torsdag 9 april 2009

Påsk - Easter

Idag tog jag lilla vovven med mig på en promenad. Syftet var att hitta vitsippor eller tussilago, men tji fick jag. Där jag brukade plocka tidigare så har Gudrun och Per gått fram som tosingar och efter det är det skogsmaskiner och markberedare. Vad tråkigt det är! Så det blev inga blommor för min del, men jag får väl överleva utan det då. Alltid hittar jag väl något annat ställe.

Today I went for a walk to find some spring flowers but couldn't find any at the places I used too. After the storms, Gudrun and Per the forest is changed a lot. It's a pity but nothing to do about it.

Jag är inte heller någon pyntare till påsk direkt, men lite ris vill jag i alla fall ha inne. Hönorna i trä köpte jag i vår Ica-butik förra påsken, de andra är i filt och de har jag gjort själv, efter beskrivning från Panduro, ha, ha. De står in min mjölkkruka som jag köpte på loppis i Dalarna förra sommaren.

I don't like to decorate a lot for Easter, but I want some birch inside. The hens made of wood I've bought in the store, the other's I've made myself.

Här har några små kycklingar hamnat på kakfatet. Kakorna är gjorda av Monika på Tant Theas lilla torp och jag köpte dom av henne för ett tag sen. De ligger där tillsammans med min tårtspade. Köpte den på Tradera och upptäckte först efteråt att vi hade en nästan likadan här hemma som tillhört makens mor! Är inte det typiskt för mig så säg, ha, ha?

Here are some chickens. The cookies are made of Monika and I bought them from her some time ago.

Den här hönan fick jag av mina föräldrar. Önskade mig något liknande den de har (ja, bara mor nu då) men nån sån fanns ju inte att köpa. Har alltid älskat den hönan. Just nu är den proppfull med godis, något man egentligen inte alls behöver eftersom man är rund nog ändå!! Duken sydde jag för ett antal år sen. Tog en massa tid med alla dessa korsstygn runt kanten.

This hen I got from my parents. I've always loved the old hen they have but it's not easy to find something like that now. Right now it's filled with sweets. Something that's not neccessary as I'm "round" as I am, LOL. The cloth I made some years ago. It took a long time making all these stitches round.

Här är någonting jag har glömt att visa tidigare. Köpte den i den lilla affären i Nordstan i Göteborg och det är lögn att jag kommer ihåg namnet på affären just nu. Jag tyckte den passade mig perfekt när jag ska vara ute i trädgården och arbeta.

Here's something I've forgot to show you earlier. Bought it in Gothenburg and I thought it suited me perfect when I'm out in the garden to work.

Ja, visst är det en kaffekopp med fat. Ett fat man kan använda över som skydd också vilket är väldigt praktiskt. Sen behöver man ju inte ha just kaffe i, det går lika bra med saft eller vatten. Praktiskt i vilket fall.

Yes it's a cup. Perfect to have outside to get rids of the "flying things". I don't need to have coffee in it, I can use it for water or whatever.

Den här saken hittade jag i källaren och tog genast fram målarburken. Den passar så bra att ha min skrivare på. När jag sa till gubben att jag hittat ett telefonbord som jag målat bara skrattade han. Det var minsann HAN som hade gjort det i slöjden och det var ett sängbord! Så där fick man. Bra är den i alla fall för jag kan ha pappret på hyllan under. Så ligger det plant och fint. Det är inte bordet som är snett, det är fotografen, ha, ha.

I found this thing in the cellar and painted it right there and then. It suited perfect for my writer. I told my DH I had found a telephonetable that I had painted but he just laughed. It was him that had made it in school and it was a bed table! No matter what it is, it's good for the way I'm using it now. It's not the table that's not right, it's the photographer, LOL.

Här ser ni det på närmre håll. Riktigt duktigt gjort tycker jag med all rundstav som ska på plats, av en unge i skolan dessutom.


Here you can take a closer look. I think it's well done of a kid.

