,nu ska jag fortsätta packa ner mellanbarnets grejor ur hennes rum för på lördagmorgon går färden till Grums med flyttlasset.
Jag fattar inteatt hon som har varit så hemmakär har flyttat så många mil ifrån oss...suck...och nu är det jag som längtar efter henne ofta,ofta,men det är väl så det är...man har dom bara till låns tills dom är flygfärdiga...
Massor med kramar/Birgitta

Huset på toppen sa...

Gratuler med alla dina utmärkelser!
Synd når ting går i stykker,men kjekt å høre at det ble ny tv:-)
Her i Bergen er det veldig kaldt og glatt,men ikke snø!!

Ønsker deg en fin torsdagskveld og førjulstid!
Klem

Malys krok sa...

Hei! Takk for koselig kommentar hos meg. Jeg har ikke vært her så mye i det siste og ser nå at du har vært heldig,og fått en fin gave. Ikke rart du ble glad for det du fikk. Gratulerer med Awarder! Ha en fin advent videre!

Hilsen Margit.

Butik Östergården sa...

Hej igen!
Vad kul att du tittade in hos mig också. Du undrade om ängeln förmodar att du menar den med trumpeten? Jag kommer faktiskt inte i håg var jag köpte dem! jag har nog tjugo stycken. Brukar hänga dem i den stora granen i vanliga fall. Men efter som vi skall resa bort över julen i år.Så det blir ingen stor gran i år. fick de sitta i en liten istället.
Nu får jag önska dig god natt!
för mig är det hög tid att sova.
Kram till dig från mig/ Helen

Resa med Herbert sa...

Hej min vän!

Tittar in så här fram på nattkröken för att tala om att du har en liten grej att hämta inne hos mej.

Natti, natti

Solvarma kramar från Irene

Anonym sa...

Hej, TACK snälla för awarden och GRATTIS till alla dina...Ja nu är det bråttom med allt som ska vara färdigt till jul...hoppas du har det bra...KRAM

Anonym sa...

Vill bara önska dig trevlig helg o be om ursäkt att jag glömt lägga in dina fina utmärkelser till mig, jag gör det med glädje ni nästa inlägg.

Om du är sugen på att slippa göra juletiketter till klapparna så kika i min blogg.

kram o trevlig helg

Stina sa...

Visst tror jag att ni har snö. Haha...
Bertil har väl gjort snöänglar idag? Visst?
Ska inte han börja blogga?:-D Kramis

Anneli sa...

hejsan!
ska verkligen njuta av min ledighet och shoppa med the family...
Kram/Annelie

Lallis - liv och leverne sa...

Elzie; en riktigt fin lucia och tredje advent önskar jag dig.
Kram Lallis