torsdag 23 april 2009

Hur dum får man bli? - How stupid can a person be?


Hej på er! Här skiner solen på onda såväl som på goda idag också. Vilket väder vi har va? Och varmare ska det tydligen bli framåt helgen. Man får passa på att njuta. Själv har jag ägnat morronen åt att bära ut allt som ska med i husvagnen. Dvs täcken, lakan, handdukar mm. Det mera "handfasta" som tallrikar o dyl står där hela tiden. Lite väl svårtuggat för mössen kanske, ha, ha?

Ja, igår bestämde jag mig för att lägga ner min trädgårdsblogg, därav överskriften. Jag har knappt skrivit någonting i den och då sa jag till mig själv att vill jag visa trädgårdsbilder så kan jag lika väl göra det härinne. Så jag bara tryckte på knappen "ta bort blogg". Sen kom ju eftertankens kranka blekhet in i bilden när jag kom på att jag hade en massa länkar till bloggar där som jag fortfarande ville ha kvar. Som tur var så hade jag skrivit ut sidorna jag hade där först och där stod ju alla bloggar. Och efter det började ett riktigt detektivarbete. De svenska bloggarna var inte så svåra att hitta, men de utländska! Puh, säger jag bara. Satt hela dan med detta igår. Och det var tid jag kunnat använda till annat, det är då sant. Men nu har jag lagt in alla länkarna på denna bloggen men jag visar inte alla. Då skulle jag få använda hela högersidan till bara det, ha, ha.

Och när jag nu talar om trädgård så kan jag ju visa lite vårbilder från vår trädgård. Eller "min" kan man kanske säga. Gubben befattar sig inte med mer än gräsklippning här. De två första bilderna är på mina julrosor. De ser klena ut och är det också. Förstår inte varför dom inte vill växa till sig. Men blommar gör dom som ni ser. Denna översta är alldeles "utrotad" snart. Är i princip bara blomman som visar sig, det andra är brunt.

Denna är lite friskare. Betydligt mer blad men fortfarande bara en blomma. Är det någon som har något tips hur man gör med julrosor blir jag väldigt tacksam.


Just nu blommar våra Forsythia så vackert. Man blir riktigt bländad av blommorna. Och vackra är dom. De här stod faktiskt i trädgården när jag kom hit, men det var nog de gamla ägarna som planterat dom, ha, ha. Min gubbes blomma bestod av en perenn pion.

Jag berättade i ett tidigare inlägg att jag var på jakt efter vitsippor. Hittade också, till slut, och dom blommar fortfarande härinne. Men nu - äntligen - har våra egna vitsippor slagit ut inne bland syrenbuskarna. De är alltid lite senare än de andra. Lisbeth håller på och torkar blommor och hon hade börjat med en vitsippa. En kul idé.


Det blir tyst och lugnt från mig i helgen. Vi åker iväg redan i morron kväll och kommer hem på söndag kväll. Visserligen är jag ledig i morron eftermiddag men då lär jag ha annat att göra, så jag vill passa på att önska er alla en skön helg. Hoppas det stämmer som vädergubbarna sagt att det ska bli så fint. Ha det så gott så hörs vi.

I've taken away my blog "Jag och min trädgård" (me and my garden) as I didin't write there very often. So now I will show you pictures from my garden here instead. These pictures are from my garden and they show some spring flowers as you can see.

It'll be a silent weekend from me as we're going away tomorrow evening. We'll be back Sunday evening. I'm free tomorrow afternoon but I guess I have other things to take care of then. So I will wish you a nice and sunny weekend. Take care and see you!


PS! När jag publicerat det här så såg jag att bilden på forsythian hade försvunnit helt! Och nu när jag skulle lägga in den igen så bara vägrar den att flytta på sig. Så den får väl vara däruppe då, ha, ha.

16 kommentarer:

Malys krok sa...

Bra du fikk tak i de linkene til de blogger du fortsatt ville ha kontakt med. Litt av en jobb du hadde med det. Her er det ikke sommer, men en kjølig vår. Håper dere får det fint i helga, heldeig dere som kan starte sessongen allerede. Her ligger litt sne enda, men nå tiner det fort. Vi har priklet sommerplanter og satt ut i drivhusne. Fint å se det spire og gro, det gjør også enkelte ting i hagen.

Inger-55 sa...