Skärtorsdag är det och jag har hittills sett två små söta påskkärringar här utanför. Tror att de flickorna som brukar komma till mig har blivit för stora för den sortens aktiviteter, de växer alldeles för fort de små fröna. I helgen jobbar jag, men i morron är jag ledig och då ska gubben och jag ut och åka lite. Först ska vi till campingplatsen och se hur det ser ut - igen! Sen ska vi till gubbens son i Karlskrona och gratta på födelsedagen. Därefter vill jag nog hem. Kan vara skönt att vara hemma på kvällen när man ska upp och jobba på morronen. Vilken gnällspik jag är, ha, ha. Önskar er alla en riktigt glad påsk. Hoppas vi får sånt fint väder som dom har lovat och flyg nu inte iväg alla käringar utan håll er hemma hos de era!! Vi hörs!

It's Maundy Thursday and Easter has began. I will be working this weekend but tomorrow I'm free and we are going to take a road trip. First we're going to the camp and look - again! And after that we're going to Karlskrona to celebrate my DH's son on his birthday. After that I want to go home. It can be nice to be at home in the evening when you're up early the next day. I wish you all a nice Easter with lots of sun. See you!

Kram Elzie

38 kommentarer:

Malys krok sa...

Den koppen var flott! Perfekt til å ha i hagen når du skal jobbe der. Synd at du ikke fant hestehov på turen dere hadde.
Synes du har pyntet fint til påske. God påska ønskes fra Margfit.

Mormors Veranda sa...

Vilken bra mugg du fått tag i.
GLAD PÅSK!
Kraam Pling

Anonym sa...

Hi Elzie! I was checking my e-mail and saw your comment and since I miss you as well I thought I would "cheat" and come by and say Hello!!! You've posted so many pretty things here! I enlarged your table runner picture and it is gorgeous!!!! Love to do cross stitch but not done much lately! My mom has a hen like that one; fun to hide candy in it!!lol I bought myself a box of chocolates in case that Easter bunny forgets!lol still unopened but not for long! Sounds like you have a fun day planned going to the "camp"! Hope you have sunny weather. I am tired tired from working but enjoying the extra money!lol I'm getting a few things done and will be back soon! My spring bulbs are all blooming and it is sooo pretty outside BUT now I have to begin weeding and mowing again!Yuck!!! Well I'll talk to you soon dear, Jeannette (don't work too hard Sunday!)

Anonym sa...

Hi again! forgot to tell you I LOVE your new blog look! - Jeannette

Märta sa...

Tack för påskhälsningen! Får önska dig en Glad och Trevlig Påsk. Vi ska ha lite gäster på påskafton, men annars ska jag och gubben ta det bara lugnt. Ska nog ta och prova ditt recept på Gotlandslimporna någon gång efter påsk. Ha det så skönt och njut utav våren! Märta

Lene sa...

Blåkulla nästa! Klart en häxa som jag ska fara dit! Med prickar på näsan och hukla på huvudet tar jag min kvast och far!
Om vi inte ses där hoppas jag du får en glad påsk dit du kom!!!
Kramizar från Lene

SusanneSj sa...

Vad mycket fint det fanns att titta på. Hönan ser ut som min höna, konstigt, min värper men det tar slut fort...
Bordet till skrivaren blev perfekt.

Du får ha en trevlig Påsk!
*kram*

Lisas torp sa...

Vilka härliga påsk-pynt du visar!
Önskar dej en riktigt GLAT PÅSK och så ses vi på Blåkulla inatt!

Kramar
Lisa

SoCal Helene sa...

Hej Elzie! Vad kul att du hittade hit. Nu vart jag ju bara så nyfiken, mörkaste Småland...hm, där kommer ju jag oxå i från.....född och uppvuxen i Oskarshamn. Vad fint du har gjort för Påsk, jag pyntar ingenting, låter tråkigt men Påsk här är ju bara en dag och det över innan man ens vet......Hoppas att du får en go & glad helg även att du måste jobba lite.
Lycka till i dragningen!
Helene

Tina sa...

Hej
Glad Påsk på dej och din familj
önskar
Tina
Kram

Änglahem sa...

