lördag 27 december 2008

Lovat är lovat! - What I've promised...

God fortsättning på er! Hoppas ni har en skön mellantid. Och att ni inte har varit iväg på för många reor!! Här har det varit lugnt. Inte en rea så långt ögat når, men det går bra det också. Får väl se om jag kommer in till stan nån dag nästa vecka. Men då ska jag köpa en längre sladd till mitt internet.

Lovade ju er bild på tröjorna jag stickat och här är den äntligen. Mina barnbarn, flickorna Melissa och Melanie, älskade sina tröjor och satt med både dom och mössan på sig hela julafton. Hur dom bara kunde! Här var ju varmt som i en ugn. Har man besök av en bestämd dam på 82 så är det bäst att ha värmen på, ha, ha. Min mor är alltid frysande och det är ju inte så konstigt.

Hi there! I hope you are having a good time between Christmas and New Year. I promised you a picture on the sweaters I knitted and here it is, at last. My grandgirls loved them and had them on all evening. I can't understand how as it was so warm here. But we had a visit from a very hard woman that loves the warmth, ha, ha. My mother is always freezing and that's not that strange.

Kanske är lite svårt att se färgerna på tröjorna så här, men det är lila/vit, brun/beige, grön/vit och blå/vit. De är så mjuka och goa. När jag sa till dotterns särbo att jag aldrig mer tänker sticka en sån tröja så la han in en beställning direkt, ha, ha. Men det blir det ingenting av med alls. Däremot ville en jobbarkompis ha en tröja och jag sa att köper hon bara garnet så ska jag hjälpa henne. Kul att göra lite sånt också.

It may be hard to see the colors but it's lilac/white, brown/beige, green/white and blue/white. They are so soft and nice. I told my daughters boyfriend that I would never, ever knit any sweater like this anymore and he ordered one at once, ha, ha. Just forget it. One of my workmates asked me to knit a sweater for her and if she only buys what yarn she wants I can help her. It's nice to do something like that too.

Tusen tack för alla julhälsningar jag har fått. Har varit väldigt dålig på att besöka er på senare tid, men jag hoppas att det blir bättre framöver nu. Då är julen över och man har lite tid för övrig verksamhet. Med det önskar jag er en fortsatt trevlig helg. Ha det så gott. Vi hörs!

I must thank you for all the Christmas wishes I've got. I've been so bad in visiting you lately but I hope it'll be better from now on. As Christmas is over you'll get time for more things. Now I wish you a nice Christmas. Take care. See you!

Kram Elzie

19 kommentarer:

Bodil sa...

Så fina tröjor. Jag förstår att barnen blev överlyckliga. Själv har jag inte stickat på åratal, men då gjorde jag några tröjor som blev riktigt fina. Jag föredrar nog symaskinen. Tänk att du är så flitig så du ska sticka på beställning också. Då kanske man skulle ta en nummerlapp.....
Kram på dig och god fortsättning

NICOLINAS BONING sa...

Hej gumman...sitter här i stum beundran över dom stiliga tröjorna!
Jag hade inte fattat att du skulle tillverka 4 stycken,trodde att det "bara" var 2 st som skulle produceras.
Hoppas att ni har haft det lugnt och skönt,själv sitter jag framför datorn för första gången på 4 dagar,för nu har ungdomarna spridits för vinden igen och jag vet inte när dom kommer hem igen...snyft...men det finns ju telefon som tur är.
Nu blir det till att ta en avstressande paus mellan tvättarna,för på tisdag kommer det goda vänner som stannar i nästan 1 vecka och däremellan blir det några jobbdagar oxå:-)
Ha en god fortsättning och många kramar/Birgitta

Birgitta sa...

JÄTTE fina tröjor dom måste ha blivit jätte glada. Avundsjuk på att du kan sticka jag kan inte det.
God fortsöttning från
Björklyan

Neabear sa...

My parents said that we have relatives in Stockaryd in Smaaland. I think I have that spelled right.

Ullis/Leva på landet sa...

Tröjorna var verkligen så fina. Klart att tjejerna ville ha dem på sig hela tiden.

