lördag 13 december 2008

Snö - Snow

Hej! Jag hoppas att ni har en trevlig lucia. Här är det förkylt. Har åkt på en dunderförkylning med feber. Så typiskt, men rätt vanligt vid den här tiden på året. Och bättre nu än vid jul! Man får se det positiva i tillvaron, ha, ha.

Hi! I hope you have a nice Saturday. I've got a cold. And not a bad one either with a fever as well. It's typical this time of the year. But better now than at Christmas. You have to see the good things in life LOL.

Jag lovade Stina att "bevisa" (hi, hi!) att vi har fått snö också och här nedan ser ni resultatet. Det har t o m kommit mer efter det att jag tog korten. Vi är inte bortskämda med snö så här års. Jag tyckte det var så vackert igårkväll när man såg alla ljus mot den vita snön. Såg juligt ut så det förslog. Som ni ser så är min make patriotisk året runt, ha, ha. Fågelbordet har min far gjort en gång i tiden. Det brukade stå hemma vid huset men när dom flyttade till lägenhet så fick jag överta det.

I promised to show that we've got snow too. It has been even more snow since I took the pictures. We're not used to have snow this early. I thought it was so beautiful yesterday with all the lights and the white snow. Looked really Christmas. As you see my DH is a patriot all year long, ha, ha. The bird house is made by my father. It used to be at my parents house but when they sold it I got it.

Här ser ni Sheeba i full fart. Hon älskar snö den hunden. Just nu är hon lite rödbrun på ryggen, men annars brukar hon knappt synas bland allt det vita. Vår häck syns faktiskt lite grann. Den har vuxit nåt otroligt i sommar. Så snart är den nog uppe vid grinden!!

Here you can se Sheeba. She just loves show that dog. Right now she's a bit red/brown on the back, otherwise it's hard to see her in all that white. Our hedge has become rather high. It has grown a lot this summer. Soon it's as high as the gate!!






I morse var jag för trött för att titta på Lucia, får göra det ikväll istället. Väldigt dum tid dom har reprisen för övrigt. Då är det tur att vi har lilla husvagnstv:n, ha, ha. Vill passa på att tacka för alla fina kommentarer. Är ledsen att jag inte har hunnit kommentera inne hos er som jag brukar. Det har varit lite mycket nu. Hoppas att ni får en skön fortsättning på helgen och glöm inte det tredje ljuset i morron (som om någon skulle göra det *s*). Vi hörs


I want to thank you for all your nice comments. I'm sorry I haven't been able to leave a comment at your blogs as I usually do. It has been too much around me lately. I hope you get a nice weekend. See you!

Kram Elzie

30 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vad det ser jul-fint ut i Småland,här på västkusten är det bara blött...hoppas du snart blir frisk igen...Kramar

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Ja jösses vilket vinterlandskap vi fått! Så vackert!
Jaså du slapp inte undan förkylningen heller, fy vad trist! Men som sagt ska man ändå ha den kan man ju ha den nu.
Önskar dig en skön Luciahelg och krya på dig vännen!
kram
nina

Petra sa...

Ja, det ser ut hos dej som hos mej idag. Ja, vackert är det som ett julkort. Verkar som om hundar verkligen älskar snö, vet flera som säger det.
Krya på dej nu Elzie så den dumma förkylningen snart är ett minne blott. Jag ska också kolla på Lucia på TV ikväll, var lite för trött i morse.
Kramar
Petra

Neabear sa...

I posted about St. Lucia Day on my blog. We did it one year. Are you doing anything special for it this year?

Ullis/Leva på landet sa...

Så härligt att ni också har fått så mycket snö. Här har det kommit ännu mer så vi har verkligen så att vi klarar oss. Ser ut som ett riktigt jullandsklap nu. Orkade inte heller se Lucia i morse. Har en tävling inne hos mig om du vill och orkar.

Ha en riktigt bra Lucia!
Kram Ullis

amaryllis sa...

Grattis griffeltavlan är din.. nu behöver jag bara din adress


ha en bra kväll

Li@n sa...

Åhå, det är Lucia idag??!! Ja här snurrar det på i full fart, tyvärr, att man knappt hinner med något annat :(

Må så gott o Krya på dig.
Kram Lian
PS mitt i bland alla dina fina awarder finns en utav lite enklare sort till dig inne hos mig.

Englagård sa...

Stackars dig som blivit förkyld. Du får väl ta till några huskurer så mår du kanske bättre sen. Eller också mår du så dåligt att du glömmer förkylningen:)

Ha en skön och avslappnande kväll
kram karina

Käranån sa...

Härliga vinterbilder, här har det snöat och slaskat om vart annat... Vi som är finlandsvenskar firar Lucia, men det blir mer och mer vanligt oxå för finspråkiga att fira, det är ju så stämningsfullt med lucia...

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja men jag tänkte också väcka familjen för luciafika vid tv:n... men gissa om jag slog av klockan. Halv tolv stod urvisarna på klockan då jag steg upp =)

Ja men vad roligt att ni också har fått snö där nere.

Kram Anita

Ann-Catrin sa...

