måndag 20 april 2009

Hej på er! Hoppas ni har haft en skön helg. Det har vi haft, även om det blåst väldigt kallt så var det soligt - åtminstone i lördags. Gårdagen startade med moln. Själv mår jag lite skit idag. Har åkt på ryggskott för andra gången i mitt liv och det är inte kul. Men det kunde ju vara värre. Det här går ändå över om några dagar.


Har ni sett mina tulpaner. Nyss var dom helt "normala" men så fick dom lite nytt vatten och då slog dom till så här. Riktigt fina är dom tycker jag.


Igår kom jag äntligen iväg på en loppis. Inte den stoooora som är här i närheten utan en mindre som de öppnat i en gammal kvarn (där det förr brukade vara auktioner!). Den stora får nog vänta ett tag till. Har blivit för populär, man kommer ju varken fram eller tillbaka där. I vilket fall som helst så hittade jag den här lilla söta tavlan där. En pojke som pratar med en groda. Det bästa är att det är original på ramen, eller vad man ska kalla det.

Hittade lite gamla dukar också. Det ligger i en hög här på skänken för det var inte struket så det behöver jag ta tag i sen. Ja, tvätta lite först kanske, ha, ha. Och som ni ser så hittade även jag lite vitsippor till slut. Finns i överflöd där vi har båten men de hade inte slagit ut något vidare där än. Är alltid lite senare för det ligger i skugga.

Här ser ni den längsta duken i närbild. Riktigt fint mönster var det på den. Dock inget hålmönster, men det behöver man ju inte ha på allt. Och som ni ser så är det väldigt skrynkligt!!

Och så fick jag tag i en sak som jag letat länge efter. Nämligen en pigtittare. Den är väl inte så fin som många andra jag sett men den är hel "och ren" och när den fått lite vit färg på sig så ska det nog bli bra det också. Den enda kommentar gubben hade var att jag hoppas att den inte ska stå i närheten av mitt ansikte! Plus att den ska väl målas vit förstår jag. Han har börjat lära sig gubben, ha, ha. Bry er inte om oredan runtom den. Har placerat den på bordet i pannrummet så att den kommer först i kön för målning sen.

När jag hade putsat fönsterna här förra veckan så unnade jag mig en fin bukett. Det är rosa rosor, vita ranunkler och en rosa gerbera. Som om ni inte ser det!! Jag hade helst velat ha allt på en höjd, men se det ville inte tjejen i affären. Och då fick det bli så här. Gillar den här buketten väldigt mycket. Och det är en lyx att köpa sig en bukett blommor ibland. I alla fall nu innan blommorna kommit på riktigt i landen.

Tog en närbild på gerberan och ranunklerna också. De är helt fantastiska dessa blommor. Står hur länge som helst. Har haft dom i snart en vecka och fortfarande inga tecken på att dom ska sloka. Nu har den lilla knoppen dessutom slagit ut. Så det är tredubbel fröjd, ha, ha.
Vi var ju iväg med golvet till förtältet i lördags. Tyvärr var det inte klart så att vi kunde lägga ut det, men nu är det ju på plats i alla fall. Så på fredag kväll kör vi dit vagnen och sen blir det jobb hela helgen. Förstår inte hur jag ska klara mig utan er alla helger framöver, men det får väl gå. Bara man kommer in här på vardagarna så.

Hi! I hope you're doing fine. Here we had a nice, but chilly weekend. We went to a fair yesterday and I bought some stuff. You can see it on the pictures. I also treated myself with some flowers after cleaning windows last week. They are still looking great. This weekend we're taking the caravan to the camp site and after that we'll be there every weekend I'm off. Don't know how I shall make it, but as long as I can visit you during the weeks it's ok.






19 kommentarer:

Brit. (lille meg) sa...

Jeg håper virkelig at du blir god i ryggen igjen! Det er ikke godt når den slår seg vrang!
Nydelige blomster du viser!

Her er det også kald vind idag, men solen skinner.
God bedring, Elzie, og så håper jeg din dag blir fin, tross ryggsmerter!:)

Petra sa...

Vilka fina bilder du bjuder på idag. Stackare, ryggskott är inte kul. Det är fruktansvärt jobbigt rent ut sagt. Men det går ju över så småningom.
Önskar dej en trevlig vecka.
Kram
Petra

Malys krok sa...

Så fint det du har kjøppå loppemarked. Det speilet med skuff - kommer til å bli flott når du får malt den. Bildet av gutten og frosken var riktig fint. Jeg har sett er slikt i min barndom, enten var de min bror som hadde det, eller så var det min tante. Flotte blomster har du og. God badring med ryggen, jeg vet hvordan det er å ha ondt der. Hilsen Margit.

Anonym sa...

Hej Elzie! Fina bilder att kika på och blombuketten är jättefin, mina favoritblommor och färger också! Hoppas de håller länge tills du har fått upp dina egna i landet. Hörrudu, ryggskott är inte kul alls! Vet det då jag hade massor efter varandra under en period när jag arbetade på långvården i unga (yngre, hehe) år, men som sagt så går det ju över efter en tid. Hade du lyft nåt tungt på jobbet, eller? Var försiktig där så du inte skadar dig!
Vill bara tala om att du har två fina saker att hämta inne hos mig.