Ha en riktigt god fortsättning!
Kram Ullis

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Wow så fina tröjor, vad duktig du är! Förstår att de blev populära!
Trevlig helg!
kram
nina

Millis sa...

Jättehärliga tröjor!

♥ Pia... sa...

Hej..vilka superfina tröjor..förstår om ägarna blev nöjda..:)bloggandet är på vilande fot hos många av oss..ikväll har jag försökt att komma ikapp lite..det är inte lite jag fått läsa ..ska jag säja..oj...reor ja..nää det får allt vara för min del ..orkar inte träns med en massa folk..har det såå skönt och gott här hemma..latar mej som bäst:)..må så got och goo fortsättning önskar jag dej..kram..PIA

Husbilsresan sa...

Jättefina tröjor du har stickat...jag kan förstå att dom blev populäa hos barnbarnen.
Jag har inte heller vatit på en enda mellandagsrea....så jag har pengarna kvar=)
Ha ett gott slut på året!
Kram/Gunn

Anitas hus sa...

Så fine tröjor du har strikket. Forstår godt at barnebarna ble fornøyde. Minner meg på meg selv som liten, jeg hadde fått nye pen-sko og nektet og ta de av så jeg sov med de på om natten, tjihi^^,) Heldigvis ikke så mye som skal til for å glede ett barn.
Jeg er i allefall imponert over din tålmodighet, 4 tröjor er veldig mange:)
Ønsker deg en fin romjul!
Klem:O)

Stina sa...

Du kan sticka du...alltså med garn.:-D
Hälsa Bertil...han HETER ju så.;-)
Kram

TesaB sa...

Ville bara önska dig ett riktigt gott nytt år! Hoppas att din jul blev riktigt fin. Tröjorna är helt underbara - det är presenter med kärlek det! Stor kram. Tesa

Petra sa...

Oh så fina tröjorna blev. Lyckliga barn som får hemstickade tröjor. Men jag förstår inte hur du kunde bli trött på att sticka samma mönster, du har ju olika färg på alla tröjorna *asg*.
Ha det så gott och god fortsättning till dej också.
Kram
Petra

Anonym sa...

Oj vilka fina tröjor du stickat, jag vet hur jobbigt det är att sticka mönster med olika färger och jag har också sagt "aldrig mer" och hållt det :)
God fortsättning!
Kram Agneta

Monika sa...

Hejsan!

Jag hann inte med att kika runt och hälsa god jul innan julen så nu kommer jag på efterjulvisit här :o)

Du är ju bara hur duktig som helst på att sticka! Vilka underbara tröjor! Så fina, vilka julklappar att få alltså!

Hoppas julen varit bra och mysig för dej och så önskar jag ett en trevlig nyårshelg och ett gott nytt år.

Kram

Monika

Viveka i Bläckhornet sa...

Nämen åhh så härliga tröjor du gjort. Jag beundrar alla som kan sticka.
Det finns ju så många fina mönster att välja på. Du ska va stolt över dina alster.
Idag har jag hjälpt min son att måla lite grann. Sedan blängde symaskinen så ilsket på mig, så det var lika bra att ta itu med sömnaden som legat ett tag.
Nu doftar det gott ifrån köket. Gubben skulle visst göra nåt smarrigt till oss ikväll. Såg att det låg en färk oxfile i kylen...

Ha det bäst

Kramar Viveka

Anonym sa...

Hi Elzie! I have been waiting to see these! THEY ARE GORGEOUS!!!! Soooo much work went into these with that pattern!! I love the collars too. Very very nice! Not just the knitting but the finishing is a lot of work! You are wise to offer to help your co-worker. People who don't knit think the needles are magic and they just make a sweater up with you holding them!!!lol I always try to keep to a simple pattern even if it does get boring - like stripes!!!lol They are beautiful - be Proud! Enjoy the week - Sincerely, Jeannette

Lene sa...

Åh så snygga tröjor. Kan förstå att det blir tråkigt med samma mönster! Men de är ursnygga!
God fortsättning Elzie!
Kram Lene

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Vilka fina tröjor, du är ju en riktig mästare på att sticka, jag förstår att flickorna ville ha dom på.

Inne hos mej hittar du en nyårshälsning till alla mina blogvänner.

Kramar från Irene