Tänk vad härligt det ser ut med lite snö.. är nog bara här i Stockholm det är barmark och mörker!!


krya på dig vännen
Kramar
A-C

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Oj vad mycket snö! vad härligt det ser ut!

Kram Annica

Viola sa...

Nog har jag stugan i Småland men här är det barmark, antar att du bor i inre delarna brukar annars vara mycket snö utmed kusten, så mysiga vinterbilder hos dig och våran labbe han älskar oxå snön, hoppas ni haft en mysig luciadag, kram VIOLAN och krya på dig!

Lene sa...

Underbart Elzie.
Detta skulle vara den ända anledning till att jag ville bo i hus. Jag är lägenhetsmänniska! Har bott i hus flera ggr, men efter branden har det inte fungerat!
ha en härlig 3:e advent och tack för alla besök hos mig!
Hoppas inte de upphör nu utmaningen är slut!
Kramar i massor från Lene

Unknown sa...

Ville bara säga ett jätte grattis till griffeltavlan !!!!!!

Inger-55 sa...

Så koselig med juelsnø! Blir så lyst og fint når hele verden er hvit! Og det er sikkert godt for bisken å leke seg i snøen!
Masse juleklæmma!

Anonym sa...

TACK SNÄLLA för din gulliga kommentar och ditt besök på min blogg blev jätteglad:)Krya på dig vet hur det är att inte få må bra kramizar från lilla pyssel Inger

Anonym sa...

Hejsan,
vi har också fått så där härligt mycket snö, ljuvligt.
Hoppas förkylningen försvinner snabbt.

kram o krya på dig

Stina sa...

Ja, nu har ni minsann fått snö. Skicka ut Bertl nu. Han kan göra lite lyktor här och var.:-) Puss

Birgitta sa...

Å jag vill också ha snö.
Hoppas att du blir av med förkylningen så att du kan vara ute och snart är det jul då har man ju inte tid att ligga sjuk.
Krya på dig.
Kram björklyan

Karin sa...

Vilka härliga bilder!!! Hoppas att ni får behålla snön till jul det blir ju sån härlig julkänsla!! Jag ska till Småland till helgen så jag får kanske lite snöupplevelse.
Jag vet inte vad vikningen heter men jag ska kolla upp det.

Krya på dig!!! Kram Karin

Stina sa...

Hoppas att det kommer mer snö, så gubben får skotta lite.:-) Kramis

Änglahem sa...

Inte ska du behöva be om ursäkt. Vi har väl alla lite ont om tid såhärs.

Så mycket härlig snö! Synd att den inte fick stanna! Men varför skulle vi i söder få en vit jul som omväxling för? då kanske vi skulle bli för bortskämda...vem vet. Men tänk OM, vad det hade varit underbart....vakna julaftons morgon och det är alldeles vitt utanför! Vi får väl ta och dansa snödans eller nåt?*fniss*

Ha det gott goa Elzie!
Krya på dig! Postiv syn du har, me like!
Kramar, Ulrika

NICOLINAS BONING sa...

Åh,din stackare...men du har alldeles rätt i att det är bättre att snörvla och ha frossbrytningar nu istället för i jul!
Hoppas att du orkade titta på Lucia på kvällen,det missade jag tack vare att vi satt i bilen på väg hem från dotra i Värmland.
Som tur var så spelade vi in dansbandstävlingen så vi kunde njuta av släkten;-)
Älvdalens stolthet är Larz-Kristerz som du förstår...fniss...
Jag är verkligen inget dansbandsfreak,men att titta på dom är kul iaf...och sen ringer jag 2 ggr/kväll så att jag har gjort min plikt:-)
Jösses,vilket vackert snölandskap ni har där nere!
Det är lika vackert som här uppe hos oss:-)
Ha en bra vecka och krya på dig!
Kramar/Birgitta

amaryllis sa...

hejsan

min email är flower_red@hotmail.com
skickar din vinst så fort jag fått adressen

kram

Paula sa...

Ser ut som det ska på vintern! Likadant har vi, men nu har det blaskat ett par dagar, det får vara slut med det nu. För här uppe i Dalarna, här ska det vara vinter! Annars får jag snart fly till Nikkaluokta...
Hoppas du repar dig fort från förkylningen, tänk, den kommer alltid lika olägligt!
Krya-på-dej-kram från pörtet

Husbilsresan sa...

Ja,ni har minsann också fått en massa snö.Det är så mysigt och blir så mycket ljusare ute....hoppas den får ligga kvar ett tag också.Vad mysigt vovven har det i snön också =)
Ha en skön vecka!
Kram/Gunn

Therese sa...

Ååå så härligt det ser ut med snö.
Den halländska vintern håller oftast bara i sig ett halvt dygn tyvärr.
Sen har vi regn och blåst igen.

Krya på dig.

Vit Gladiolus sa...

Åhh så mysiga jule bilder med snö!
Kraaaaaam

roza sa...

Ja du vännen, tiden bara rinner i väg,( eller smälter) här finnes knapt en flinga kvar, hra själv inte hunnit hälften av vad jag borde. Många kramar ROZA