tisdag 17 mars 2009

Hej igen! - Hi there!

Ja, det kanske är på tiden att göra ett inlägg här. Begriper inte vart tiden tar vägen. Det bara vispar till så har halva mars gått - också! Förmodar att ni andra också känner på det viset. Här har vi sol idag, snön har försvunnit och det blåser halv storm så det torkar upp bra. Känns skönt att det går på rätt håll.


It's time for me to do a post again. I can't figure out where the time goes. It's only Monday and Friday all the time and now half of March has gone too! I guess you have the same feeling about this. Here we have sun today, the snow has disappeared and it's almost storm so it's drying up fine. Feels good we're on the right way.


Det har varit lite folk som fyllt jämnt i släkten. I lördags fyllde min svärdotter 30 år. Tänk när man var SÅ ung! I vilket fall gjorde jag ett kort till henne. Det blev ett med lite annorlunda vikning. Kallas för Double pocket card på utrikiska! Det betyder att det är två fickor på det som sagt. Syns väl inte så bra på bilden. Det lilla kortet som ska sitta i fickan la jag bakom för att ni skulle få se hela kortet. Sen var det meningen att det skulle sitta ett presentkort i den bakre fickan, men det var ju så stort så det fick inte rum! Var roligt att göra och snabbt gick det.


We've had some birthdays in the family lately. My daughter-in-law had her 30th birthday this Saturday. Feels like yesterday when I was that young! I made a Double pocket card for her. It doesn't show that well on the picture. The small card should be in one pocket and then I had bought her a gift vouchet that I should have put in the other pocket but it was far too big! It was funny to make and you made it very quick.Sen har min kära syster, Barbro, fyllt 60 år. Eftersom hon inte är hemma så glömde jag ju bort att skicka det till hennes födelsedag, men nu är det skickat i alla fall. Alla kort har ju namn och det här kallas för Criss cross card! Det går åt rätt mycket papper till det här (det blåa) men det är roligt att göra det här också. Ser väldigt töntigt ut på bilden, men det vita pappret runt glittrar i verkligheten.


My dear sister, Barbro, had her 60th birthday some time ago. As she was not at home I forgot to send it to her, but now she's got it. All cards have names and this one is called Criss cross card. You use rather much paper for the background. It's funny to do anyway and that's the most important. It doesn't look nice at all on the picture, but the white paper is very glittery in real.


Här har det sprungit folk hela dan känns det som. Först var det en kille här och lagade vår luftvärmepump. Att vi inte har märkt att den inte funkade som den skulle är för mig en gåta. Den hörs ingenting nu över huvud taget, men innan lät den ibland så man inte hörde tv:n. För att inte tala om den natten jag vaknade av att den tjöt!! Hoppade nästan ur sängen av rädsla. Sen i eftermiddag har vi haft en annan kille här som har bytt vattenmätaren i källaren. Undrar om det ska bli likadant med den som med elmätaren som de bytte ut härom sistens. Av någon underlig anledning så verkar det som om mätaren rullar på dubbelt så fort som innan. Men det kanske bara är som vi tror.We've had people here all day long it feels. People that needed to repair our heather and then change the water meter. The heather got crazy one night some time ago. It started to "scream" so I got so scared I almost jumped out of the bed, lol.Det har inte gått så bra med rökningen heller. När vi var iväg i Göteborg så gick det åt pipsvängen. Det går inte att sitta still och inte göra någonting. Så till slut hade jag som nålar i kroppen. Ni som rökt och slutat röka vet hur DET känns. Men det är bara att ta nya tag. Nu ska jag inte iväg på någonting vad jag vet så nu är det snart dags igen. Hoppas ni har en bra dag. Vi hörs!


I couldn't stop smoking either. We were in Gothenburg some time ago and it's not good just to sit and do nothing when you will stop smoking. I felt almost sick at last. You that have tried to stop smoke knows exactly what I talk about. But I just have to try again. Now I'm not going anywhere what I know of so it's soon time to try again. Hope you have a nice day. See you!


37 kommentarer:

Anonym sa...