Sköt om dig nu och krya på dig!
Kramisar från Susanne

Anneli sa...

fraptor
ryggskott är inget vidare.
härliga bilder du bjuder på...loppis slår ju aldrig fel, tror aldrig jag har varit på loppis utan att man har fått nånting med sih hem...konstigt, men roligt....*ler*
jättefina blommor som man väl kan unna sig ibland tycker jag.
kram
annelie

hagagården sa...

Tack för titten,du vilken fin pigtittare du har fått tag i,den kommer att bli super fin när den är vit.
kram o ha det så gott
ninni

Mitt liv - Mina drömmar sa...

DIn stackare! Ryggskott låter inget vidare... Hoppas du kryar på dig omedelbums!

Kramkram
Annica

Bodil sa...

Vilka fina dukar du har fått tag på. Vitbroderi är som en dröm. Kan du tänka dig. Jag har aldrig varit på en loppis. Vågar knappt säga det högt. Men auktioner är jag ofta på.
Hoppas ditt ryggskott släpper snart. Inget vidare kan jag förstå.
Ha en underbar vecka!!
Kram Bodil

karina sa...

Hejsan!
Vilka fynd du gjort och vacker bukett. Visst finns det rådjur men inte så mycket som på fastlandet. grannen har nog lite besök men än har inga tulpaner ätits upp. Det blir slangbellekrig om de ger sig på mina för de kan gott simma över till fastlandet om inte skogsblommorna duger "ler". Jag köpte mitt olivträd på just "Plantagen" och de hade tre prisklasser och storlekar. Jag tog den mittersta för då tänkte jag att klarar sig inte den så (tog jag iallafall inte den dyraste). Och blir den jättefin så behöver jag inte tänka (att jag inte tog det större exemplaret), man måste tänka framåt "ler". De håller på och fixar något på bloggen så man kommer inte in alla gånger, blir nog bra när det är klart. Ha det gott, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Li@n sa...

Usch då åker då på allt! Stackare, hoppas verkligen du redan är bättre, var faktiskt runt ditt jobb i fredags men såg dig inte.
Minsan kvarnen har återuppstått.. kanske tar mig en sväng dit.

Må så gott kram kram
Lian

Stina sa...

Stackare, ryggskott låter inget skoj...fick du det när du hjälpte gubben med golvet? Nu skulle du ha provat mitt tortyrredskap...kanske det hade funkat :)
Fina bilder visar du och pigtittaren blir som ny med lite vitfärg :)
Ta det lugnt nu och kurera ryggen.

Kram Stina

Frida sa...

Stackare som har fått ryggskott,hoppas det går över snarast! Så mycket fint du kom hem med från loppisen, ranunkler är också en av mina favoritblommor.
Kram Frida

Anonym sa...

Hej igen vännen! Vill bara tala om att du har en liten och rolig utmaning att hämta inne hos mig.

Ha det gott och krya på dig!

Kramisar från Susanne

Anonym sa...

Hejsan!

Vilka fina fynd du har gjort!
Pigtittaren var ju så fin och blir säkert ännu finare målad.
Vackra blommor också.
Hoppas du får en bra dag!
Kram Bodil.

NICOLINAS BONING sa...

Det finns en teknisk lösning för det där med bloggandet någon annanstans än hemma...har jag förstått;-)
Det är så lyxigt att unna sig själv en bukett med köpeblommor då& då!
Vilken lycka att dina har hållt sig så läänge.
Att du inte sa något om pigtittare när du var här...då hade du fått ta den vitmålade som står och skräpar i förrådet!
I dag har jag haft så ont i ryggen,axlarna,mellan skulderbladen så idag har jag bara varit och inte gjort ett enda dugg nyttigt...förutom att kommit med små glada hejarop till Jonte när han målade taket i Evelinas gamla rum.
Nu är det bara en strykning kvar på det,sen är det bara dörrarna och dörrfodrena kvar...jaja,skrivbordet,kommoden och stolen oxå förstås;-)
Chefen har ringt och det verkar som att han behöver mig ganska snart igen,men jag vågar inte hoppas allt för mycket innan vi har bestämt när/om jag börjar igen.
Håll alla tummar du har är du snäll,för jag behöver komma hemifrån och lugna ner mig lite...skratt....
Jag var hos naprapaten och rättade till ett par kotor i fredags,sköntsköntskönt var det:-)
Många kramar/Birgitta

SusanneSj sa...

Hello,
så mkt fint du hade att visa minsann.
Tulpanerna var vackra att vila ögonen på.
Pigtittare minsann. Min dotter har min gamla i sitt rum, den är vit, fast den är skavd. Men det är charmigt det också.
Fråga mig ang ryggskott. Fy 17. Jag åker på det ibland pga en "konstig" rygg. Jag hoppas du kryar på dig snart.

Sköt om dig!
*kram*

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Har du åkt på ryggskott din stackare! det är inte kul... jag hade det i februari... men jag gick till kiropraktorn, och sen blev det bra...
Så fina fynd du hade gjort också, och så klart man ska belöna sig när man tvättat fönsten!
kram
Marie

Lene sa...

Ush då inte kul att ha ont i ryggen, hoppas du ska bli bättre snart!
Så fina dukar du hittat1 Visst är det kul att gå på loppis och försöka hitta precis det där lilla extra man behöver just då!
Var rädd om dig vännen!
kram lene

Petra sa...

Börjar du bli bättre i ryggen nu?
Kram
Petra