Kvällens Elsie,

Nu är jag lite smått avis här alltså....på kaffemuggen! Har önskat mig en sådan i ett par år, än har ingen dykt upp*suck*,stackars mig*Hahaha*
Finns ju en radio i samma modejang...Hrmmm....du förstår hoppas jag....Iaf den skulle jag med vilja ha!*fniss* Tänk vad mycket man kan vilja ha!*tihi* Det braiga med den radion är att den tål väta, så man kan ju verkligen ha med sig den ut i trädgården!

Duktigt av maken! Inte illa för en "Liten" grabb.

Ha en skön och härlig Påsk! trots jobb.

Tack snälla för att du tänkt på mig! det värmer mer än du kan ana!

Kramaaar, Ulrika

Stina sa...

Jag såg tussilago när jag var ute en sväng med bilen...här har snön försvunnit i ett nafs, trodde inte det skulle gå så fort. Vi hade ovanligt mycket snö i år och att den försvann så fort, kanske beror på att det knappt var någon tjäle i marken.
Så du ska jobba i helgen...jag är långledig, börjar på måndag ef.
Jag har också en sån höna på köksbordet men min är fortfarande tom...godiset ligger i ett skåp fortfarande men den dörren står på vid gavel hela tiden.
Oj vad det här blev långt :)

Ha nu en bra helg fast du jobbar.
Kram Stina

Änglahem sa...

Elzie, Elzie......bara jag igen!

URSÄKTA att jag slarvade med stavningen av ditt namn! Förlåt!
och glömde ju att säga att jag gillar din nya bloglook! trodde först nästan att jag kommit fel!*tihi*

Kram igen!

Resa med Herbert sa...

Hej Elzie!

Ja, lite påskpynt får man ha.Vi har bara ett påskris med gula fjädrar och så har vi idag haft barnen här och ätit påskmat, på påskafton skall vi ut till storsonen på ön och fira påskafton.

Jag önskar dej en riktigt go å gla påsk,

Solvarma Kramar från Irene

Viola sa...

Hejsan, jag är oxå sparsam med påskpynt, blir mest blommor inne och på fartsukvisten, hoppas ni haft lika fint väder som vi idag, önskar dig en GLAD PÅSK, kram VIOLAN

Petra sa...

Så mycket fint du visar. Det var en riktigt fin löpare du broderat. Finns det någonting i handarbetsväg du inte kan? Skulle inte tro det, Elzie!
Hoppas ni haft en bra dag idag.
Kram
Petra

Lotta sa...

Önskar dig och dina kära en riktigt härlig påsk! Hoppas ni har lika underbart väder hos er som vi har haft hos oss hela dagen!

Kram
Lotta

ChatrinesLiving sa...

Kjempefine Påske bilder hos deg!

Ønsker deg en fortsatt fin påske!
Klem fra Chatrine:)

Stina sa...

Skickar en goer kram till Elzie.:-)

Anneli sa...

Har inte heller så väldans mycket påskpynt - man märker av det lite grann bara...
Glad Påsk och Krammar
Annelie

Ullis/Leva på landet sa...

Hittade faktiskt blåsippor idag. Trodde jag inte att jag skulle göra. Så fint bord du hittade. Kan man inte tro att det är gubben som gjort det i slöjden.

Ha en skön påsk!
kram Ullis

Cathrin sa...

GLAD PÅSK på dej!!Nu trodde du väl att jag glömt tala om vad civapchichi är men chi fick du. Det är typ järpar med massa kryddor från Kroatien och länderna där i kring. Santa Maria har en färdig kryddblandning som är supergod. PROVA. Kram Cathrin

Li@n sa...

Hasta kvasta nu är jag tillbaka efter en snabbsväng te Blåkulla. Hoppas din påsk varit bra på ditt "Sörgårdskulla". Har inte heller sett några tussilago (jo men inte här hemma bara på östkusten).
Den där koppen du har där var ju helt underbar.!!

Må så gott
kram kram
Lian

SoCal Helene sa...

Vi såg att stormarna hade tagit sitt grepp på skogarna när vi var hemma sist, trist!! Jobbade
i ett stall i Tingsryds för "hundra" år sen fast det ligger väl sydöst om Växjö om jag kommer ihåg
rätt......God fortsättning på Påsken!
Helene

Anonym sa...