Jättefina kort vännen! Det blå ser inte alls töntigt ut, tycker det är jättefint och man får väl använda lite fantasi så ser man det glittriga pappret ändå!;-)

Har också börjat göra kort med vikningar och det är så kul!

Synd att det inte gick så bra med rökningen men det är bara att ta nya tag igen! Håller tummarna för att du kommer att lyckas!

Vad härligt att snön försvunnit hos er! Här ligger den alltjämt kvar, några decimeter tjock men idag skiner solen och det är 5+ så nu fullkomligt rinner snön iväg. Hoppas bara det fortsätter så resten av veckan så ska väl vi också vara utan snö snart.

Ha en underbar dag!

Kram Susanne

Lille meg sa...

Så flotte kort du lager! Du er kjempeflink!
Så håper jeg også at du greier å stumpe røyken for godt!
Jeg som aldri har røkt, skjønner ikke at det kan smake godt i det hele tatt.....Men jeg vet at det er flere som har strevd med å slutte.
Min pappa, som hadde røkt i over 40 år, sluttet på dagen, og hadde aldri siden lyst på en sigarett.
Så det går an! Vil bare ønske deg lykke til!

Malys krok sa...

Kjempefine kort du lager. Jeg likte veldig godt det første, var så stilig med den lommen på. Ja det andre var også fint det er ikke det. Håper dere får orden på alt snart i huset, men det ordner seg nok når dere har fagfolk til å gjøre det. Takk for hilsen på min blogg.
Hilsen Margit.

christel sa...

jättefina kort du har gjort! Visst är det roligt att kunna ge bort egen gjorda kort! Det blir mer personligt!

Kerstin sa...

HeisanO=)

Du så nydelig kort du lager, heldige er de som får disse fra degO=)
Uff da, nei det er ikke så lett å slutte..Hvorfor begynte man!!!
Men ikke gi opp, prøv igjen ikke la deg knekke av at du sprakk. Noen sier en skal prøve noen gnager før en klarer det=)
Stå på=)

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Synd att det inte funkar med att sluta röka... Men det är som du säger, bara att ta nya tag!
Finfina kort du har gjort!
kram
Marie

Petra sa...

Vilka fina kort du gjort. Kdpte du dessa papper i Göteborg?
Har legat hela dan, vet inte när jag var så sjuk sist.
Fy sjutton, orkar ingenting fryser o svettas om vartannat, hostar o snörvlar osv.
Kram
Petra

Dubbelörnen sa...

Roligt med gåvor som man gör själv. Korten är kanonfina!

Kära mannen försöker också med ickerökning o det gå sisådär. Åtminstone så avhåller han sig fr rökning på jobbet, dvs dagtid. Men jag undrar om han inte ändå drar in allt under kväller *skrattar*.

Kram

Birgitta sa...

Skönt att du är tillbaka och skriver igen.
Ha de
Kram Björklyan

Stina sa...

Du gör så himla fina kort...sånt pyssel är jag så dålig på..pillrigt, jag är lite mer grovis som du säkert redan förstått..hihi.
Sen var det rökningen då, nu tar du nya tag och kör hårt så ska du se att det går bra...det gäller att vara envis och inte falla för frestelsen...jaja jag vet, det är lätt att säga.

Kram
Stina

Anonym sa...

Hi Elzie! I know what you mean about it only being Monday and Friday!lol I should be cleaning today but I am very lazy!!! Cloudy here so maybe that's why?! I love your cards and I want to get back to playing with all the paper I have in the closet! Love the pocket cards-they are fun to make but I always get the folds going crooked! I know how hard it is to quit a habit! For me its coffee and chocolate but I have cut back from 5 cups a day to 1or2 SO I know you can at least cut back on cigarettes and then maybe someday you and I can quit altogether! Just keep trying and don't feel too too bad! It isn't easy!!! Hope you are feeling well and spring flowers bloom soon! Have a great week - Sincerely, Jeannette

Solvarm sa...

Hej Elzie!

Vad glada dom måtte bli över dina så kärleksfullt gjorda kort.

Tror du inte att det är så att det är tiden som går fort och då tycker du att elmätaren oxå gör det.

