tisdag 7 april 2009

Du milde vad tiden går. Jag hinner inte med någonting jag har tänkt mig. Det har varit en del jobb i det senaste också. Lite olika hur mycket man jobbar i veckorna när man gör schemat var 5:e vecka. En del veckor har man många dagar, andra lite mindre. Men just nu har det varit rätt mycket tycker jag. Har varit ute och tittat lite också men fortfarande ingen skymt av några tussilago. Jag förstår inte var dom är i år. Och den lilla skönheten här nedanför får man väl vänta på ett tag. Men visst är den fin? Jag bara älskar vitsippor och kan plocka hur mycket som helst.

Time flies. I can't do anything that I've thought about. It has been a lot of job lately. It's so different when you're making your own schedule every 5th week. Some weeks you work a lot, other's aren't that crowded. Right now it's been too much I think. I've been out looking for these lovely flowers but still haven't found any. Maybe it's a bit too early. I love them and can take lots of them home.


När jag berättade att jag bakat Gotlandslimpor så var det några som var intresserade av receptet. Och här kommer det äntligen.

GOTLANDSLIMPA

10 dl vatten, 8 dl rågsikt, 2 msk salt, 2-3 msk mald pomerans

Värm vattnet till ca 90 gr och slå det över blandningen av rågsikt, salt och pomerans. Rör om och låt stå över natten. 25 G JÄST röres ut i litet vatten och tillsättes blandningen som sedan får stå ytterligare 3 timmar. Därefter tillsättes 25 G JÄST utrörd i lite vatten, 2½ DL MÖRK SIRAP, 18 DL RÅGSIKT, 8 DL VETEMJÖL. Arbeta till en smidig deg som får stå övertäckt och jäsa 1 timme. Ta upp degen och arbeta den på bakbord. Dela den i fyra delar och forma runda bröd som jäses på plåt ca 45 min. Grädda i 200 gr ca 40 min. Tag ut brödet, pensla det med varmt vatten och låt dem svalna inlindade i bakduk.

Det här brödet är så jättegott. Tänk på att det är tungarbetat. Hoppas ni tycker om det också.

Nu är det snart dags för mig att åka till lilla kaninen och sen till jobbet - igen! Min son med familj är på Lanzarote och firar hans svärmors födelsedag så då får jag vara kaninvakt. Det har varit relativt lätt hittills måste jag säga. Det enda jag är rädd för är att hon rymmer ur sin bur för då får jag aldrig tag i henne, ha, ha. Ha en skön kväll så hörs vi.

Now it's soon time for me to go to the rabbit and then back to work - again! My son and his family are on Lanzarote and celebrates his mother-in-laws birthday so I must take care of the rabbit. It has been rather easy I must say. I'm only afraid that she will be outside her "home" cause then I never gets my hand on her, LOL. Have a nice evening.

17 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Dette brødet høres godt ut!
Men hva er pomerans?
Så fint du har fått det på siden din også!
God påske til deg?

Petra sa...

Jag har blåsippor utanför köksfönstret:). Men inga vitsippor ännu.
Gotlandslimpor, ja det är jättegott, har recept på det och gjorde dessa förr, nu går det åt så lite bröd så jag tycker knappt det är lönt att baka. Men jag vet att det är ganska jobbigt att baka dessa bröd men det är mödan värt. Underbart gott och saftigt.
Ha en skön kväll du också.
Kram
Petra

Stina sa...

Håller med dig ang. tiden...vart tar den vägen. Ska det gå undan på det här viset så är det väl snart höst *fniss*
Ha nu en bra kväll när du kommer hem från jobbet och du,ät inte för mycket ägg i helgen :)
Glad Påsk

Kram
Stina

Snuttan sa...

MM jag såg med att vitsipporna hadde kommit fram idag
Helt underbart
Gillar din blog

Jag har tävling på min nu
Välkomen
Kram
Åsa

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Det där brödet verkar jättegott!
Men det verkar vara lite jobb med det.
Hoppas du låst in kaninen ordentlig så han inte rymmer...
Önskar dig en fin Påskhelg, vännen!
Blir det kanske premiärtur?
Kram
nina

Petra sa...

Idag har jag sett vitsippor på min promenad:).
Kram
Petra

Käranån sa...

Jag vill önska dig en riktigt GLAD PÅSK!

Guldkorn i min vardag! sa...

Hoppas dina vitsippor kommer snart, här i norr får vi nog vänta ett bra tag till.
Sköt om den lilla kaninen och ha en riktigt go och glad Påsk:)
Kram Ulla-Bella

NICOLINAS BONING sa...

Jobba i påsk och eventuell kaninjakt...fniss...du har då mycket för dig du;-)
Vitsippoe är ljuvliga för då vet man att sommaren alldeles slldeles strax är här!
Tyvärr bakar inte jag nu för tiden,men dina limpor ser då ut på receptet att vara jättegoda.
Jag kanske ska ge mamma
receptet?;-)
Ha det mysigt nu i påsk dom timmar som du är ledig och hälsa så mycket till Ingvar från oss båda här uppe.
Kramar/Birgitta

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille og takk. Jeg har allerde kopiert oppskriften , jepp det brødet skal prøves.

Er det hvitveis hos deg? , ikke her! For tidlig for disse traktene antageligvis.

Ha en videre fin dag.
Klem

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Målargården sa...

HejHopp! Vilket smarrigt bröd du bjuder på. Har precis kommit hem från "påsk-handlingen" och jag var inte ensam i affären direkt. SUCK!
F´låt att jag inte svarade tidigare men Lev Landlig köper jag på vår pressbyrå i Mora. Borde finnas hos en sån butik hos dig med. Ha en härlig påsk. Vi drar till snön och hoppas på massor av sol. Regnet kommer idag då man blir genomblöt på 2 sek. Det får räcka med vatten, nu blir det bara blå himmel och värmande sol. /Kram Eva-Mari

Mitt liv - Mina drömmar sa...

Tittar bara in för att önska en riktig glad påsk

Kram Annica

Petra sa...

Vill passa på att önska dej en riktigt GLAD PÅSK! Hoppas du ska hitta på något roligt. Ska ni ut med husvagnen kanske?
Kram
Petra

MiaMaria sa...

Hej!

Här har jag inte sett några tussilago ännu heller....men det dröjer nog inte så länge...

Glad Påsk!
MiaMaria

Stina sa...

Rätt som det är du gumman...så står de där små i full blom. Kramis

Monika sa...

Tusen tack för receptet! Ska helt klart testas! :o)

Glad Påsk på dej gogumman!

Kram

Monika