Hej!
Bordet var verkligen fint, vad bra gjort av din gubbe! Och tänk att du fick måla den.
Vad snyggt din blogg är nu, jag ser nog att den är omgjord. Läcker färg!
Hulda

MiasAteljé sa...

Nyss hemkommen från Blåkulla önskar jag dig en fortsatt skön påskhelg....kram Mia

Butik Östergården sa...

Tack för din påsk hälsning!

Jag pyntar inte så mycket heller till påsk! det blev mer när barnen var små. Nu blir det bara lite ris och några små kycklingar.

Jag har haft min dotter Sussi hemma och hon har hjälpt mig att storrengöra huset. Å vad härligt det känns när det är gjort.
Fast i dag har det blivit trädgården hela dagen. Lite färg på de annars så bleka kinderna har jag lyckats få.
Så mycket vackert du visar som du har i ditt hem.

Hoppas du får en forsatt härlig påsk!
Kram Helen

Ann-Catrin sa...

Godkväll vännen!1
men så mysiga påskbilder du bjuder på..
och vilken perfekt hylla att ha skrivaren på!!

hoppas du hittar ett nytt vitsippställe.. här har det bara kommti små små skott än så länge

stor kram
A-C

Anonym sa...

Vilken fin blogg jag hittade här. Den muggen såg inte dum ut alls. Sådan skulle man ha med sig ute.
Bordet var ju perfekt till skrivaren.
Kram

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej gumman!

Visst har vi haft ett härligt helg väder. Känner att livet är på väg tillbaka.

Ser att du också har en händig gubbe.
Perfekt att ha till skrivaren. Vår står under skrivbordet och samlar damm.

Och vilken bra mugg som håller värmen.

Kram Vivekamultr

Södralycke sa...

Har också letat vitsippor och tussilago, men utan resultat, såg dock igår att blåsipporna börjar dyka upp :)

Hoppas du haft en skön påskhelg, trots jobb! Kram Johanna

Lisas torp sa...

Hej och tack för titten hos mej!
Så mycket fint du visar - riktig påskstämning!
Jättefint bord han har gjort så pysslig han är!
Koppen var ju jättesmart att ha i trädgården!

Blomman du frågar efter hos mej tror jag är nån slags dubbel scilla - ljust, ljust blå är den!

Ha en bra vecka!
Kram
Lisa

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Da er påsken over for denne gang... nå blir det sommer, jo da, våren først men så... har heldigvis fått mala en del i campingvogna også... gleder meg til den er ferdig...
Så flott bordet ditt ble...

Ha en super dag og uke...

♥ Carpe Diem ♥ sa...

heisan.
Veloverstått påske.
Så trivelig du har ordnet til.
Så fin kopp du har fått tak i, passer perfekt til hagen/trägarden.
Ønsker en fin vårdag og kos deg.Ella

NICOLINAS BONING sa...

Den där Gubben du har har verkligen inte tummen mitt i handen! Snyggt skrivarbord han fick till för såååå länge sedan;-)

Godis ja...suck...och en massa annat gott...suck...så nu är det dax för GI igen!!!
Gillar hönan,som jag förstår väcker en massa minnen från tidigare ägare.
Muggen är ju helt perfekt att ha med bland alla flygfän som far runt i luften när man är ute.och snygg desssutom!

Jag hoppas att du är ledig nu så att du får vila lite efter jobbhelgen.

Kramar/Birgitta

Marie-Nostalgi och Romantik sa...

Det lilla bordet var ju jättefint!
Det tycker jag var bra gjort av honom, och vilken tur att ni hade sparat det!
Kram
Marie

Frida sa...

Vilket fint bord din man har gjort! Jag har inte heller så mycket påskpynt hemma hos mig.
Hoppas att din påsk har varit bra!
Kram Frida

Neabear sa...

I am catching up on your blog today. I have fallen behind again. Wanted to tell you I love that cup. That is a great cup to use outside when working in the yard. Also I think you did a great job, changing that bedside table to a printer table. I noticed you call it a writer. We call it a printer. Doesn't matter I guess as long as it does the job. Right?