Må så gott,

Solvarma kramar från Irene

Bodil sa...

Det här var rätt kul. Vi har gjort exakt samma kort - Double pocket card. Jag gjorde ett idag som vi bl a ska ha på kursen på måndag. Då skall vi göra detta kortet, kuvertkortet som jag visr i min blogg + ett annat kort med en trevlig vikning.
Kram

Therese F sa...

Tack för titten hos mig. Jo visst är det kul att få göra kort åt Pysseltagen, tror nästan inte att det är sant att få en sån förfrågan.
Så fina kort du gjort!!
Sen är det så kul på din sida med alla utlottningar du hittat.
Kram Therese

Pia..... sa...

Hej..ja du vart tar tiden vägen???..va ..har det inte gått så bra med rökningen..men du ..det kommer en nydag i morn...då tar man nya tag:)..för min del så har det gått riktigt bra..4 kilo och nu kör vi en omgång till:)..kram..PIA

Neabear sa...

Quitting is hard. But just keep trying. I wish you success with that. The cards came out cute. I can see how that would be fun for you to do.

I have been doing some sewing lately and working on my cross stitch picture. Check my craft blog for updates on my projects. Have a good week!!

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Flotte kort du har laget... ja du, tenk å være 30 år...mimrer litt her jeg sitter nå...
Vi fikk noen cm med kald snø i går kveld her - å jeg som så gjern vil ha vår...
Vår eldste sønn med familie har flyttet nærmere oss, så nå maler vi stue, gang, kjøkken o.l hos de... er så godt å få de bare 5 min med bil unna...

Ha en super dag...

Anonym sa...

Vad trevligt med en massa kalas för dig det värsta är bara att det bara brukar bli så dyrt :)

Vilka fina kort du har gjort!

Kram Pernilla

Mitt Östergården sa...

Vilka kort du gör!
Så vackra de blir. Jag undrar också var tiden tar vägen. Tycker inte att jag hinner med något nu för tiden.
Det är väl konstigt när något går sönder i huset så ska allt jäklas. Den där elmätaren tyckte jag också gick dubbelt så fort när de bytte och mycket dyrare fakturor har det blivit också. Jag tror att de lurar oss. Men vi är ju helt i händerna på dem så vi kan inte göra mycket.
Ta nu nya tag med rökningen och ge inte upp! Du kan om du verkligen vill!
Kram/Helen

Petra sa...

Hej du, lite bättre är det idag. Har kommit upp ur sängen i alla fall. Men långt ifrån bra, hostar o snörvlar o har mej.
Kram
Petra

Lindesnäs-Annika sa...

Hej hej,
vilka fina kort! Du får försöka ha förtröstan när det gäller rökningen, du kommer att fixa det!!

Stor Kram,
Annika

Nicolinas boning sa...

Hört talas om nikotintuggummin?!
Det har jag sett på reklamen i TV:n så det kan jag ju självklart rekommendera;-)

Dina kort är som vanligt genomtänkta och gläder mottagarna förstås:-)
Nu till allvaret...FÖRÄNDRING??!!
I SOVRUMMET??!!
UT MED SÄNGEN??!!
Inte för att jag är nyfiken...fniss...men nu snurrar det uppe i mitt hjärnkontor...och det är tur att inte du är tankeläsare...fiss...;-)
Hoppas att du förtäljer mer här framöver i bloggen för så här spännande har det inte varit sen LIF senaste match!

Javisstja...suck...match (och säkert stryk) igen i kväll,men som den sanna supportern jag är så håller jag tummarna som vanligt!

Kramar/Birgitta

lk46 sa...

Mmmmm ja det där med rökningen var ju inte så bra... men strunt i det, du har gjort mycket vackra kort i alla fall!
Sköt om dig min vän!
Kram Lene

Tant Theas Lilla Torp sa...

Hej goa Du!

Inget att göra åt med rökningen. Bättre lycka nästa gång. Du är på intet sätt misslyckat för det. Det som är bra med att man börjar om är att man alltid kan försöka sluta igen :o) Hur många gånger som helst dessutom! ;o)

Du gör helt underbara kort. Måste kännas som en ära att ta emot.