Huff....slikt er kjedelig. Men bra at du fant igejn de fleste da!
her har vi hatt en utrolig flott dag. Sol og blå himmel. Har puslet litt i hagen, og fått unna masse rask og skrot:))))):
Ønsker deg en fin dag!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei snille! Ha ha, jo du får sagt det ! Man får nok tenke seg godt om før man trykker "delete" eller hva?
Men du, jeg beundrer de som har 2 blogger, virkelig, holde kontroll på alt , i ditt tilfelle er jeg helt enig med deg, så klart dine hagebilder kan vises her på denne bloggen.
Koselig å se blomstene dine og hvordan hagen din våkner til liv i disse dager, herlig tid!
Klem

NICOLINAS BONING sa...

Vilken tur att du hade skrivit ut sidorna innan.
Det är inte speciellt kul när man kommer på för sent att det blev inte riktigt bra nu.

Jaha,det blir till att mysa och ha det skönt i det fina vädret som ska bli till helgen:-)
Det låter som en alldeles utmärkt idé!

Här blir det marknad inne i Orsa fredag-lördag så då ska jag passa på att köpa strumpor...skratt...man har väl sina favoriter även där :-)
Jag ska nog kratta bort alla löv från rabatterna oxå,såg att det har kämpat sig upp några stackars gröna skott mitt uppe i det torra/blöta (beroende på vart i högen man tittar)bruna rasslet som bara ligger där.

Ha det riktigt skönt i helgen.
Kramar/Birgitta

Solstrimmor & Stjärnstrålar sa...

Önskar er en underbar helg!
kram vännen!
nina

karina sa...

Hejsan!

Nej hur man sköter dem har jag ingen aning om, men de växer som sjutton de jag har. De får hästgödsel så det är kanske det som fått fart på dem för jag är ingen pysslare med växterna. Hoppas ni får en skön helg, Karina

karinas.tradgardsblogg.se

Petra sa...

Önskar dej en riktigt skön helg. Första riktiga husvagnshelgen nu för säsongen då? Ställer ni husvagnen där nere nu då?
Här blir det nog rätt lugnt tror jag, lite småpyssel som behöver göras som alltid på helgerna.
Kram
Petra

Cathrin sa...

Hej! Ja du det är lätt att vara efterklok. Ge dina julrosor något med lite högre fosforhalt vilket gynnar knoppsättningen. Inte kväve som gör att det gröna växer. Hoppas ni får en underbar helg det ska jag ha......jobbar. Kram Cathrin

Ullis/Leva på landet sa...

Hoppas att ni får det bra i helgen. Vädret ska ju bli bra så det kommer ju väl till pass. underbart med allt som blommar i trädgården nu.

Ha en bra helg!
Kram Ullis

Märta sa...

Ha en skön husvagnshelg!! O vad jag längtar till att vi kan dra iväg med vagnen. Men tyvärr måste min man jobba i skogen på lördagarna. Men jag vet ju att jag har något att se framemot. Ha det så bra! /Märta

~Anitas Ljuva Rum~ sa...

Men oj vilket arbete stackars du! Ja det är tur att du hittade alla bloggisar igen.
Så härligt att se hur det växer hos dig. Igår först så hade snön tinat bort från mitt blomsterland =)

Kram Anita

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej gumman!

Så det blir husvagn i helgen? Så mysigt. Vi har haft det under flera år då barnen var små. Sen sålde vi den och blev med sommartorp istället.

Önskar dig en fin helg

Kram Viveka

Elin sa...

Tack för din så söta kommentar hos mig...

Och vilka härliga trädgårdsbilder du visar...

Nu måste jag titta vidare här...
Så mycket fint att titta på...

Hoppas du får en underbar dag...
Många kramar
Elin

Stina sa...

Hoppas att ni har det bra i vårsolen.:-) Kram

Malins-kuriosa sa...

Hi hi...skönt att fler än jag är "effektiva" och är snar till handling...Känner så väl igen det där att tänka efteråt...mycket extrajobb av diverse slag har jag skaffat mig på det viset...
Julrosor vet jag inte egentligen hur man ska göra med, finns en stor tuva i min trädgård och den står i ganska så bra jord i lite halvskugga. Den har fått stå orörd där i en 4-5 år nu...
Hoppas Ni haft en härlig helg ute på vift...

Kram från Malin

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Jag har också några julrosor, men de vill sig inte riktigt hos oss heller... så jag är inte rätt person att ge några råd.
Tur att du hade skrivit ut sidorna, så att du inte tappade bort alla vännerna...
kram
Marie