Jo Du, nog är det ett bra tag sedan man var så ung som 30. Hörde på radio igår att den mänskliga hjärnans förfall börjar vid 27.

Fniss! Då kan man ju nästan förstå varför man vid vår ålder har svårt att hålla reda på vart tiden tar vägen ;o)

Ha det bäst!

Kram

Monika

Tant Theas Lilla Torp sa...

Glömde säga att kupan med fat på mitt bord kommer från Panduro. En av deras nyheter för våren.

Hejsvejs! :o)

chevostar sa...

koselige kort du har laget ;) er såå kjekt å få noe som er hjemmelaget :)
takk for koselig kommentar på min blogg :)

Ha en flott uke videre ;)

karina sa...

det är klart att man trillar dit i början, men det går bättre och bättre. Nej, du här blåser det inte för jag har tallskogen runt i kring mig på gott och ont, sen bor jag ju mitt på ön också. Jädrans vad ont kottar man glömt kratta upp gör, när de svishar iväg och träffar benen när man klipper gräset. Bonden skulle behöva gallra ur den men han är nog av den sävliga sorten, för det sa han för ca 3 år sedan "ler". Vackra kort du gjort och ha det gott, Karina.

MiasAteljé sa...

Så fina kort du gör. Det är så roligt att få personliga kort. Att sluta röka är inte lätt, man är ju bara människa. Det är bara att ta nya tag och försöka igen.
Kram Mia

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Mars verkar vara en sådan månad då ALLA fyller år. Själv firar jag både farmor som fyller 80 och lillebror som blir 18 denna månad:)

Kram Annica

Viola sa...

Vilka underbara kort !!!!Jag vet vad du går igenom, lyckades avsluta den njutningen för 15 år sedan och då hade jag rökt sedan jag var 13 år och vi är ju i ungefär samma ålder, men jag var tvungen att lägga av med kaffet samtidigt för dessa två hörde liksom ihop för mig, blev jättedålig i början, hade tre halsflussar på raken MEN det gick och idag förstår jag inte att jag kunnat rökt så många år av mitt liv och det är så skönt att vara fri!!!!!LYCKA TILL; kram

Betongänglar sa...

Jättefina kort - vi har oxå många födelsedagar i mars - hela tre stycken bar i familjen....Mycket sjunga blir det...
Man får ta nya tag med rökningsavvänjningen - lycka till!!
Kram
Annelie

Hemma på Landet sa...

Ja, det ser ut som om det händer något jämt här. Nää, det tror jag väl inte. Eller?;-) Kram

Södralycke sa...

Vad fina kort!

Vi ska också ha folk springande här, redan klockan 8 i morron bitti kommer snickaren som ska sätt in de ny fönstren längre fram vår...tur att man är morronpigg ;)

Ha det gott! Kram Johanna

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg! Ler godt av deg, tenk at du ikke har reagert på lyden fra varmepumpen, ha ha. Tenker det kjennes godt å høre Tv igjen :o)
Så fine kort, du er dyktig.
Ha det godt da, så blogges vi plutselig.
Klem

Frida sa...

Hej!
Vilka fina kort du har gjort, verkar ju som om du har haft fullt upp.
Hoppas du får en trevlig helg!
Kram Frida

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Ja att sluta röka ÄR inte lätt!!! Man kan ha massvis med bakslag innan man lyckas. Hihi tänker bara på min banting! Helt åt skogen!

Då vi hade det som mest jävligast nere i källaren, så tror du inte det knackade på dörren och in steg en kille som skulle byta vattenmätare! Haha ja jag hörde hur han svor där nere då han fick klättra över allt skrot! Nåja vi tycker också att det snurrar på i en högre hastighet!

Korten var helt underbara. Så duktig du är!

Ha en härlig helg!

KRAM Anita

Lisas torp sa...

Vilka vackra kort du gör! Så glada mottagarna ska bli!

Ja du, vart tar tiden vägen?
Ha en härlig helg!
Kram
Lisa